"Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Asgari ücret açıklanıyor

ASGARİ Ücret Tespit Komisyonunun yarın yapacağı toplantıda, yeni asgari ücretin açıklanması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyeleri, yarın saat 09.30’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında bir araya gelecek.

Türk-İş, asgari ücret tespitinde geçim şartları ve ekonomik durumun dikkate alınmasını istiyor. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) belirlediği asgari ücret tutarının pazarlık konusu edilmesinin doğru olmayacağını belirten Türk-İş, net asgari ücretin tespitinde TÜİK tarafından bilimsel esaslarla belirlenen 720 YTL’nin baz alınmasını talep ediyor.

Türk-İş, enflasyon beklentisi ve büyümeden verilecek pay konularının müzakereye açık olduğunu ifade ederek, pazarlığın bu konularda yapılmasını öneriyor. Kamu kesimi ve TİSK temsilcileri ise TÜİK’in tespitini dikkate alacaklarını ancak bu tespitin tek başına değerlendirme konusu olamayacağını belirtiyor. Türk-İş, kamu kesimi ve TİSK temsilcilerinin tutumuna göre son toplantıya ilişkin tavrını belirleyecek.

25.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  HURDA ARAÇLAR TOPLANACAK

  MUAYENE İSTASYONLARI ÇİLE GETİRDİ

  IMF ile anlaşma tamam gibi

  Asgari ücret açıklanıyor

  Borçlu esnafın borçları yapılandırılacak

  Anonim ve limited şirketlerine 1 yıl zaman

  Doğalgazda OPEC türü örgütlenme

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır