"Gerçekten" haber verir 15 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

BBP: Kazada sabotaj ihtimali yok gibi bir şey

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefat ettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak Alman uzmanların hazırladığı kaza kırım ön raporunun ‘’fazla bir şey ortaya koymadığını’’ ifade ederek, ‘’Ama helikoptere sabotaj olmadığını görmemiz mümkün.


ASKERî GÜVENLİKLE NE ALÂKA?

Askerî liderlerin temel sorumluluk alanını askerî güvenlik olarak tanımlayıp, burada yetkili siyasî makamların kararları çerçevesinde görev yapmaları

Aydın: Medeniyetler İttifakı, çatışma kültürüne ‘dur’ deme projesi

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Medeniyetler İttifakı’nın ‘’çatışma kültürüne ‘dur’ deme, bu yanlışlığın önüne geçme projesi olduğunu’’ belirterek, ‘’2006


  DİSK de Taksim’de ısrarlı

Türkİye Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs’ı Taksim dışında başka bir yerde kutlamama kararlılığında olduklarını bildirdi.


  Bir operasyon dalgası da DTP’lilere

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının ‘’terör örgütüne yönelik soruşturması’’ kapsamında 12 ilde gerçekleştirilen operasyonun bir yıldır süren bir çalışmanın neticesinde terör örgütünün ‘’şehirdeki uzantılarına’’ yönelik olduğu belirtildi. Operasyonda aralarında DTP genel başkan yardımcıları Kâmuran Yüksek, Bayram Altun ve Selma Irmak’ın da bulunduğu 60 civarında kişi gözaltına alındı.


  Yargıya güvenmek gerekir

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Ergenekon’’ soruşturmasıyla ilgili, yargıya güvenilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Olay bir yargı süreci içerdiği için, şu aşamada yapılabilecek fazla bir yorum olduğu kanaatinde değilim” dedi.


  Ümraniye’de olaylı yıkım

ÜMRANİYE'DE yerel seçimler öncesinde yapılan kaçak bina ve katların yıkımı sırasında olaylar yaşandı.


  İfade özgürlüğünde hiçbir gelişme yok

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Başkanı Orhan Erinç, hem ifade özgürlüğü, hem de gazetecilerin kimlik ve kişilik sorunlarının giderilmesi konusunda hiçbir gelişmenin olmadığının görüldüğünü söyledi.


  Teknik takip sonucu düğmeye basıldı

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘’Terör örgütüne yönelik soruşturma’’ kapsamında 12 ilde eş zamanlı yapılan operasyonun, terör örgütü üyesi 8 kişiden oluşan ‘’Türkiye Koordinasyon Birimi’’nin teknik takibi sonucu başlatıldığı bildirildi.


  Ayna: Operasyonun sebebi siyasî

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Balgat’taki parti genel merkezi önünde yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonun sabaha karşı Diyarbakır, Batman, Mardin ve Tunceli’de gerçekleştiğini, DTP’nin yönetici ve üyelerinin gözaltına alındıklarını söyledi.


  Vehbi Orakçı ve 11 kişi tutuklandı

JANDARMANIN yürüttüğü operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen ve eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’nın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı.


  YSK, 6 il için yapılan itirazları reddetti

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), Aydın, Bilecik, Sivas, Kırıkkale, Yalova ve Tunceli belediye başkanlığı seçim sonuçlarına yapılan itirazları reddetti.


  Mezarlıkta poşet içinde mermi

KONYA'DA bir mezarlıkta poşet içinde, çeşitli silâhlara ait toplam 24 adet mermi ve fişek bulundu.


  Hüseyin Üzmez'e ek iddianame geliyor

YAZAR Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç'nin avukatı Nevin Canbaz, sanık Üzmez hakkında "hürriyeti tahdit" suçundan ek iddianame düzenlenmesi için Yalova Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı başvuruya olumlu cevap geldiğini bildirdi.


  Cumhurbaşkanı Gül Bahreyn'de

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, THY'ye ait özel uçakla dün Bahreyn'e gitti.


  Avrupa’da en heyecan verici konu İslâm

“Avrupa kamusal alanının en heyecan verici konuları, hep İslâm etrafında toplanmaya başladı. Bugün Avrupa kamusallığı, en çok İslâmla çatışmasında canlanıyor, harekete geçiyor’’ diyen Prof. Dr. Nilüfer Göle, “Bugünkü İslâmı anlamak için örtü, anahtar bir konu. Örtü meselesi, Müslüman ülkelerle sınırlı kalmayıp bugün Avrupa’nın gündemine girdi” şeklinde konuştu.


  Bahar yorgunluğunun ilâcı, günde 3 litre su

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Ekuklu, bahar yorgunluğunun etkilerini azaltabilmek için günde 3 litre su içilmesi gerektiğini bildirdi.


  Meteoroloji: Kış yağışları azalacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, ‘’Önümüzdeki 2025-2100’e kadar olan dönemde, özellikle kış yağışlarında bir azalma bekliyoruz’’ dedi.


  Yeni Galata Köprüsü trafiğe kapatılacak

YENİ Galata Köprüsü, 16 Nisan Perşembe gecesi 3,5 saat süreyle trafiğe kapatılacak.


  Eğirdir Göl 24 saat korunuyor

ISPARTA Valisi Ali Haydar Öner, Eğirdir Gölü’nü korumak için oluşturulan Koruma Birliği’nin, 24 saat boyunca göl çevresinde çalışacağını bildirdi. Vali Öner, Türkiye’nin tatlı su kaynağı olarak ikinci büyük gölü olan Eğirdir Gölü’nün sadece Isparta ve Akdeniz Bölgesi için değil, Türkiye için de hayatî bir unsur olduğunu söyledi.


  İlköğretim öğrencileri gıda dedektifi oldu

GIDA Güvenliği Derneği (GGD) öncülüğünde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ‘’Güvenilir Gıda, Sağlıklı Yaşam Kampanyası’’ çerçevesinde ilköğretim öğrencileri için gerçekleştirilen ‘’Gıda Dedektifleri Projesi’’nin ikinci ayağı tamamlandı.


  Kene avcısı böcekler, tabiata bırakıldı

AMANOS Dağları’nda tesbit edilen ve laboratuvardaki gözlemlerde kene ile beslendikleri belirlenen avcı böcekler, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile mücadele kapsamında değerlendirilebileceği dikkate alınarak, tabiî ortama bırakıldı.


  Okul zilinde güne özel melodi

KAYSERİ’DE bir ilköğretim okulunda ders zili, günün ve haftanın önemine göre 60 farklı melodide çalıyor.


  Dershanecilikte duraklama dönemi

ÖZEL Dershaneler Birliği Derneği (Öz-De-Bir) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, sayısı 4 bini aşan dershanelerin ‘’duraklama önemi’’ne girdiğini bildirdi.


  KRİZİN REÇETESİ RİSÂLE-İ NUR’DA

BEDİÜZZAMAN Said Nursî Hazretleri’nin vefâtının 49. yılı münasebetiyle gazetemizin Ankara temsilciliği tarafından “Küresel Kriz ve Bediüzzaman Said Nursî’nin İktisat Görüşü” konulu bir program düzenlendi.


  Prof. Dr. Duran: Dünya Risâle-i Nur hakikatlerine muhtaç

GEÇTİĞİMİZ yıl Rotterdam’da bir Protestan kilise ile “Bediüzzaman’da haşir” konulu bir sempozyum düzenlediklerini ifade eden Rotterdam İslâm Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Duran, Bediüzzaman’ın haşir olayını esmaya dayanarak anlattığını belirttim.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis