"Gerçekten" haber verir 11 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Meira Zenit'e transfer oldu

GALATASARAY'IN sezon başında Alman takımı Stuttgart'tan transfer ettiği Portekizli defans oyuncusu Fernando Meira, Rus kulübü Zenit'e transfer oldu. Galatasaray, Meira'nın bonservis bedeli olarak 6 milyon euro alacak. Türk futbolcu Fatih Tekke'nin de takım arkadaşı olan Meira, Rus liginde Hasan Kabze ve Gökdeniz Karadeniz'in de rakibi olacak. Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin Fernando Meira'nın Almanya'ya götürülmeyeceğini ve Hamburg maçında oynamayacağını açıkladı.

11.03.2009


 

G.Saray Almanya yolcusu

UEFA Kupası 4. tur ilk maçında 12 Mart Perşembe günü Hamburg'a konuk olacak Galatasaray, yarın Almanya'ya gidecek. Galatasaray kafilesinin bugün saat 10.00'da özel bir uçakla Hamburg kentine hareket edeceği bildirilirken, sarı-kırmızılı takım son çalışmasını da bu kentte gerçekleştirecek. Teknik direktör Bülent Korkmaz'ın yarın saat 17.30'da HSH Nordbank Arena stadında basın toplantısını düzenleyeceği, sarı-kırmızılı takımın da saat 18.00'de son antrenmanını yaparak, Hamburg maçının hazırlıklarını tamamlayacağı ifade edildi.

11.03.2009


 

SÜPER LİGDE HOCA KIYIMI

GAZİANTEPSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ NURULLAH SAĞLAM'IN GÖREVDEN AYRILMASIYLA SÜPER LİGDE TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİĞİNE GİTMEYEN 7 TAKIM KALDI. 23. HAFTA SONUNDA TEKNİK DİREKTÖRLERİN MAÇ BAŞINA ALDIKLARI PUANA GÖRE OLUŞTURULAN SIRALAMANIN İLK 10'UNDA SEZON BAŞINDAN BU YANA TAKIMININ BAŞINDA OLAN 4 ANTRENÖR VAR.

TÜRKCELL Süper Lig'de 2008_2009 sezonunun 23. haftası sonunda Nurullah Sağlam'ın Gaziantepspor'dan ayrılmasının ardından teknik adam değişikliğine gitmeyen 7 takım kaldı. Turkcell Süper Lig'de sezon başından beri Gaziantepspor'da görev yapan Nurullah Sağlam'ın takımdaki görevini bırakmasıyla 11 takım teknik direktörlük değişikliğine gitmiş oldu. Ligde şu ana kadar görev yapan teknik direktörlerden Ertuğrul Sağlam Beşiktaş ve Bursaspor'da, Mesut Bakkal Gençlerbirliği ve Denizlispor'da, Samet Aybaba ise Bursaspor ve Gençlerbirliği'nde görev alarak, iki takımı birden çalıştıran isimler olarak dikkati çekti. Ankaragücü takımını başında görev yapan Hakan Kutlu da 7. haftadan sonra görevini bırakmış ve 17. haftadan itibaren tekrar Başkent temsilcisinde görev almıştı.

EN BAŞARILILARI BÜLENT UYGUN VE ERSUN YANAL

Ligde şu ana kadar Ankaragücü, Bursaspor, Denizlispor, Hacettepe ve Kocaelispor 3, Antalyaspor, Beşiktaş, Galatasaray, Gençlerbirliği ve Konyaspor da 2 farklı teknik adam ile çalıştı. 23. hafta sonunda ligde görev yapan 30 teknik adamın maç başına aldığı puana göre yapılan sıralamada, Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz, aldığı iki galibiyetle en üstte yer alıyor. Genç teknik adamı Sivasspor'un çalıştırıcısı Bülent Uygun ve Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal takip ediyor. Sezon başından bu yana görevlerini sürdüren Bülent Uygun, Ersun Yanal, Luis Aragones ve Aykut Kocaman ilk 10'da yer alıyor.

11.03.2009


 

Sağlam: Hedefi olan bir takım bıraktım

GAZİANTEPSPOR teknik direktörlüğü görevinden ayrılan Nurullah Sağlam, Gaziantepspor'u zor bir yarışın içinden alıp hedefi olan bir takım haline getirdiğini söyledi. Sağlam, kendisinden sonra takımın başına gelecek teknik adamada her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Sağlam, Sağlam, "Hem geçen senenin sonunda hem de bu senenin buraya kadar olan döneminde iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Ama şartlar ve gelinen nokta böyle bir kararın alınmasına neden oldu" dedi.

11.03.2009


 

Diyarbakır'da futbolcu eylemi sürüyor

BANK Asya 1. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor'da, futbolcuların alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle önceki gün başlattığı antrenmana çıkmama kararı dün de sürdü. Kulüpte çalışan personel ile yaptıkları basın açıklamasında antrenmana çıkmama kararını açıklayan yeşil kırmızılı futbolcular, kendilerine ödeme yapılmadığı gerekçesiyle hafta sonu deplasmanda oynayacakları Karabükspor maçı idmanlarına çıkmıyorlar. Dün idman yapmayan futbolcular bugün saat 13.00'te Seyrantepe Tesislerinde gerçekleştirilmesi planlanan idmana da katılmadılar. Kaptan Çoşkun Birdal, yaptığı açıklamada, 25 haftadır 3 maç primi ile sezon başında almaları gereken alacaklarının ödenmediğini hatırlatarak, ''Sezon başından bu yana büyük başarıya imza atmamıza rağmen ödemelerimiz gerçekleştirilmedi. Dün idmana çıkmama kararı almıştık. Ödeme konusunda gelişme olmadı. Bu nedenle bugün de idmana çıkmadık. Haklı olarak ödemelerimizin yapılmasını bekliyoruz. Ödeme yapılana kadar eylemimiz sürecek'' dedi.

11.03.2009


 

Olympiakos'ta Terim sesleri

YUNANİSTAN'IN en güçlü ekiplerinden Olympiakos, gelecek sezon için Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'le anlaşmak istiyor. Yunanistan Futbol Federasyonu eski Başkanı Vasilis Gagatsis'in takımın patronu Sokratis Kokalis'e Terim'i önereceği iddia edildi. Teklif aşamasında sona gelindiğini ve değişmesinin mümkün olmadığını kaydeden Eksedra spor gazetesi, Olympiakos'un dış ilişkiler ve futbol şubesi sorumluluğunu üstlenecek olan Gagatsis'in bu konuyla yakından ilgilendiği belirtildi. Terim'le yakın dostluğu bilinen Gagatsis'in, Türk teknik adam konusunda şimdiden harekete geçtiği belirtildi.

TERİM'İN MÜTHİŞ KARİYERİ

Yunan Süper Ligi'nde açık ara zirvede yarışı sürdüren kırmızı beyazlılar, Avrupa'da ise istediği başarıya ulaşamamıştı. Bu sebeple 45 yaşındaki İspanyol teknik adam Ernesto Valverde'nin sezon sonunda takımdan ayrılacağı söyleniyor. Terim'in meslek hayatının başarılarla dolu olduğu belirtilen haberde, İnter ve Fiorentina takımlarını çalıştırdığı, Galatasaray'la EUFA kupasını aldığı ve Türkiye'yi Euro 2008'de çeyrek finale taşıdığı hatırlatıldı. Gagatsis, Avrupa'da Olympiakos'u başarıya taşıyacak kişinin Terim olduğuna inanıyor.

SÖZLEŞME SORUN DEĞİL

Fatih Terim'in Türk Milli Takımıyla 2012 yılına kadar sözleşmesi olduğu hatırlatılan haberde, bu konunun sorun olmayacağı kaydedildi. Yunan ve Türk basınında Terim'in Yunan takımlarını çalıştırma ihtimaline dair haberler geçmişte de çıkmıştı. 2008 yılının Mayıs ayında Terim adı, yine Olympiakos için geçmişti. Tecrübeli teknik adam, geçen ekim ayında UEFA'da karşılaşan Olympiakos-Galatasay maçı öncesi, Yunan takımlarında çalışmak istediğini açıklamıştı.

11.03.2009


 

Trabzonspor'un bu sezon derbi galibiyeti yok

TRABZONSPOR, Galatasaray karşısında bu sezon şampiyonluğa oynayan rakipleri karşısında da ilk galibiyetini arayacak. Bordo-mavililer, bu sezon söz konusu rakipler içerisinde yaptığı 5 maçtan 4'ünde sahadan beraberlikle, 1'in de de yenilgiyle ayrıldı. Galatasaray'a ligin ilk yarısında 3-0 yenilen Trabzonspor, Beşiktaş ile 0-0 ve 1-1, Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0, Sivasspor ile de sahasında 0-0 berabere kalmıştı. Karadeniz ekibi, 5 maçta 4 gol yerken rakip filelere sadece 1 gol göndermişti. Tek gol de Beşiktaş maçında Gökhan Ünal'dan gelmişti. Öte yandan hafta sonunda iki takım arasında yapılacak karşılaşmanın biletleri de Sadri Şener Sosyal Tesisleri ve Biletix gişeleriyle, biletix.com.tr den satışa sunuldu. Kapalı Orta Bloklar (B-C-F-G) 150 TL, Kapalı Yan Bloklar (A-D-E-H) 75 TL, Maraton 50 TL, VIP Özel 400 TL, VIP 250 TL'den satılıyor.

11.03.2009


 

Hidayet 2 sayıda kaldı

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Detroit Pistons'a 9894 yenilirken, milli basketbolcu 2 sayı üretti. 20 bin 39 kişinin izlediği karşılaşmanın 20 dakikasını sahada geçiren Türkoğlu, 2 sayı, 4 asist ve 3 ribauntla oynadı. Hidayet'in takım arkadaşlarından Dwight Howard 27 sayı, 14 ribaunt ve 2 asistle tkili bir oyun çıkarsa da o ve 21 sayıyla oynayan Rashard Lewis'in performansı, takımın yenilgisini önleyemedi.

11.03.2009


 

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BUGÜN

Barcelona (İspanya) - Lyon (Fransa) İlk maç:.......1 - 1

Manchester Un. (İngiltere)-İnter (İtalya): İlk maç:..0 - 0

Porto (Portekiz) -At. Madrid (İspanya)İlk maç:..2 - 2

Roma (İtalya) - Arsenal (İngiltere) İlk maç...........0 - 1

11.03.2009


 

Beşiktaş'ta 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında

TÜRKCELL Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Beşiktaş'ta, hafta sonunda oynanacak Gençlerbirliği maçı öncesi sarı kart alarmı verildi. Siyah-beyazlılarda, sarı kart ceza sınırında bulunan 5 futbolcu, Gençlerbirliği maçında sarı kart görmeleri halinde lider Sivasspor ile deplasmanda oynanacak önemli karşılaşmada forma giyemeyecek. Ligde 3'er sarı kartları bulunan İbrahim Üzülmez, Mert Nobre, Serdar Özkan, İbrahim Toraman ve Edouard Cisse, Gençlerbirliği karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler ve 25. haftadaki Sivasspor karşılaşmasında görev alamayacaklar. Siyah-beyazlılarda 3'er sarı kartı bulunan futbolcular ve kart gördükleri maçlar şöyle: Mert Nobre: Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği, İbrahim Üzülmez: Gençlerbirliği, Denizlispor, Konyaspor, İbrahim Toraman: Gaziantepspor, Sivasspor, Fenerbahçe, Serdar Özkan: Konyaspor, Sivasspor, Kayserispor, Edouard Cisse: Konyaspor, Kayserispor, Eskişehirspor.

11.03.2009


 

Avrupa defterini kapatan F.Bahçe Siena'yı ağırlıyor

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (H) Grubu'ndaki 6. ve son maçında bugün İstanbul'da, İtalyan temsilcisi Montepaschi Siena ile karşılaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 21.00'de başlayacak. Gruptan çıkma şansını geçen hafta CSKA Moskova deplasmanında aldığı yenilgiyle yitiren sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarında bu sezonki son maçında prestij mücadelesi verecek. Grupta geride kalan 5'er maç sonucunda 3 galibiyet ve 2 yenilgi sonrası çeyrek finali garantileyen Montepaschi Siena 2. sırada bulunurken, 1 galibiyet ve 4 yenilgisi olan Fenerbahçe Ülker ise 4. ve son sırada yer alıyor. İki takım arasında İtalya'da yapılan maçı Montepaschi Siena 87-79'luk skorla kazanmıştı.

11.03.2009


 

Voleybolda derbi günü: Galatasaray-Fenerbahçe

AROMA Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde, ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe Acıbadem bugün karşı karşıya gelecek. Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'ndaki derbi maç saat 18.00'de başlayacak. Ligde 18'er maç sonucunda Fenerbahçe Acıbadem 37 puanla 4'üncü, Galatasaray ise 24 puanla 7. sırada yer alıyor. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Fenerbahçe Acıbadem 3-1'lik skorla kazanmıştı.

11.03.2009


 

Özerk federasyonların bütçeleri belli oldu

ÖZERK federasyonların 2009 yılı bütçe görüşmeleri tamamlanırken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü 56 federasyon için toplam 54 milyon 500 bin TL'lik başlangıç ödeneği ayırdı. Federasyonlara, proje ve ek ödenekler hariç olmak üzere genel bütçeden 54 milyon 500 bin TL'lik bir başlangıç ödeneği ayrılması kararlaştırıldı. Voleybol ve atletizm, GSGM'den, Spor Toto katkı payı, proje ve ek ödenekler hariç olmak üzere 3 milyon 500 bin TL'lik bir bütçe alacak. Basketbol, güreş ve kayak 3 milyon TL ile ikinci, 2 milyon 500 bin TL ile bisiklet ve hentbol 3. sırada yer aldı. Bu arada, briç 50 bin TL, dans sporları 100 bin TL ve triatlon da 150 bin TL ile en az başlangıç bütçesi alan federasyonlar oldu.

11.03.2009


 

En dengeli Beşiktaş

Bu sezon ilginç bir şampiyonluk yarışı izliyoruz. Maç sonuçlarını tahmin etmek hayli zor görünüyor. Her maç sürprize açık. En alttaki takımlar dahi en üstteki takımları yenebiliyor. Şampiyonluğa oynayan takımlar kendi evlerinde çok rahat puan kaybedebiliyor. Mesela Trabzonspor evinde oynadığı çok önemli maçı Denizlispor'a kaybetti. Lider Sivasspor, sahasında Ankaraspor'la berabere kalarak zirve yarışında 2 puandan oldu.

Ayrıca G.Saray Kocaelispor'a, F.Bahçe Büyükşehir Belediye takımına kendi evinde yenildiler. Son zamanların en prestijli takımı ise Beşiktaş. Bir anda hem lig hemde kupada iddialı konuma geldiler. Mustafa Denizli, teknik adam değişikliğinin yaradığı en önemli isim oldu. Beşiktaş'ın ara transferinde tam isabet yaptığı Alman oyuncu Ernst'in bu çıkıştaki katkısı büyük oldu. Beşiktaş'ın orta sahasına işlerlik kazandırdığı gibi, açık kapamada da son derece mahir bir oyuncu.

Denizli, buna karşılık Yusuf'u aldırarak Beşiktaş'ı zarar ettirdi. Bu transfere hiç gerek yoktu. Yusuf'un oynadığı pozisyonda çok futbolcu var Beşiktaşta. Delgado, Cisse, Uğur İnceman vardı. Ernst de alınınca Yusuf, yaşı da itibariyle amaçsız bir transfer oldu.

Son zamanların bir başka başarılı takımı da F.Bahçe. Sivas'la oynadığı lig ve kupa maçları F.Bahçe'yi diriltti. F.Bahçe bu iki maçta çok iyi futbol ortaya koydu. Uzun zamandır alamadıkalrı federasyon kupasında finale çıkmak içinde büyük avantaj yakaladılar. Süper Ligde deplasmanda Kayserispor'u yenerek şampiyonluk yarışına ortak oldular.

Teknik adam değişikliğinin yaradığı bir diğer takım da G.Saray. Bordeux'u eleyip ardından ligde iki maçı da kazandılar. Ancak G.Saray lig maçlarında oynadığı futbol, kazanmasına rağmen ümit verir cinsten değildi. Son Bursa maçında G.Saray tanınmayacak kadar kötüydü. Bülent Korkmaz, Skibbe'nin elinde enkaz olan bu takımı ayağa kaldırması için epey çaba gösteremeli. Rakibine bu kadar mahkum bir G.Saray'ı uzun zamandır izlememiştim.

Son dönemlerde hakemler fazla konuşulmuyor. Aman nazar değmesin. Ligin sonuna doğru hakemlerimizin iyi performansı, şampiyonluk ve küme düşme hattındaki gürültüyü azaltacaktır. Umarız hakem hataları kritik son süreçte en asgari seviyeye düşer.

SAİD OKUR [email protected].

11.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla