"Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Yakmıyor, adeta kokluyor

Kriz söylentileri gündeme gelir gelmez iktisat ve tasarruf sözleri kulaklarda artık daha çok işitilir oldu. Rutin harcamalara olabildiğince dikkat edilirken, yaşanan bu krizin etkisini hafifletmenin hatta krizi fırsata dönüştürmenin yolu aranır. Otomobil dünyasında tasarrufun en önemli göstergelerinden biri şüphesiz sarf gider olan yakıtta tasarruftur. Bir aracın yakıttaki cimriliği seçimindeki en önemli faktördür diyebiliriz. Güvenlik, konfor, 2. el fiyatı, yedek parça imkânı, satış sonrası hizmetleri ve donanımı bile yakıttan sonra konuşulan konular arasındadır. Çünkü çok yakıt tüketen bir araç zaten 2. elde değerli olmaz, zaten cebiniz yanarken sırtınız rahat etmez.

İlk kez 2004 yılında satışa sunulan Kia'nın Cerato modeli, bahsettiğimiz yakıt tasarrufu konusunda bayağı iddialı. 60 lt'lik deposu olan Cerato, şehir dışı ağırlıklı kullanımda 1.200 km yol kat etmekte. Yani 100 km'de 6.0 lt yakıt tüketmektedir ki bu depoyu doldurduğunuz da ne zaman benzin aldığınızı unutacağınız kadar uzun bir süre olabilir. 1.6 litre 104 HP benzinli ve 1.5 litre 102 HP dizel motor seçenekleriyle ithal edilen Cerato'nun, Comfort ve Advance olmak üzere iki farklı donanım paketi bulunmakta.

FERAH İÇ MEKÂN

Geriye doğru çekik gibi duran sade ve büyük farlarıyla dikkat çeken Kia Cerato, Koreli olduğunu belirten yumuşak hatlara sahip. Ayrıca iç mekânda da aynı sadeliği bulmak mümkün. Aydınlık ve geniş iç mekân sizi adeta makam aracındaymışsınız gibi hissettiriyor. Çift açılı dikiz aynaları ve geniş ön ve yan camları sayesinde sorunsuz bir görüş sunuyor.

SÜRÜŞ İZLENİMİ

TEST etme imkânı bulduğumuz 1.5 lt'lik dizel motor 6.000d/d'de 102 HP güç ve 2.000 d/d'de 240 Nm tork sağlıyor. Ani hızlanmalara biraz gecikmeli cevap veren motor yüksek tork değeri sayesinde yeterli performans sunuyor. Sertliği iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi yol tutuşa katkı sağlarken, yoldan gelen hafif darbeleri başarıyla engelliyor. En alt versiyonunda bile standart olarak sunulan ABS+EBD, Kia Cerato'nun diğer donanım paketleri ile zenginleşiyor. Cerato, 29.642 YTL'den başlayan fiyatlarla satılmakta .

ESAD SİVRİ

06.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Yakmıyor, adeta kokluyor

  BİPPER BULGARİSTAN'DA "2009 YILININ MİNİVANI" SEÇİLDİ

  HEM OTOMATİK HEM DİZEL LANCİA DELTA TÜRKİYE'DE!

  AYDA 499 EURO'YA KİRALIK KIA SPORTAGE

  FİORİNO, İNGİLTERE'DE YILIN TİCARÎ ARACI SEÇİLDİ!

  YENİ OPEL INSİGNİA ÖN SATIŞA BAŞLADI

  OFF-ROAD BECERİSİ VE EN İYİ GÖVDE AUDI Q5'DE

  ELEKTRİKLİ OTOMOBİL GERÇEK OLUYOR

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır