"Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Demokrasi AB sayesinde ilerliyor

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, hiç kimsenin Türkiye’nin kendi dinamikleriyle demokrasi oluşturduğunu söyleyemeyeceğine dikkati çekti. Selçuk, “Sovyet blokundan kopan ülkeler 1990’lı yılların sonuna doğru demokratikleşme açısından çoktan Türkiye’yi geçmişlerdir. Türkiye çok geride kaldı. Bu çok acı bir olay. Türkiye’de demokrasi Avrupa Birliği sayesinde ilerliyor” dedi.


Kemalizmle yüzleşmeden açılım yapılamaz

A.Ü. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Nur Betül Çevik, CHP’nin temel probleminin bir türlü Kemalizm’le yüzleşememesi ve hâlâ temel bir takım ideolojik

“ÇARŞAFLILARIN CHP’YE OY VERECEĞİNİ DÜŞÜNMEK SAFLIKTIR”

TARHAN Erdem ise, 22 Temmuz’dan günümüze kadar CHP’de hiçbir şeyin değişmediğini söyledi.


  En çok çevre zorlayacak

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Çevre İhtisas Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, farklı kesimler tarafından yürütülen birçok önemli çalışmaya ve alınan yola karşın, AB uyum düzeyi bugün itibariyle değerlendirildiğinde, Türkiye’nin katılım sürecinde en çok zorlanacağı konunun çevre olduğunun görüldüğünü söyledi.


  Dışişleri Bakanlığı: Atatürkçülüğümüz sorgulanamaz

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, son dönemde bazı basın organlarında Bakanlık ve mensupları hakkında yer alan “asılsız ve rencide edici ithamların” bütün Dışişleri camiasında “derin üzüntü” yaşattığını belirtti.


  Bu zamanda vergi zammı olur mu?

Ankara Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Metin Polat, maktu vergi ve cezalarındaki yüzde 10’u aşan vergilerin vatandaşı ve reel sektörü olumsuz etkileyeceğini belirtti. Metin, vergi zammının “yangının üzerine benzin dökmek” anlamına geldiğini söyledi.


  Zenginler, vergi de zekât da vermiyor

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Hükümete, vergilerdeki adaletsizliğin sürdüğünü belirterek, “7 yıldır vergi reformu yapılamadı.


  Dış borç ödemede zorlanacağız

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 2001 yılında krizin Türkiye’nin krizi olduğunu ve dışarıda likidite bolluğu bulunduğunu söyledi ve ekledi: “Bolluk dönemi bitti. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Türkiye’nin dış borcunu çevirme kabiliyeti kapasitesi önceki yıllardaki gibi yüksek olmayacak.”


  Kamu-Sen: Krizi aşmak için çalışanlar desteklenmeli

Türkİye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ‘’memur, işçi, emekli ve işsizlerin desteklenerek, ekonomik krizi aşmanın ve iç piyasayı canlandırmanın mümkün olduğunu’’ ifade etti.


  “Yasağı reddediyoruz” kampanyası da başlatılsın

BAŞÖRTÜSÜ Platformu’na mensup bir grup, 172. eylemini gerçekleştirdi. Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan platform üyeleri, başörtüsü yasağına karşı ‘Reddediyoruz’ kampanyası başlatılmasını istedi. Platform adına okunan basın açıklamasında ‘Ermenilerden özür diliyoruz” kampanyasına karşı Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) birkaç öğretim üyesinin “Özür dilemeyi reddediyoruz” imza kampanyası başlattığı hatırlatılarak, “Sakaryalı bilim adamlarımızın ‘reddediyoruz’ isimli imza kampanyalarını sosyal bir duyarlılığı ve varlık belirtileri olarak görüyoruz. Ancak merakla soruyoruz; üniversitede gözlerinin önünde her gün uygulanan başörtüsü yasağını, başörtüsü mezalimini reddetmek için daha ne bekleniyor? Bu yasağın müsebbiplerinin Ermeni, üniversite senatosunun Ermenilerden mi oluşması gerekiyor?” denildi. Açıklamada, üniversitede başörtüsü yasağını kaldırmaya yönelik kanuni düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettiren CHP de sert bir şekilde eleştirildi. Eylemde ayrıca İsrail’in Filistinlilere, ABD’nin Iraklılara karşı yürüttüğü insanlık dışı uygulamalar kınandı.


  CHP samimî ise başörtüsü engelini kaldırsın

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Halkın, yakasına rozet takdığı başörtülülerin üniversiteye girişindeki engeli de kaldırmasını CHP’den beklemesi hakkıdır” dedi.


  Bilgin: Karşımıza bir de tefeci faizi çıktı

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, içinde bulunduğumuz dönemde Merkez Bankası faizi ve piyasa faizi dışında üçüncü bir faizin ortaya çıktığını belirterek, “Bu her zaman olan bir faizdi ama biraz daha fazla gündeme geldi, tefeci faizi.


  Mahkemeden Genelkurmay’a Ergenekon sorusu

‘’Ergenekon’’ dâvâsına bakan mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanlığından, Ergenekon örgütlenmesine dair gönderilen bilgi ve belgelerin gereği olarak ne yapıldığının ayrıntılı bildirilmesinin istenilmesine karar verdi.


  Millî Şair Mehmet Âkif mezarı başında anıldı

İSTİKLÂL Marşı Şairi Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 72’nci yılında Edirnekapı’daki mezarının başında anıldı.


  ARTIK AYAKLARI ÜŞÜMEYECEK

VAN Valisi Özdemir Çakacak, gazetelerde çıkan ‘’Okul yolunda üşüyen ayaklar’’ haberi üzerine söz konusu öğrencileri ziyaret ederek ayakkabı verdi.


  Artık sokağa mecbur değiller

BURSA'DA evsiz çocuklar, Valiliğin yaptığı yardımlar sayesinde artık sokakta yaşamak zorunda kalmıyor.


  Şehit öğretmenlerin okulu yeniden açıldı

BİTLİS'İN Yolalan Beldesi’ne bağlı Düzköy’de 1993 yılında PKK terör örgütü tarafından öğretmen Bayram Tekin eşi öğretmen Yasemin Tekin ve kızları Betül’ü şehit ettikten sonra ateşe vererek yaktıkları okul, 16 yıl sonra Bağcılar Belediyesi tarafından yeniden onarılarak eğitime açıldı.


  Üniversite öğrencilerinden Köy okullarına kitap desteği

KAFKAS Üniversitesi (KAÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin başlattığı ‘’Evdeki Kitaplar Okula’’ kampanyası kapsamında toplanan kitapların köy okullarına dağıtılacağı bildirildi.


  Konya'ya ‘sema’ turları

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her Cumartesi düzenlenen sema gösterilerini izlemek isteyenler için birçok şehirden tur operatörlerinin Konya’ya günübirlik geziler düzenlediğini söyledi.


  “Kar/altı hayatlar: Sarıkamış” internette

KARS Valiliği ve www.360tr.com Multimedya Grubu’nun hazırladığı proje ile 1914’te 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nın yaşandığı cephe ve şehitlik, 3 boyutlu panoramik fotoğraf teknolojisi ile internet ortamına taşındığı bildirildi. Kars Valisi Mehmet Ufuk Erdem, ‘’Kar/altı hayatlar: Sarıkamış’’ projesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Sarıkamış’ı vatan topraklarına katmak için başlayan harekâtta canlarını vatanı için feda eden şehitlerin aziz hatıralarını canlı tutmayı amaçladıklarını belirtti. Sarıkamış Harekâtı esnasındaki ağır coğrafî şartları görme şansı bulunmayanların, 3 boyutlu panoramik fotoğraflar sayesinde sanki oradaymış gibi gezme imkânı bulacağını ifade eden Erdem, ‘’Şehitlerimizin hangi zor şartlar altında canlarını bu ülke için feda ettiklerini hissedebilecekleri ‘Kar/altı hayatlar: Sarıkamış’ projesi, askerî bir harekâtın sonuçlarını yeni zamanlara taşıması, hissettirmesi anlamında, kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. ’’Çalışmaları tamamlanan 3 boyutlu panoramik fotoğrafların ‘’http://www.360tr.com/sarikamis’’ isimli internet adresinden izlenebileceğini bildiren Demir, önümüzdeki aylarda da ‘’360 Derece Kars Projesi’’ni hayata geçirecekleri bilgisini verdi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır