"Gerçekten" haber verir 15 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Trabzon derbide gülmeye hasret

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün sahasında Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibini yenerek zirve yarışındaki iddiasını sürdürmek istiyor.

Hüseyin Avni Aker Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek. Lig TV maçı naklen yayınlayacak. Denizlispor ve Konyaspor karşısında sahasında şok yenilgiler alarak ikinci sıradaki yerini averajla da olsa Beşiktaş'a kaptıran bordo-mavililer, güçlü rakibi Galatasaray ile yapacağı zorlu maçta sahadan gülerek hedefliyor. Sakat ve cezalı oyuncusu olmayan Karadeniz ekibinde, kart cezası sona eren Hırvat oyuncu Hrvoje Cale'nin dönmesiyle Egemen, stoper mevkisine dönecek. Giray Kaçar'ın ise yedek kulübesinde oturması bekleniyor.

Trabzonspor'da forvet oyuncusu Gökhan Ünal, ligin 16. haftasındaki Eskişehirspor ile yapılan maçtan sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gol atamadı. Avni Aker 'de en son 7 hafta önce gol kaydeden Gökhan Ünal, gol atması halinde bordo-mavili taraftarlar önünde gol suskunluğunu bozmuş olacak. Diğer golcü Umut Bulut ise en son Hüseyin Avni Aker'deki golünü ligin 19. haftasındaki Ankaragücü maçında kaydetmişti. Trabzonspor, Galatasaray karşısında bu sezon şampiyonluğa oynayan rakipleri karşısında da ilk galibiyetini arayacak. Bordo-mavililer, bu sezon söz konusu rakipler içerisinde yaptığı 5 maçtan 4'ünde sahadan beraberlikle, 1'in de de yenilgiyle ayrıldı. Galatasaray'a ligin ilk yarısında 3-0 yenilen Trabzonspor, Beşiktaş ile 0-0 ve 1-1, Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0, Sivasspor ile de sahasında 0-0 berabere kalmıştı.

15.03.2009


 

G.Saray, Trabzon önünde 47-33 önde

GALATASARAY ile Trabzonspor, bugün yapacakları maçla birlikte 104. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında bugüne dek yapılan 103 karşılaşmanın 47'sini Galatasaray, 33'ünü Trabzonspor kazanırken, 23 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan toplam 103 karşılaşmada Galatasaray 132, Trabzonspor ise 110 kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde ezeli rakibi Trabzonspor'un 10 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 69 karşılaşmanın 31'ini ''Cim Bom'' kazanırken, 21 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu, 17 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray 87, Trabzonspor ise 74 gol attı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 3-0 kazanmıştı.

TRABZON'DAKİ LİG MAÇLARI

İki ekip arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ise ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibine üstünlük kurdu. Trabzonspor, evindeki 34 maçta Galatasaray'ı 14 kez yenerken, ''Cim Bom'' ise bordo-mavilileri 12 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 8 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor'un sahasındaki 40 golüne, Galatasaray da aynı sayıda golle karşılık verdi. Geçen sezon Trabzon'da yapılan lig maçını Galatasaray 1-0 kazanmıştı.

CİM BOM DEPLASMANDA RAHAT

Galatasaray, Trabzonspor ile son 12 sezonda deplasmanda yaptığı maçlarda sadece 1 kez yenildi. Sarı-kırmızılılar, ligde son 12 sezonda Trabzon deplasmanında rakibini 7 kez yenerken, 4 kez de berabere kaldı, sadece 2006-2007 sezonundaki maçı 3-1 kaybetti.

15.03.2009


 

Alex Bursa'da oynamıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Kocaelispor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, ligin 25. haftasında deplasmanda Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Samandıra Kamp Merkezi'nde, teknik direktör Luis Aragones'in saha içinde yaptığı toplantının ardından başlayan antrenmanda dünkü maçta forma giyen futbolcular dinlenmeye yönelik çalışmalar yaparken, diğer futbolculara normal antrenman programı uygulandı. İspanyol teknik adamın takıma yaptığı konuşmada, Kocaelispor maçında yitirilen 2 puanın önemine değinerek, ''Daha çok çalışmazsak şampiyonluk zorlaşır'' şeklinde ifade kullandığı öğrenildi.

DEİVİD YETİŞİYOR

Kocaelispor maçında sakatlanan Alex'in, Bursaspor mücadelesine yetişmesinin zor olduğu açıklandı. Çekilen MR'ında sol arka adalesi uyluk bölgesinde ve sağ diz arkasında zorlanma tespit edilen Brezilyalı futbolcunun, maça yetiştirilmeye çalışılacağı, ancak oynamasının zor göründüğü ifade edildi. Sarı-lacivertli ekibin antrenmanına Alex'in yanı sıra kaleci Volkan Demirel ile dinlenmeye yönelik çalışmaları tesislerde yapan Edu, Gökhan Gönül ve Lugano katılmadı. Sakatlığı nedeniyle Kocaelispor maçında forma giyemeyen Brezilyalı futbolcu Deivid'in, Bursaspor maçına yetişeceği ifade edildi. Başındaki 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutulan antrenmana Deivid, fizyoterapist Dolu Aslan yönetiminde takımdan ayrı koşuyla başladı.

15.03.2009


 

F.Bahçe fırsatı tepti

Fenerbahçe şampiyonluk yolunda çok önemli iki puan kaybetti.

Kocaelispor Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de farklı yenerek Michael Skibbe'yi koltuğundan etmişti. Ligin son sıralarında bulunan bu takım ligde kalabilecek bir oyun oynuyor. Fenerbahçe maçın başlama düdüğü ile birlikte baskı kurmaya başladı. Ardından Carlos'un füzesi ile öne geçti. Fakat Deivid ve Emre Belezoğlu'nun olmaması takımın ahenkini bozmuştu. Fenerbahçe son haftalarda oynadığı pozitif futbolla takdir topluyordu. Bu maçta futbol adına Fenerbahçeli oyuncuların aynı güzelliği sahaya yansıtamadıklarını gördük.

1-0 öne geçtikten sonra defansı sağlama alma düşüncesi ile rakibe yeterince baskı kurulmadı. Semih orta alanda oynadı maçın bazı bölümlerinde. Alex özellikle rakip ceza sahasına girmeden markaja alındı ve maça etkisi azaltıldı. Kaleciyi geçtiği pozisyonda topun savunma tarafından çizgiden çıkarılması dışında gollük işler yapamadı. Orta sahada Selçuk ve Deniz ileri çıkmama konusunda anlaşmışlar gibiydi. Oysa Emre oynarken en azından biri ataklarda rakip yarı alana geçiyordu. Uğur ve Kazım kanatları kullanmak istedi fakat hücumda az sayıda arkadaşları olduğu için taşıdıkları toplar ve yaptıkları ortalar pozisyona dönüşmekte kısır kaldı. Josico oyuna dahil olduktan sonra yaptığı tek iş sarı kart görerek cezalı duruma düşmesi oldu.

İkinci yarıda Kocaelispor net fırsatlardan yararlanamadı. Bunda Edu-Lugano ikilisinin payı büyüktü. Fakat son dakikalara girilmişken dikkatsizlikleri Julio Sezar tarafından ağır şekilde cezalandırıldı. Gökhan Gönül ise topu ayağından bir türlü çıkarmak istemiyor, topla fazla oynamak yerine asist yapmayı düşünmeli. Aragones'in yine ikinci yarı şans verdiği Güiza ise eriyip gidiyor. Önceden beri söylediğim gibi Güiza mutlaka bu takımın sahaya çıkan kadrosundaki yerini almalı. Kulübeye mahkum olduğu sürece nasıl verimli olabilir ki?

EFE KIRMIZI

15.03.2009


 

Bu 2 puan çok aranır

Kocaelispor karşısında son dakikalarda yediği golle zirve yarışında ağır bir yara alan Fenerbahçe kaçan 2 puanın ne kadar önemli olduğunu ilerleyen haftalarda anladığında atı alan Üsküdar'ı geçmiş olacak.

Kriz ortamında milyon dolarları cebine koyan futbolcuların bu durumda çok üzülecekleri muhakkak!

Ancak burada önemli olan bir husus da sarı lacivertli camianın yakalamış olduğu umutvar havanın bu maçla beraber tekrar kaybolmaya yüz tuttuğudur. Bu sene defalarca şampiyonluk trenini kaçırmışken üstteki takımların inanılmaz ikramlarıyla tekrar potaya giren sarı-lacivertliler ayağına kadar gelen son fırsatı da Kadıköy'de bonkörce harcadı. Yandı gülüm keten helva! Okyanusları geçip derede boğulmak bu olsa gerek. Kayserspori gibi kendi sahasında 3 büyüklere son yıllarda yenilmemiş bir takımı, üstelik yeni stat açılışında yenme başarısını göstermişken, son haftalarda formda olsa dahi maddi sıkıntılarla boğuşan Kocaelispor'u yenememek üzücü bir durum.

Aragones'in en küçük bir fırsatta İspanyol oyuncular Guiza ve Josico'yu kazanma gayreti göstermesi Fenerbahçe'ye zarar vermeye başlamıştır. Bu sezon ilk 2'ye girememek Fenerbahçe adına büyük bir başarısızlıktır. Geçen sezon Zico'yu 2.ci oldu diye gönderen Aziz Yıldırım'ın sezon sonundaki tavrını merak ediyorum.

HAKAN BEYAZTAŞ

15.03.2009


 

Doktorlar izin vermedi, Ümit Özat futbolu bıraktı

ESKİ milli futbolcu Ümit Özat, futbolu bıraktığını açıkladı.

Almanya Birinci Ligi takımlarından FC Köln'de forma giyen Özat, duygu dolu bir konuşma yaptığı basın toplantısında, ''Futboluculuğum bugüne kadarmış'' dedi. Doktorların, bundan sonraki yaşamında futbol oynamasına müsade etmediğini kaydeden Özat, futbol kariyerine son verdiğini söyledi. Bundan sonra kursa giderek antrenörlük sertifikası alacağını anlatan Özat, FC Köln'de yardımcı antrenör olarak görev yapacağını sözlerine ekledi.

15.03.2009


 

Beşiktaş potada bugün çifte sınava çıkacak

BEKO Basketbol Ligi ile Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde mücadele veren Beşiktaş Cola Turka'yı, Türk Telekom ve Fenerbahçe ile bugün yapılacak maçların heyecanı sardı.

Beşiktaş Cola Turka Arena'da oynanacak maçlarda Beşiktaş Cola Turka ile Türk Telekom saat 13.30'da, Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe bayan takımları da saat 15.45'de karşı karşıya gelecek.

15.03.2009


 

Hakan Şükür'e Hamburg'ta yoğun sevgi seli

UEFA Kupası 4. tur ilk maçında oynanan Hamburg- Galatasaray karşılaşmasını izlemek üzere Hamburg'a gelen Hakan Şükür, Alsterring Privatgymnasium ziyaretinde 7'den 70'e kadın- erkek, çocuk-genç herkes tarafından yoğun sevgi gösterisiyla karşılandı.

Hakan Şükür yanında Gökmen Özdenak ve Sinan Engin ile bu öğretim yılında Türk veliler ve Hamburger Kaufleute- HAMLE tarafından açılarak eğitime kazandırılan Alsterring Gymnasium'daki ziyareti esnasında Hamburg ve çevresinden çok sayıda vatandaş okula akın etti. Hakan Şükür; ''İnşallah benim için söylenen bu sözlere layık olmuşumdur'' diyerek başladığı konuşmasında kendisine gösterilen ilgi- alakaya ve karşılayanlara teşekkür etti. Eğitimin her yerde önemli olduğuna vurgu yapan Şükür, ''Aslında ben daha geniş bir zamanda Hamburg'a gelmek ve sizlerle olmak istiyordum. Ama nasip bugünmüş. Ancak size söz veriyorum ileri bir tarihte tekrar Hamburg'a gelerek sizlerle daha uzun görüşeceğim.'' dedi.

15.03.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

13.30 Eskişehirspor-Bursaspor: Selçuk Dereli 13.30 Denizlispor-Hacettepe: Özgür Yankaya 15.15 Ankaraspor-Kayserispor: Fırat Aydınus 19.00 Trabzonspor-Galatasaray: Yunus Yıldırım

15.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis