"Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

2008 futbolda altın yılımız oldu

TARİHİNİN en başarılı dönemlerinden birisini yaşan (A) Milli Futbol Takımı, 2008 yılında yaptığı 7'si özel 16 maçın 9'undan galibiyetle ayrıldı.

İsviçre ile Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği ve 7-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılarak tarihinde ilk kez yarı final oynama başarısı da gösteren (A) Milli Futbol Takımı, 2008 yılında başarılı bir performans sergiledi. Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki milli takım, yıl içinde 9'u resmi, 7'si özel olmak üzere toplam 16 maç yaptı. Ay-yıldızlılar, bu karşılaşmaların 9'undan galibiyetle ayrılmayı başarırken, 3 maçta rakibine yenilmekten kurtulamadı. Millilerin 4 maçı ise berabere tamamlandı.

2007'YE GÖRE ÇOK BAŞARILI OLDUK

(A) Milli Takım, yıl içinde yaptığı 9 resmi maçın 5'inde galibiyet elde ederken, 2 maçta yenildi ve 2 maçı da berabere sona erdi. 7 özel maçın ise 4'ü galibiyetle tamamlanırken, milliler, bir maçta yenildi, 2 maçta ise berabere kaldı. Öte yandan milliler, 16 maçta rakip fileleri 26 kez havalandırma başarısı gösterirken, kalesinde ise 17 gol gördü. Milliler, sadece 3 maçta gol atma başarısı gösteremezken, bu mücadelelerden ikisi ise golsüz eşitlikle sona erdi. Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri (A) Grubu'nda 7 Haziran'da Portekiz ile yaptığı maçta gol atma başarısı gösteremeyerek sahadan 2-0 yenilgiyle ayrıldı. Ay-yıldızlılar, 2007 yılında yaptıkları 3'ü özel toplam 12 maçın 4'ünden galibiyetle ayrılmış, 4 maçta rakibine yenilmiş, 4 maç da berabere bitmişti.

31.12.2008


 

Mehmet Okur sevindi, Hidayet Türkoğlu üzüldü

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında Philadelphia 76ers'ı 112-95 yenerken, Mehmet Okur 19 sayı kaydetti. Bir süredir belindeki rahatsızlık nedeniyle maçlara ara veren milli basketbolcu, Energy Solutions Arena'da 19 bin 911 kişinin izlediği maça ilk 5'te başlayıp, 35 dakika sahada kaldı. 2 kez denediği 3 sayılık atışların 1'inde başarılı olan Okur, 12 kez denediği 2 sayılık atışların da 6'sını sayıya çevirdi. 5 kez geldiği faul çizgisinden ise 4 isabetle ayrılan Okur, karşılaşmayı 19 sayı, 10 ribaunt ve 3 asistle tamamladı. Öte yandan Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Detroit Pistons'a 88-82 yenilirken, milli basketbolcu 14 sayı üretti.

31.12.2008


 

"Aroma All-Star 2009" İstanbul'da yapılacak

VOLEYBOLUN yıldızlarını bir araya getirecek olan ''Aroma AllStar 2009'' organizasyonu, 3 Ocak Cumartesi günü İstanbul'da yapılacak. Bu sene Aroma'nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan organizasyonda, Akatlar'daki BJK Cola Turka Arena'da bayan ve erkek voleybol milli takımları, yabancılar karmaları ile karşı karşıya gelecek. 3 Ocak Cumartesi günü saat 12.00'de başlayacak olan ''Aroma AllStar 2009'' organizasyonunda, açılış bayanlar smaç servis ve smaç yarışmaları ile yapılacak. Bayan milli takımlar ödül töreninin ardından, saat 14.00'de bayanlar AllStar maçı oynanacak.Erkekler smaç servis ve smaç yarışmalarının sonrasında ise saat 17.00'de de erkekler AllStar müsabakası yapılacak. Bu arada program, pop sanatçısı Hande Yener'in konseriyle sona erecek.

31.12.2008


 

Başesgioğlu: Hakemleri rahat bırakalım

DEVLET Bakanı Murat Başesgioğlu, son dönemde çok tartışılan Turkcell Süper Lig hakemlerini biraz rahat bırakmak gerektiğini söyledi. Başesgioğlu, hakemlerin bu kadar tartışma konusu yapılmasının iyi olmadığını belirterek, ''Biraz onları rahat bırakmak lazım'' dedi. Başesgioğlu, ligin ilk yarısı içerisinde Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve hakemlere yönelik kulüplerden önemli eleştiriler geldiğini ifade ederek, ''Hakemler de neticede insan. İnsanın olduğu yerde hatanın olması da doğal. Hatayı da bu işin parçası olarak kabul etmek gerekir. Başka liglerde de bunlar oluyor. Onun için biraz daha hoşgörülü yaklaşmak lazım. Hakemlerimize güvenmemiz lazım'' diye konuştu.

31.12.2008


 

Drogba, Chelsea'de Anelka'nın yedeği oldu

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Chelsea'nin forvet oyuncusu Didier Drogba, bu sezon futbol tutkusunu kaybettiğini belirterek, ''Kariyerimde ilk kez içimdeki futbol ateşini kaybettim. Artık hedeflerimle ilgili sorular duymak istemiyorum'' dedi. Drogba'nın bu sözleri, Chelsea Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari'nin, kendisini bir süredir yedek kulübesinde oturtup, yerine Premier Lig'de gol kralı olan eski Fenerbahçeli futbolcu Nicolas Anelka'yı oynatmasına sitem olarak değerlendirildi.

31.12.2008


 

SÜREYYA AYHAN CAS'TA DURUŞMA İÇİN ISRARLI

İKİNCİ defa doping olayına karıştığı gerekçesiyle Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu tarafından pistlerden ömür boyu men edilen, ancak cezası Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu tarafından 4 yıla indirilen milli atlet Süreyya Ayhan Kop, ceza indirimi için gittiği Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) ısrarla duruşma talep ediyor. Süreyya Ayhan Kop ve eşi Yücel Kop'un avukatı Osman Buldan, indirim taleplerini görüşecek CAS'tan, tarafların dinlenmesi için duruşma talep ederken, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), dava konusu belgelerin yeterli olduğunu savunarak, duruşma yapılmasının gereksiz olduğu yönünde görüş bildirdiler.

SÜREYYA MART AYINDA DOĞUM YAPACAK

Yaklaşık 1 aydır duruşma yapılıp yapılmamasına karar vermeye çalışan CAS, taraflardan yazışma yoluyla defalarca görüş sorarken, IAAF ve TAF, mevcut belge ve savunmaların yeterli olduğunu ifade ederek, duruşma yapılmasını istemediklerini bir kez daha yinelediler. CAS, duruşma kararı vermesi halinde, 5-6 Şubat veya 2-3 Nisan 2009 tarihlerinde uygun olacağını Türk federasyonuna bildirdi. Süreyya'nın avukatı Buldan'ın ise müvekkillerinin duruşmaya katılmasının mecburi tutulmaması halinde 5-6 Şubat'ın kendilerine uygun olacağını CAS'a bildirdi. Buldan, müvekkilleri duruşmaya davet edildiği takdirde, hamile olan ve doğumu yaklaşan Süreyya'nın durumunu göz önünde bulundurarak, 2-3 Nisan tarihinin uygun olacağını kurula bildirdi.

31.12.2008


 

G.Saray Mehmet Yıldız'la anlaşamadı

SİVASSPOR Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, golcü futbolcuları Mehmet Yıldız'ın takımlarında kaldığını söyledi. Ünsal, yaptığı açıklamada, kaptanları Mehmet Yıldız'ın transferiyle ilgili olarak Galatasaray kulübüyle yapılan görüşmelerin sonuçlandığını kaydetti. İki kulübün de karşılıklı anlayış içerisinde, iyi niyetli olarak görüşmeleri gerçekleştirdiğini belirten Ünsal, bunun sonucunda transfer anlaşması sağlanamadığını ifade etti. Ünsal, ''Mehmet Yıldız Sivasspor'da kaldı'' diye konuştu.

TARAFTAR SİTE KURDU

Sivassporlu taraftarlar, son günlerde transfer haberleriyle gündemde olan Mehmet Yıldız'ın takımda kalmasına yönelik internet sitesi oluşturdu. Alınan bilgiye göre, kırmızı beyazlı taraftarlar, birçok kulübün transfer gündeminde olan golcü futbolcu Mehmet Yıldız'ın Sivasspor'da kalması amacıyla, ''www.mehmetgitmesin.com'' adresli internet sitesi açtı. ''Mehmet Yıldız gitmesin. Şampiyonluk çok yakın kaptan. Bir yere gitmek yok o kupayı kaldırmadan'' ifadesinin yer aldığı sitede taraftarlar, ''Ben de Mehmet gitmesin diyorum'' adlı bölümden mesajlar gönderiyor. Sitede, gönderilen mesajların Sivasspor'un resmi mail adreslerine de gönderileceği ifade ediliyor. Bu arada Sivasspor taraftar sitesi, ''www.sivasspor.com'' adresli internet sitesinde de Mehmet Yıldız'ın transferiyle ilgili anket düzenlendi. Taraftarlara, ''Mehmet Yıldız, satılsın mı, satılmasın mı?'' şeklinde soru yöneltilen ankete katılan 3 bin 658 kişinin yüzde 53.47'si Mehmet Yıldız'ın satılmasını istemediğini belirtti. Ankete katılan taraftarların yüzde 44,72'si ''satılsın'', yüzde 1.80'i ise ''kararsızım'' şeklinde cevap verdi.

31.12.2008


 

Antalyaspor ABD'li oyuncu Boswell'i deniyor

ABD Birinci Futbol Ligi takımlarından Houston Dynamo takımında oynayan Bobyy Boswell, Antalyaspor ile antrenmanlara çıkmaya başladı. İkinci yarı hazırlıklarına teknik direktör Mehmet Özdilek nezaretinde çalışan Antalyaspor'da, dünkü antrenmana, ülkesinde bulunan Ali Zitouni ile özel işleri nedeniyle izinli olan Abdullah Çetin katılmadı. İkinci yarıda kadrosunu takviye etmek isteyen Antalyaspor, yurt içi ve yurt dışında oynayan çok sayıda futbolcuyu takibe aldı. ABD Birinci Ligi takımlarından Houston Dynamo takımında oynayan Bobyy Boswell, Antalyaspor ile antrenmanlara çıkmaya başladı. Stoper mevkinde oynayan Boswell, 1.85 boyunca ve 25 yaşında. Boswell, 2007 yılında da De United takımında forma giymişti.

31.12.2008


 

Sinan Bolat Standaart Liege ile anlaştı

BELÇİKA Birinci Futbol Ligi takımlarından Racing Genk'in Türk kalecisi Sinan Bolat, geçen sezonun şampiyonu Standaart Liege ile anlaştı. Racing Genk'te forma giyen, Mayıs ayında da Ümit Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan Bolat, Standaart Liege ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. 20 yaşındaki futbolcu, bir süredir Genk yöneticileri yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle takımda forma şansı bulamıyordu.

31.12.2008


 

Trabzon'lu Hasan Üçüncü 2 yıllığına A.Gücü'lü oldu

TRANSFER çalışmalarını sürdüren Ankaragücü, Trabzonsporlu Hasan Üçüncü'yü 2 yıllığına renklerine bağladı. Sarı-lacivertlilerin, ara transfer döneminin başlamasıyla birlikte Hasan Üçüncü ile sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Bu arada teknik direktör arayışlarını da sürdüren Ankaragücü, bugün de yardımcı antrenör Reha Erginer yönetiminde çalışırken, takımın başına getirilecek ismin büyük bir ölçüde Hakan Kutlu olacağı bildirildi.

31.12.2008


 

G.Birliği Beşiktaş'tan Ali Tandoğan'la temasta

GENÇLERBİRLİĞİ, Beşiktaş'ın gözden çıkardığı Ali Tandoğan'ı kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Tecrübeli oyuncunun menajeriyle görüşüldüğü ve Beşiktaş'taki bonservis sorununun çözülmesi durumunda transferin gerçekleşebileceği, yapılan ön görüşmede iki tarafın da transfere sıcak baktığı öğrenildi. Öte yandan, Gençlerbirliği'nin genç futbolcusu Emre Balak için Galatasaray'dan resmi teklifin yapılmadığı bildirildi. Öte yandan Gençlerbirliği, devre arası transferde, Ankaragücü'nden Cem Can'ı 2,5 yıllığına renklerine bağladı.

31.12.2008


 

F.Bahçe'den açıklama: Musa Aydın'la ilgilenmiyoruz

FENERBAHÇE Kulübü, Sivassporlu futbolcu Musa Aydın'ın transfer edilmek istendiği yönündeki haberin doğru olmadığını bildirdi. Fenerbahçe'nin internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Kulübümüzün, Sivasspor'dan Musa Aydın'ı transfer etmek istediği ve kulübü verirse bu futbolcuyu alacağımız iddia edilmiştir. Söz konusu iddia yalandır. Bugün açıkladığımız sporcular dışında hiçbir futbolcu ile ilgilenmiyoruz'' ifadesi kullanıldı. Fenerbahçe Kulübü'nden daha önce yapılan açıklamada, bugüne kadar Bursasporlu Sercan Yıldırım, Ankarasporlu Özer Hurmacı ve Ankaragücü'nden Gökhan Emreciksin için transfer girişiminde bulunulduğu kaydedilmişti.

31.12.2008


 

Zico, CSKA Moskova ile anlaştı

ÖZBEKİSTAN'IN Bunyodkor takımını çalıştıran Fenerbahçe'nin Brezilyalı eski çalıştırıcısı Arthur Zico'nun, Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile prensipte anlaştığı bildirildi. Brezilyalı çalıştırıcının, Rus ve Brezilya basınında yen alan demeçlerinde, "Her şey tamam; gerekli görüşmeler yapıldı; sıra işi resmileştirecek imzaya kaldı" dediği duyuruldu. Rus ve Brezilya basınında yer alan haberde, Zico'nun, CSKA Moskova ve şimdiki takımı Bunyodkor yöneticileri ile görüştüğü, bu konuda tarafların mutabakata vardığı ifade edildi. Rus "sport-express" ve Brezilya "GLOBOESPORTE" spor gazetelerinde yer alan haberlerde Zico'nun yeni takımının başına geçmesinin an meselesi olduğuna dikkat çekildi.

31.12.2008


 

Attığı golle bilmeden hayat kurtardı

ALMANYA'NIN Borussia Dortmund takımında top koşturan Macar futbolcu Tamas Hajnal, UEFA Kupası'nda İtalya'nın Udinese takımı ile yaptıkları maçın ikinci yarısında attığı golle, bilmeyerek de olsa minik bir taraftarının hayatını kurtardı. Verilen bilgiye göre, Almanya'da maçı babası ile izleyen küçük Ben Andernach, saatin geç olması nedeniyle babası tarafından uyumaya gönderildi ve babası, Ben'e, gol atmaları halinde odasına giderek haber vereceğinin sözünü verdi. Macar futbolcunun ikinci yarının sonlarına doğru attığı golü haber vermek için küçük oğlunun odasına girince, odada yangın çıktığını gören baba, oğlunu yataktan kaptığı gibi dışarı çıkarttı.

31.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır