"Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Türkiye’yi barışa bunlar taşıyamaz

Demokrat Parti'nin bir barış projesi olduğuna vurgu yapan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP, CHP, MHP ve DTP’nin Türkiye’yi barışa taşıyamayacağını söyledi. Birbirleriyle kavgalı olan ve toplumda kamplaşmalara yol açan partilerin sosyal ve siyasî barışı temin edemeyeceğini belirterek, “Bizim Alevî, Musevî, başörtülü belediye başkan adaylarımız oldu. Islahiye’de, belki de Türkiye’de ilk kez başörtülü bir bayan belediye başkanlığını kazandı. Biz bu zenginliğin çok önemli olduğunu düşünenlerdeniz” diyen Soylu, partisinde 20-25 gün içinde olağanüstü kongreye gidilmesini isteyeceğini açıkladı.


ARTIK GÜNDEM EKONOMİ VE REFORMLAR OLMALI

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca: “Artık sıranın ekonomiye gelmesini ve kriz bitinceye kadar gereksiz tüm gündemlerden uzak durulmasını temennî ediyor

Büyüme hızı yüzde 1,1 arttı

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin 2008 yılında yüzde 1,1 oranında büyüdüğünü açıkladı. Ekonomi, geçen yılın son çeyreğinde ise yü


  Yazıcıoğlu duâlarla uğurlandı

Helikopter kazasında vefat eden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesi sevenlerinin gözyaşları arasında Taceddin Dergâhına defnedildi. Yazıcıoğlu için ilk tören TBMM’de yapıldı. Törenden sonra cenaze Kocatepe Camiine getirildi. Cenaze namazına büyük bir kalabalık katıldı. Cenaze namazının ardından Yazıcıoğlu’nun naaşı BBP Genel Merkezinin önüne götürüldü. Buradaki helâlleşme sonrasında Yazıcıoğlu, binlerce kişinin eşliğinde Taceddin Dergâhının bahçesinde duâlar ve tekbirlerle toprağa verildi.


  DP: 138 belediye kazandık

DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, bütün olumsuzluklara rağmen partililerin olağanüstü gayretleriyle, beldeler dahil toplam 138 belediye kazandıklarını bildirdi.


  Obama, TBMM’de konuşacak

ABD Başkanı Barack Obama, 6 Nisan Pazartesi günü TBMM’de konuşacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanan Danışma Kurulunda, Obama’nın Türkiye ziyareti gündeme alındı. 5 Nisan Pazar günü Türkiye’ye gelecek olan Obama için 4 bin polisin görev yapacağı bildirildi.


  Başbakan Erdoğan, G-20 Zirvesi’ne katılacak

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 1-2 Nisan 2009 tarihlerinde Londra’da yapılacak G-20 Liderler Zirvesi’ne katılacak.


  Davos’tan sonra ilk görüşme

TÜRK ve İsrailli diplomatlar, Gazze saldırıları ve Davos krizinin ardından müsteşarlar düzeyinde ilk kez bir araya gelerek, iki ülke ilişkilerinin eski seyrine dönmesi için görüşme yaptı.


  AKP, gözle görülür oy kaybına uğradı

AVUSTURYA devlet televizyonu (ORF), internet sayfasında yayımladığı haber yorumda, Türkiye’deki yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.


  Seçim kavgası: 2 ölü, 13 yaralı

ERZURUM'UN Horasan ilçesinde muhtarlık seçimi sonuçları nedeniyle çıkan kavgada 2 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.


  Irak’tan gelen 3 terörist teslim oldu

IRAK'TA terör örgütü PKK’dan kaçan 3 kişi Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Erciş ve Hilvan’da 7 araç kundakland

VAN'IN Erciş ilçesinde 6, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde 1 araç kundaklandı. Alınan bilgiye göre, Erciş’te Kışla Mahallesi’ndeki bir apartmanın önünde park halinde bulunan 6 araç, gece kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce üzerine benzin dökülerek ateşe verildi.


  Ogün Samast hastaneye kaldırıldı

AGOS Gazetetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast rahatsızlanarak Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


  KUTLULAR’IN HİZMET HAYATI EKRANDA

GAZETEMİZ imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, Samanyolu Haber’de gazeteci Halit Esendir’in konuğu oluyor.


  Hava ulaşımına sis engeli

ADANA ve Trabzon Havalimanı’ndaki yoğun sis sebebiyle uçakların iniş ve kalkışına izin verilmiyor.


  Jettfon ile sınırsız görüşme

Türk Telekom, yeni tarifesi Jettfon ile müşterilerine vergiler dâhil ayda 62 TL’ye bütün Türkiye ile konuşma imkânı sağlıyor.


  Açıköğretim lisesinde kayıt için son gün

AÇIKÖĞRETİM Lisesi kayıt yenileme süresi bugünün sonuna kadar uzatıldı.


  Koç Üniversitesi tıp fakültesi açıyor

KOÇ Üniversitesi Tıp Fakültesinin 13 Mart 2009 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile resmîleştiği bildirildi.


  Hızlı trende promosyon bitiyor

ANKARA-Eskişehir arasında hizmet veren Türkiye’nin ilk yüksek hızlı treninde bir süredir uygulanan promosyonlu ücret tarifesi bugün itibariyle sona erecek.


  Oy zarfından para çıktı

ANTALYA'NIN Demre ilçesine bağlı Kapaklı Köyünde, muhtarlık için oy kullanılan zarftan 400 TL çıktı.


  Seçim yasağını delen TV’lere ceza

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, yerel seçimlerin düzenli, tarafsız, herkesin güvenebileceği bir seçim olduğunu ifade ederek, YSK yönünden gurur vereci bir olay olduğunu bildirdi.


  BAHAR GELDİ POLENE DİKKAT

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bitkilerin tabiata bırakacağı polenlerin 10 milyon kişiyi etkileyebileceği bildirildi.


  Müzede, dünyadan kâinata bakış

‘’2009 Dünya Astronomi Yılı’’ dolayısıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nde ‘’Dünya’dan Kâinata Bakış Sergisi’’ açılacak.


  Evinizden bitkileri eksik etmeyin

YAKIN zamanlara kadar evlerde bulunan çeşitli çiçek ve bitkilerin insan sağlığı için, özellikle de kalp hastaları ve astımlılar için çok zararlı olduğu sanılırdı.


  Bahar yorgunluğuna dikkat

HAVALARIN ısınması bahar yorgunluğunu beraberinde getiriyor. Uzmanlar, halsizlik, yorgunluk, bitkinlik gibi bedensel sorunların yanında depresyona kadar varan bahar yorgunluğundan kurtulmak için iyi bir kahvaltı ve hafif egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor.


  Futbol topu büyüklüğünde ur

DÜZCE’DE karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran kadının karnından ameliyatla 7 kilogram ağırlığında ur çıkarıldı.


  Dünyanın en güçlü lazeri hazır

ABD’DE, ‘’dünyanın en güçlüsü olduğu’’ bildirilen lazerin, 3,5 milyar dolarlık harcama ve 10 yılı aşan bir çalışma sonucunda kullanıma hazır olduğu bildirildi.


  Virüs 1 Nisan şakasına hazırlanıyor

ŞİMDİDEN tüm dünyada 12 milyondan fazla bilgisayara bulaşan bir virüsün 1 Nisan’da daha da güçlenmesi ve saldırılarını arttırmasından endişe ediliyor.


  Kalp krizi riskini azaltan hap

HİNDİSTAN’DA klinik deneyleri yapılan ve yüksek tansiyon, kolesterol düşürücü (statin) ile aspirin ilâçlarını bir araya getiren bir hapın, kalp ve damar hastalıkları riskini yan etkisi olmaksızın yüzde 50 ila yüzde 60 azalttığı iddia edildi.


  Ameliyat canlı yayında izlendi

ÜMRANİYE Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘’Da Vinci’’ robotuyla gerçekleştirilen rahim ameliyatını, Lübnan’daki 400 doktor canlı olarak izledi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis