"Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Trabzon da şampiyon olabilir

TÜRKCELL Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni sahasında 2-0 yenen Trabzonspor'da, karşılaşmanın ilk golünü atarak ligde 18 haftalık bir aradan sonra gol kaydeden Gineli oyuncu İbrahima Yattara, bu yıl şampiyon olma şanslarının bulunduğunu, en azından ikinci olabileceklerini söyledi.

Türkçe konuşabilen Gineli oyuncu, Türk vatandaşlığı konusunda yaptığı başvuruya halen cevap alamadığını ve 8 aydır kendisine kimlik çıkmadığını ifade ederek, kimlik çıkana dek açıklamalarını Fransızca olarak yapacağını kaydetti. Yattara, Gençlerbirliği maçında takımın performansından memnun olduğunu belirterek, ''Zor bir maçta 3 puanı çıkarmak önemliydi. 3 puan aldık, herkesi kutluyorum. Zor bir işi başardığımıza inanıyorum'' dedi. Sezon başında bir sakatlık geçirdiğini ifade eden Yattara, şöyle konuştu:

VİCDAN MUHASEBESİ YAPTIM

''Sonra bir transfer hikayesi çıktı. Performansımı bunlar olumsuz etkiledi. Belki de her oyuncunun başına gelebilecek şeyler yaşadım ama performansımı bunlar alt üst etti. Kendimi yeni yeni toparlıyorum. Bu yıl şampiyon olma şansımız var. En azından ikinci olabiliriz. Bu hedeflere varabilmek için kendimi toparlamam gerek, bir şeyler yapmalıyım dedim. Vicdan muhasebesi yaptım ve daha iyi şeyler yapmaya çalışmam gerektiğini düşündüm. İdmanlarda da çok çalıştım. Kendimi buluyorum. Bu çalışmalarım, meyvesini Gençlerbirliği maçında gol atarak verdi. Çalışmalarımın karşılığını aldım.'' Sivasspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Yattara, ''Bu önem, motivasyonumuzu arttırıyor. Sivasspor, önemli bir rakip. Gerçekçi olmak gerekirse o maçı kaybetmemiz, her şeyi kaybetmemiz anlamına gelecek. Elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. Ligde her maçta zorluk yaşıyoruz ama Sivasspor maçı, kabul edelim ki başka türlü bir maç olacak. Çünkü karşımızda doğrudan rakibimizi bulacağız. Normalden farklı bir motivasyonla oraya gideceğiz. Çünkü orada onları yenip bu işi tekrar yoluna koymak zorundayız. Takım olarak olağanüstü bir motivasyon içerisindeyiz'' diye konuştu.

SERKAN: ÇOK GOL KAÇIRDIK

Trabzonspor'un sağ kanat oyuncusu Serkan Balcı ise haftalardır sahalarında çok gol kaçırdıklarını belirterek, ''Bu kez gol attık. İyi pozisyonlara girip bunları değerlendirdik. Şansımız da yanımızdaydı. İnşallah bundan sonra böyle devam eder'' dedi. Serkan, maçın ardından kolbastı oyunu oynamamalarına bordo-mavili taraftarların tepki göstermesine ilişkin olarak ise, ''Biz Sivasspor maçından sonra kolbastı oynamak istiyoruz. Böyle karar aldık. Taraftarımız maç içinde çok destek verdi. Baskı her yerde olabilir. Genç bir takımız, ne kadar az baskı olursa bizim için o kadar iyi. Zamanla bu baskıyı aşacağız. Sivasspor maçından sonra ligdeki durumumuz belli olacak. Sivasspor maçını kazandıktan sonra kolbastı oynayacağız'' diye konuştu.

19.04.2009


 

ŞENER: YOLUMUZA TAM GAZ GİDİYORUZ

GENÇLERBİRLİĞİ'Nİ 2-0 yenen Trabzonspor'da, kulüp başkanı Sadri Şener, rakipleri karşısında önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi.

Şener, ligde son haftalar yaklaştıkça alınan galibiyetlerin daha önemli bir hale geldiğini belirterek, ''Gençlerbirliği karşısında önemli bir 3 puan aldık. Bu galibiyet ile puanımızı 53'e yükselttik. Önümüzdeki hafta Sivas'a gideceğiz. Bu maçtan sonra liderlik durumu daha da netleşir'' dedi. Hedeflerinden şaşmadıklarını ifade eden Şener, şampiyonluk yolunda tam gaz yollarına devam ettiklerini kaydetti. Şener, taraftarların bordo-mavili takıma küs olmadığını ifade ederek, ''Taraftar takımını güzel destekledi. Sadece kolbastı oynamadıkları için kırgın olabilirler de. Unutmuşlardır oynamayı. Bundan sonra oynamaya devam ederler'' diye konuştu.

19.04.2009


 

Sağlam 195 gün sonra İnönü Stadı'nda

SEZONA Beşiktaş Teknik Direktörü olarak başlayan, ancak 6. haftadaki Hacettepe maçı sonrası görevinden ayrılan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, tam 195 gün sonra BJK İnönü Stadı'na çıkacak.

En son 6 Ekim 2008 tarihinde Hacettepe ile yapılan ve Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı maçta BJK İnönü Stadı'na çıkan Sağlam, uzun bir aradan sonra bu kez Bursaspor Teknik Direktörü olarak eski takımına karşı mücadele edecek. Beşiktaş ile Bursaspor arasında bugün oynanacak karşılaşmayı Bursaspor taraftarları stattan izleyemeyecek.

19.04.2009


 

BEŞİKTAŞ ZORLU VİRAJDA BURSASPOR'LA OYNUYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Beşiktaş, UEFA Kupası'na katılabilmek için mücadele eden Bursaspor'u bugün konuk edecek.

BJK İnönü Stadı'nda oynanacak ve İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla Bursaspor taraftarlarının alınmayacağı maç saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Deniz Çoban yönetecek. Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Matias Delgado ile Yusuf Şimşek, Bursaspor karşısında forma giyebilecek. Nobre'nin durumuna ise yapılacak son antrenmanın ardından karar verilecek. Sarı kart cezaları nedeniyle geçen haftaki Kocaelispor karşılaşmasında oynayamayan İbrahim Toraman ile Serdar Özkan da teknik direktör Mustafa Denizli'nin görev vermesi halinde Bursaspor karşısında takımdaki yerlerini alabilecek.

6 FUTBOLCU CEZA SINIRINDABULUNUYOR

Beşiktaş'ta 6 futbolcu, Bursaspor karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Siyah-beyazlılarda Mert Nobre, İbrahim Üzülmez, Edouard Cisse, Rodrigo Tello, Tomas Zapotocny ve Yusuf Şimşek sarı kart görmeleri durumunda, 29. haftadaki Eskişehirspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta 2 sarı kart gören Yusuf, diğer sarı kartını ise ligin ilk yarısında Bursaspor forması giyerken görmüştü.

19.04.2009


 

EKSİK G.SARAY BELEDİYE ÖNÜNDE 3 PUAN ARIYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak Galatasaray, eksiklerine rağmen maçı kazanmanın hesaplarını yapıyor.

Olimpiyat Stadı'nda saat 16.15'de başlayacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçını hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Ezeli rakibi Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçta berabere kalarak şampiyonluk yarışında çok önemli puanlar kaybeden, yaşananlar olaylar nedeniyle 3 oyuncusu cezalı duruma düşen ve 1 maç sahası kapatılıp, 1 maç da seyircisiz oynama cezası alan Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek, moral bulmak istiyor. Ligde son 7 haftaya girilirken 48 puanla 5. sırada bulunan ve liderin 8 puan gerisine düşen Galatasaray, bu karşılaşmadan alacağı 3 puanla son haftalara kadar iddiasını taşımayı planlıyor. Sarı-kırmızılı ekipte cezalı durumdaki Arda, Emre Aşık ve Sabri'nin yanı sıra tedavileri süren Servet, Serkan Çalık ve Linderoth takımda yer alamayacak. Takımla çalışmalara başlayan Uğur Uçar ve Emre Güngör'ün de henüz hazır olmadıkları belirtildi.

19.04.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

14.00 Denizlispor-Kocaelispor: Aytekin Durmaz 14.00 Antalyaspor-Kayserispor: Halis Özkahya 14.00 Gaziantepspor-Hacettepe: Abdullah Yılmaz 14.00 Ankaragücü-Eskişehirspor: Tolga Özkalfa 16.15 İstanbul BŞB-Galatasaray: Hüseyin Göçek 20.00 Beşiktaş-Bursaspor: Deniz Çoban

19.04.2009


 

En zorlu etabı Fletto kazandı

45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun dünkü etabını Mauro Fletto kazandı.

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun en uzun etabı olan Fethiye - Finike etabını, İtalya'nın CFS Kulübünden Maurıo Fletto kazandı. Fethiye'den 124 sporcunun katılımıyla başlayan etabı, 4 saat 24 dakika 32 saniyede tamamlayan İtalya'nın CFS Kulübünden 124 sırt numaralı Maurıo Fletto birincisi oldu. Etap ikinciliğini, aynı zaman ve tekerlek farkıyla İspanya'nın PSK Whirlpool Kulübünden Danilo Hondo, üçüncülüğü ise İtalya'nın Sapone Kulübünden Diego Milan elde etti.

FİNİKELİLER ALKIŞLARLA KARŞILADI

Fethiye Finike (194,1 kilometre) etabında, 124 sporcu mücadele etti. Türkiye Güzellikleri sprintini, İtalya'nın Acquasapone - Cappe Mokambo kulübünden Alessandro Fantini elde etti. Yarışmanın yokuş sprintini ise 117 sırt numaralı Güney Afrikalı Durly İmpey kazandı. Y114 kilometrelik Finike-Antalya etabında sarı mayoyu Durly İmpey giyecek. Dereceye giren sporcuların ödüllerini Finike Kaymakamı Görgülüaslan, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdiler. Finikeliler finish alanında sporcuları alkışlarla karşıladılar.

19.04.2009


 

F.BAHÇE ŞAMPİYONLUĞA GİDİYOR

AROMA Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasındaki play-off final serisinin 2. maçı bugün yapılacak.

Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 18.00'de başlayacak. Toplamda 3 galibiyete ulaşacak takımın 2008-2009 sezonu şampiyonu olacağı serinin ilk maçını 3-0'lık skorla kazanan Fenerbahçe, 1-0 önde bulunuyor. Serideki 3. maç 20 Nisan Pazartesi günü yine TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda yapılacak.

19.04.2009


 

BAYAN ANTRENÖRÜN BAŞARISI

KARS'IN Sarıkamış ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ilköğretim okulları arası halı saha futbol turnuvasını bayan antrenörün çalıştırdığı futbol takımı kazandı.

Sarıkamış'ta 14 ilköğretim okulu takımın katıldığı turnuvanın final maçında Başköy YİBO takımını 6-2 yenen Kazımkarabekir İlköğretim Okulu şampiyon oldu. Beden eğitimi öğretmeni Eda Polat, turnuvada şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

19.04.2009


 

ÇİN GRAND PRİX'SİNE VETTEL 1. SIRADA BAŞLIYOR

FORMULA 1'de sezonun 3. yarışı olan Çin Grand Prix'sine, Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel ilk cepten (pole position) başlayacak.

Çin'in büyük sanayi kenti Shanghai'daki 5.451 kilometre uzunluğundaki pistte koşulan sıralama turlarında, 1 dakika 36.184'lük zaman elde eden Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel, 2005'ten beri yarışan takımına Formula 1'de ilk kez birinci cepten başlamaya hak kazandırdı. İlk sırayı alan Vettel'i 1:36.381'lik derecesiyle Renault'nun İspanyol pilotu Fernando Alonso izlerken, üçüncü sırada 1:36.466'lık derecesiyle yine Red Bull takımından Avustralyalı Mark Webber yer aldı.

JENSON BUTTON 5. SIRADA START ALACAK

Sezona çok iyi bir başlangıç yapan Brawn GP takımının pilotlarından Brezilyalı Rubens Barrichello, 1:36.493'lük zamanıyla dördüncü olurken, son iki yarışın galibi İngiliz Jenson Button da 1:36.532'lik zamanıyla beşinci sırada yer aldı. Son iki yarışta puan dahi çıkaramayan Ferrari pilotlarından Fin Kimi Raikkonen 8, Brezilyalı Felipe Massa ise yarınki yarışa 13. sırada başlayacak. Son şampiyon McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise 1:38.595'lik zamanıyla kendisine 9. sırada yer bulabildi.

19.04.2009


 

UEFA'DAN BAHİS OYNATAN KULÜBE TARİHİ CEZA

UEFA Disiplin Kurulu, Makedonya'nın FK Pobeda takımına Avrupa kupalarından 8 yıl men cezası verdi.

UEFA Disiplin Kurulu, 7 saat süren toplantısında aldığı kararla FK Pobeda takımını 2009-2010 sezonundan geçerli olmak üzere 8 yıl boyunca Avrupa kupalarından men ederken, kulüp başkanı Aleksandar Zabrcanec'i ve futbolculardan, takımın eski kaptanı Nikolce Zdraveski'yi ise ömür boyu, antrenmanlar da dahil olmak üzere, her türlü futbol organizasyonundan men ettiğini açıkladı. Cezaya neden olan olayın 13 ve 21 Haziran 2004 tarihlerinde FK Pobeda takımının, Ermenistan'ın FC Pyunik takımıyla yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi ön elemesi müsabakalarında yasa dışı bahis oynandığının belirlenmesi olduğu bildirildi.

19.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis