"Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

367 krizi 28 Şubat işi

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, 367 olayının 28 Şubat’ın devamı olduğunu söyledi. Star gazetesine konuşan Soylu, “TBMM’nin 28 Şubat’la ilgili Meclis araştırması yapması lâzım. Birçok insan, kamuoyunun önüne çıkıp bir şekilde yaptıklarıyla ilgili sorumluluğunu ortaya koymazsa Temiz Eller olmaz” dedi.

Demokrat Parti (DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmemesi için ortaya atılan 367 tezinin arkasında 28 Şubat’ın olduğunu ifade ederek, “TBMM’nin 28 Şubat’la ilgili Meclis araştırma yapması lazım” dedi. Star gazetesine konuşan DP lideri Soylu, Türkiye’yi erken seçime götüren 367 krizinde Ergenekon’un parmağı olduğunu dili getirerek, Türkiye’de yürütülen Temiz Eller operasyonunun 28 Şubat’sız başarılı olamayacağını belirtti. 28 Şubat’ın bugüne kadar hiçbir tarafının aydınlatılmadığını ifade eden Soylu, hala korunup kollanmakta olduğunu kaydetti. Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile Erkan Mumcu’nın 367 ile ilgili açıklamalarının hiç kimseyi tatmin etmediğini belirten Soylu, “Bu işler beylik lâflarla çözülmez. Baskıyla karşı karşıya kalan unsurlar yiğitlik yaparak gerçekleri açıklasın, bir kere olsun demokrasiye katkıda bulunsunlar” dedi.

DIŞARIDAN YÖNLENDİRME OLDU

Yakın tarihin aydınlatılmayan iki önemli olayının 367 tezi ile yarım kalan DP-ANAP birleşmesi olduğunu belirten Soylu, “Bu dönemlerin aydınlatılması lazım. Türkiye’nin karanlıkta kalan işleri çok olursa Türkiye birinci lige çıkamaz. Her şey şeffaf ve halkın önünde oluşmalı. Tarafların izahatı bizi ve kamuoyunu tatmin etmemektedir. 367 için dışarıdan bir yönlendirme olduğu açıktır” dedi. DP -ANAP birleşme iradesinin toplumsal bir talebin sonucu olduğunu kaydeden Soylu, “Bunu iki parti yöneticileri gerçekten istiyorlar mıydı bilmiyorum. Birleşmeyi kimin bozduğu da aydınlatılmalı” dedi.

28 ŞUBAT KOLLANIP KORUNUYOR

367 olayının 28 Şubat’ın devamı olduğunu anlatan Soylu, 1960, 1971 ve 1980 darbe dönemlerini paralel süreçler olarak gördüğünü belirterek, “367’nin arkasında 28 Şubat var. 28 Şubat’ın hiçbir tarafı aydınlatılmamıştır, korunmaktadır, kollanmaktadır. Oysa 28 Şubat süreci aydınlatılmadığı sürece Türkiye’de tam demokrasiye ulaşılmış olunmayacak. 28 Şubat tüm ayrıntılarıyla milletin önüne dökülmeli, bütün kirlilikleriyle açıklığa kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

28 ŞUBAT’SIZ TEMİZ ELLER OLMAZ

28 Şubat sürecinin ortaya çıkarılmasıyla ilgili ortada birçok bilgi ve belge olduğunu ve bunun istenirse rahatlıkla açıklığa kavuşturulacağını kaydeden Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: “TBMM’nin 28 Şubat’la ilgili Meclis araştırma yapması lâzım. Birçok insan, kamuoyunun önün çıkıp bir şekilde yaptıklarıyla ilgili sorumluluğunu ortaya koymazsa Temiz Eller olmaz. İtalya’da Temiz Eller operasyonunda 40 bin insan sorgulandı, çok üst düzey insanlar da var. Türkiye bir Temiz Eller operasyonundan kaçmamalıdır. Türkiye kendisini şeffaflığa, dürüstlüğe taşıyabilecek her türlü yolu ve yöntemi kullanmalıdır.”

04.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  367 krizi 28 Şubat işi

  Gazzeli ailelere para yardımı

  Çanakkale’de 500 Filistinli şehit oldu

  Vadeli çek krizi kapıda

  ÇOCUKLARA İNTERNET VE TELEVİZYON TEHDİDİ

  ÜNİVERSİTELİ DEPRESYONDA

  20 milyon çocuk aç

  Önce oyun sonra ameliyat

  Toprak doydu, barajlar dolmadı

  Ekmek parası için günde 30 kilometre

  Küçük sınıf otomobillere ilgi arttı

  Kirli hava ölüm sebebi

  Başmüzakereci Bağış, AYM Başkanı Kılıç’ı ziyaret etti

  Otogaza 17 kuruş zam

  İhracat yıl sonu yüzde 17 düşecek

  Bin 591 siteye erişim yok

  Bahçeli: Doğrular, yanlışları silmeye yetmez

  Milletin kalbinden geçeni yansıttım

  DP, Sincan'da seçim startını verdi

  Simav adayları tanıtıldı

  "Özel Güvenlik Daire Başkanlığı" kuruluyor

  Uzman çavuş, tartıştığı karakol komutanını vurdu

  MAZLUMDER’e ziyaret

  Ayakkabı, Çin’de de ıskaladı

  Hudson inişi oyunlara konu oldu

  Yeni amfibik türleri keşfedildi

  Nihavent Sofrası keşfedilmeyi bekliyor.

  İsveç’te kuş tüyüne son

  Hayvanlardan kök hücre üretilemedi

  İran haberleşme uydusu fırlattı

  Google Earth okyanuslara dalıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır