"Gerçekten" haber verir 28 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Rektör atamalarını etkilemişler

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, emekli olduktan sonra bile Şener Eruygur ile görüşerek Mersin Üniversitesi rektörlük seçimlerini etkilemeye çalışmış.

Rektör seçimlerini de etkilemişler

Ergenekon terör örgütü davasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün emekli olduktan sonra bile ETÖ lideri iddiası ile yargılanacak olan Şener Eruygur ile görüşerek Mersin Üniversitesi Rektörlük seçimlerini etkilemeye çalıştığı ortaya çıktı.

YÖK başkanlık koltuğuna oturturken Mersin Üniversitesi kurucu Rektörü Vural Ülkü ile aralarında yaşanan tartışmalar ile gündeme gelen Kemal Gürüz, daha sonra Uğur Oral’ı rektör koltuğuna oturtmuştu. Gürüz, emekli olduktan sonra ise boş durmadığı 2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur ile aralarında geçen bir telefon görüşmesinde ortaya çıktı. 2. Ergenekon İddianamesi 26.6.2008 saat 12.28 Kemal Gürüz, Şener Eruygur ile aralarında geçen telefon görüşmesinde; Gürüz “Şener Paşam saygılar sunuyorum, ben Kemal Gürüz, nasılsınız efendim” diye başlıyor. Ardından yerine atanan isimle ilgili “suratına kapattım telefonu” dedikten sonra sıra Mersin’e geliyor. Gürüz konuşmasına şöyle devam ediyor: “Daha dün bitti Zafer Ü.’ye karşı davam. (Zafer Ü. olarak kısaltılan isim şimdi AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül) Ben, 1998’de kamuda görev yapamaz diye rapor verdim. 2 defa mahkûm oldum. 10 küsur milyar lira tazminat ödedim, sonra geri aldım. Daha dün Yargıtay’da tekrar kazandım davayı. Bu mücadele böyle yapılır. Ben emekli maaşımla geçinen bi adamım, hiç kimseye şey yapmadım, şu kadarcık dönseydim Büyükelçiydim paşam. Şu kadarcık bunlara şey yapsaydım Diyarbakır’da bana mı düştü kavga? A.N.S Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde. Konuşulamıyor işte buyurun, adamın karısı birinci sırada Rektör adayı”

Gürüz’ün sitem dolu sözlerinin ardından Eruygur şöyle konuşuyor; “Efendim ben biliyorum o üniversitenin nasıl çalıştığını bugün biliyorum ve içim yanıyor içim yanıyor.”

Telefon görüşmesinde sıra Mersin’e geliyor. Gürüz “Mersin’i kurtardık” diye tekmil veriyor Eruygur’a. Kimden, nasıl kurtardığı meçhul ama tüm aramalarına rağmen kendisine dönmeyen Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt Paşa’dan hayli dertli olan Gürüz şöyle diyor Eruygur’a: “Ben Yaşar Paşa’dan aman paşam dikkat edin, Mersin’de çok iyi bi adam birinci oldu, ona destek olun, başka kulisler dönmesin demek için randevu istiyorum. Adam cevap vermiyor bana. Ben YÖK Başkanıyım emekli yani. Ben gelip kimseyle kahve içip, vaktini alıp, sigara içip lak lak edecek bi adam değilim ki. Bir şey var siz beni arasanız iki elim kanda olsa döner, sizi ararım o anda. Çıkamamışsam bile Yaşar Paşa arasa, döner ararım. Bu böyle şey olur mu, bu ne biçim ülke, Afrika ülkesine döndürdüler burayı. Maalesef durum o, paşam bunu size söylemek mecburiyetindeydim.”

28.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Türkiye şokta”

  Yanlış yerde mi arandılar?

  Yanlış yerde mi arandılar?

  Bütün mitingler iptal edildi

  BBP: Kurtarmada geç kalınd

  KRİZİN FATURASINI FAKİRLER ÖDEMESİN

  Rektör atamalarını etkilemişler

  Kanal 7’den Baykal’a dava

  Pakistan’da camiye saldırı: 48 ölü

  BM: Dine hakaret suç

  DP geleneği darbelere karşıdır

  Sandığa gidiyoruz

  YSK: Oyunuzu kullanın

  DÜNYA BARIŞININ ANAHTARI SEMAVÎ DİNLERDE

  15 milyon TL’ye saat aldı

  BEDİÜZZAMAN DİYOR Kİ:

  Medeniyetin sonunu güneş mi getirecek?

  200 kat etkili kanser ilâçları geliyo

  Cepten internet televizyonu yayını yapın

  Uzmanlar uyarıyor: Mikroplarla yaşıyoruz

  Saatler bu gece 1 saat ileri alınacak

  BU YIL UYGULAMA SEÇİMLERE RASTLIYOR

  ‘Yağmur dursun duâsı’

  Can Kardeş’ler, kitap sever

  Alanya’da baraj alarmı

  Mizah mesleğinin piri Nasreddin Hoca

  Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı

  Liseli öğrencilere aşı yapılacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis