"Gerçekten" haber verir 14 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

Yeni Asya, yazarı Bediüzzaman olan tek gazete

KENDİ TABİRİYLE BİR "YENİ ASYA ÂŞIĞI" OLAN, 40 YILLIK OKUYUCULARINDAN CEVAT ŞENER ANLATIYOR:

Cevat Şener. Gazetemizin 40 yıllık abonesi. Kendi tabiriyle bir Yeni Asya aşığı. Gazetemizin 40. yılı münasebetiyle, gazetemizi unutmayan Cevat Şener’i biz de unutmadık. Kendisine 40 yıllık beraberliğin sırrını sorduk.

İTTİHAD İLE BAŞLAYAN BERABERLİK

“Daha önceden İttihad gazetesini takip ediyordum. Elhamdülillah namazlarımı da kılıyordum. Ama İttihad gazetesinin 'Nurcuların gazetesi' olduğundan haberim yoktu. Ve şuurlu bir İslâmî hayat da yaşamıyordum. İnançlı biri idim. Ama imanın lezzeti, şevki görünmüyordu hayatımızda. Bir gün İstanbul’da geziyoruz. Bakırköy Çalışlar’da bir dersane vardı. Namaz vakti geldi. Bizim kayınbirader namaz kılmaya bizi oraya götürdü. Bir de baktık ki, Osman Demirci Hoca var içeride. Ben daha onu tanımıyorum. Osman Demirci Hoca vaaz verdi, ama ben fazla anlayamadım. Nasip ne bileyim. İnsan işte. Bazen alıcılar kapanıyor. Ama ilginçtir. Vaazdan fazla hisse kapamayan ben, vaazdan sonra okunan Risâle-i Nur dersinden müthiş ders aldım. Ders, Sözler’den yapılıyordu. Çok hoşuma gitti. Anlaşılan, bu sefer alıcılar açılmış (gülüyoruz). Ben tabiî hemen bir tane büyük Sözler aldım. Başladım okumaya.

“Yıllardır aradığını bulan adam gibi sevinçliyim. Başladım okumaya. Sabah namazından sonra işe gidene kadar devamlı okuyorum. Bırakamıyorum kardeşim. Devamlı Elhamdülillah okuyorum.”

BİR GAZETENİN KIRK YIL HATIRI VARDIR!

“Yeni Asya’yı ilk çıktığı günden beri takip ediyorum. 21 Şubat 1970’den beri okuyorum. O günden beri abonesiyim. 40 yıldır aboneyim. Yani ‘Bir gazetenin de en az 40 yıl hatırı vardır’ diyorum.”

YENİ ASYA, NURCULARIN MEDYADAKİ DİLİDİR

“Başka gazetelere istifade niyetine hiç bakmamışımdır. Yeni Asya, Nurcuların medyadaki dilidir, ağzıdır, kulağıdır, tercümanıdır. Abartmıyorum. Tanıdıktan sonra Yeni Asya aşığı oldum. Sabah namazından sonra hemen gazetemi okurum.”

YAZARI BEDİÜZZAMAN OLAN TEK GAZETE YENİ ASYA’DIR

“Diğer dinî gazeteler de var ama. Onlarda Bediüzzaman yok. Yazarı Bediüzzaman olan tek gazete Yeni Asya’dır.

“Ben gazeteyi elime aldığım zaman Bediüzzaman konuşuyor diyorum. Ve ben kendimi Bediüzzaman’la konuşuyor gibi hissediyorum.”

BEN BİR YENİ ASYA HASTASIYIM

“Ben bir Yeni Asya hastasıyım. Bu tabir iyi değil, ama inan öyle. Gazetem az değil benim 40 yıllık arkadaşım, dostum. Düşünsene her sabah geliyor kapıma. Tam 40 yıl. Onun için Yeni Asya benim dostum, arkadaşım. Yeni Asya benim gazetem.”

HER SABAHA TEŞEKKÜR

“Her sabah onca emekle bu gazetenin bize ulaşmasına vesile olan kardeşlerimizi ve ağabeylerimizi de unutamıyorum. Allah onlardan ebeden razı olsun. Hakikaten kolay iş değil. Doğrunun arkasında 40 yıl durmak. Hiç usanmadan. Emeği geçen ağabey ve kardeşlere teşekkür ediyorum. Nice kırk yıllara diyorum.”

14.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (13.03.2009) - “Yeni Asya sözlerinin arkasında durmuştur”

  (12.03.2009) - Bu cesaret, sahabe cesareti gibi

  (11.03.2009) - Eğitimci olarak başarılarımı Yeni Asya’ya borçluyum

  (09.03.2009) - KEMALİST CUMHURİYETTE ETKİN OLDULAR

  (08.03.2009) - YENİ ASYA, HAKKIN HATIRINI HİÇBİR HATIRA FEDA ETMİYOR

  (07.03.2009) - Risâle-i Nur’u anlamışsak Yeni Asya’ya sahip çıkmaya kendimizi mecbur biliriz

  (05.03.2009) - “Zübeyir Ağabey, Risâle-i Nur’un dünyaya ilânı için medeniyetin bütün nimetlerini kullandı”

  (03.03.2009) - Halk anayasaya keşke ‘hayır’ deseydi

  (02.03.2009) - “Manevî değerleri Yeni Asya ile tanıdık”

  (28.02.2009) - “Yeni Asya’ya herkesin ihtiyacı var”

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis