"Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Karadan işgal planı

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, önceki gün hava saldırılarıyla vurulan Gazze Şeridi’ne karadan girme ihtimalleri bulunduğunu bildirdi. Barak, “Her şeye hazırız. Vatandaşlarımızı korumak için kara kuvvetlerini konuşlandırmak gerekirse bunu yaparız” ifadesini kullandı.


BEYAZ SARAY, İSRAİL’İ KINAMAKTAN YİNE KAÇINDI

İsrail’in, kadın-erkek, ihtiyar genç demeden sivilleri katletmesine dünya yeterince tepki gösteremedi. Beyaz Saray, İsrail’in saldırılarını kınamaktan

İSRAİL PİŞKİN: PERES SALDIRILARI SAVUNDU

İsraİl Devlet Başkanı Şimon Peres, Gazze’de 270’den fazla kişinin ölümüne neden olan hava saldırılarının haklılığını savundu.


  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden İsrail’e çağrı

İsraİl’İn Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarının ardından toplanan BM Güvenlik Konseyi, taraflara şiddete son vermeleri çağrısında bulundu ve Gazze’deki insanî ve ekonomik ihtiyaçlara dikkati çekti.


  ARAP BİRLİĞİ CUMA GÜNÜ TOPLANACAK

Arap Birliği’nin, İsrail saldırılarını ele almak üzere Cuma günü olağanüstü toplanacağı açıklandı.


  İran: İsrail’in suç dosyası gittikçe kabarıyor

İran, Gazze Şeridi’nde 271 Filistinlinin ölümüne ve yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden olan İsrail saldırılarını kınadı.


  Suudi Arabistan, ABD’den müdahale etmesini istedi

Suudİ Arabistan, müttefiği ABD’den, Gazze’deki saldırılarına son vermesi için İsrail’e müdahale etmesini istedi.


  Obama, Rice’dan bilgi aldı

Üç hafta sonra ABD Başkanlığı koltuğuna oturacak olan Barack Obama, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırı hakkında Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’dan bilgi aldı.


  ABD saldırıyı kınamadı

İsraİl’İn, Gazze Şeridi’ni hedef alan şiddetli hava taarruzunun ardından Beyaz Saray, İsrail’in saldırılarını kınamaktan kaçındı ve saldırıların durmasını talep etmedi.


  “Irak’ta ölenlerin sayısı 98 bini aştı”

Irak’ta ölenlerin sayısını araştıran insan hakları grubu (Iraq Body Count), ABD işgalinin başladığı 2003’ten beri Irak’ta ölen sivillerin sayısının 98 bini aştığını bildirdi.


  Angalikan kilisesinden hükümete eleştiri

İngİlİz Anglikan Kilisesi’nin ileri gelenleri arasında bulunan 5 piskopos, hükümeti, daha çok ailenin parçalanmasına, halkın daha çok borca batmasına ve zenginle fakir arasındaki uçurumun derinleşmesine yol açan politikalarını gözden geçirmeye çağırdı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır