"Gerçekten" haber verir 14 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Aslan Kadıköy'e koşuyor

GALATASARAY Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, 1-1 biten Hamburg maçını değerlendirirken yaptığı açıklamada, eksiklere rağmen başarılı olduklarını, ama bu eksiklerin arkasına hiç sığınmadıklarını söyledi.

"Baktığınız zaman sezon başından beri çok sakat verdik" diyen Polat, "Hiçbir Galatasaraylı yönetici, futbolcu, eksiklerden dolayı serzenişte bulunmadı. Galatasaray kadrosunda bulunan her futbolcu o formayı giymek için orada. Şu an stoperde oynayan herkes sakat ve gerektiğinde Harry Kewell da oynuyor Hakan Balta da oynuyor" dedi.

LİNCOLN'ÜN TEPKİSİNİ ÖNEMSEMİYORUM

Hamburg deplasmanında ciddi bir avantaj elde ettiklerini söyleyen Başkan Polat, "Final oynamak istiyoruz. Bana sorsalar finali dünya üzerinde nerede oynamak istersin diye, tabii ki Şükrü Saraçoğlu'nda derim. Bülent Korkmaz'ı ve tüm futbolcularımı kutluyorum." diye konuştu. Lincoln'ün oyundan alınmasına tepki gösterdiği ile ilgili soruya da cevap veren Adnan Polat, "Ben şu anda çok önemsemiyorum bunları. Maç içi atmosferde olur bunlar. Bunun için Bülent hoca bir karar verirse biz de ona göre davranırız. Bir terbiyesizlik etmediği sürece bizim için sorun yok. Artık Trabzon maçına bakacağız. Soyunma odasında futbolcularım Trabzon maçını konuşuyor'' diye konuştu.

14.03.2009


 

Hamburg'u İstanbul'da cehennem bekliyor

GALATASARAY'IN UEFA Kupası 4. tur ilk maçında deplasmanda Hamburg (HSV) ile 1-1 berabere kalması Alman basınında yer aldı.

Berlin'de yayımlanan B.Z gazetesi, ''HSV şimdi, tur atlayabilmesi için titreyecek'' başlığıyla verdiği haberde, Hamburg'un gelecek hafta İstanbul'da işinin çok zor olduğu belirtildi. Evsahibi ekibin üstün oynadığı, ancak ilk yarının Ayhan'ın attığı golle Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle geçtiği ifade edilen haberde, Hamburg'un ikinci yarıda iyi oynadığı ve 49. dakikada beraberliği sağladığı kaydedildi. Emre'nin kırmızı kart görmesinden sonra Hamburg'un bir kişi fazla oynadığı, ancak topun kaleye girmek istemediği ifade edilen haberde, Benjamin ve Olic'in de maçta önemli pozisyonlar kaçırdığı ifade edldi.

''Berliner Kurier'' gazetesi de, ''Jansen'in sert şutu HSV'ı umutlandırıyor'' başlığını kullandığı haberde, Hamburg'un Galatasaray karşısında sadece 1-1 berabere kaldığı, 20 bini Türk olmak üzere 52 bin seyirci önünde hiç bir şey yapamadığı, bunun yerine Galatasaray'ın ilk şutunda Ayhan ile 1-0 öne geçtiği belirtildi. Devreden sonra Hamburg'un geri geldiği Jansen ile 1-1'i yakaladığı ifade edilen haberde, Emre Aşık'ın 53. dakikada kırmızı kart gördüğü, fakat galibiyete daha yakın olan Hamburglu yıldızların gol atamadığı kaydedildi. Bild gazetesi de, Hamburg'un gelecek hafta Perşembe günü ''İstanbul'un cehennemine'' gideceği ifade edildi.

14.03.2009


 

G.Saray Hamburg karşısında kararlılıkla tutundu

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Hamburg-Galatasaray maçına ilişkin resmi internet sitesinden yaptığı değerlendirmede, ''Azimli Galatasaray, Hamburg karşısında kararlılıkla tutundu'' başlığını kullandı.

Haberde, Emre Aşık'ın 53. dakikada gördüğü kırmızı karta rağmen teknik direktör Bülent Korkmaz'ın Ali Sami Yen'e avantajlı bir skorla döndüğü belirtildi. Galatasaray'ın Ayhan'la bulduğu golden önce, ev sahibi takımın Piotr Trochowski ile iki tehlikeli gol girişimini kaleci De Santics'in engellediği bildirilen haberde, ev sahibi takımın aradığı golü 50. dakikada Jansen ile bularak eşitliği sağladığı kaydedildi. Uefa.com, karşılaşmanın ikinci yarısının başında gelen Hamburg'un golü ve ardından Emre'nin gördüğü kırmızı kartın, Galatasaray'ın kalan dakikaları telaşlı geçirmesine neden olduğu değerlendirmesini yaptı.

14.03.2009


 

G.Antep ünlü hocalarla görüşüyor

NURULLAH Sağlam ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktör arayışlarını sürdüren Gaziantepspor'da çok sayıda yabancı teknik adamın ismi gündemde.

Gaziantepspor Yönetim Kurulu'nun tam yetki verdiği kulüp başkanı İbrahim Kızıl'ın teknik direktör konusunda ince eleyip sık dokuduğu, yabancılar başta olmak üzere birçok teknik direktör ile görüşme halinde olduğu öğrenildi. Kızıl'ın şu ana kadar herhangi bir isimle anlaşamadığı kaydedildi. Alınan bilgiye göre İbrahim Kızıl, ilk önce Rumen teknik adam Gheorghe Hagi ve Şenol Güneş ile görüştü. Hagi'ye yıllık 1,2 milyon Avro ücret teklif eden Kızıl'ın, ret ceva.ı aldığı belirtildi. Bu arada menajerler aracılığı ile Romanya Milli Takımı'nın eski yıldızlarından Dan Petrescu, Alman teknik adam Lothar Matheus, Brezilya Milli Takımı ve Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapan Carlos Alberto Parreira ve İtalya'da daha önce Serie A takımlarından Udinese, AC Milan, FC İnter ve Torino'yu çalıştırmış olan 55 yaşındaki ünlü teknik adam Alberto Zaccheroni ile fiyat ve şartlar konusunda görüşmeler yapıldığı ifade edildi. Kulüp başkanı İbrahim Kızıl'ın talimatı gereği görüşülen hiçbir ismin anlaşma yapılmadan açıklanmayacağını, teknik direktörün ismini de yine başkanın açıklayacağını belirten kırmızı-siyahlı yöneticiler, takıma en yararlı ve tartışılamayacak bir teknik direktör bulma konusunda biraz sabır istediklerini söylediler.

14.03.2009


 

ROONEY GALATASARAY'DA!

İNTERNET ansiklopedisi olarak anılan dünyaca ünlü internet sitesi Wikipedia'nın Türkçe sayfası Vikipedi, Manchester United'ın golcü futbolcusu Wayne Rooney'i Galatasaray'da top koşturan bir futbolcu olarak gösteriyor.

Türkçe Vikipedi'ye, Wayne Rooney olarak arama verildiğinde, Rooney'nin Everton'dan Galatasaray'a 27 milyon pounda transfer olduğu ve Cim Bom için top koşturduğu bilgisi veriliyor. Siteye göre, Rooney, sarı-kırmızılıların efsanevi ''10'' numaralı formasını giyiyor ve şu ana kadar 121 maçta 49 gol kaydetti. Vikipedi'nin Wayne Rooney sayfasında yer alan dikkat çekici bilgiler şöyle: ''Wayne Rooney (Doğumu 24 Ekim 1985) İngiliz futbolcu. Şu anda Türkiye'nin Galatasaray takımında oynamaktadır. Rooney, futbola Everton'da başladı. Everton'dan Galatasaray'a 27 milyon pounda transfer oldu. 17 Ekim 2006 tarihinde Kopenhag karşısına Galatasaray tarihinin en genç kaptanı olarak çıktı.''

14.03.2009


 

Beşiktaş Gençlerbirliği önünde 4'te 4 yapacak mı?

TÜRKCELL Süper Lig'de yarın kendi sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak Beşiktaş, son 3 haftada yakaladığı galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Ligdeki son 3 maçında Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Hacettepe'yi yenerek 9 puan toplayan ve lider Sivasspor ile puan farkını 1'e indiren siyah-beyazlı takım, Gençlerbirliği'ni de mağlup ederek hem galibiyet serisini sürdürmeyi, hem de zirve mücadelesine fire vermemeyi amaçlıyor. Beşiktaş'ta, sakatlıkları nedeniyle hafta içindeki bazı antrenmanlara katılamayan Nobre ile İbrahim Toraman'ın bugünkü maçta forma giyebileceği, Gökhan Zan'ın ise oynayamayacağı bildirildi. BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Deniz Çoban yönetecek Siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği karşısında alınacak galibiyetin ardından, Sivasspor'un da puan kaybetmesi halinde 24. haftada liderlik koltuğuna oturacak.

14.03.2009


 

Sivasspor Ankaragücü karşısında 3 puan arıyor

SÜPER Ligde son 3 deplasman maçında galibiyet elde edemeyen Sivasspor, 82 gündür dış sahada galibiyete hasret kaldı.

En son 16. haftada 21 Aralık 2008'de Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etmeyi başaran Sivasspor, bu maçın ardından oynadığı Kayserispor, Bursaspor ve Fenerbahçe maçlarında galibiyet sevinci yaşayamadı. Gençlerbirliği galibiyetinin ardından dış sahada 18. haftada Adana'da Kayserispor ile 0-0, 20. haftada Bursaspor ile Bursa'da 1-1 berabere kalan Sivasspor, 22. haftada ise Fenerbahçe'ye İstanbul'da 4-2 mağlup oldu. Yiğidolar, rakip filelere 3 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü. Kırmızı-beyazlı ekip, bugün Ankaragücü'nü yenerek hem deplasmandaki 3 maçlık galibiyet hasretine son vermek, hem de şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmek istiyor. 19 Mayıs Stadında saat 15.15'de başlayacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek.

14.03.2009


 

TÜRKCEL SPÜR LİG'DE BU HAFTA

Bugün 13.30 Antalyaspor - İstanbul B. B.: Bünyamin Gezer 13.30 Konyaspor - Gaziantepspor: Halis Özkahya 15.15 Ankaragücü - Sivasspor: Cüneyt Çakır 19.00 Beşiktaş - Gençlerbirliği: Deniz Çoban 15 Mart Pazar 13.30 Eskişehirspor - Bursaspor: Selçuk Dereli 13.30 Denizlispor - Hacettepe: Özgür Yankaya 15.15 Ankaraspor - Kayserispor: Fırat Aydınus 19.00 Trabzonspor - Galatasaray: Yunus Yıldırım

14.03.2009


 

BANK ASYA 1. LİG PROGRAMI

Bugün 13.00 Kar. Karabük-Diyarbakır (Necmettin Şeyhoğlu) 15 Mart Pazar: 13.00 Boluspor-Kasımpaşa (Bolu Atatürk) 13.30 Malatyaspor-Altay (Malatya İnönü) 13.30 Karşıyaka-Kayseri Erciyesspor (İzmir Atatürk) 13.30 Güngören Belediyespor-Adanaspor (Yahya Baş) 13.30 Orduspor-Gaziantep B. Belediye (19 Eylül) 13.30 Çaykur Rizespor-Samsunspor (Rize Atatürk) 13.30 Giresunspor-Kartalspor (Giresun Atatürk) 16 Mart Pazartesi: 20.00 Manisaspor-Sakaryaspor (Manisa 19 Mayıs)

14.03.2009


 

BEKO 1. BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

Bugün: 16.00 TED Kolejliler-Mutlu Akü Selçuk Ünv. (TOBB) 16.00 Kepez Belediyesi-Banvit (Kepez Belediyesi) 16.00 Pınar Karşıyaka-Galatasaray Crown (Karşıyaka) 17.00 OYAK Renault-Darüşşafaka Tires (Atatürk) 18.00 Mersin B.B.-Antalya B.B. (Edip Buran) 19.15 Fenerbahçe Ülker-Aliağa Petkim (Abdi İpekçi) 15 Mart Pazar: 13.30 Beşiktaş Cola Turka-Türk Telekom (Cola Turka) 16.00 Efes Pilsen-Erdemir (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)

14.03.2009


 

Filede F.Bahçe Acıbadem İtalya'da 4'lü finale çıkıyor

TÜRKİYE'DEN Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın da yer alacağı Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası dörtlü final maçları bugün İtalya'da başlayacak.

Novara kentinde 2 gün sürecek dörtlü finalde, Fenerbahçe Acıbadem'in yanı sıra, İtalya'nın Asystel Novara, Rusya'nın Uralochka NTMK Ekaterinburg ve Almanya'nın Rote Raben Vilsbiburg takımları mücadele edecek. Fenerbahçe Acıbadem, dörtlü finalde ilk maçını bugün TSİ 19.00'da ev sahibi Asystel Novara takımıyla yaparken, Uralochka NTMK Ekaterinburg da Rote Raben Vilsbiburg takımıyla TSİ 21.30'da karşı karşıya gelecek. İlk maçları kazanan ekipler yarın şampiyonluk için, yenilen ekipler ise üçüncülük için karşılaşacak.

14.03.2009


 

Voleybolda ilânlı sitem

AROMA Erkekler İkinci Voleybol Ligi'nde mücadele eden Manavgatspor'un Yönetim Kurulu, gazetelere verdiği ilanla, yerel yöneticiler ve işadamlarına sitem etti.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yerel gazetelere ilan veren kulüp yönetimi, söz verildiği halde gereken desteği sağlamadıkları iddiasıyla, Kaymakam Fikret Kasım Dayıoğlu, Belediye Başkanı Zeynel Şenol, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, belediye başkan adayları, otel yöneticileri ve işadamlarına ironik bir dille teşekkür etti.

14.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis