"Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

SİVAS'TA KUPA GÜNÜ

FORTİS Türkiye Kupası'na 26 yıldır hasret kalan Fenerbahçe, bugün yarı finalde Sivasspor'u eleyerek, tarihinde 12. kez finale yükselmek istiyor.

15 bin seyirci kapasiteli 4 Eylül Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlayacak. Fenerbahçe İstanbul'da oynanan kupanın ilk maçında Sivsspor'u 3-1 yenmeyi başarmıştı. Kupayı 1967-1968, 1973-1974, 1978-1979 ve son olarak 1982-1983 sezonunda toplam 4 kez kazanan sarı-lacivertliler, ligde şampiyonluk yarışının gerisine düşmesinin ardından, bu sezon kupada final oynamak istiyor. 47 yıllık kupa tarihinde 11 kez final oynayan Fenerbahçe, sadece 4 kez şampiyonluk ipini göğüsledi.

Türkiye Kupası yarı finalinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 4 Mart Çarşamba günü yapılan ilk maçta Fenerbahçe'ye 3-1 yenilen Sivasspor'un, kupada tur atlaması için bugünkü rövanş maçından en az 2-0'lık skorla galip ayrılması gerekiyor. Sivasspor, bugün sahadan 2-0'lık bir skorla veya en az 3 farklı bir sonuçla galip ayrılırsa, kupada adını finale yazdıracak. Bugünkü maçın 3-1 Sivasspor'un üstünlüğü ile sona ermesi halinde, kupada finalisti uzatmalar ve eşitliğin sürmesi halinde penaltı atışları belirleyecek. Sivasspor'un 2-0 veya 3-1 dışındaki 2 farklı galibiyetlerinde, kupada finale Fenerbahçe yükselecek.

21.04.2009


 

YİĞİDOLAR ZORLU DÖNEMECE GİRİYOR

SÜPER Lig'de ve Türkiye Kupası'nda mücadelesine başarılı bir şekilde devam eden Sivasspor'u, bu hafta kupada ve ligde birbirinden zorlu 2 maç bekliyor.

Bu zorlu haftada önce Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında bugün Fenerbahçe ile Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak olan Sivasspor, 25 Nisan Cumartesi günü de ligde sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Bu sezon şu ana dek ligde ve kupada başarılı bir şekilde mücadele eden kırmızıbeyazlı ekibin, kupada Fenerbahçe ve ligde Trabzonspor ile yapacağı maçlardan alacağı sonuçlar 2 kulvardaki hedefi açısından büyük önem taşıyor. Kupada Fenerbahçe'yi eleyerek adını finale yazdırmak isteyen Sivasspor, ligde de Trabzonspor'u yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakalamayı hedefliyor.

21.04.2009


 

BEŞİKTAŞ İNÖNÜ'DE 9 PUAN VERDİ

SÜPER Lig'de sahasında Bursaspor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş, Sivasspor'un puan kaybettiği haftada liderliğe yükselme fırsatını değerlendiremedi.

İbrahim Toraman'ın 44. dakikada kırmızı kart görmesiyle uzun süre 10 kişi mücadele eden siyah-beyazlılar, son 4 maçını kazanarak çıkışa geçen Bursaspor'u yenemeyince, ligin son 5 haftasına lider Sivasspor'un 1 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Bu arada, Beşiktaşlı İbrahim Toraman, bu sezon ligde kırmızı kart gören 5. siyahbeyazlı futbolcu oldu. Siyahbeyazlılarda daha önce de Fenerbahçe derbisinde Cisse, Galatasaray derbisinde Delgado, Ankaraspor maçında Sivok, Denizlispor maçında da Zapotocny kırmızı kart görmüştü. Öte yandan, Beşiktaş, bu sezon BJK İnönü Stadı'nda 4. kez puan kaybı yaşadı. Siyah-beyazlılar, daha önce Ankaraspor'a yenilirken, Sivasspor ve Trabzonspor ile berabere kalmıştı.

21.04.2009


 

TORAMAN KIRMIZI KARTA ABONE

BURSASPOR ile oynanan Turkcell Süper Lig maçının 44. dakikasında kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan İbrahim Toraman, ligde siyah-beyazlı takımdaki 7. kırmızı kartını görmüş oldu.

İbrahim Toraman, 2004-2005 sezonundan bu yana Beşiktaş formasıyla 7 kez kırmızı kartla cezalandırılırken, 21 kez de sarı kart gördü. Siyah-beyazlılar, İbrahim Toraman'ın kırmızı kart gördüğü 7 karşılaşmanın 3'ünü kazanırken, 3'ünü kaybetti, 1'inde ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Son olarak dünkü Bursaspor maçında 2 puan yitiren Beşiktaş, İbrahim'in kırmızı kartla cezalandırıldığı karşılaşmalarda toplam 11 puan kaybetti. İbrahim Toraman, kırmızı kartları daha çok BJK İnönü Stadı'nda oynanan maçlarda gördü. İbrahim, 7 kırmızı kartın 6'sını İnönü'de oynanan maçlarda görürken, bunun dışında sadece Trabzonspor deplasmanında 1 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

21.04.2009


 

G.Saray haftayı kârlı kapattı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyespor'u yenerek ligde 1 hafta aradan sonra galibiyet elde eden Galatasaray, son 4 maçta fileleri 2 kez havalandırabildi.

Eskişehirspor'a evinde 1-0 yenilerek gol atamayan Galatasaray, Gaziantepspor maçında Baros'un golüyle 1-0 kazanmış, daha sonra da Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak yine gol bulamamıştı. Galatasaray, 1 maç aradan sonra yeniden galibiyetle tanışırken, Çek golcüsü Baros ise Turkcell Süper Lig'de 19. golüne ulaştı. Uzun süren sakatlığının ardından yeniden yeşil sahalara dönen Emre Güngör, şanssız bir şekilde yeniden sakatlandı. Maçın 7. dakikasında saha kenarında tedavisini yaptıran Emre Güngör, 10. dakikada oyuna devam edemeyerek yerini Volkan'a bıraktı. Bu değişiklikten sonra savunmanın ortasında Semih ile Hakan Balta oynadı. Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u mağlup ederek, haftanın karlı takımlarından oldu. Sivasspor'un 2, takipçisi Beşiktaş'ın 2, Fenerbahçe'nin de 3 puan kaybettiği haftayı 3 puanla kapatan Galatasaray, 51 puanla 4. sıraya yükseldi. Galatasaray'ın 1991 doğumlu futbolcusu Semih Kaya, ilk kez (A) Takım formasını giydiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması sonrası, çok heyecanlı olduğunu açıkladı. Genç futbolcu, ''Bülent Hocam maçtan bir gün önce bana forma vereceğini söyledi. Ben de kendisine hazır olduğumu belirttim. Bundan sonra uzun yıllar giymeyi isterim.'' dedi.

21.04.2009


 

Beşiktaş'ın liderliğine Toraman "hayır" dedi

Sivas’ın Konya’da puan kaybetmesinden sonra kazanılacak 3 puan Beşiktaş’ı lider yapacaktı. İnönü’nün tribünlerini dolduran taraftarlar, önce kendi takımlarını, ardından şimdi Bursa’da görev yapan Ertuğrul Sağlam ve eski futbolcularını alkışladılar.

Her şey çok güzeldi. Bursa iyi takımdı, hedefleri vardı, kolay maç olmayacaktı, olmadı da zaten. Beşiktaşlı futbolcular stresliydi, iki direkten dönen iki top dahi ilk yarıda onları kendilerine getiremedi ama İbrahim Toraman’ı götürdü. Tüm gözlerin çevrili olduğu böylesine önemli bir maçta bu hata nasıl yapılabilir anlamak mümkün değil. Beşiktaş geçen yıl şampiyonluk yarışında önde giderken bir anda geriye düşmesini sağlayan şey üst üste görülen kırmızı kartlardı. Bu yıl daha dikkatli olunur diyorduk ki, İbrahim Toraman “hayır” dedi. Dileriz geçen yılki gibi üst üste puan kayıpları yaşanmaz.

Hakem kararlarının dikkatle izlendiği bir döneme girilirken çok dikkatli olunmalı. İşte Deniz Çoban’ın maçı yönetirken verdiği kararları da böyle değerlendirmeli. Maçtaki tüm takdir haklarını Beşiktaş aleyhine kullanırken ve Delgado’nun şutunda Ömer’in elle kesmesine penaltı veremediyse bunda hafta içindeki tartışmaların etkisini görmek gerekir. Hakem kararlarına tepkide ölçülü davranan Beşiktaş taraftarı, kaçan gollere, bazı futbolcuların umursamazlıklarına rağmen sabır sınavını başarıyla vermişler ve Fenerbahçe maçında “yanınızdayız” mesajını göndermişlerdir.

Mustafa Denizli’nin haftalardır maç kazandıran Yusuf yerine zor maçların etkisiz elemanı Delgado ile maça başlaması yanlıştı. Her şeye rağmen oynanan futbol ümit vericidir eksik kalınmış bir maç kazanılamamış ama kaybedilmemiştir de. Şimdi önce Çarşamba günü Kupada Final’ı çantaya koyup Pazar günkü zorlu Eskişehir maçına hazırlanılmalı. Cumartesi günü ise gözler 4 Eylülde olacak. Maçın sonucuna göre ya Trabzon kolbastısını ya Sivas’ın Abdurrahman halayını izleyeceğiz. Maç berabere biterse işte o zaman Beşiktaş ve Galatasaray'la birlikte dört ekip, son 5 haftanın yurttan sesler korosuna katılıp hep birlikte şampiyonluk türküleri söyleyecekler.

NADİ AKSOY / [email protected]

21.04.2009


 

BEŞİKTAŞ LİDERLİK İKRAMINI TEPTİ

Turkcell Süper Lig'de 28. hafta mücadelesi bugün yapılan maçlarla tamamlanırken, Sivasspor, 57 puanla liderliğini korudu.

Ligde haftanın son maçında sahasında Bursaspor'u konuk eden Beşiktaş, kendisi için liderlik mücadelesi olan karşılaşmada golsüz berabere kalarak önemli bir fırsatı kaçırdı. Siyah-beyazlılar puanını 56'ya çıkararak, 57 puanla lider durumdaki Sivasspor'un arkasında yer aldı. Ligde liderlik koltuğunu kaybetme tehlikesi yaşayan Sivasspor ise deplasmanda Konyaspor ile golsüz berabere kalmasına karşın haftayı lider olarak kapatmayı başardı. Trabzonspor ise konuk ettiği Gençlerbirliği'ni Yattara ve Gökhan'ın golleriyle 2-0 yenerek 53 puanla haftayı 3. sırada tamamlarken, Galatasaray da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Baros'un golüyle 1-0 yenerek 51 puana ulaştı. Fenerbahçe'nin deplasmanda Ankaraspor'a 1-0 yenilmesinin ardından bir basamak yükselen sarı-kırmızılılar ligde 4. sırada yer aldı. Fenerbahçe ise 48 puanda kalarak 5. sırada haftayı tamamladı. Ligde bu hafta toplam 15 gol atılırken, maçların 5'i ev sahibi takım lehine sonuçlandı. Bir mücadele konuk takımın üstünlüğüyle tamamlanırken 3 maç ise berabere bitti.

21.04.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Trabzonspor-Gençlerbirliği : 2-0 Konyaspor-Sivasspor : 0-0 Ankaraspor-Fenerbahçe : 1-0 Denizlispor-Kocaelispor : 2-1 Antalyaspor-Kayserispor : 2-1 Gaziantepspor-Hacettepe : 0-0 Ankaragücü-Eskişehirspor : 3-2 İstanbul BŞ Belediyesi-Galatasaray : 0-1 Beşiktaş-Bursaspor : 0-0

21.04.2009


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında ise Galatasaray'dan Milan Baros, 19 golle ilk sırada bulunuyor. Baros'u Kocaelispor'dan 16 golle Taner Gülleri, 13 golle Sivasspor'dan Mehmet Yıldız ile 11 golü bulunan Trabzonspor'dan Gökhan Ünal, Gaziantepspor'dan Tabata ve Eskişehirspor'dan Youla izliyor.

21.04.2009


 

HAFTANIN KARMASI

İvankov (Bursaspor), Ediz (Ankaraspor), Çağlar (Denizlispor), Gökhan (Beşiktaş), Barbaros (Ankaragücü), Yalçın (Antalyaspor), Cihan (Konyaspor), Yattara (Trabzonspor), Mehmet Çakır (Ankaraspor), Baros (Galatasaray), Angelov (Denizlispor).

21.04.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

YATTARA (TRABZON)

21.04.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

AYTEKİN DURMAZ (DENİZLİSPOR - KOCAELİSPOR)

21.04.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

ANKARASPOR

21.04.2009


 

HAFTANIN PROGRAMI

25 Nisan Cumartesi: Hacettepe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor-Trabzonspor, Fenerbahçe-Ankaragücü. 26 Nisan Pazar: Kocaelispor-Antalyaspor, Gençlerbirliği-Gaziantepspor, Kayserispor-Konyaspor, Bursaspor-Denizlispor, Eskişehirspor-Beşiktaş, Galatasaray-Ankaraspor.

21.04.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1. SİVASSPOR 28 16 9 3 43 19 24 57

2. BEŞİKTAŞ 28 16 8 4 46 24 22 56

3. TRABZONSPOR 28 15 8 5 40 25 15 53

4. GALATASARAY 28 15 6 7 50 32 18 51

5. FENERBAHÇE 28 14 6 8 49 29 20 48

6. BURSASPOR 28 12 9 7 36 31 5 45

7. KAYSERİSPOR 28 10 10 8 28 20 8 40

8. ANKARASPOR 28 11 6 11 34 31 3 39

9. GAZİANTEPSPOR 28 10 9 9 36 38 -2 39

10. ANTALYASPOR 28 9 8 11 30 35 -5 35

11. ESKİŞEHİRSPOR 28 8 9 11 36 37 -1 33

12. GENÇLERBİRLİĞİ 28 8 8 12 30 37 -7 32

13. DENİZLİSPOR 28 9 5 14 33 42 -9 32

14. KONYASPOR 28 8 7 13 26 36 -10 31

15. ANKARAGÜCÜ 28 8 6 14 29 41 -12 30

16. İSTANBUL B.Ş.BLD. 28 8 6 14 27 39 -12 30

17. KOCAELİSPOR 28 6 5 17 37 60 -23 23

18. HACETTEPE 28 3 7 18 18 52 -34 16

21.04.2009


 

HALİL ALTINTOP VE SERDAR TAŞÇI KARMADA

ALMAN Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Schalke 04'te oynayan milli futbolcu Halil Altıntop ile VfB Stuttgart'ta forma giyen Alman milli takım oyuncusu Serdar Taşçı, spor dergisi Kicker tarafından ''Günün onbiri''ne seçildi.

Halil, ligde FC Schalke 04'ün FC Energie Cottbus'u 4-0 yendiği karşılaşmada bir gol atıp, bir golün de asistini yaparken, Serdar da Stuttgart'ın 1. FC Köln'ü 3-0 yendiği karşılaşmada sergilediği oyunla dikkatleri çekmişti. Milli futbolcu Halil Altıntop, bu sezon dergi tarafından 2. kez ''Günün onbiri''ne seçilirken, Serdar Taşçı da 3. kez bu onbirde yer aldı.

21.04.2009


 

YÜZMEDE 50 METREDE YENİ DÜNYA REKORU

HOLLANDALI yüzücü Marleen Veldhuis, bayanlar 50 metre kelebek ve serbestte dünya rekorunun yeni sahibi oldu.

Veldhuis, Hollanda'da dün yapılan Amsterdam Yüzme Kupası'nda, bayanlar 50 metre kelebekte 25,33 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırdı. Eski rekor, 25,46 ile İsveçli Therese Alshammar'a aitti. Veldhuis, yarışların akşam seansında da bayanlar 50 metre serbestte ulaştığı 23,96 zamanıyla, Avustralyalı Libby Trickett'in eski dünya rekorunu geliştirdi. Hollandalı yüzücü, Pekin-2008'de bayanlar 400 metre serbest bayrak yarışlarında altın madalya kazanan Hollanda takımında yer almıştı.

21.04.2009


 

MALATYASPOR BANK ASYA 1. LİG'DE KÜME DÜŞTÜ

Bank Asya 1. Lig ekibi Malatyaspor, geçen cumartesi günü Adanaspor'a 2-0 yenilince ligde kalma umutlarını tüketti, kentte adeta yas hakim.

43 yıllık geçmişiyle Türk futbolunda önemli yer edinen, Süper Lig'de iken 4 büyükler için bile Malatya İnönü Stadı'nı korkulu deplasman haline getiren Malatyaspor, bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak küme düşmeye aday ilk takım oldu. 2002-2003 sezonunda Türkiye'yi UEFA'da temsil ettikten sonra yaşadığı çöküşü bir türlü durduramayan, üç sezon önce Süper Lig'e veda eden sarı kırmızılılar, Banka Asya 1. Lig'de de tutanamadı.

21.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis