"Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

 

‘BİZ KİMİZ’ SORUSU SORULMADAN SİNEMA YAPILAMAZ

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşiye katılan yönetmen Gökhan Yorgancıgil, Türk sinemasının geldiği noktayı değerlendirdi. Yorgancıgil, “‘Biz kimiz’ sorusu sorulmadan sinema yapılamaz”’ dedi.

ÜMRANİYE Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Film Arası’ isimli söyleşiye katılan yönetmen Gökhan Yorgancıgil, sinema anlayışı ve Türk sinemasının geldiği noktayla ilgili sorulara cevaplar verdi. Gazeteci Gülcan Tezcan’ın sunduğu ve Ümraniye Belediyesi Namık Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide konuşan yönetmen Yorgancıgil, “Türk sinemacıları kendi kimlikleri konusunda kafa yormuyor. ‘Biz kimiz?’ sorusunu sormadan sinema yapan insanlarla dolu Türk sineması maalesef. Ama ‘biz kimiz’ sorusu sorulmadan sinema yapılamaz” dedi. Yorgancıgil, şunları söyledi;

“Biz şu an Türkiye’deki aydınlar olarak post modern dünyanın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Neyle? Nasıl yapılabilir? Sen bir problemi o paradigmanın içinde kalarak çözemezsin. Problemi üreten zaten o paradigma. O problemi çözmek için başka bir paradigmaya ihtiyacın var. Benim yapmaya çalıştığım şey bugünün dünyasına eski paradigmamızla çözümler üretebilir miyiz veya sanat ürünleri yapabilir miyiz sorusuna cevap aramak.”

‘FİLMİM POPÜLER DEĞİL

DİYE BOZULMUYORUM’

“Benim bu filmle en büyük gayem şu; seyirci ve kendim dahil filmle ilgisi olan herkese batı paradigmasının dışında da bir düşünce şekli olabileceğinin ipuçlarını vermek.

Filmimin popüler olmaması beni bozmuyor. Sinema dediğimiz şey çok zor bir sanat. Senaryo yazarken hayal ettiğim şeyle çok fazla alâkası yok seyrettiğimiz bu şeyin. Siz yapabildiklerimi görüyorsunuz seyrederken ben yapamadıklarımı… Maksadım popüler olmak değil ama sanatçı olarak filmimin seyredilmesini isterim. Benim yapmak istediğim Sadi, Feridüddin Attar ya da Mevlânâ bugün gelse eline kamerayı alsaydı n’apardı diye araştırmak. Bunun türü nedir onu bilmiyorum.”

21.04.2009


 

Bediüzzaman Viranşehir’de anıldı

ŞANLIURFA’NIN Viranşehir ilçesinde Bediüzzaman Said Nursî’yi anma konferansı düzenlendi. Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından organize edilen “Vefatının 49. yılında Bediüzzaman’ı anıyoruz’’ adlı konferans büyük ilgi gördü.

Programın açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, “Bediüzzaman Said Nursî, zamanın en büyüğü özelliğini hâlâ korumaktadır. O yaşadığı müddetçe kendisini Allah’a iman dâvâsına adamıştır. Bizler de tekrardan o büyük insanı rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Program Hüseyin Tepeli’nin şiiri ve sinevizyon gösterisi ile devam etti. Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatını anlatan sinevizyon gösteriminden sonra, Eğitimci M. Tahir Ünverdi, Bediüzzamanı ve günümüzdeki yerini anlattı. Bediüzzaman’ın değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirten Ünverdi, “Kendini milletinin imanını kurtarmaya adamış büyük Üstad Bediüzzaman, yaptıklarının yanında bıraktığı eserleriyle, bugün de, yarın da önümüze ışık olacaktır. Bediüzzaman’ın eserleri, dünya hayatını yaşanabilir hale getirirken ahiret hayatını da nasıl cennette geçirebileceğimizi en güzel şekilde anlatmıştır. Eserleri eskimek yerine her geçen gün yeniden yenileniyor” diye konuştu.

Bediüzzaman Said Nursî’nin, yazmış olduğu eserler de konferansta tanıtıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı konferans şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

21.04.2009


 

Ceride-i Hadis çıktı

İLK kez gazete formatında derlenen hadisler Ceride-i Hadi adıyla Ücretsiz olarak yayınlandı.

Gazeteyi çıkaran ekip, amaçlarının, Mevlâ’ya salih bir kul ve Resulüne salih bir ümmet olabilmek olduğunu ifade ediyor ve ekliyor: “Yapılan tüm bu çalışmalar insanlığın yararlanabilmesi için hiçbir ücret talebinde bulunulmamış ve dileğen herkese ulaşma imkânı doğmuştur.” Gazeteyi, İstanbul Fatih’teki Sıla Kitapevi ve İnkılab Yayınevlerinden temin etmek mümkün. Ayrıca, kargo masrafı karşılandığı taktirde adresinize ulaştırılıyor.

Bilgi için: www.askamecnun.com

21.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis