"Gerçekten" haber verir 31 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Görüş

Gençler, aile kurarken dikkat!

Toplumun temel değerlerinden birisi de ailedir. Aileyi oluşturan fertlerin de birbirine karşı sorumlulukları vardır. Ebeveynlerin evlâtlarına karşı sorumlulukları olduğu gibi, evlâtların da ebeveynlerine karşı sorumlulukları vardır. Evlenmek, aile ocağını oluşturmak, büluğ çağına gelmiş her gencin kafasını meşgul eden bir olaydır.

Çünkü aile dediğimiz kurum sadece iki kişinin bir araya gelerek dünya zevklerini tatmak ve hayatını devam ettirmek için değildir. Aile demek dünyada başlayıp, ebediyete kadar devam edecek, sağlıklı nesiller yetiştirmek neslimizin devamı içindir bu konuda kıymetli dinimiz bize ışık tutmuş ve aile hayatımızı da düzenlemiştir. Sevgili Peygamberimiz (asm) “Dünya metaının en üstünü ve en faziletlisi salih ve dindar hanımlardır” buyurmaktadır.

Evlenecek eşler ve aileleri de birbirine denk olmalıdır. Güzel ahlâkta, Allah korkusunda, peygamber sevgisinde de, yoksa uyum olması söz konusu değildir. Evlenecek gençlerimiz de şunu iyi bilmeliler, ebeveynlerinin onlar için en iyisini, en güzelini, en doğrusunu isteyeceklerinden hiç süphe duymamalıdırlar. Kendilerine eş ararken ebeveynleriyle, istişare etmeliler, onların tecrübelerinden istifade etmeliler, en önemliside onların hayır duâlarını ve rızalarını almalılar.

Anne ve baba hiçbir zaman yavrularının zarar görmelerini istemez. Yani taraflar denk değilse, eşit değilse, bu müdahale haklılık arz eder. Çünkü, Cenâb-ı Hak insana kıskanma duygusu vermiş. İnsan arkadaşını kıskanır, komşusunu kıskanır, birbirini kıskanır, ama hiçbir anne ve baba evlâdını kıskanmaz! Hep onun daha iyi olması için uğraşır durur. Birgün onlar da anlar, anne ve baba olunca, İnşallah.

Herkes bilmeli ki imtihan oluyoruz, cennette değil, dünyada yaşıyoruz. Güzel bir türkü dinlemiştim, sözleri şöyle idi: "Eskiden evlilikler yürekten idi, şimdiki evlilikler döni direkten" gibi. Malesef şimdiki gençleri de anlamak biraz zor. Çünkü daha işin başında her şeye sahip olmak istiyorlar, bir araba, dayalı döşeli bir ev, şaşaalı lüks bir düğün... İyi de ama nasıl? Neyle? Evliliğin en güzel yılları, yıllarca borç ödemekle geçiyor, iş de maddî sıkıntılar da evliliğe yansıyor, o zaman da "direkten döni" evlilikler. Gençlerimiz evlilikte, dinimizin emirlerine uysa, veya Peygamberimizi (asm) Hz. Ali’yi ve benzeri gibi büyükleri örnek alsalar, hem dünyaları hem de ahiretleri kurtulur.

Kısacası gençlere tavsiyemiz: Dünya evine girmeden iyi araştırsınlar, geçici heveslere kapılmasınlar, anne ve babalarının tavsiyelerine uysunlar.

ADNAN KARAARSLAN

31.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis