"Gerçekten" haber verir 02 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

ÜMİT KARAN'IN EN KÖTÜ SEZONU

GALATASARAY'IN tecrübeli futbolcusu Ümit Karan, sarı-kırmızılı kulüpteki en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşıyor.

Turkcell Süper Lig'de bu sezon 14 maçta 713 dakika alan ve 8 kez ilk 11'de sahaya çıkan Ümit, henüz fileleri havalandıramadı. Kötü bir performans gösteren ve gol yollarında suskun kalan 33 yaşındaki oyuncu, ligdeki kritik Sivasspor maçında gördüğü kırmızı kartla da takımının mağlubiyetinde önemli etkenlerden biri oldu.

4 SEZON ÖNCESİNE DÖNDÜ

Ümit Karan, bu sezon gösterdiği performansla Ankaraspor'a kiralık gitmek zorunda kaldığı 2004-05 sezonuna döndü. Tecrübeli oyuncu, 2004-05 sezonunda ilk yarısında forma giydiği sarı-kırmızılı ekipte, ligde 6 maçta forma giymiş 1 gol bulmuştu. Ümit, 2003-04 sezonunda da ligde 8 maçta oynamış ve sadece 1 gol bulabilmişti.

2006-07 SEZONUNU ARIYOR

Ligde 2006-07 sezonunda fırtına gibi esen Ümit Karan, o günlerini adeta mumla arıyor. İki sezon önce ligde toplam 27 maçta forma giyen Ümit, söz konusu sezonda toplam 18 kez fileleri havalandırmıştı. Ümit, 2005-06 sezonunda ise 24 maçta 17 gol atmayı başardı.

161 MAÇTA 72 GOL ATTI

Ümit Karan, Galatasaray'da forma giydiği 8 sezonda 161 karşılaşma oynayıp, toplam 72 gol attı. Gurbetçi futbolcu, Türkiye Kupası'nda 28 maçta oynayıp 13 gol atarken, Ümit'in Galatasaray'daki kariyerinde Avrupa kupalarında ise 38 maçta 13 golü bulunuyor.Ümit Karan, Galatasaray kariyerinde 227 karşılaşmaya çıkıp, lig, Türkiye ve Avrupa kupası maçlarından toplam 98 gole imza attı.

02.04.2009


 

Lincoln dün idmana çıktı

GALATASARAY'DA milli maçlar nedeniyle ara verilen ligde izinsiz bir şekilde ülkesine giden ve önceki gece geç saatlerde İstanbul'a dönen Brezilyalı yıldız Lincoln, takımla çalışmalara başladı.

Sabah saatlerinde Florya Tesisleri'nde Teknik Direktör Bülent Korkmaz yönetiminde yapılan antrenmanda Cassio Lincoln'ün takımla ısınmanın ardından özel olarak çalıştırıldığı belirtildi.

02.04.2009


 

G.Saray, F.Bahçe'yi geride bıraktı

DÜNYANIN en iyi futbol takımları sıralamasında Galatasaray, uzun bir aradan sonra Fenerbahçe'yi geride bıraktı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) 1 Nisan 2008 ile 30 Mart 2009 tarihleri arasında yaptığı değerlendirmede Galatasaray, 7 sıra birden yükselerek 48. sıradan 41. sıraya yükselirken, 44. sıradan 50. sıraya gerileyen ezeli rakibi Fenerbahçe'yi de 9 sıra geçti. Galatasaray, 155.5 puanla 41. sıraya yerleşirken, Fenerbahçe ise 150 puanda kaldı. Mart ayında 95. sırada bulunan Beşiktaş ise 119.5 puanla 88. sıraya çıktı. Değerlendirmede ilk 350 takım arasında yer alan Türk takımlarından Sivasspor 23 sıra gerileyip 78 puanla 200, Ankaraspor 67 puanla 274. sırada yer alırken, Trabzonspor ve Kayserispor 61.5'ar puanla 334. sırayı paylaştı. Değerlendirmede İngiltere'nin Manchester United takımı 298 puanla zirvedeki yerini korurken, İspanya'nın Barcelona ekibi 277 puanla 2, İngiltere'nin Liverpool ile Arjantin'in Boca Juniors takımları da 259'ar puanla 3. oldu. İlk 10'da 4 İngiliz, birer de Arjantin, Brezilya, Almanya, İspanya, İtalya ve Ukrayna ekibi yer alırken, Fransız takımlarının ilk 10'a giremedikleri dikkat çekti.

02.04.2009


 

GÖKHAN ZAN'A ALMANLAR TALİP

ALMAN Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından VfL Wolfsburg'un teknik direktörü Felix Magath'ın, Beşiktaş'ta oynayan milli futbolcu Gökhan Zan'ı transfer etmek istediği bildirildi.

''Wolfsburger Allgemeine Zeitung'' adlı yerel gazetede yer alan haberde, Magath'ın Alman oyuncu Robert Huth'un ve Brezilyalı Geder'in yanı sıra Gökhan ile de ilgilendiği belirtildi. Gökhan'ın Beşiktaş'ta sözleşmesinin bu sezon sonunda biteceğine dikkat çekilen haberde, Beşiktaş'ın bu sözleşmeyi uzatma seçeneği bulunduğu, ancak sözleşmesinin uzatılması durumunda bile Gökhan'ın uygun bir fiyat karşılığında alınabileceği ifade edildi. Wolfsburg'ta Alexander Madlung ve Ricardo Costa'nın sezon sonu takımdan ayrılacakları ve Magath'ın defansta oyuncular aradığı, söz konusu oyuncuların da çok tecrübeli oldukları belirtilen haberde, Gökhan'ın geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde ve Avrupa Şampiyonası'nda forma giydiği belirtildi.

02.04.2009


 

KKTC'DE BEŞİKTAŞ FUTBOL OKULU AÇILDI

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Beşiktaş Futbol Okulu açıldı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, Lefkoşa'da açılan okula kayıtların alınmaya başlandığı, eğitimci Erhan Mustafa Kaya'nın sorumluluğundaki okulun, 616 yaş arasındaki öğrencilere eğitim vereceği bildirildi. Siyahbeyazlı kulübün Satranç ve Spor Okullarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz, yakın bir zamanda Hollanda'da da bir futbol okulu açılacağını söyledi.

02.04.2009


 

Mehmet Okur 6 sayıda kaldı

NBA'DE Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Portland Trail Blazers'a 125-104 yenilirken, milli basketbolcu 6 sayıyla oynadı.

Rose Garden'daki karşılaşmada 31 dakika sahada kalan Okur, 6 sayı ve 3 ribauntla oynadı. Okur'un takım arkadaşlarından Carlos Boozer'ın 20, Deron Williams'ın da 16 sayılık performansı galibiyete yetmezken, Kyle Korver ve Andrei Kirilenko'nun 12'şer sayısı da yenilgiyi önleyemedi.

02.04.2009


 

Konyaspor masörü Kanada'da Birinci Lig takımı çalıştıracak

KONYASPOR'DA antrenörlük ve masörlük görevlerinde bulunan Uğur Çimen, Kanada 1. Futbol Ligi takımlarından Nort York Astros ile teknik direktörlük için anlaştı.

Geçen ay Kanada'ya giderek 2007-2008 sezonunu ikinci sırada tamamlayan 1. Lig ekiplerinden North York Astros Kulübü'nün başkanı ile görüşen Konyaspor'un masörü Uğur Çimen, Kanada kulübü ile her konuda anlaşmaya vardı ve 1 yıllık resmi sözleşme imzalandı. Çimen, Kanada'da teknik direktör olarak görev yapmanın kendisi için çok farklı bir heyecan olduğunu ifade etti.

02.04.2009


 

Mehmet Topuz'a teklif yok

KAYSERİSPOR Kulübü As Başkanı Şaban Miraboğlu, Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye transferi ile ilgili haberlerin asılsız olduğunu ifade ederek ''Fenerbahçe yönetimi ile hiçbir görüşmemiz olmamıştır'' dedi.

Miraboğlu, yaptığı açıklamada, Kayserispor'un kaptanı Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye 5 milyon Avro karşılığında transfer olduğu, yönetimin el sıkıştığı yönündeki haberlerin geçeği yansıtmadığını belirterek, şunları söyledi: ''Mehmet Topuz'un Fenerbahçe ile anlaştığı, bizim bu transferi 5 milyon Avro karşılığı onayladığımız haberleri tamamen asılsız. Kayserispor yönetimi, Fenerbahçe yönetimi ile bu konuda hiçbir görüşme yapmamıştır. Fenerbahçe yönetiminden bu konuda bize herhangi bir teklif gelmemiş, bir rakam teklif edilmemiştir. Mehmet Topuz'un transferiyle ilgili olarak Fenerbahçe yönetimi ile hiçbir görüşmemiz olmamıştır. Bu tür asılsız haberler geçen yıl da sürekli üretilmiştir.''

ALEX SALONDA ÇALIŞTI

Öte yandan Fenerbahçe'de sakatlığının geçmesinin ardından takımla antrenmanlara başlayan kaptan Alex, adalesindeki sorun nedeniyle dünkü çalışmaya katılmadı. Sağ bacak baldırında adale sertleşmesi oluştuğu bildirilen Brezilyalı futbolcunun, durumunun ciddi olmadığı, tesislerdeki salonda çalışmalar yaptığı kaydedildi. Altyapıdan gelen kaleciler Aykut ve Cemal'in de katıldığı antrenmanda, milli takımlarda bulunan 9 futbolcu yer almadı. Bu arada teknik direktör Aragones, antrenman sonunda bir süre Deniz ile görüştü. Öte yandan bir İspanya televizyonu Fenerbahçe'nin antrenmanını takip etti.

02.04.2009


 

Beşiktaş'ta şampiyonluk yürüyüşü

BEŞİKTAŞLI taraftarlar, 4 Nisan Cumartesi günü Kayserispor ile oynanacak maç öncesi, takımlarına destek vermek amacıyla büyük bir organizasyon düzenledi.

Beşiktaş'ın önde gelen taraftar gruplarından Çarşı'nın düzenlediği organizasyonda, taraftarlar Yıldız Teknik Üniversitesi önünden BJK İnönü Stadı'na kadar, yolun her iki yönünde ellerinde meşalelerle takım otobüsünü karşılayıp yol boyunca eşlik edecek. 17.45 ile 18.15 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve takımı şampiyonluk yolunda motive etmek amaçlı düzenlenen organizasyona tüm siyah-beyazlı taraftarların davetli olduğu bildirildi.

BAĞDAT CADDESİ KARTAL YUVASI AÇILIYOR

Beşiktaş Kulübü'nün, kısa bir süre önce faaliyete başlayan Bağdat Caddesi'ndeki Kartal Yuvası Mağazası'nın resmi açılış yapılacak. İnönü Stadı'ndaki Kartal Yuvası Mağazası'nın ardından 240 metrekarelik alanıyla en büyük mağaza olan Bağdat Caddesi Kartal Yuvası'nın açılış töreni saat 14.30'da gerçekleştirilecek. Törene Beşiktaş yöneticileri, futbolcular ve teknik heyet katılacak. Açılış töreninin hemen sonrasında futbolcular taraftarlara imza dağıtacak.

02.04.2009


 

45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 12 Nisan'da start alıyor

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun katılımıyla İstanbul'da yapıldı.

Çırağan Sarayı'ında gerçekleştirilen tanıtım organizasyonunda, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da hazır bulundu. İstanbul'dan 12 Nisan Pazar günü start alıp, 19 Nisan Pazar günü Alanya'da sona erecek olan ve dünyanın en önemli bisiklet takımlarının yarışacağı organizasyonun, özellikle tanıtım boyutuna dikkat çeken Murat Başesgioğlu, cumhurbaşkanlığı makamına yakışır standartta bir yarış düzenleneceğini ifade ederek, ''Bu yarışın Türkiye'nin en önemli organizasyonlarından biri olması için çalıştık. Ülke imajımıza ve bisiklet sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlamasını, gelecek organizasyonlarımıza da referans olmasını istiyoruz'' dedi.

02.04.2009


 

Genç güreşçimiz Fırat Binici Avrupa'da final oynayacak

LİTVANYA'NIN başkenti Vilnius'ta düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Serbest Güreş Milli Takımı'nın genç sporcusu Fırat Binici finale yükselmeyi başardı.

Kariyerinde ilk kez milli mayoyu giyen 24 yaşındaki Fırat Binici, 74 kiloda muhteşem bir performans ortaya koydu. İlk turda Estonyalı Raido Jalas'ı 2-0 (1-0/6-0) yenen Fırat Binici, ikinci turda da Makedonyalı Ljulizim Vrenezi karşısında her iki periyotu da 6-0'lık skorlarla teknik üstünlük sağlayarak 2-0 galip geldi. Fırat Binici çeyrek finalde Belarus Murad Gaidarov'u da 2-0 (1-0/1-0) yenerek yarı finalist oldu. Fırat Binici'nin Gürcü Gela Saghırashvili ile yaptığı yarı final müsabakası büyük bir mücadeleye sahne oldu. Rakibi karşısında ilk periyotu 2-0 kaybetmesine rağmen müsabakayı bırakmayan Fırat Binici, 2-2'lik periyotta son teknik puanı aldığı için rakibine 2-1 üstünlük kurdu.

02.04.2009


 

Potada G.Saray bayanları İtalya'da Taranto karşısında

BASKETBOLDA Galatasaray ile Cras Basket Taranto takımları arasındaki FIBA Bayanlar Avrupa Kupası finalinin ilk maçı bugün İtalya'da yapılacak.

Taranto kentindeki Palamazzola Spor Salonu'ndaki maç TSİ 21.30'da başlayacak. İki takım arasındaki finalde rövanş maçı 9 Nisan Perşembe günü İstanbul'da yapılacak ve kupayı kazanacak ekip belli olacak.

02.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis