"Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Enflasyonda 26. sıradayız

ULUSLARARASI Para Fonu’nun (IMF) son verilerine göre Türkiye, enflasyonda Fon’a üye ve resmî istatistiğe sahip 77 ülke arasında, 26. sırada bulunuyor. IMF’nin son verilerinden derlenen bilgiye göre Türkiye, TÜFE cinsinden ortalama yüzde 11’lik enflasyon düzeyi ile Avrupa Birliği’ne üye olan Bulgaristan ile aynı düzeyde bulunuyor. Türkiye’nin bulunduğu IMF üyesi ülkeler listesinde, resmî verilere göre en yüksek enflasyon Venezuelada bulunurken, avro bölgesi ülkeleri de en düşük enflasyona sahip ülkeler olarak yer alıyor. IMF’ye göre Türkiye, ileriki yıllarda, uygulamayı planladığı mali kuralın da etkisiyle, kalıcı tek haneli enflasyon düzeyini yakalayacak. Fon’a göre, Türkiye’de enflasyon, önceki yıllara göre büyük ölçüde düştü, kamu borç oranları keskin şekilde azaldı, bankacılık sistemi yeniden yapılandırıldı ve Türkiye ekonomik büyüme sağladı. IMF, Türkiye’nin, enflasyonda sağladığı başarıyı koruyarak, enflasyonu düşürmeye devam edebilmesi için yapısal reformlar ile kamu maliyesi disiplinine ağırlık vermesi gerektiğine de dikkati çekiyor.

MB: Enflasyondaki düşüş sürecek

Merkez Bankası, talep şartlarındaki zayıflamaya paralel olarak hizmet fiyatlarında gözlenen yavaşlamanın devam ettiğini belirterek, önümüzdeki dönemde enflasyonun kademeli olarak düşüşünü sürdürmesinin beklendiğini duyurdu. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, 2 Ocak tarihinde açıklanan enflasyon verileri değerlendirildi. Aralık ayı fiyat gelişmelerinin döviz kurundaki hareketlerin kısa dönemli etkilerinin büyük ölçüde sınırlı kaldığını teyit ettiği belirtilen açıklamada, bunun yanında petrol ve diğer emtia fiyatlarındaki gerilemenin enflasyondaki düşüşü desteklemeye devam ettiği ifade edildi. Grup enflasyonundaki kademeli düşüş eğiliminin önümüzdeki dönemde de devam edeceği tahmin ediliyor.

06.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Petrol fiyatları yükselişe geçti

  VERGİDE ELEKTRONİK DÖNEM GELİYOR

  Enflasyonda 26. sıradayız

  İşsizlik maaşına rekor sayıda başvuru oldu

  Nakliyeciler de sıkıntıda

  Pazarlarda 250 bin tezgâh kayıt dışı

  Dev kurumlar özelleştirilecek

  Soğuklar kömüre talebi arttırdı

  Çiftçinin kar sevinci

  Gaz açığına Mavi Akım takviyesi

  Kapanan iş sayısı artıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır