"Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

 

Küçük, Ergenekon’u Yassıada’ya benzetti

Ergenekon sanığı Veli Küçük, 27 Mayıs'ta Kuleli Askerî Lisesinde öğrenci olduğunu belirterek, ''Yassıada'daki duruşma salonuna ilk biz gittik. Öğrencilerle sanık, izleyici ve tanıkların nasıl alınacağının provası yapıldı. Orada da çok güzel 500 kişilik bir salon yapılmıştı. Aynı şey burada yapılıyor'' dedi.

Ergenekon’a Yassıada benzetmesi

“Ergenekon’’ dâvâsının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesi döneminde Kuleli Askerî Lisesi’nde öğrenci olduğunu belirterek, ‘’Yassıada’da yargılama için yapılan duruşma salonuna ilk biz gittik. Orada da çok güzel 500 kişilik bir salon yapılmıştı. Aynı şey burada yapılıyor’’ dedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanık Veli Küçük birinci iddianamenin sanıklarının yargılandığı sırada cezaevinin girişine 500 kişilik bir salonun Adalet Bakanlığı tarafından yaptırıldığını söyledi. Küçük, 27 Mayıs 1960 askerî müdahalesi sırasında Kuleli Askerî Lisesi’nde öğrenci olduğunu ifade ederek, ‘’Yassıada’da yargılama için yapılan duruşma salonuna ilk biz gittik. Öğrencilerle o zaman sanıklar, izleyiciler ve tanıkların nasıl alınacağının provası yapıldı. Orada da çok güzel 500 kişilik bir salon yapılmıştı. Aynı şey burada yapılıyor’’ diye konuştu. ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk ile ilgili olarak Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e soru sorulduğunu ifade eden Küçük, ‘’Bir gazetecinin operasyonla ilgili sorusu üzerine Millî Eğitim Bakanı, ‘Ergenekon’un bir numarasıyla telefon görüşmesi yaptı’ diyor. Sen savcı mısın? Kurguya bakın, 500 kişilik salonu doldurmak için büyük gayret sarf ediyorlar. Biz size güveniyoruz. Bu salon dolmasın’’ şeklinde konuştu.

19.04.2009


 

Yeterli değil, ama olumlu

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, ders kitaplarından darbeleri meşrulaştıran bölümün çıkartılması ile ilgili olarak, “Yapılan değişikliği yeterli görmemekle birlikte darbelerin mahkûm edilmiş olmasını olumlu buluyoruz” dedi.

Yeterli değil ama olumlu

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 8. sınıf İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabından darbeleri “meşru” gösteren ifadelerin kitaptan çıkarılması ile ilgili değişikliği yeterli görmemekle birlikte darbelerin mahkûm edilmiş olmasını olumlu bulduklarını kaydetti.

Millî Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabından darbeleri “meşru” gösteren ifadeleri kitaptan çıkardı. Kitapta 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat darbeleri haklı gösterilmiş, siyaset ve demokrasi ise sorunun kaynağı olarak gösterilip aşağılanmıştı. Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, sendika olarak konuyu gündeme getirip bakanlık yetkilileri ile görüştüklerini, darbeleri meşrulaştıran bu bölümün çıkartılmasını ve yerine “darbelerin ülkemiz, siyasetine, ekonomisine, insan haklarına, düşünce ve inanç özgürlüğüne, demokrasisine verdiği zararlar anlatılarak sivil siyasetinin öneminin vurgulanması”nı istediklerini belirtti. Bunun üzerine Bakanlığın yeni çalışma yaptığını, “Demokrasi Yolunda Türkiye” başlığında hazırlanan yeni bölümde askerî müdahalelerin demokrasiye zarar verdiğinin altı çizildiğini açıklayan Tanrıverdi, “Yapılan değişikliği yeterli görmemekle birlikte darbelerin mahkûm edilmiş olmasını olumlu buluyoruz” dedi.

FATİH KARAGÖZ

19.04.2009


 

DTP’lilere tutuklama

PKK’nın ‘Türkiye Meclisi’ örgütlenmesi olan KCK’nın üyesi olmaktan gözaltına alınan 53 kişiden 51’i tutuklandı. Tutuklanan KCK’lilerin arasında, DTP Genel Başkan Yardımcıları Bayram Altun, Kamuran Yüksek ve Selma Irmak ile parti teşkilâtlarında yönetici konumunda görevli çok sayıda kişi bulunuyor.

DTP’lilere tutuklama

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ‘’terör örgütüne yönelik soruşturması’’ kapsamında mahkemeye sevk edilen ve aralarında DTP’nin 3 genel başkan yardımcısının da bulunduğu 51 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında savcılıkça tutulanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen ve aralarında DTP genel başkan yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun ve Selma Irmak ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarının da bulunduğu 53 kişiden 51’i ‘’terör örgütü yöneticiliği’’ ile ‘’yasa dışı örgüt üyesi olmak’’ suçlarından tutuklanmaları kararlaştırıldı. Bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada, Bitlis’in Güroymak ilçesinde, yasa dışı slogan attıkları ve terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişiden 5’i tutuklandı. Tutukluların Bitlis E Tipi Kapalı Ceza Evine gönderildiği öğrenildi. Gözaltına alınan diğer kişilerin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

19.04.2009


 

“Kimliğimizin verdiği hakları istiyoruz”

KOCAELİ İnanç Özgürlüğü Platformu, İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde haftalık periyodik başörtü eylemini gerçekleştirdi. Eylemde okunan basın açıklamasında 5. yılına giren başörtü yasağı zulmünün artık son olması istendiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi: “Özgürlükten, insan haklarından ve başörtümüzden asla vazgeçmedik. Umudumuzu başörtüsü üzerindeki baskı ve kısıtlamaların kaldırılması için taze tutuyoruz. Bizi görmezden gelmek, bizim varlığımızı ortadan kaldırmıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan başörtülü kadınlarız. Bize verilen bu kimliğin bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların kullandığı bütün hakları bize de sunuyor olması gerekmez mi? Ayrıcalık, üstünlük ya da herhangi bir kayırma istemiyoruz. Sadece kimliğimizin bize verdiği hakları istiyoruz. Ne bir eksik ne bir fazla. Sakarya Adalet Girişimi’nin 188. haftasına giren eyleminde ise başörtüsüne düşmanlık edenlerin kendilerine biçtikleri misyonun yanlışlığı vurgulandı.

19.04.2009


 

Askere yakışmadı

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazanın ardından, İHA Muhabiri İsmail Güneş’in cenazesini arama çalışmalarını dağda takip eden Cihan Haber Ajansı muhabiri Lütfi Aykurt’un askerî helikoptere alınmamasına tepkiler büyüyor. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Toker, “Askerimizin, tarih boyunca kendisine silâh sıkan düşmanına bile merhamet ettiğini biliyoruz. Yapılanı doğru bulmuyoruz” dedi.

Bu davranış askere yakışmaz

VANGÖLÜ Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Toker, bir muhabirin çekim yapmak için çıktığı dağda askeri helikoptere alınmaması ile ilgili “Askerimizin, tarih boyunca kendisine silah sıkan düşmanına bile merhamet ettiğini biliyoruz. Bu nedenle bir gazeteciye yapılan yaklaşımı kesinlikle doğru bulmuyoruz” dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazanın ardından, İHA Muhabiri İsmail Güneş’in cenazesini kurtarma çalışmalarını dağda takip eden Cihan Haber Ajansı muhabiri Lütfi Aykurt’un askerî helikoptere alınmamasına tepkiler sürüyor. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Toker, bir meslektaşlarının zor şartlarda görevini yerine getirmeye çalışırken karşılaşmış olduğu muamele karşısında gerçekten büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Toker, hayati bir tehlike yaşayabilecek olan meslektaşına karşı hangi gerekçe ile olursa olsun böyle bir yaklaşımın kabul edilebilecek bir tarafı olmadığını kaydetti. Gazeteciler arasında bir akreditasyon uygulaması yapılmasının yanlış olduğuna işaret eden Toker, ayrımcı bir yaklaşımda bulunulmasının doğru olmadığını vurguladı. Toker, şunları söyledi: “Askerimizin, tarih boyunca kendisini silah sıkan düşmanına bile merhamet ederek insanlık dersi verdiğini, bunun çok sayıda örneklerinin yaşandığını biliyor ve bundan gurur duyuyoruz. Bu güzel örnekler varken, yaşandığı belirtilen olayın komutanlarımız arasında genel kabul göreceğini asla sanmıyorum. En kısa süre içinde olayla ilgili bir inceleme yapılarak kamuoyunun bilgilendirileceği ümidini taşıyorum. Bir daha benzer bir olayın yaşanmaması umudu ile meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

19.04.2009


 

KKTC’de bugün seçim var

Kıbrıs Türk halkı, Cumhuriyet Meclisinin 50 yeni üyesini belirlemek amacıyla bugün sandık başına gidiyor. Kayıtlı 161 bin 373 seçmenin bulunduğu seçimde, milletvekili olmak için 7 partiden 345, bağımsız olarak da 8 aday yarışacak.

KKTC’de seçim günü

KIBRIS Türk halkı, Cumhuriyet Meclisi’nin 50 yeni üyesini belirlemek amacıyla bugün sandık başına gidiyor. Kayıtlı 161 bin 373 seçmenin bulunduğu seçimde, milletvekili olmak için 7 partiden 345, bağımsız olarak da 8 aday yarışacak. Lefkoşa’da 50 bin 653, Gazimağusa’da 42 bin 325, Girne’de 30 bin 428, Güzelyurt’ta 21 bin 17 ve İskele’de de 16 bin 950 kayıtlı seçmen bulunuyor. Kıbrıs Türk siyasi tarihinin 10. genel seçimi olacak yarınki seçimde seçmenlerin oyunu almaya çalışacak partiler, oy pusulalarındaki sıralarına göre, Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Demokrat Parti (DP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Halk İçin Siyaset Partisi (HİS), Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP). Seçimlerde Lefkoşa 16, Gazimağusa 13, Girne 9, Güzelyurt 6 ve İskele ilçesi de 6 milletvekili çıkaracak. KKTC genelinde yüzde 5 seçim barajını aşan partiler ile adaylar oy oranına göre Meclis’te temsil edilme şansı bulacak. KKTC genelinde oy verme işlemi, saat 08.00’de başlayacak ve 18.00’e kadar kesintisiz devam edecek.

19.04.2009


 

Türkiye’yi seçim malzemesi yapmayın

Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) siyasî gruplar, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile Almanya Başbakanı Merkel’in Haziran ayı başında yapılacak AP seçimlerinde Türkiye’yi seçim malzemesi yapacak olmalarına sert tepki gösterdiler.

AP siyasi grup sözcüleri (Sosyalist, Liberal, Yeşiller ve Sol Grubu) AB Haber’e adeta Avrupa’daki popülüst politikalacılara siyaset dersi veren açıklamalarda bulundular.

TÜRKİYE’YE YENİ ŞART VE

KRİTERLER SUNULAMAZ

AP Sosyalist Grubu Sözcüsü Gabriela Langada:

Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyoruz. İmtiyazlı ortaklık veya buna benzer tüm önerilere de karşıyız. Türkiye ile müzakereler tam üyelik hedefi ile yapılıyor. Avrupa Birliği (AB) Türkiye’ye diğer aday ülkelere olduğu gibi yeni şart ve kriterler sunamaz. Kimse Türkiye’ye yeni şart ve öneriler sunmasın. Türkiye’deki reformların yapılması ve güçlendirilmesi için Sarkozy ve Merkel’in mesaj göndermesi AB için çok daha iyi bir gelişme olur.

TÜRKİYE, AB ÜYELİĞİ SÜRECİNDE

BİRÇOK ZORLUK YAŞIYOR

AP Liberal Grubu Sözcüsü Neil Corlett:

Sarkozy ve Merkel’in Türkiye’ye karşı kampanyalarına popülist demek çok doğru olur. Fransa ve Almanya Türkiye’nin katılım müzakerelerini engellemeye çalışmamalıdır ve müzakereler devam etmelidir. Türkiye, AB üyeliği sürecinde birçok zorluk yaşıyor. AKP Hükümeti AB’ye giriş süreci için pek çok reform yapmıştır ve biz bunu olumlu değerlendiriyoruz. Avrupa’da Türkiye’nin AB üyeliği konusunu olumsuz etkileyen ekonomik kriz ve yeni üye olan ülkelerle ortaya çıkan bir genişleme yorgunluğu vardır. Türkiye gerek nüfusu ve gerekse yüzölçümü açısından büyük bir ülkedir ve AB’nin Türkiye’nin nüfusunu içine alma kapasitesi ancak AB’nin diğer sorunlarını halletmesinden sonra olur. Türkiye öncelikle Kopenhag kriterlerini tamamlamalıdır ve üyeliğe hazır olmalıdır. Ayrıca Lizbon Antlaşması sorununu tüm üye devletlerin halletmesi gereklidir.

ÜYELİK İKİ TARAF İÇİNDE

OLUMLU SONUÇLAR GETİRECEK

AP Yeşiller Sözcüsü Isabelle Zerrouk:

Türkiye’nin AB üyeliğinin getireceği olumlu sonuçların göz ardı edilmesi çok üzücüdür. Türkiye’nin AB üyeliğinin Başkan Obama’nın da belirttiği gibi hem AB hem de Türkiye için olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyoruz. Avrupa Birliği, ABD ve dünyanın çok önemli bir stratejik bölgesi olan Orta Doğu arasında bir köprünün kurulması ancak Türkiye’nin AB üyeliği ile mümkündür. Fransa Türkiye’nin AB üyeliğini desteklemelidir, ne yazık ki Fransa’da çok eski moda bir siyasi sistem var. Ve Fransızlar yapılan Türkiye karşıtı propagandaya gözü kapalı inanıyorlar. Fransa’daki insanları güçlenen aşırı sağ görüşlere karşı eğitmemiz gerekir.

KOLAY YOLDAN OY AVCILIĞINA

GİRİŞMEK KABUL EDİLEMEZ

AP Sol Grubu Sözcüsü Gianfranco Battistini:

AP seçimlerinde Türkiye’yi seçim malzemesi yapmak etik açıdan büyük bir hata olur. AP seçimlerinde Türkiye konusunda halka bilhassa (Fransız ve Alman) korku salmak ve kolay yoldan oy avcılığına girişmek kabul edilemez. Türkiye AB ile tam üyelik müzakerelerinde bulunuyor ve Kopenhag Kriterlerine uyduğu an tam üyeliğe kabul edilecektir. Türkiye konusunda Almanya ve Fransa’daki bazı siyasi partilerin popülist kampanyaları bırakmaları gerekiyor.

19.04.2009


 

‘Kutlu Doğum’ coşkusu

ŞANLIURFA'DA ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ faaliyetleri çerçevesinde binlerce kişiye tirit (et suyuna kızartılmış ekmek konularak yapılan yemek) ziyafeti verildi.

Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camisi’nin avlusunda, Şanlıurfa Müftülüğü ve çeşitli gönüllü kuruluşlarca kazanlar içerisinde hazırlanan tirit, vatandaşlara dağıtıldı.

Sabah namazından sonra dağıltılan tiritten almak isteyen vatandaşlar, caminin avlusunda ve çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu. Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca, ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ anısına her yıl çeşitli etkinlikler düzenlendiğini hatırlattı.

Faaliyetlerin Şanlıurfa’da büyük coşkuyla gerçekleştirildiğini belirten Tahiroğlu, ‘’Hafta, ilimizde gerçekten birçok ilden daha farklı bir havada kutlanıyor. Hemen hemen hiçbir yerde sabahın 5’inde, namazın ardından böyle bir etkinlikte bu kadar çok insanı görmek mümkün değil. Yediden yetmişe herkes, camilerin avlularını doldurmuş. Bu çok güzel bir manzara’’ dedi.

100 bin kişiye göre hazırlandığı belirtilen tirit yemeği için 24 büyükbaş, 210 küçükbaş hayvan ile 25 bin ekmek, 2.5 ton yoğurt, 2 ton limon, 1 ton sarımsak kullanıldığı bildirildi.

Etkinliğe, İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı ile Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer de katıldı.

Bu arada, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi ve Malkara Müftülüğü iş birliği ile Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Düzce’nin Kaynaşlı İlçe Müftülüğünce, Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri çerçevesinde ‘’İdeal Bir Eş Olarak Hz. Peygamber’imiz’’ konulu konferans düzenlendi.

19.04.2009


 

Adlî Tıp’tan mahkemeye şaşırtan cevap

İSTANBUL Adlî Tıp Kurumu, İzmir’de görülen bir cinayet davasında olay yeri görüntülerinin çözümlenmesini isteyen mahkemeye, ‘’İlgili bölüme bakan personel askere gitti’’ cevabını gönderdi.

Alınan bilgiye göre, Bornova ilçesi Çamdibi semtindeki camide bir kişiyi ensesinden vurarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın görüldüğü İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, olay yeri yakınındaki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinde yer alan kişilerin sanıklar olup olmadığının araştırılmasını İstanbul Adlî Tıp Kurumundan istedi. İstanbul Adlî Tıp Kurumu, ‘’İlgili bölüme bakan personel askere gitmiştir’’ diyerek müzekkereyi inceleme yapmadan iade etti. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, görüntü CD’lerini, bunun üzerine Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü Ses-Görüntü-Data İnceleme Şube Müdürlüğüne gönderdi.

19.04.2009


 

Eski bakan, 11 kişinin öldürülmesi ile ilgili ifade verecek

ŞIRNAK'IN Güçlükonak ilçesinde 1996 yılında 11 kişinin öldürüldükten sonra araç içerisinde yakılması olayına ilişkin soruşturma kapsamında eski bakanlardan Adnan Ekmen’in ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı yürüten özel yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bir süre önce bazı basın yayın organlarında yer alan dönemin İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Adnan Ekmen’in açıklamalarını da dosyaya ekledi. Önümüzdeki günlerde Ekmen’in, ifadesine başvurulmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına davet edileceği bildirildi. Bu arada Savcılığın olay tarihinde o bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin kimliklerinin tespitine yönelik bir çalışma da başlattığı öğrenildi.

19.04.2009


 

TBMM, 23 Nisan’da özel gündemle toplanacak

TBMM, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23 Nisan’da özel gündemle toplanacak.

TBMM’deki kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak. Daha sonra TBMM Başkanı Köksal Toptan, Mecliste kutlamaları kabul edecek. Meclis Genel Kurulu, TBMM’nin açılışının 89. yıldönümü dolayısıyla 23 Nisan Perşembe günü saat 14.00’de özel gündemle toplanacak. TBMM Başkanı Toptan’ın açış konuşmasının ardından AKP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı adına Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ve ÖDP Genel Başkanı adına İstanbul Milletvekili Ufuk Uras kürsüye çıkacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan, akşam da resepsiyon verecek.

19.04.2009


 

TRT, Kart’a dâvâ açacak

TRT’nin, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’a, “mesnetsiz açıklamalarından dolayı” dava açacağı bildirildi.

TRT’den yapılan açıklamada, Kart’ın, önceki gün bir basın toplantısı düzenleyerek, “TRT’de yandaş kadrolaşma” yapıldığını iddia ettiği hatırlatıldı. TRT yönetiminin konuyu hukuki alana taşıyacağı ifade edilen açıklamada, “41 yıllık televizyon tarihimizin en büyük atılımlarını en az personelle yapan ve TRT tarihinin en az personel alan yönetimlerinden birini, mesnetsiz ifadelerle karalayan Atilla Kart, yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmıştır. TRT’ye İbrahim Şahin döneminde iddia edilen rakamlarda eleman alınmamıştır. Yine sağ medyadan alındığı iddia edilen 22 kişi, işe alındığı iddia edilen rakamın yüzde 3’üdür. Yine birkaç Amasyalı çalışanımızın ismini kamuoyuna açıklayan Kart, ‘hemşehri kadrolaşmasından’ bahsederken, 7 bin kişilik çalışanımız içinde bahsettiği Amasyalı çalışan sayımızın binde bir olduğunu unutmamalıdır. 22 sözleşmeli çalışanımızın adını vererek kimlik baskısı yapan Kart, TRT’ye sağ basından alınan kişileri öz geçmişleriyle yazıp hedef gösterirken, NTV, TV8, FOX TV, Kanal D, ATV, Sabah, Flaş TV, CNN gibi basın kuruluşlarından gelenleri görmezden gelmesi oldukça manidardır.” Demokrasi ve hukuk alanında her gün yeni bir gelişmenin yaşandığı Türkiye’de insanları emekleri için sınıflayanlar, hukuk önünde bunun açıklamasını yapacaklardır.’’

19.04.2009


 

Şanverdi: Aksaklıkların hesabını soracağız

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin düşmesinin ardından arama-kurtarma çalışmalarında bir çok aksaklıklar yaşandığını, yapılanların takipçisi olacaklarını ve hesap soracaklarını söyledi.

Şanverdi, parti genel merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici ile düzenlediği basın toplantısında, kazaya ilişkin bazı konuların halen aydınlatılmadığını iddia etti. Kazaya ilişkin ön rapor hazırlayan Alman kaza kırım ekibinin raporunun kesin hükme varmak için yeterli olmadığını belirten Şanverdi, ‘’Ön rapor hadisenin ne yüzde 100 sabotaj ne de yüzde 100 sabotaj olmadığını belirtmektedir’’ dedi. Aydınlatılması gereken noktalar için kurumları göreve çağırdıklarını ifade eden Şanverdi, helikopterin yakıt ikmali yaptığı Kahramanmaraş Havaalanı’ndaki güvenlik kameralarının kayıtlarından helikopter ve pilot hareketlerinin incelenmesini, helikopterin kule ile yaptığı görüşmelerin kayıtlarının alınmasını istedi. Şanverdi, Arama-kurtarma çalışmalarında bir çok aksaklık yapıldı, bunların takipçisi olacağız, hesabını soracağız. Biz bu aksaklıkların, yapılan ihmallerin araştırılmasını istiyoruz’’ dedi.

19.04.2009


 

“Şah-Mat” diyen Gazili çocuklar “piyon” olmak istemiyor

Yasa dışı gösterilerle gündeme gelen Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde öğrenciler arasında düzenlenen satranç turnuvası yoğun ilgi gördü.

Bu yıl Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda düzenlenen turnuvaya Sultangazi genelinden 50’ye yakın okul katıldı. Yaklaşık 200 öğrencinin yarıştığı turnuvada dereceye giren öğrenciler, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Sosyal faaliyetler düzenleyerek çocukları olayların dışında tutmaya çalıştıklarını ifade eden projenin mimarı İstiklal İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Adnan Akalın, “Gazi Mahallesi olaylar yerine sosyal faaliyetlerle anılsın istedik” dedi. Olaylara karışanların kendilerine zarar verdiğini söyleyen öğrenci ve veliler de, satranç turnuvasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

19.04.2009


 

Talat, Bardakoğlu’nu kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde KKTC’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nu kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanlığındaki kabulden basına görüntü verilirken, açıklama yapılmadı. Bu arada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve beraberindeki heyet, dün Yakın Doğu Üniversitesinde (YDÜ) din görevlileriyle toplantı yaptı. Toplantıda, din görevlilerinin nasıl daha iyi hizmet vererek daha iyi işler yapabileceğine ilişkin görüşler tartışıldı.

19.04.2009


 

2 adalet sarayı için ihale

Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı, Mersin ve Edirne’ye adalet sarayı inşaatlarını yaptırmak üzere ihale açtı.

İhaleler, ‘’açık ihale usulü’’ ile gerçekleştirilecek. Mersin Adalet Sarayı inşaatının ihalesi 2 Haziran, Edirne Adalet Sarayının inşaat ihalesi ise 1 Haziran 2009 tarihinde saat 10.00’da Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilecek. Mersin Adalet Sarayı inşaatının ihalesinde süre, yer tesliminden itibaren 900 gün, Edirne Adalet Sarayının inşaat ihalesinde ise 700 gün olarak belirlendi.

19.04.2009


 

Edirne’de 20 kaçak yakalandı

EDİRNE'DE, yasa dış yoldan yurt dışına gitmek isteyen 20 kaçak yakalandı.

Jandarma ve sınır devriye ekiplerince, merkeze ilçeye bağlı Bosnaköy ile Meriç ilçesinde yapılan kontrollerde, yasa dışı yoldan yurt dışına gitmek isteyen 20 Filistin vatandaşı yakalandı. Kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesine gönderildi.

19.04.2009


 

Halk otobüsü duvara çarptı: 10 yaralı

BEYOĞLUN'DA, freni boşalan özel halk otobüsünün İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) kampüs duvarına çarpması sonucu 10 yolcu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Bahçeköy-Taksim seferini yapan ve Gümüşsuyu Caddesi’nden Dolmabahçe istikametine giden ‘’42T’’ hat numaralı, Necip K. idaresindeki 34 ZK 9372 plakalı özel halk otobüsünün freni boşaldı. İTÜ kampüsünün duvarına çarparak duran otobüsteki yolculardan 10’u yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

19.04.2009


 

Afyon’da zincirleme trafik kazası: 31 yaralı

AFYONKARAHİSAR'DA 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 31 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye, Levent Özkan yönetimindeki 03 Y 7314 plakalı yolcu otobüsü, Maliye kavşağında Mevlit Çakal’ın kullandığı 03 US 857 plakalı şehir içi toplu taşıma otobüsüne arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle otobüs, önündeki Şuhut Belediyesi’ne ait Necip Gülbaş’ın idaresinde ki 03 Y 6709 pilakalı otobüse çarptı. Şuhut Belediyesi’ne ait otobüs de önünde seyir halinde olan 03 UL 552 plakalı Selahattin Çelikkol’un kullandığı araca, o da 03 M 224 plakalı otomobile arkadan vurdu. Zincirleme meydana gelen kazada 31 kişi yaralandı.

19.04.2009


 

SİNİRLERİMİZ BOZULDU

TÜRKİYE Psikiyatri Derneği Dış İlişkiler Sekreteri Dr. Halis Ulaş, sinir sistemi ilâçlarının kullanım sıklığının her geçen gün arttığını belirterek, ‘’Sinir sistemi ilâçları, Türkiye ilâç pazarında antibiyotik, kalp damar sistemi ve romatizmal ilâç grubundan sonra dördüncü sırada yer almaktadır’’ dedi.

Dr. Ulaş, Türkiye’de de ilâç pazarında sinir sistemi ilâçlarının önemli bir yer işgal ettiğine dikkati çekerek, sinir sistemi ilâçlarının, Türkiye ilâç pazarında antibiyotik, kalp-damar sistemi ve romatizmal ilâç grubundan sonra dördüncü sırada yer aldığı bilgisini verdi.

Türkiye İlâç Endüstrisi İşverenler Sendikasının raporuna göre de 2003-2008 yılları arasında Türkiye’deki ilâç gruplarının pazar payı değerlendirildiğinde, antibiyotik, kalp-damar sistemi ve romatizmal ilâç grubunun pazar payının azaldığını, sinir sistemi ilâçlarının pazar payında ise ılımlı bir artış gözlendiğini ifade eden Ulaş, sinir sistemi ilâç grubunda antidepresan ve antipsikotik ilâçların önemli yer tuttuğunu bildirdi.

Ulaş, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Kıtalararası Pazarlama Hizmetleri Şirketinin Türkiye verilerine göre, 2003’te 14 milyon 138 bin kutu antidepresan tüketilirken, bu rakam 2006 verilerine göre 22 milyon 651 bine, 2007’de 26 milyon 246 bine çıkmıştır. Benzer artış eğilimi antipsikotik ilâçlarda da görülmektedir. 2007’de toplam 2 milyon 616 bin 136 kutu antipsikotik tüketilirken, bu sayı 2008’de 4 milyon 11 bin 901 kutuya yükselmiştir.’’

İNSANLAR İLÂÇLARA BAĞIMLI HALE

GELDİ, İLÂÇ ŞİRKETLERİ PETROL

ŞİRKETLERİNİ YAKALADI

Ulaş, bir derginin her yıl düzenli olarak yayımladığı en büyük gelire sahip 500 kurumun sıralı listesinde ilâç endüstrisinin kârlılık oranlarının oldukça çarpıcı olduğunu ifade ederek, ‘’İlâç endüstrisinin 1970’de kâr oranı yüzde 9 iken, 2000’e gelindiğine bu oran yüzde 19 olmuştur. 2007’de ise yılık yüzde 19.6’lık kârlılık oranıyla tüm sektörler arasında petrol endüstrisinden sonra ikinci sırada yer almıştır’’ dedi.

İlâç endüstrisi ile ilgili pazar araştırmaları yapan ‘’Kıtalararası Pazarlama Hizmetleri’’ şirketinin sağlık verilerine göre, dünyada ilâç endüstrisinin ilâç satışlarından elde ettiği toplam gelirin her geçen yıl arttığını belirten Ulaş, şunları kaydetti: ‘’Dünya ilâç pazarı 2007’de önceki yıla kıyasla yüzde 6.4 oranında büyüyerek 712 milyar dolara ulaşmıştır. Türkiye de yüzde 17.2 büyüme oranı ile dünyada ilâç pazarının en fazla büyüme gösterdiği ilk 5 ülkeden biridir. Dünya genelinde en çok kâr edilen ilk 10 ilâçtan üçü antipisikotiktir.’’

19.04.2009


 

Manisa’da mesir festivali heyecanı

YEREL seçimler sebebiyle ertelenen mesir şenlikleri 20 Nisan Pazartesi günü başlıyor.

469. Uluslararası Mesir Festivali programı için tanıtım toplantısı Manisa Valiliği 75. Yıl Toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda konuşan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda görkemli ve Manisa’ya yakışacak bir festivalin gerçekleşmesini diledi. Bu yılın Makedon yılı olduğunu dile getiren Güvenç, “Makedonya 110 kişilik bir ekibi ile Manisa festivaline katılıyor. 6 tane büyük elçimiz dâvet edildi ve icabet edeceklerini teyit etmişlerdir. Bunlar Katar, Suudi Arabistan, Makedonya, Bosna Hersek, Özbekistan ve Tunus Büyük Elçilerimiz olup Mesir şölenlerimize katılacaklar” dedi. Bir hafta devam edecek şenliklerin ardından 26 Nisan Pazar günü 3 ton şifalı mesir macunu Sultan Camii minare ve kubbelerinden halka saçılacak.

19.04.2009


 

TV’lerdeki diziler aileyi tehdit ediyor

KÜTAHYA Müftüsü Mustafa Üskülüplü, dizilerin aile yapısını tehdit ettiğini, nikahsız yaşamayı teşvik ettiğini bununda aile hayatını olumsuz etkilediğini belirtti.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Simav İlçe Müftülüğünce düzenlenen konferansta Müftü Üsküplü, “Aile Reisi Hz. Muhammed (asm)” ve “İslâm’da Aile” konusunu işledi. Üskülüplü, yaptığı konuşmada İslâm’dan önce cahiliye döneminde insanların 30- 40 evlilik yaptıklarını Hz. Peygamber (asm) ile bunun 4’e kadar düşürüldüğünü Nisa Sûresi’nde ise tek eşliliğin teşvik edildiğini vurguladı. Televizyon kanallarındaki dizilerin aile yapısını tehdit ettiğini işaret eden Üsküplü, dizilerin nikâhsız yaşamayı teşvik ettiğini bununda aile hayatını olumsuz etkilediğini kaydetti. Kütahya’da Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım talep edenlerin çoğunluğunu 20- 30 yaş arası boşanmış çocuk sahibi kadınların olduğunun altını çizen Üskülüplü, “Aile yapımız tehlike altındadır” dedi. İslâm dinince haram olan fakat genelde İran’da kabul gören muta nikâhının üniversite öğrencileri arasında yaygın olduğunu dile getiren Üsküplü, üniversite öğrencilerinin kızlı erkekli aynı ev ve odayı paylaştıklarını bundan öğrenci anne babalarının bilgisinin olmadığını, anne babaların üniversitede okuyan çocuklarına sahip çıkmaları gerektiğine dikkat çekti. Konferansa gelenlere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “İbadetlerimi Öğreniyorum” adlı kitap hediye edildi.

19.04.2009


 

Trabzon, Bediüzzaman paneline hazır

TRABZON, Bediüzzaman Haftası etkinlikleri kapsamında bugün düzenlenecek olan panele hazır.

Yeni Asya Gazetesi ve Risâle-i Nur Enstitüsü’nün Trabzon temsilcilikleri tarafından Bediüzzaman Haftası kapsamında düzenlenen “Küresel Kriz ve Said Nursî’nin İktisadî Görüşleri” konulu panel bugün gerçekleştirilecek. Panelistler Prof. Dr. Atilla Yayla ve Prof. Dr. Ahmet Battal ile gazetemizin yönetim kurulu üyeleri dün sabah kahvaltıda bir araya geldi. Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Panele, çevre il ve ilçelerden yoğun bir katılım bekleniyor.

19.04.2009


 

Kocaeli’nde parkesiz köy kalmayacak

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığına bağlı Yol yapım Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri köylere parke ve bordür işleme işini aralıksız şekilde devam ediyor.

243 köyün köy meydanlarını parke ve bordür ile kaplayan Büyükşehir Belediyesi Köye meydanlarından sonra mahalle ve sokaklarına parke ve bordür döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri İzmit ilçesine bağlı Kurtdere Köyünün mezarlık yolu ile sokak ve caddelerine 4 bin metrekare parke ile 1300 metre bordür döşedi.

19.04.2009


 

Eğitimde yönetici atamaları yine durdu

MİLLî Eğitim Bakanlığı, Yönetici Atama Yönetmeliği’nin EK-2 Yönetici Değerlendirme Formu’nun bazı bölümlerinin iptali sebebiyle yönetici atamalarını yine durdurdu.

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzası ile 15 Nisan 2009 tarihli yayınlanan genelgede, Yönetici atama yönetmeliğinin EK-2 Yönetici Değerlendirme Formunun bazı bölümlerinin iptali ve yürütülmesinin durdurulması talebiyle bir sendika tarafından açılan idarî dâvânın sonuçlandığı belirtildi. Genelgede, Danıştay İkinci Dairesince verilen karar neticesinde eğitim kurumu yöneticiliklerine atamaya ilişkin herhangi bir işlemin yapılmaması istendi. Yönetici Değerlendirme Formunun “Hizmeti” bölümünde yer alan puan değeri esas alınarak yeniden bir değerlendirme yapılacağı kaydedilen genelgede, yeni oluşan puan durumuna göre atama işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edilerek, İlgi Yönetmeliğin Geçici 2’nci maddesi ile ilgili olarak herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı verilmediği için yöneticilik sınavlarını kazananların atama işlemlerine devam edileceği bildirildi.

19.04.2009


 

Hakkını bilmeyen hasta haksızlığa uğruyor

ZONGULDAK’IN Devrek İlçesi Devrek Devlet Hastanesi’nde görev yapan Hasta Hakları Sorumlusu Semra Budak, hastaların haklarını bilmediği için haksızlığa uğradığını söyledi.

Türkiye’de bütün hastanelerde Hasta Hakları Birimlerinin açıldığını ve bu birimlerde çalışanların görevinin hastalara, hasta hakları ve sorumluluklarını anlatmak olduğunu belirten Budak, bu kuruluşun Devrek’te 2007 yılından itibaren aktif olarak çalıştığını söyledi. Hasta hakları biriminin hastalar ve sağlık çalışanları arasında bir nev'î köprü görevi gördüğünü söyleyen Semra Budak, “Hastalarımız hastanede yaşadıkları sıkıntıları hasta hakları birimine gelerek dile getiriyor. Birim ise hastanın şikâyetini dinleyip çözüme ulaştırıyor ya da başvuruyu alıyor” dedi. Haklarını bilmeyen hastaların genelde haksızlığa uğradığını belirten Budak, bütün toplumun haklarını ve sorumluluklarını bilmesi gerektiğini belirtti. Budak hastaların haklarını ise şöyle sıraladı: “Hizmetten genel olarak faydalanma, bilgilendirme ve bilgi isteme, sağlık kuruluşunu ve personelini seçme ve değiştirme, mahremiyet, reddetme durdurma ve rıza, güvenlik, dinî vecibelerini yerine getirebilme, insanî değerlere saygı gösterilmesi, ziyaret ve refakatçi bulundurma, müracaat ve şikâyet hakkı vardır. Bu konularda haksızlığa uğrayan hastalar hasta hakları birimine gelerek sıkıntılarını dile getirmekte ve bu mağduriyetleri giderilmektedir.”

19.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis