"Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

F.Bahçe’ye yeniler ‘ilâç’ olamadı

2008-2009 SEZONUNA TEKNİK DİREKTÖR ARAGONES İLE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPAN SARI-LACİVERTLİLER, YENİ TRANSFERLERİ BURAK, EMRE, GÜİZA VE JOSİCO'DAN BEKLEDİĞİ VERİMİ ALAMADI.

FENERBAHÇE 2008-2009 sezonu için kadrosuna kattığı 4 yeni futbolcusundan, sezonun 16 haftalık ilk bölümünde beklediği verimi alamadı. 2008-2009 sezonuna teknik direktör Luis Aragones ile yeni bir başlangıç yapan sarı-lacivertli ekibin yeni transferleri Burak, Emre, Güiza ve Josico, 16 haftalık ilk bölümde takımlarına beklenen katkıyı yapamadı. Ligin 16 haftalık ilk bölümünde Burak 182, Emre 628, Josico 691 ve Güiza 1414 dakika forma giydi. Geçen sezon takımda bulunan futbolcular mücadele ve gol yükünü sırtlayarak sarı-lacivertlileri ayakta tuttu.

GÜİZA SÜPER LİG'E ALIŞAMADI

Sarı-lacivertli ekibin İspanya’nın Real Mallorca takımında transfer ettiği İspanyol forvet Güiza, ilk bölümdeki performansıyla düş kırıklığı yarattı. Geçen sezon İspanya Ligi gol kralı olan Güiza, yeni takımında en çok şans verilen oyuncular arasında yer almasına rağmen gol yollarında etkili olamadı. Ligde 16 maçta da ilk 11’de sahaya çıkarak toplam 1414 dakika süreyle forma giyen Güiza, ilk bölümü 4 golle geride bırakarak vasat bir performans sergiledi. Attığı gollerden sonra yaptığı “Okçu” hareketiyle ünlü futbolcu, performansı sebebiyle spor kamuoyunda da sık sık eleştirildi.

BURAK, ARAGONES'İN

GÖZÜNE GİREMEDİ

Geçen sezonun ikinci yarısında formasını giydiği Vestel Manisaspor’daki performansıyla Fenerbahçeli yöneticilerin dikkatini çeken Burak Yılmaz, teknik direktör Luis Aragones’in gözüne giremedi. Geçen sezona Beşiktaş’ta başlayıp devre arasında Vestel Manisaspor’a transfer olan, 2007-2008 sezonunda ligde toplam 25 maça çıkıp, 10 gole imza atan Burak, sarı-lacivertli forma altında adeta gerileme dönemi yaşayarak, 6 maçta toplam 182 dakika sahada kaldı. Fenerbahçe’deki kariyeri kötü başlayan, 10. haftadan sonra ligde forma giyemeyen Burak, son 5 haftada kadroya dahi alınmadı.

26.12.2008


 

İlk yarının deplasman lideri Trabzonspor

TURKCELL Süper Lig'de ilk yarıyı Sivasspor'un ardından 2. sırada tamamlayan Trabzonspor, dış sahada en başarılı sonuçları alan takım oldu. Karadeniz ekibi, deplasmanda aldığı 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlûbiyet ile 16 puan toplayarak ilk yarıda deplasmanda en başarılı grafiği ortaya koydu. Trabzonspor'u 14 puan ile Ankaraspor, 12 puan ile Kayserispor takip etti. Trabzonspor, geçen sezonun aynı döneminde ise bu sezona göre çok daha başarısız bir dönem geçirmişti. Geçen sezon söz konusu dönemde 7 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlûbiyet alan Karadeniz ekibi, 6 puan toplayabilmişti.

26.12.2008


 

Uygun: “Kadromuzu iki oyuncu ile güçlendireceğiz” TSYD'den Atalay'a veda yemeği

TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Merkez Yönetim Kurulu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Mehmet Atalay için veda yemeği verdi. Feriye Lokantası'nda gerçekleştirilen yemeğe, TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer ile yönetim kurulu üyeleri katılırken, Mehmet Atalay'a teşekkür plaketi sunuldu. Esat Yılmaer, yaptığı konuşmada, Mehmet Atalay'ın TSYD'ye yaptığı hizmetlerin unutulmayacağını belirterek, ''Kendisi zaten her zaman bizimleydi, şimdi de üyemiz olarak onu tekrar aramızda görmekten ötürü son derece mutluyuz. Bundan sonraki görevi ne olursa olsun, o hep yanımızdadır ve yanımızda kalmaya devam edecek'' dedi.

26.12.2008


 

Avrasya Maratonu "Gümüş Kategori'de

ULUSLARARASI Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu ''Gümüş Kategori''ye (Silver Label) aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'den yapılan açıklamada, bu yıl 26 Ekim Pazar günü 30'uncusu gerçekleştirilen maratonun, yenilenmiş parkuru ve elit atletlerin katılımından dolayı ''Gümüş Kategori''ye lâyık görüldüğü bildirildi. Dünyanın tek kıtalar arası yol koşusu olan maratonun, parkur düzenlemesinden zaman ölçümüne, elit atlet katılımından medya hizmetlerine kadar birçok kriterin yerine getirilmesinden dolayı ''Silver Label'' hakkını elde ettiği kaydedildi. Dünyadaki bütün yol koşularını belirli kıstaslara göre değerlendirerek kategorilendiren IAAF'ın, 2009 yılı için aralarında New York, Londra, Paris ve Berlin maratonlarının da yer aldığı 11 maratona en üst düzey olan ''Gold Label'' (Altın Kategori) hakkını verdiği, Avrasya ile birlikte 22 maratona da Gümüş Kategori ayrıcalığı tanıdığı ifade edildi. Amsterdam, Tokyo, Prag, Roma gibi maratonlar da Avrasya ile aynı kategoride bulunuyor.

26.12.2008


 

Olimpiyatlara katılan eski sporculara sahip çıkılmıyor

TÜRKİYE Olimpian Derneği Başkanı ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Malik Beyleroğlu, olimpiyatlara katılan eski sporculara sahip çıkılmadığını söyledi. Beyleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996 yılında kurulan derneğin olimpiyatlara katılan sporcu, yönetici, teknik adam, gazeteci ve hakemleri aynı çatı altında birleştirmeyi amaçladığını kaydetti. Olimpiyat ruhunu yaşayarak Türkiye'yi temsil eden sporculara sahip çıkılması gerektiğini belirten Beyleroğlu, devletin de sporculara maddi destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

26.12.2008


 

Beşiktaş'ın vazgeçilmezleri Zapotocny ve Delgado

TURKCELL Süper Lig’in ilk 16 haftalık bölümünü 28 puanla 6. sırada tamamlayan Beşiktaş’ın bu bölümdeki vazgeçilmez oyuncuları yabancılar Tomas Zapotocny ile Matias Emilio Delgado oldu.

Çek oyuncu Zapotocny 1314 dakikayla takımın en fazla sahada kalan oyuncusu olurken, performansıyla eleştirilen Arjantinli Delgado ise 1301 dakikayla bir diğer istikrarlı futbolcu unvanını aldı. Rüştü 1247, Cisse 1150, Nobre 1127, İbrahim Toraman 1080, Sivok 1015 ve Tello da 995 dakika forma giydi.

Kaleci Rüştü, 1247 dakikayla yerli oyuncular arasında en çok sahada kalan oyuncu unvanını yakalarken, İbrahim Toraman da 1080 dakikayla bir diğer istikrarlı yerli oyuncu oldu. Sağlam’ın sadece 3 maçta toplam 127 dakika süre verdiği Ekrem, Denizli tarafından ise 610 dakika sahada tutuldu.

Siyah-beyazlı takımın geçen sezondan beri parlayan yıldızı olan ve bu sezona da iyi başlayan Serdar Kurtuluş ise son haftalarda forma şansı bulamadı. Bu sezon daha çok yedek olarak soyunan Brezilyalı Bobo, sonradan oyuna girmesine rağmen 688 dakika sahada kalma fırsatı yakaladı. Bobo gibi daha sonra oyuna girme fırsatı bulan Serdar Özkan ise 676 dakika oynayabildi.

HAKAN, RÜŞTÜ’DEN KALEYİ ALAMADI

Beşiktaş’ın genç kalecisi Hakan Arıkan ise ilk 16 haftalık bölümde Rüştü’den kaleyi alma başarısı gösteremedi. Rüştü’nün sakatlandığı Konyaspor maçında bu sezon ilk kez sonradan da olsa oyuna girme fırsatı bulan Hakan; Gaziantepspor ve Hacettepe karşılamalarında ilk 11’de sahaya çıkma şansı buldu. Hakan, oynadığı 3 maçta toplam 193 dakika sahada kalabildi.

26.12.2008


 

Kara Kartal'da hakemlere öfke dinmek bilmiyor

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray'a 4-2 yenilen Beşiktaş'ta kulüp yöneticilerinin hakemlere olan öfkesi dinmiyor. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Galatasaray maçında görev alan hakem Cüneyt Çakır'ın iyi bir yönetim göstermiş gibi gözüktüğünü, ama hatalı kararlarıyla oyuncuların kimyasını ve psikolojisini bozduğunu savundu. Erdoğan, yaptığı açıklamada, Cüneyt Çakır'ın kararlarının doğru gibi gözüktüğünü belirterek, ''Ama başta yanlışlar yapınca ister istemez oyuncunun kimyası ve psikolojisi bozuluyor. Oyuncunun kimyasını bozduktan sonra iyi yönetim gösterdiği anlamı çıkmaz. Cüneyt Çakır'a yönetiminden dolayı 8 puan vermişler. Ben 0 puan veriyorum'' dedi.

26.12.2008


 

Josıco beklentileri karşılayamadı

FENERBAHÇE’YE 2008-2009 sezonu başladıktan sonra transfer edilen, ligin 3. haftasından itibaren forma giymeye başlayan İspanyol futbolcu Josico da beklentileri karşılayamadı. Sakatlığı dolayısıyla 4-7. haftalar arasında takımdaki yerini alamayan İspanyol oyuncu, 8. haftadan itibaren ilk bölümün sonuna kadar 8 maçta forma şansı buldu. Forma giydiği toplam 9 maçta 691 dakika sahada kalan Josico, Aurelio’nun gidişiyle eksiklik hissedilen orta alanda sarı-lacivertli ekibe “ilâç” olamadı.

26.12.2008


 

Emre Belezoğlu sakatlıkla uğraştı

GALATASARAY'DA yıldızı parladıktan sonra İnter ve Newcastle United takımlarında 8 yıllık bir Avrupa macerası yaşayan Emre Belözoğlu, uzun bir aradan sonra döndüğü Türkiye’de Fenerbahçe’ye iyi bir başlangıç yapamadı. Sezonun ilk yarısında birçok maçta sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Emre, tam olarak hazır olmadığı için de bazı maçlarda ikinci yarılarda oyuna dahil olup, forma giydiği 10 maçta toplam 628 dakika sahada kaldı. Emre’nin sezonun ilk yarısında takımı adına 1 de golü bulunuyor.

26.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır