"Gerçekten" haber verir 16 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

F.Bahçe fırsatı tepti

2009'da oynadığı resmi maçlarda yenilgi yüzü görmemiş, üst üste aldığı 3 galibiyetle bir ara geriye düştüğü yarışta iddialı duruma gelmiş Beşiktaş için Gençlerbirliği karşılaşması son derece önemliydi.

Samet Aybaba'nın öğrencileri son derece formdaydı. Çok başarılı kalecileri İsaoloviç, çok koşan, iyi mücadele eden orta sahası ve ani ataklarla tehlikeli olan Troisi gibi golcüsü vardı. 106.Kuruluş yıldönümünde muhteşem tezahüratlarıyla İnönü'yü coştutan Beşiktaş taraftarının Beşiktaşlı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de izlediği maçta neşesine diyecek yoktu.

Beşiktaş maça çok arzulu ve hızlı başladı. İyi kapanan rakibi karşısında Bobo ve Nobre ile girilen pozisyonlar ve uzaktan atılan 2 şut dışında ilk yarıda iyi mücadelenin dışında bir şey yoktu. Defansta İbrahim Toraman ve Sivok çok başarılı oynuyor, Ernst sahanın her yerinde müthiş mücadele ediyor, Tello çok çalışıyor. Buna karşılık kaptan Delgado ise kendisinden beklenilen hareketleri bir türlü yapamıyordu. Nobre çok mücadeleden yorgun düşmüştü. Bobo gününde değildi. Mustafa Denizli'nin Yusuf ve Holosko'yu oyuna alması isabet oldu. Bu iki oyuncunun katkısı 2 dakika sonra ortak yapım bir golün Ernst tarafından atılması sonucunu verdi.

Beşiktaş'ın ilk golünü atan Ernst'in takıma nasıl bir hava getirdiğini golden sonra futbolcuların onun etrafında kenetlenmesi ile bir kez daha gördük. Golden sonra Gençlerbirliği takımının, fizik gücü yüksek Beşiktaş'a karşı birşeyler yapabilmesi zordu. Nitekim Beşiktaş daha fazla gol pozisyonu buldu. Maçın çalışkanlarından Ekrem ile gelen 2. gol Beşiktaş'ı rahatlatırken, Holosko hızlı ve güzel bir kontratak örneği ile 3. golü attı.

Beşiktaş oynadığı iyi oyun ve mücadele azmi ile şampiyonluktaki iddiasını ortaya koydu. Şimdi önünde Sivas deplasmanı var. Lig lideri ve ikincisinin karşılaşacağı dev maç için bütün gözler 4 Eylül'de olacak. Beşiktaş-Sivas maçları hep ilginç olmuştur. Bu seneye kadar İstanbuldaki maçları (3 maç) Sivasspor, Sivas'daki maçları Beşiktaş kazanmıştı. Bu sene İstanbul'daki maç berabere bitti. Bakalım Sivas'daki maçı kim kazanacak. Tahminim o ki, her iki takım yenilmemeyi düşüneceğinden berabere bitecek.

NADİ AKSOY

16.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BEŞİKTAŞ DOLUDİZGİN GELİYOR

  Ernst'le hiç kaybetmedi

  Lincoln: En büyük hayalim UEFA Kupası'nı kaldırmak

  50 sayı atan Wade Mehmet'li Jazz'ı yıktı

  Trabzonspor kalecisi Sylva millî takıma dâvet edildi

  G.Antep yenilgisi Konya'da moralleri bozdu

  Ekrem ve Ernst ‘siftah’ yaptı

  F.Bahçe fırsatı tepti

  Lider Sivas'ı F.Bahçe motive etti

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis