"Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

30 DAKİKADA TÜKENDİ

TÜRKCELL Süper Lig'de 12 Nisan Pazar günü Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi maçın biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi. Taraftarlar, Biletix'in internet üzerinden ve gişelerinden satışa çıkardığı derbi maç biletlerine büyük ilgi gösterirken, internet sitesi kilitlendi. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin biletleri saat 10.00'dan itibaren satışa çıkmasının ardından, yoğunluk nedeniyle kısa sürede Biletix'in internet sitesi kilitlenirken, kısa süre sonra da biletlerin tükendiği duyuruldu.

KARABORSACI İZDİHAMI

Bilet almak isteyen taraftarlar, önceki geceden itibaren gişelerde beklemeye başlarken, Biletix firmasının Merter'de bulunan gişesinde izdiham yaşandı. Çok sayıda taraftarın kuyruk oluşturduğu gişede özellikle ön sıralara aradan girmek isteyen kişiler nedeniyle tartışmalar yaşanırken, güvenlik güçleri müdahale etmek zorunda kaldı.Karaborsacı oldukları ileri sürülen bazı kişilerin ön sıraları kapatarak sürekli bilet almak istemesi, arka sıralarda bekleyenlerin tepkisine neden olurken, daha sonra duruma müdahale eden polis, ön sırada biriken kişileri uzaklaştırdı. Ön sıralardan uzaklaştırılan grubun, sivil polis olduğu sonradan öğrenilen bir kişiye saldırması üzerine ise güvenlik güçleri, bu kişileri güç kullanarak dağıttı. Gişede bilet satışı yaklaşık 30 dakikada tamamlanırken, büyük bölümü bilet alamayan taraftarların, uzun süre gişeden ayrılmak istememeleri dikkat çekti.

GÖZ GÖRE GÖRE SATTILAR

Diğer yandan, bilet satışının tamamlanmasının ardından karaborsacıların hemen çalışmaya başlaması gözlerden kaçmazken, ön sıralardan fazla bilet alan bu kişiler, bilet alamayan taraftarlara gişe önünde hemen bilet satmaya çalışması dikkat çekti. Biletix gişelerinden saat 10.00'dan itibaren satışa sunulan biletlerin tribünlere göre fiyatları şöyle: Numaralı Grup 1: 250 TL, Numaralı Grup 2: 200 TL, Kapalı Alt Grup 1: 275 TL, Kapalı Alt Grup 2: 225 TL, Yeni Açık Alt: 60 TL, Yeni Açık Üst: 60 TL, Eski Açık: 60 YTL.

09.04.2009


 

KAZIM İPLERİ KOPARDI

FENERBAHÇE Kulübü, dün bir gazetede yayımlanan, Kazım Kazım'ın babası Rodney Richards'ın açıklamalarıyla ilgili olarak açıklamalarına karşılık internet sitesinden cevap verdi. Sarı - lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, gazetede yer alan röportajın kulüp açısından yalanlarla ve bilgi yoksunu ifadelerle dolu olduğu iddia edilerek, şu şekilde karşılık verdi: "Kulübümüzün Kazım Kazım ile ilgili sözleşmesindeki maddelere uymama gibi bir durumu kesinlikle söz konusu değildir. Kulübümüz sözleşmede yazan tüm şartları yerine getirmiştir. Ancak gazetelere "Ödemelerimiz yapılmadı" demeden önce banka hesaplarını kontrol etmeyen Kazım ailesi sözleşmede düzenlenen ödemelerinin yapıldığının farkında bile değillerdir. Öte yandan Kazım Kazım'ın sözleşmesi ile ilgili olarak eğer bir itirazları olacaksa bunun TFF'ye ve yetkili hukuk organlarına yapılması gerekmektedir. Konunun muhatabı FIFA değildir. "FIFA'da işlemlere başlayacağız" ifadesi bile konudan ne kadar uzak ve olayları çarpıtmaya çalıştıklarının bir göstergesidir.

İSTEDİĞİ KULÜBE GİDEBİLİR, YASAKLAMA YOK

Asbaşkanımız Sayın Neşet Yalçın, Kazım Kazım'a "Kendine Türk arkadaşlar edinirsen bu, dil öğrenmeni kolaylaştırır" demiştir. Ama bu tavsiye dahi Rodney Richards tarafından röportajda çarpıtılmış ve önemli bir konuymuş gibi gündeme getirilmiştir. Kazım Kazım'ın Partizan maçı sonrası yaptıkları TV görüntüleri ve basına yansıyan kare kare fotoğraflarla tüm kamuoyunca bilinmektedir. Rodney Richards tüm kamuoyunun gayet iyi bildiği bir konuda bile yalan söylemekten kaçınmamaktadır.Kazım Kazım'ın sözleşmesinde "Şu takıma gidemez" diye bir madde yoktur. Bu iddia da yalandır. Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın kendilerine karşı küçük düşürücü ifadeler sarf ettiği ve tavırlar sergilediği doğru değildir. Ayrıca Rodney Richards, Aragones ve başkanımız kesinlikle aynı ortamda biraraya gelmemişlerdir. Dolayısıyla Richards'ın, Sayın Aragones hakkında başkanımızın söylediğini iddia ettiği sözler de baştan aşağı uydurma ve yalandır." Öte yandan, Kazım Kazım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sözleşmeli futbolcusu olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Kazım Kazım sözleşmesi devam ettiği sürece kulübümüze ilişkin tüm disiplin ve yönetmeliklere diğer tüm sporcular gibi uymak zorundadır. Bu kurallara uyduğu ve görevini yerine getirdiği sürece kulübümüzde kalacaktır. Ancak bu şartları yerine getirmek ve kurallara uymak istemiyorsa yine altında imzası bulunan sözleşmesindeki koşulları yerine getirerek istediği kulübe transfer olabilir. Yüz yıldan fazla geçmişe sahip Fenerbahçe Spor Kulübü ciddi bir kurumdur ve bu kurumda kalmayı, bu şanlı formayı giymeyi hak eden sporcular ile yoluna devam edecek bunu hak etmeyenler ile de yolunu ayırmak konusunda en ufak bir tereddüt duymayacaktır." denildi.

09.04.2009


 

Yanal'ın Trabzonspor'da buruk yarım dalyası

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili takımdaki 50. lig maçını geride bıraktı. Teknik direktör Ziya Doğan'ın istifasının ardından geçen sezonun 11. haftasındaki Ankaraspor maçıyla göreve başlayan Ersun Yanal, golsüz berabere biten İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla birlikte buruk bir yarım dalya yaptı. Bordo-mavili takım, Ersun Yanal yönetimindeki 50 lig maçında, 24 galibiyet, 15 mağlubiyet, 11 de beraberlik elde etti. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 66 gol atarken kalesinde 53 gol gördü.

09.04.2009


 

UEFA'da çeyrek final günü

UEFA Kupası'nda çeyrek final ilk maçları bugün Avrupa'nın çeşitli kentlerinde oynanacak. İki Fransa, iki Almanya, iki Ukrayna, bir İngiliz ve bir İtalya'n temsilci mücadele edecek. Rövanş maçları ise 16 Nisan Perşembe günü oynanacak ve yarı finale kalacak 4 takım belli olacak. Program şöyle: Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Olympique Marsilya (Fransa), Paris Saint-Germain (Fransa) - Dinamo Kiev (Ukrayna), Hamburg (Almanya) - Manchester City (İngiltere), Werder Bremen (Almanya) - Udinese (İtalya)

09.04.2009


 

POTADA G.SARAY'IN ŞAMPİYONLUK MAÇI

BASKETBOLDA FIBA Bayanlar Avrupa Kupası 2008-2009 sezonu şampiyonu bugün İstanbul'da belli olacak. Kupada finalin rövanş maçında Galatasaray ile İtalya'nın Cras Basket Taranto takımları Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 21.30'da karşı karşıya gelecek. Deplasmanda yapılan ilk maçı 67-55'lik skorla, 12 sayı farkla yitiren Galatasaray, bugünkü rövanşı 13 sayı farkla kazanması durumunda kupayı müzesine götürecek. Taraftarlar için saat 18.00'den itibaren Ali Sami Yen Stadı'ndan otobüsler kaldırılacak.

09.04.2009


 

Vandereycken kovuldu

TÜRKİYE'NİN, 2010 Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta yer aldığı rakibi Belçika Milli Futbol Takımı'nın aldığı başarısız sonuçlar üzerine teknik direktörü Rene Vandereycken'in işine son verildi.

09.04.2009


 

Alex derbide yok, Edu veda etti

FENERBAHÇE'DE sakatlığı nedeniyle tedavisi süren kaptan Alex çalışmasını salonda sürdürürken, Brezilyalı futbolcunun derbi maça yetiştirilmesinin zor olduğu öğrenildi. Antrenmana, Eskişehirspor maçında hafif sorunları oluşan Gökhan Gönül ve Uğur katılmakatılmadı. Öte yandan sağ diz çapraz bağlarında yırtık, yan bağlarında esneme tespit edilen Edu, tedavisini ülkesi Brezilya'da sürdürecek. Brezilya'da ameliyat olacak sarılacivertli futbolcu, dün sabahki antrenmana koltuk değneğiyle gelerek takımla vedalaştı.

09.04.2009


 

A Millî Takımı 14. sıraya geriledi

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Nisan ayı dünya sıralamasını açıkladı. İlk 3'ün değişmediği sıralamada, Türkiye 3 basamak gerileyerek, 925 puanla 14. sırada yer aldı. FIFA'nın internet sitesindeki açıklamaya göre, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki başarısı nedeniyle, dünya klasmanında ilk sıraya yükselen, Türkiye'nin 19. Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerinden İspanya, bin 729 puanla liderliğini sürdürürken, 2. sıradaki Almanya bin 362, 3. sıradaki Hollanda da bin 360 puanla aynı konumda kaldı. Dünya kupası elemelerinde 5. Grup'ta mücadele eden Türkiye, 3 basamak geriledi ve 925 puanla 14. sıraya indi. (A) Milliler'in gruptaki rakiplerinden Bosna Hersek, 20 basamak birden yükselerek 38'inci sıraya, Estonya da 11 basamak yükselerek, 115. sıraya çıktı. Belçika, 62. sıraya inerken, 4 basamak düşen Ermenistan da 124. sırada yer aldı.

09.04.2009


 

Terim: Sonuna kadar mücadele edeceğiz

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Dünya Kupası grup elemelerinde geride 12 puan kaldığını, bu puanları alarak gruptan çıkmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Fatih Terim, Okan Üniversitesi'nde düzenlenen; Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka, Gaziantepspor Kulübü eski başkanı Celal Doğan ile spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in de katıldığı ''Dünya futbolundaki gelişmeler'' konulu panelde yaptığı konuşmada, ''Karşınıza İspanya'yı yenmiş bir takımın teknik direktörü olarak çıkmak isterdim. Çok yaklaşmıştık, ama olmadı'' dedi. ''Nasıl olmadığını gördük'' diyen Terim, ''İspanya'yı yenemedik diye yerden yere vuruluyoruz. Bu büyük bir aşama. Dünya sıralamasında bir numara, son Avrupa şampiyonu, ama biz bunu yenemedik diye ben ve oyuncularım doğrular ve yalanlarla yerden yere vurulduk. Biz utanılacak bir şey yapmadık, övünülecek bir şey yaptık'' şeklinde konuştu. Dünya Kupası grup elemelerinde geride 12 puan kaldığını belirten Terim, ''12 puan var, bunları alacağız. Son saniyeye kadar da kovalayacağız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

09.04.2009


 

Armstrong'un bisikletini çalan hırsızlar yakalandı

FRANSA Bisiklet Turu'nda 7 kez şampiyon olan, Kazakistan'ın Astana kulübünün ABD'li sporcusu Lance Armstrong'un, California Turu'nda yarıştığı bisikletini çalan hırsızlar tutuklandı. Sacramento polisinin yaptığı açıklamaya göre, Şubat ayında California Turu'nda yarışan Armstrong'un ''Trek Livestrong 1274''ünü ve takımı Astana'dan 2 sporcunun bisikletlerini çalan 2 hırsız yakalandı. Hırsızların, 39 yaşındaki Lee Crider ile 34 yaşındaki Dung Le olduğu açıklandı. Armstrong'un bisikleti bulunurken, diğer bisikletlere ulaşılamadı.

09.04.2009


 

"Nike Halı Saha Ligi" 2 Mayıs'ta start alacak

FUTBOL Federasonu ile Nike firmasının birlikte organize edeceği Nike Halı Saha Ligi, 2 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında yapılacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Çorlu'da toplam 14 halı sahada gerçekleştirilecek olan Nike Halı Saha Ligi'nde takımların, 16-35 yaş kategorisinde 6 as ve 2 yedek olmak üzere toplam 8 kişiden oluşacak ekiplerle yer alacağı belirtildi. Organizasyonun tanıtım toplantısının 13 Nisan Pazartesi günü Kalamış Halı Saha Tesisleri'nde düzenleneceği bildirildi.

09.04.2009


 

Hidayetli Orlando Magic Houston Rockets'e yenildi

NBA'DE, Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Houston Rockets'e 93-83 yenilirken, milli basketbolcu 12 sayı kaydetti. Toyota Center'da 18 bin 389 basketbolseverin izlediği karşılaşmanın 38 dakikasını sahada geçiren Türkoğlu'nun 12 sayı, 4 asist ve 3 ribaundu ile Rashard Lewis'in 22 sayı, 12 ribaunt ve 4 asisti galibiyet için yeterli olmadı. Rafer Alston'un 15 sayı, 6 ribaunt ve 3 asisti de yenilginin önüne geçemedi. Houston''ın yıldızı ise 20 sayı, 16 ribaunt ve 1 asistle ''double-double'' yapan Yao Ming oldu.

09.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis