"Gerçekten" haber verir 25 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

TÜRKİYE ZOR BİR TAKIM

2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. grupta 28 Mart'ta oynanacak İspanya-Türkiye maçına büyük ilgi gösteren İspanyol basını, maç öncesi takımların hazırlık haberlerine ve röportajlara bugün geniş yer verdi. İspanyol basınında özellikle İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque ile yapılmış röportajlar kullandı. İspanyol özel televizyonu ''Veo7''ye açıklamalarda bulunan Del Bosque, 2010 Dünya Kupası'nda İspanya'ya rakip olabilecek takımları Portekiz, Arjantin, Brezilya, Almanya veya İngiltere olarak sıraladı. 28 Mart'ta ve 1 Nisan'da Türkiye ile oynayacakları maçları da değerlendiren Del Bosque, ''Türk futbolu ilerleme içinde, yükselişte. Futbolcular asker gibi milli formaya, halk da korkunç bir şekilde takımlarına bağlı. Takım olarak sert bir karakterleri var, rekabetçiler ve kafa tutabilen bir takım. FIFA sıralamasında 11. ve Avrupa'da ilk 4'ten biri. Zorlar, oldukça zor. Eğer berabere biten maçlarını kazansalardı liderlik için bir tehdit olurlardı. Betis'in Mauro Silvası olan Mehmet Aurelio, Villarreal'den Nihat, Fenerbahçe'den Semih, Emre gibi oyuncuları var'' yorumunda bulundu.

2 MAÇTA 4 PUAN ALMAK BİZİM AÇIMIZDAN İYİ

İspanya Milli Takımı'nın şu andaki mevcut durumu için ''Rüzgar bizden yana esiyor'' değerlendirmesini yapan Del Bosque, buna rağmen Türkiye'ye karşı dikkatli olmaları gerektiğini ve bu zamana kadarki tempoyu koruyup, gün ve gün ilerleyerek hedefe varabileceklerini kaydetti. İspanyol teknik adam, ''Türkiye ile oynayacağınız 2 maçta 4 puan sizin için iyi bir sonuç mu'' sorusuna, ''Elbette ki 4 puan iyi bir sonuç olur'' diye cevap vererek, 4 puan ile gruptan çıkma şanslarını neredeyse garantileyeceklerini söyledi. Del Bosque, başta İniesta ve Puyol olmak üzere sakat oyuncularıyla ilgili ise ''Umarım, yoklukları hissedilmez. Ama kesin olan bir şey varki, Türk takımı gibi sert ve tehlikeli bir takımı geçebilmek için onların eksikliğini duyabiliriz'' dedi. Del Bosque, ''İspanyol futbolu iyi bir dönemde ve gerek kulüpleri gerekse milli takımı ile moda, ama Dünya Kupası için favoriyiz demek beni ürpertiyor'' diye konuştu.

DANİEL GÜİZA OLAYINA AÇIKLIK GETİRDİ

Del Bosque, geçen İspanya-İngiltere maçı öncesinde Güiza'nın özel hayatıyla ilgili yaşanan polemiğe de açıklık getirerek, ''Takımın yemek salonuna çocuğu ile birlikte girdi. Bana göre disiplinsizlikten uzak, doğal ve sevimli bir olaydı. Bazen paparazzi basını futbol dünyasında bizlere korsanmışız gibi muamele ediyor, ama ben bunu yargılayacak kişi olmayacağım'' değerlendirmesini yaptı. İspanyol teknik adam ayrıca, Fenerbahçe'nin teknik direktörü olan Luis Aragones'in, ''Futbol dünyasında herkes tarafından saygı gösterilen ve gerek kendisini, gerekse futbol federasyonunu etkileyen bir kişi olduğunu'' ifade etti. Daniel Güiza'yı neden milli takıma çağırdığını da anlatan Del Bosque, şunları söyledi: ''Güiza, Bursaspor'a karşı oynadı ve ofsayt limitine yakın, ama son vuruşu iyi olan, tipik golünü attı. Bazıları benim Güiza'ya yardım için aldığımı söyledi, ama sadece bunun için almadım, onu futbol değerlerinden dolayı seçtik. Llorente, Torres ve Villa ile çok iyi takımı tamamlıyor. Güiza, bize Belçika maçında yardımcı oldu ve milli takım için çok etkili biri.''

25.03.2009


 

Volkan ve Gökhan'a özel krampon

NİKE firması, milli futbolcular Volkan Demirel ve Gökhan Ünal'ın giyeceği Mercurial Vapor Superfly kramponlarına bu futbolcuların adlarını yazdırdı. Kramponların sağ teklerinde bu futbolcuların adlarının ve soyadlarının baş harfleri ile forma numaraları bulunuyor. Volkan Demirel ve Gökhan Ünal, yeni maçlarda üstünde adları yazılı olan ve destek özelliği teller tarafından sağlanan bu kramponlarla sahaya çıkacak.

25.03.2009


 

Terim, A Millî Takımı dinlendirdi

2010 Dünya Kupası elemelerinde 28 Mart'ta İspanya ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nın dün sabah yapması öngörülen antrenmanı iptal edildi. Madrid'te kampta bulunan (A) Millilerin dün TSİ 12.00'de yapması planlanan antrenmanı, teknik heyetin kararıyla iptal edildi. Alınan bilgiye göre, futbolcuların yorgun olmaları göz önünde bulundurularak, çalışmanın iptal edildiği öğrenildi.

25.03.2009


 

G.Saray'da gözler Lincoln'e çevrildi

LİGDE Eskişehirspor'u yenilerek, kötü gidişini sürdüren Galatasaray'da, 2 günlük izin bugün bitiyor. Sarı-kırmızılılar, Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına bu sabah saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak. Antrenmana milli takım kamplarında bulunan futbolcular katılmayacak. Öte yandan, izinsiz bir şekilde ülkesine giden Lincoln'un antrenmana katılıp, katılmayacağı belirsizliğini koruyor.

25.03.2009


 

Trabzon'dan Nonda'nın transferine yalanlama

TRABZONSPOR Kulübü Yönetim Kurulu, Galatasaraylı futbolcu Shabani Nonda'nın transfer edileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Medyada yer alan Galatasaraylı futbolcu Shabani Nonda'nın kulübümüze transferiyle ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Hem aradığımız tarzda hem de istediğimiz özellikte olmayan bu oyuncu hakkında kulüp olarak hiçbir girişimimiz söz konusu değildir'' denildi. Şu anda transfer dönemi olmadığı vurgulanan açıklamada, şöyle devam edildi: ''Daha önce kendi oyuncularımızın başka takımlara transfer olacağı yönündeki haberlerin ardından şimdi de bizim bazı futbolcuların transferini düşündüğümüz doğrultusundaki bilgiler tarafımızdan son derece manidar bulunmaktadır. Transferin kapalı olduğu, lig yarışının tüm hızıyla devam ettiği şu günlerde kulübümüzün gereksiz gündemlerle meşgul edilmesini kınıyor, taraftarlarımızdan bu haberlere itibar etmemelerini istiyoruz.''

25.03.2009


 

Hidayet: All-Star hakkımdı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Orlando Magic'in deplasmanda New York Knicks'i 106-102 yendiği maçta, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 12'si son çeyrekte olmak üzere toplam 16 sayı kaydederek, takımını galibiyete taşıdı. Madison Square Garden'daki mücadelede, ilk üç periyotta fazla varlık gösteremeyen Türkoğlu, son çeyrekte toplam 12 sayı atarak, takımının mücadeleden 106-102 galip ayrılmasını sağladı. Sahada 36 dakika kalan milli basketbolcu, 16 sayı, 8 ribaunt ve 3 asist kaydetti. Magic'de Dwight Howard, 29 sayı, 14 ribaunt ve 2 asistle ''double-double'' yaparken, Courtney Lee de 22 sayı, 3 ribaunt ve 2 asistle galibiyete katkı sağladı.

ALL-STAR OLAMAMAK ÜZDÜ

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Türkoğlu, bu galibiyet sonunda Atlantik Grubu'nun lideri Boston Celtics ile sıralamada eşitlendiklerini belirtirken, bugün bu takım ile yapacakları maçın çok önemli olduğunu, yeşil-beyazlı takımı yenmeleri halinde, Doğu Konferansı'nda ikinciliğe yerleşmeyi hedeflediklerini söyledi. Türkoğlu, ''Maça iyi başlayamadım. Sanırım onlar da ilk yarıda çok kaçırdığımı görünce benim atış yapmayı bırakacağımı ya da kaçırmaya devam edeceğimi düşünerek savunmayı bıraktılar ama beni iyi bilirsiniz, ben potaya şut atmaktan asla vazgeçmem'' diye konuştu. Öte yandan milli basketbolcu, NBA'deki en büyük üzüntüsünün, All-Star'a seçilememek olduğunu ifade ederek, ''Geçen sene seçilemeyince çok üzülmüştüm. Bu sene de performansım ve takımın durumu çok iyi olmasına rağmen yine All-Star olamadım. Bu durum, 2 yıldır beni üzüyor'' dedi. All-Star'da oynamasının hakkı olduğunu dile getiren Türkoğlu, tüm arkadaşlarının da onun gibi düşündüğünü söyledi. Türkoğlu, Orlando Magic'in şampiyonluk hedeflediğini de kaydetti.

MAÇTAN NOTLAR

Magic'in mücadelesine, bu şehirde yaşayan bir grup Türk taraftar da ilgi gösterdi. Amerika'da yayın yapan basketbol kanalları ile NBA TV'nin de Hidayet ve Dwight Howard'la soyunma odasında röportaj yapması da dikkati çekti. Türkoğlu'nun, antrenör Stan Van Gundy'nin yardımcısı, NBA'in unutulmaz oyuncularından Patrick Ewing ile samimiyeti de gözlerden kaçmadı. Maç öncesi ısınmalar sırasında Ewing ile sık sık şakalaşan Türkoğlu, takımda ''Ağabey'' rolünü üstlendiğini de ifade etti.

25.03.2009


 

BİSİKLETTEN DÜŞEN ARMSTRONG'DA KIRIK VAR

FRANSA Bisiklet Turu'nda 7 kez şampiyon olan, Kazakistan'ın Astana kulübünün ABD'li sporcusu Lance Armstrong, İspanya'da katıldığı Vuelta of Castilla and Leon yarışında bisikletten düşerek, köprücük kemiğini kırdı. İspanya'nın Palencia kentinde düzenlenen, 5 günlük Vuelta of Castilla and Leon Yarışı'nda, ilk etabın bitimine 20 kilometre kala bisikletten düşen ve kaldırıldığı Rio Carrion Hastanesi'nden Valladolid Üniversitesi Hastanesi'ne nakledilen Armstrong'un, köprücük kemiğinde kırık tespit edildi. Armstrong, ameliyat için ülkesi ABD'ye uçmadan önce yaptığı açıklamada, bu sakatlığın, Giro d'Italia için büyük sorun yaratacağını belirtirken, Giro d'Italia'nın direktörü Angelo Zomegnan da AP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ''Ameliyata kadar bekleyip, durumunu gözlemleyeceğiz. Armstrong'un sakatlığı bizi çok üzdü'' diye konuştu.

25.03.2009


 

ÜMRANİYE ‘KARTAL YUVASI’ BUGÜN AÇILIYOR

ÜMRANİYE Kartal Yuvası mağazasının resmi açılış töreni bugün yapılacak. Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 14.30'daki törene kulüp yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve teknik heyet de katılacak. Açılış töreninin hemen sonrasında siyah-beyazlı futbolcular, taraftarlara imza dağıtacak.

25.03.2009


 

ABD'Lİ EL AMİN YENİDEN TÜRK TELEKOM'LA ANLAŞTI

TÜRK Telekom, geçen yıl kadrosunda bulunan ABD'li Khalid El-Amin ile sezon sonuna kadar yeniden sözleşme imzaladı. Beko Basketbol Ligi'nde üst üste aldığı galibiyetlerle ikinci sıraya yerleşen Türk Telekom, geçen sezon kadrosunda bulunan, normal sezonda 17,5, play-off maçlarında da 18,9 sayı ortalamasıyla oynayan El-Amin ile tekrar anlaştı. 2008-2009 sezonuna, Ukrayna'nın Azovmash Maripol takımında başlayan, ancak takımıyla yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle ayrılan El-Amin, Türk Telekom Aydınlıkevler Tesisleri'nde yapılan imza töreniyle eski formasına kavuştu.

25.03.2009


 

İNTER'İN ÇALIŞTIRICISI MOURİNHO ‘DOKTOR’ OLDU

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter'in çalıştırıcısı Jose Mourinho, ''Doktor'' oldu. Serie A'da geçen sezonun şampiyonu Inter'in Portekizli teknik direktörü Mourinho'ya, yaklaşık 20 yıl önce lisans eğitimi aldığı Lizbon Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nce, fahri doktora unvanı verildi. Mourinho, törende yaptığı konuşmada, ''Bu övgüyü hak ettiğimden emin değilim'' derken, bu onura değer görülmekten duyduğu şaşkınlığı ifade etti. Gri bir takım elbise giyip, kravat takmadığı gözlenen 46 yaşındaki teknik adama, tören sırasında koyu renkli bir cübbe giydirildi, boynuna da bir madalya takıldı. Öte yandan, bazı fakülte üyeleri, Mourinho'nun bu unvanı hak etmediğini savundu. Mourinho, Benfica ve U.D. Leiria, Porto ve Chelsea'yi de çalıştırdı. Porto'ya 2004 yılında Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kazandıran Portekizli teknik direktör, Chelsea'yi de 2005 ve 2006 yıllarında lig şampiyonluğuna taşıdı.

25.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis