"Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İnsansız paket yaramaz

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Karakuş, işsizlikteki son rakamların üzüntü verici olduğunu belirterek, Türk iş dünyasının ‘vicdanı ile cüzdanı arasına sıkıştığını’ ifade etti. Karakuş, ‘’Bundan sonraki aşamada çıkacak ekonomi paketlerinin içerisinde ‘insan’ olmak zorunda. ‘Şu kadar para gelmiş, bu kadar para çıkmış,’ hepsi boş. Asıl olan kaç kişi işe girdi, kaç kişi doydu, ona bakmak lâzım’’dedi.


Böyle giderse işsizlik daha da artacak

Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, “Krizin dibi göründü mü?’’ sorusuna karşılık, “dibinin’’ görüldüğünün kesinleşmediğini belirterek, “Hızı yavaşl

İhracat hedefine kriz darbesi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, geçen yılki 132 milyar dolarlık ihracat başarısını ‘’altın yıl’’ olarak nitelendirerek, ‘’Küresel kriz nedeniyle geçen yı


  Emekliler şehir dışına çıkamıyor

TÜRKİYE İşçi Emeklileri Derneğinin (TİED) yaptığı bir araştırmaya göre, emekliler yaşadıkları şehrin dışına çıkamıyor.


   Kriz, Denizli’yi 10 yıl geriye götürdü

DENİZLİ Sanayi Odası (DSO) Genel Sekreteri Dr. Bülent Uygun, global krizin getirdiği üretim daralması ve fabrika kapanmalarıyla tekstil sektörünün 10 yıl önceki istihdam verilerine geri döndüğünü söyledi.


  Savunma ihaleleri tam gaz

SAVUNMA Sanayii Müsteşarlığı (SSM), 2008 yılı tedarik programına aldığı öncelikli bir savunma tedarik projesinde daha düğmeye bastı.


  Ankara’da 1 Mayıs, Sıhhiye meydanında kutlanacak

Ankara’da “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlamaları, Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak. Petrol-İş Ankara Şubesi’nde, Ankara’daki 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.


  Seçime bir iptal daha

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Ayran beldesinin belediye başkanlığı seçimlerini iptal etti.


  GATA’da yangın

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü.


  Kitap fuarında bandrolsüz kitap ve CD

İZMİR polisinin Tüyap 14. Kitap Fuarı’ndaki standlarda yaptığı denetimde, bandrolsüz 997 kitap ile bin 718 CD ele geçirildi.


  Bekçiler geri döndü

Eskİden her mahallede gezinen, her aileyi tanıyan ve gece boyu çaldıkları düdüklerle insanların huzur içinde uymalarını sağlayan bekçiler, yıllar sonra yine sokaklara indi. Yıllardır yardımcı hizmetler sınıfında görev yapmaktan yakınan bekçiler, nihayet istediklerine kavuştu.


  Özal için Sultanahmet’te mevlit okutuldu

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için Sultanahmet Camisi’nde mevlit okutuldu.


  Gündem reformlar ve yeni anayasa olmalı

Müstakİl Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, iç siyasî sebeplerden dolayı gündem dışı kalan Avrupa Birliği (AB) hedefi, reformlar ve yeni anayasanın bir an önce hükümetin gündemine girmesi gerektiğini kaydetti.


  Afet yönetiminde “yara sarma yerine, yara almama” dönemi

BAYINDIRLIK ve İskân Bakanlığı, afet yönetiminde yeni bir döneme hazırlanıyor. Bakanlık, tarihinde ilk defa afet zararlarıyla ilgili borçlarını kapatıp, bütün kaynağını afet risklerini önlemeye ayırmayı planlıyor.


  TBMM, 23 Nisan’da özel gündemle toplanacak

KIBRIS TBMM Genel Kurulu, Meclisin açılışının 89. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Perşembe günü özel gündemle toplanacak.


  Bakan Günay: Ergenekon hedefinden saptırılmasın

Kültür ve Turizm Bakan Ertuğrul Günay, ‘’Böyle önemli bir sürecin (Ergenekon Soruşturması) asıl hedefinden ve doğrultusundan saptırılmaması, herkesin ve başta hukuk uygulayıcılarının ana görevidir’’ dedi.


  İzmir’de PKK operasyonu

KIBRIS İzmir’de terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasını sağlamaya çalıştığı, araç yakma ve molotofkokteyli atma eylemlerine katıldığı iddiasıyla 27 kişinin yakalandığı operasyonda, 3 zanlı daha gözaltına alındı.


  İsveç Başbakanı Reinfeldt Türkiye’yi ziyaret edecek

KIBRIS AB’nin gelecek dönem başkanlığını Temmuzda üstlenecek olan İsveç’in Başbakanı Fredrik Reinfeldt, Türkiye’ye 2 günlük ziyarette bulunacak.


  Her 40 saniyede bir intihar

Dünyada her 40 saniyede bir kişinin intihar ettiği bildirilirken, bilim adamları, intihar edenlerin yüzde 90’ının psikiyatrik sorunlarının bulunduğunu ve depresyonun, riski 15 ila 20 kat arttırdığını belirttiler.


  Çay, nasıl sağlıklı demlenir?

BUGÜNE kadar birçok faydası keşfedilen ve başlıca içeceklerimiz arasına giren çayın, iyi demlenmemesi halinde flavonun (bitkisel molekül) yapısında meydana gelecek hasarlar sonucu birçok faydasını kaybedebileceği bildirildi.


  Bahar sizi tüketmesin

“BAHAR yorgunluğu’’ adıyla bilinen mevsimsel ve geçici depresyonun, fark edilip gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, ağır rahatsızlıklara sebep olabilen ‘’Tükenmişlik sendromu’’nu tetiklediği bildirildi.


  Ağaçlar gürültüyü azaltıyor

SELÇUK Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serpil Önder, şehir merkezlerine belli miktarlarda ve belli yoğunluklarda dikilecek ağaçların, bir perde oluşturarak gürültü kirliliğini azalttığını söyledi.


  ABD, karbon gazı tehlikesini kabul etti

AMERİKAN Çevre Koruma Ajansı (EPA), başta karbon gazı olmak üzere sera etkisi oluşturan gazların kamu sağlığı için tehdit oluşturduğunu ilân etti.


  Öğretmenin cezası ölüme sebep oldu

HİNDİSTAN'DA, ödevini yapmadığı gerekçesiyle güneş altında saatlerce ayakta durma cezasına çarptırılan öğrencinin güneş çarpmasından öldüğü bildirildi.


  TYB’DEN ÖZDABAK’A YILIN KARİKATÜRİSTİ ÖDÜLÜ

TYB’nin yıl 30. kuruluş yıl dönümünde 25 kez düzenleyerek geleneksel hale getirdiği Yılın Yazar İlim - Fikir ve Sanat adamları ödül töreni Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Basın/Karikatür ödülünü ise gazetemiz çizerlerinden İbrahim Özdabak aldı.


  Öğretmenlere göre yabancı dil öğretimi yetersiz

EĞİTİM-BİR-SEN Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM), “Ortaöğretimden mezun olan veya yükseköğretime geçen bir öğrenci, söz konusu yabancı dilin ne kadarını bilmekte ve ne kadarını kullanabilmektedir?


  Dine zarar verilmesin

KUTLU Doğum Haftası faaliyetleri çerçevesinde Araklı Müftülüğü ve Araklı Diyanet Vakfı şubesi tarafından bir toplantı düzenlendi.


  Trafik kazası: 12 yaralı

KONYA’DA bir minibüsün refüje çarpması sonucu 12 kişi yaralandı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis