"Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

TEK HEDEF KUPA KALDI

FENERBAHÇE Kulübü eski yöneticilerinden Şadan Kalkavan, sarı-lacivertli kulübün şampiyonluk yarışında geride kalmasının ardından sert bir çıkış yaptı. Mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulda başkan adayları arasında adı geçen Kalkavan, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, camianın ve Fenerbahçe taraftarının bu sonuçları hak etmediğini belirterek, şunları kaydetti: ''Şu anda sadece Türkiye Kupası'nda hedefimiz var. Gerçi geçmiş yıllarda mevcut yönetimimiz, Türkiye Kupası'nı ikinci planda görüp, alternatif takımla sahaya çıkıp, bu maçlara gerekli önemi vermiyordu ama bugün bu kupa Avrupa için tek çıkış kapımız. Görüldü ki öyle futbolcuları asarım, keserim demekle, sağa sola saldırmakla olmuyor. Hedefe ve sonuca ulaşılamıyor.''

ANKARA YENİLGİSİYLE LİGE HAVLU ATTIK

''Hepimiz tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradık'' diyen Şadan Kalkavan, ''Avrupa'da yokuz, ligde şampiyonluktan koptuk, tek ümidimiz, tek şansımız Türkiye Kupası. Yani tam anlamıyla 'Harç bitti, yapı paydos''' ifadelerini kullandı. Kalkavan, şampiyonluk mücadelesinde az da olsa bulunan ümitlerin, Sivasspor'un puan kaybettiği haftada Ankaraspor'a 1-0 yenilmekle uçup gittiğini iddia ederek, ''Bu maçla birlikte lige tam anlamıyla havlu attık. Bu sezon bizim için bitti. Takımımız maalesef bir türlü arzuladığımız istikrarı ve başarıyı yakalayamadı'' diye konuştu. Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen aday olursa Kalkavan'ı destekleyeceğini açıklamıştı.

20.04.2009


 

F.Bahçe'den ‘kumar’ açıklaması

BİRLEŞİK Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, vakıf lokaline geçen günlerde polisin, kumar oynatıldığı gerekçesiyle yaptığı baskın ve sonrasında yaşananlarla ilgili bir basın toplantısıdüzenledi.

Yılmaz'ın, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın altında bulunan vakıf lokalinde gerçekleştirdiği toplantıda, çok sayıda vakıf üyesi de hazır bulundu. Camialarını üzen, ''Kumar baskını'' şeklinde Fenerbahçe camiasına yakışmayacak bir etiketlenme durumuyla karşı karşıya kaldıklarını, bu nedenle de aralarında yaptıkları istişarenin ardından bir açıklama gereği duyduklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Biz önce hukukun üstünlüğüne inanan, vatanını, Fenerbahçe'yi seven bir grubuz. Bizi üzen bir süreç var. Aslında hiçbir şey yok. Biz burayı Fenerbahçe'ye yakışır alternatif bir yer olarak yaptık. Şu anda Fenerbahçe kulübü üyelerinin gidip bir arada Fenerbahçe'yi konuşacağı, yemek yiyebileceği bir tek Todori tesisleri var. Sosyal tesislerimiz halka açıktır, Divan'dır. Bizim mekanımız üyelerimize hizmet eden kaliteli bir yerdir. Oyun salonumuzdaki masalar için poker masaları deniliyor, başka masalardan bahsediliyor. Hayatımda kumarla işim olmadı, o tip masaları da bilmem, tanımam. Lüks olsun diye kaliteli masalar yaptık. Bize bu çamuru atanların içimizde olduğunu da biliyoruz. Çamur at izi kalsın düşüncesiyle hareket edenler bizi lekeleyemez. Oyun salonundaki masaların çuhalarını kesip iptal ettik. Bundan sonra bildiğimiz kahvehane masaları konulacak.''

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun, hukuki süreç devam etmesine rağmen kendilerini mahkum ettiğini ve hiçe saydığını kaydeden Yılmaz, bu tavrın kendilerini yaraladığını kaydetti. Yılmaz, ''Bizi üzen en önemli olay, hukuki sürecin devam ettiği şu günlerde, başta başkanımızın ve yönetimimizin bizi şu dakikaya kadar aramaması, ''Ne oluyor oralarda'' diye sormamasıdır. Hukuki süreç devam ederken bizi mahkum etmesi, hiçe sayması bizi üzmüştür, yaralamıştır'' diye konuştu.

20.04.2009


 

F.Bahçe havlu attı

Fenerbahçe son Ankaraspor yenilgisiyle Süper Lig'e resmen havlu atmış oldu. Kalan 6 maçta alınacak bütün iyimser sonuçlar bile onu bırakın şampiyon yapmayı, ikinci sırada bile tutamaz.

Takım bu moralsiz ve güçsüz görüntüsüyle korkarım ligi ilk 5'te bile bitiremeyecek gibi görünüyor. Türkiye'nin en zengin kulübünün bu durumlara gelmesinde futbolcular kadar teknik heyet ve yönetimin de büyük bir payı vardır. Bundan sonra tek bir hedef kaldı. O da Türkiye Kupası'nı kazanarak, yeni sezonda UEFA Kupası'nda mücadele etmek olmalı. Tabi bu da kolay değil. Önce İstanbul'da 3-1 yendiği Sivasspor ile Salı akşamı deplasmanda oynayacağı rövanş maçında tur atlamalı. Arkasından büyük bir ihtimalle finalde rakip olacak Beşiktaş'ı safdışı bırakarak, bu sezon çok üzdüğü taraftarlarını Türkiye Kupası'nı armağan ederek teselli etmek olacak.

Fenerbahçe'nin Ankaraspor karşısında 6 eksikle mücadele etmesi mazeret kabul edilmemeli. Sezon başından bu yana yedek kulübesinde oturan Ali Bilgin, İlhan, Vederson ve Gökhan Emreciksin bu maçı fırsat bilip kendilerini gösteremedi. Maç bitse de gitsek havasında oynadılar. Ne bir hırs, ne bir mücadele, ne de kazanma azmi vardı. Sanki üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi sahada uyur gezer hareket ettiler. Bu çocukları da pek suçlayamıyorum. Uzun bir süre forma giyemedikleri için adeta futbola küsmüşler. Sahada yaptıkları acemi hareketlerinden ben bunu gözlemledim.

Şimdi yönetim İspanyol hoca Aragones ile oturup konuşacak. Yeni sezonda bu kadrodan kimler gidecek, kimler gelecek sorusuna cevap arayacak. Bize gelen bilgililere göre, yönetim Aragones'le devam etmek istiyor. Sözleşmesinde ağır tazminat şartlarının olduğunu herkes tahmin ediyor. Bu yüzden Beşiktaş'ın Del Bosque'de yaptığı hatayı Aziz Yıldırım yönetimi yapmak istemiyor. Hocayı göndermektense, yeni sezonda hem de Türkiye tecrübesi kazanmasını avantaj görerek devam etmekten yana görünüyor.

Bu maç bir bakıma geçen sezonu hatırlattı. Kezman'ın penaltı kaçırdığı o maçta Ankaraspor'la 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de alınan bu sonuç şampiyonluğun kaçmasında en büyük rolü oynamıştı. Başkan Aziz Yıldırım sırf bu yüzden teknik direktör Arthur Zico'nun sözleşmesini uzatmayarak ipini çekmişti. Yıldırım, bu defa hocanın görevine son vermedi ama Türkiye Kupası alınmazsa bazı futbolcuların Fenerbahçe ile ilişiğinin kesileceğini bal gibi biliyoruz. Örneğin sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Lugano ile Volkan Demirel'e karşı ısrarcı olunmayacak. Her iki futbolcu bu sezon aldığı cezalar yüzünden Fenerbahçe birçok maçta önemli puanlar kaybetti. Yine Zico'nun tavsiyesi ile alınan Maldonado, Josico ve Selçuk Şahin'le yeni sözleşme yapılmayacağı camiada şimdiden konuşulmaya başlandı.

EROL DOYURAN/[email protected]

20.04.2009


 

KONYA'DAN ALDIĞIMIZ 1 PUAN ÇOK ÖNEMLİ

SÜPER Lig'in 29. haftasında Konyaspor ile berabere kalan Sivasspor'da Teknik Direktör Bülent Uygun, bu sene şampiyon olacaklarını ve şampiyonluklarını kimsenin engelleyemeyeceğini belirtti.

Ligde her maçın daha da zor geçtiğine dikkat çeken Sivasspor Teknik Direktörü Uygun, "Deplasmandan alınan 1 puanda iyi bir neticedir. İleriki haftalarda bu 1 puanın ne kadar önemli olduğunu göreceğiz. Özellikle Konyaspor gibi bir takımın sahasından 1 puan almak daha da önemli" dedi. Konyaspor karşısında kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarının altını çizen Uygun, "Son vuruşlar istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Önümüzde Fenerbahçe ile oynayacağımız Fortis Türkiye Kupası maçımız var. Kendi evimizde taraftarımızı mutlu etmemiz gerekiyor. Anadolu'da bir takımın şampiyon olabileceğini herkese gösterdik." diye konuştu.

20.04.2009


 

SERDAR TOPRAKTEPE'NİN BABASI VEFAT ETTİ

KOCAELİSPORLU futbolcu Serdar Topraktepe'nin babası Remzi Topraktepe vefat etti.

Alınan bilgiye göre Konya'da yaşayan ve 15 gün önce kalp ameliyatı olan Serdar Topraktepe'nin babası Remzi Topraktepe (67) yaşamını yitirdi. Topraktepe'nin Bağ-Kur emeklisi, 6 çocuk ve 5 torun sahibi olduğu öğrenildi.

20.04.2009


 

TRABZON'U SİVAS MAÇI HEYECANI SARDI

LİGDE son 2 haftada aldığı Hacettepe ve Gençlerbirliği galibiyetleriyle çıkışa geçen Trabzonspor'da, zirvedeki diğer takımların da puan yitirmesiyle şampiyonluk ümitleri tekrar arttı.

Haftaya lider giren Sivasspor'un berabere kalmasıyla rakibiyle puan farkını 4'e indiren bordomavililer, gelecek hafta Sivas deplasmanında yapacağı maçtan galibiyetle ayrılarak puan farkını 1'e düşürmeyi ve iddiasını daha da arttırmayı amaçlıyor. Sivasspor maçının zorluk derecesini bildiklerini ifade eden Saka, ''Sivasspor ile aramızda 4 puanlık bir fark var. Trabzonspor'un eski gücüne yani ligin başındaki gücüne tekrar kavuştuğu inancındayım. Bu mücadele ve inanç devam ederse Sivasspor'u yeneriz ve şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri oluruz'' diye konuştu.

20.04.2009


 

Red Bull Formula 1'de tarih yazdı

FORMULA 1'de sezonun üçüncü yarışı olan Çin Grand Prix'sini, Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.

Çin'deki Şangay Pisti'nde yağmur nedeniyle güvenlik aracının arkasında başlayan ve 56 tur üzerinden yapılan yarışa ilk sırada (Pole position) başlayan Vettel, saatteki ortalama 155,481 kilometrelik hızıyla 1 saat 57 dakika 43.485 saniyede tamamladığı yarışta zafere uzandı. Geçen yıl İtalya Grand Prix'sindeki birinciliğiyle Formula 1 tarihinin en genç yarış kazanan pilotu ilan edilen Vettel, kariyerindeki ikinci grand prix galibiyetine ulaşırken, bu yıl katıldığı Red Bull'a da ilk yarış zaferini kazandırmış oldu. Yarışta, Vettel'in takım arkadaşı Avustralyalı Mark Webber ikinci olurken, Avustralya ve Malezya Grand Prix'lerinin birincisi İngiliz Jenson Button da takımı Brawn GP'ye üçüncülük getirdi.

FERRARİ'DEN MASSA YARIŞI TAMAMLAYAMADI

Brawn GP'nin Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello, yarışın 4'üncüsü, McLaren Mercedes'in Fin pilotu Heikki Kovalainen de 5'incisi oldu. Geçen sezonun şampiyonu McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise 9. sırada başladığı yarışta, 6'ncılıkla yetindi. İki dünya şampiyonluğu bulunan Renault'nun İspanyol pilotu Fernando Alonso da 9. olurken, ilk 2 yarışı da puansız bitiren Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa ise yarışı tamamlayamadı. Markalar klasmanında, Brawn GP 36 puanla birinciliğini korudu.

PİLOT KLASMANI PUAN

1. Jenson Button (İngiltere) Brawn GP 21

2. Rubens Barrichello (Brezilya) Brawn GP 15

3. Sebastian Vettel (Almanya) Red Bull 10

4. Timo Glock (Almanya) Toyota 10

5. Mark Webber (Avustralya) Red Bull 9.5

6. Jarno Trulli (İtalya) Toyota 8.5

7. Nick Heidfeld (Almanya) BMW-Sauber 4

8. Fernando Alonso (İspanya) Renault 4

9. Heikki Kovalainen (Finlandiya) McLaren 4

10. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 4

11. Nico Rosberg (Almanya) Williams 3.5

12. Sebastien Buemi (İsviçre) Toro Rosso 3

13. Sebastien Bourdais (Fransa) Toro Rosso 1

20.04.2009


 

Ahmet Cömert'te 6 Türk boksörü finale yükseldi

24. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nın gündüz seansında ringe çıkan Türk boksörlerden erkeklerde 4, bayanlarda ise 2'si finale yükseldi.

Türk boksörlerden 51 kiloda Selçuk Eker, Özbek Rafikjon Sultonov'u, 57 kiloda Çetin Özdemir, Bünyamin Aydın'ı, 64 kiloda Onur Şipal, Azeri Ramal Amanov'u, 75 kiloda da Adem Kılıççı, Macar Norbert Harcsa'yı yenmeyi başararak finale yükseldi. Bayanlarda ise 57 kiloda Alman Tasheena Bugar'ı yenen Gülbahar Genç ile 81 artı kiloda Rumen Chis Reluca'yı mağlup eden Şemsi Yaralı final maçı oynamaya hak kazandı.

20.04.2009


 

"Filenin Sultanları" İstanbul'da kampa giriyor

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, bugün İstanbul'da kampa girecek. 2009 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne de dayanak olması beklenen ilk kamp, 20 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak.

Milli takım kampına şu sporcular katılacak: Pelin Çelik, Gözde Dal, Tuba Toprak Küseoğlu (Karşıyaka), Merve Gülaç, Meryem Boz (İller Bankası), Elif Onur (Nilüfer Belediye), Özge Kırdar (Ereğli Belediye), İpek Soroğlu, Yeliz Askan (Beşiktaş), Seray Altay (Galatasaray), Neslihan Darnel, Deniz Hakyemez, Bahar Toksoy, Duygu Bal, Gözde Kırdar, Nihan Yeldan (Vakıfbank Güneş Sigorta)

20.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis