"Gerçekten" haber verir 14 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ RAFA MI KALKIYOR?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Hızlı Trenin (YHT) Ankara-Eskişehir arasındaki ilk seferinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Anayasada yapılması planlanan değişikliklere ilişkin bir soruya Erdoğan, ''bireysel başvuru, ombudsman, siyasî partiler ve seçim yasası gibi 4 başlığı kapsayan bir şey'' karşılığını verdi. Erdoğan, anayasayı toptan değiştirmeyi düşünmediklerini açıkladı.

AB RAPORU: SİVİL ANAYASA ŞART

Önceki gün kabul edilen AB Raporunda ise anayasa değişikliğine vurgu yapılarak, demokratikleşme konusundaki reformların hızlandırılması isteniyor. Anayasanın hak ve özgürlük temelli olarak yenilenmesi istenen raporda, siyasî partiler kanununun değiştirilmesi, yargı reformunun yapılmasının büyük önem taşıdığı da vurgulanıyor.

Tren hızlı, demokratikleşme yavaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Anayasanın tamamını değiştirmeyeceğiz. Kısmı değişiklik yapacağız’’ dedi. Başbakan Erdoğan Ankara-Eskişehir arasında Yüksek Hızlı Treni’in ilk seferine başlatarak, gazeteciler ve özel konuklarla birlikte Eskişehir’e gitti. Hızlı treni bizzat kullanan Başbakan yolda gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin ‘’IMF’nin yeni bir teklifi olmuş. Böyle bir açıklama yapıldı’’ hatırlatması üzerine, ‘’o teklif henüz arkadaşlarımıza gelmiş değil’’ dedi. Anayasada yapılması planlanan değişikliklere ilişkin bir soruyu cevaplayan Erdoğan, ‘’bireysel başvuru, ombudsman, siyasi partiler ve seçim yasası gibi 4 başlığı kapsayan bir şey’’ ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine de ‘’Türkiye’yi böyle erken seçimlere alıştırmayalım’’ karşılığını verdi. Erdoğan, ‘’Bütçede bazı rakamların revize edileceği ifade ediliyor’’ sorusunu da şöyle ceapladı.

‘’Çok ciddî bir düşüş asla planlamıyoruz. Yüzde 6’nın üzerine asla çıkmayacağız. IMF de zaten yatırım yapmamızı istiyor. Bir taraftan da kalıcı gelir kaynaklarını söylüyor. Gelir kaynağı bazen kalıcı olmaz, geçici olur. Bugün sen geçici bir şeyle rahatlatırsın ben bunu seruma benzetiyorum. Serum daimi midir? Serum daimi değildir, geçicidir. Bir an seni serum çadırına alırlar, sen o an atlatırsın. Atlattıktan sonra da sağlığın zaten kalıcı hale gelir. Kalıcı gelir kaynağı dediğin zaman bir defa ekonominin karakterinde bu yok. Ekonomide hiçbir şey kalıcı olmaz, değişebilir’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, ‘’Bu, vergilerin de arttırılabilmesi anlamına gelebilir mi?’’ sorusu üzerine ‘’Vergide olağanüstü bir hal olmadıktan sonra asla biz böyle bir şeye gitmeyiz. Ben bugüne kadar vergi arttırma yoluna gitmedim’’ diye konuştu.

MEHMET KARA

14.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa makyajla düzelmez

  ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ RAFA MI KALKIYOR?

  AB: SİVİL ANAYASA ŞART

  ERDOĞAN MAKİNİSTLİK YAPTI

  GATA’ya sevk usulsüz yapılmış

  Genelkurmay’dan Bülent Arınç tepkisi

  AKBİL yerine “İstanbulkart”

  Sezer için ikna odası kuruldu

  Soylu: Yepyeni bir anayasa yapılabilirdi

  Doların ateşi düşüyor

  Silopi’de 5 kemik parçası daha bulundu

  SPK’ya Akgiray TAPDK’ya Küçük

  Mardin'de piyade tüfekleri bulundu

  Cumhurbaşkanı Gül'ün annesi hastanede

  Yaz döneminde yeni KPSS yapılacak

  Kocaeli’ne 3 yeni baraj yapılacak

  Öğretmenler Günü Kutlamasında değişiklik

  Kriz, büyümesine engel olamadı

  En fazla doktor İstanbul, en az Bayburt’ta

  Su Forumu trafiği yavaşlatacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis