"Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

HAKEMLER SÖZ VERDİ: Hatalar en aza inecek

ANTALYA'DA seminerleri devam eden üst klasman hakemleri sezonun ilk yarısı itibariyle hatalar yaptıklarını, ikinci yarıda ise bunu en aza indirmeye çalışacaklarını söylediler. Açıklamalarda bulunan Turkcell Süper Lig'i hakemlerinden Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır ve Selçuk Dereli ligin ikinci yarısında hataları en aza indirgemek için çalışacaklarını açıkladılar. Ligin genç hakemlerinden Fırat Aydınus Türk hakemlerinin başarısız olduğu yönündeki görüşlere katılmadığını belirterek, ''Geçen sezonki var olan başarımızı bu sezon itibariyle yakalayamadığımız bir gerçek. Ama ben başarısız olduğumuza inanmıyorum. Geçen seneye göre başarısız olduğumuzu söyleyebilirim.'' dedi. Fırat Aydınus kulüplerle, federasyonla, taraftarıyla bir aile olduklarını belirterek, ''Biz federasyonla, kulüplerle bir aileyiz. Bu futbol gemisini hep beraber yürütmemiz için birbirimize verilen destekler her zaman önemlidir.'' diye konuştu. Taraftarların da her sene bilinçlendiğini kaydeden Fırat Aydınus, ''Futbolu seven, sporu seven takım taraftarları her sene bilinçleniyor. Kendi perspektifinden olaylara bakıyor ve bu bakış açısından da olayları iyi analiz edebiliyor. Ancak kamuoyu çok çabuk yönlendiriliyor. Onlar da üzerlerine düşen görevi yaparlarsa bakış açılarıda olumlu yönde değişecektir.'' ifadesini kullandı.

ÇAKIR: HATALAR OLACAKTIR

Turkcell Süper Lig hakemlerinden Cüneyt Çakır da ligin ikinci yarısına ciddi bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. Eskiden beri hakemlerin eleştirildiğini ifade eden Çakır, ''Futbol takımları ikinci yarıya nasıl ciddi hazırlanıyorsa biz hakemler de aynı şekilde hazırlanıyoruz. İlk yarıda tabiki hatalar oldu. İnsanın olduğu yerde mutlaka hata olacaktır. Hakemler eskiden beri eleştiriliyor. Bizim üzerimize düşen tek görev bu hataları en aza indirgemektir. Maç içinde futbolcu ve teknik adamlar ne kadar az hata yaparsa bizler de onlar kadar az hata yaparsak o kadar iyidir. Ben taraftarların ön yargıyla maça geldiklerini de sanmıyorum. Onlar takımlarını destekleyeceklerdir. Biz de ne kadar az hata yaparsak o kadar iyi olacak.'' diye konuştu.

DERELİ: DÜZEYLİ ELEŞTİRİYE EVET

Selçuk Dereli ise ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlandıklarını, kendilerine gösterilen güvenden dolayı da moralli olduklarını açıkladı. Dereli, seminerlerin hem moral motivasyon için hem de ilk yarıdaki hataları görme açısından çok önemli olduğunu söyledi. Dereli hakemlere yönelik yapılan eleştiriler için ise, ''Eleştilerin düzeyi önemli. Saygınlığını kaybetmeyen eleştiriler bizi ilgilendiriyor. Bunun dışındakileri dikkate dahi almıyoruz.'' dedi.

06.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  HAKEMLER SÖZ VERDİ: Hatalar en aza inecek

  Beşiktaş, İnönü'de G.Antep Belediye'yi konuk ediyor

  Kupada ümidi kalmayan Trabzon Antalya önünde

  KEWELL: EZAN SESİ BİZE HUZUR VERİYOR

  Beşiktaş Cola Turca İtalya'da Treviso karşısına çıkıyor

  Kutlu Torunlar Dakar'da genel klasmanda 42. sırada

  Ribery yılın futbolcusu

  "All-Star 2009" şöleni Cumartesi Samsun'da

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır