22 Nisan 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Hafızlık ve ezan okuma yarışmasına büyük ilgi

2008-2009 öğretim yılı İmam-Hatip Liseleri ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Ezanı Güzel Okuma Ve Hafızlık Bölge Yarışması Gemlik’te yapıldı.

Gemlik İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu’nda yapılan yarışmaya Gemlikliler büyük ilgi gösterdi. Okulun toplantı salonu tamamen dolarken salon dışında kalanlar bir çok oda ve koridorlara konulan LCD ekranlarla programı takip ettiler. Konuklar hafızların birbirinden güzel Kur’ân-ı Kerim tilâvetleri ve Ezan-ı Şerif okumalarını büyük bir huşu ile dinlerlerken duygulu anlar yaşandı.

Gemlik İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Türkmen’in ev sahipliğinde Gemlik’te ilk kez yapılan Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışmasına, Gemlik İmam Hatip Lisesi’yle birlikte Balıkesir, Bursa Anadolu İmam Hatip, Bursa İpekçilik, Bursa İznik, Çanakkale, Edirne, İzmit, Kırklareli Lüleburgaz, Tekirdağ ve Yalova İmam Hatip Liselerinden öğrenciler katıldı.

Yarışmada ilk önce hafızlık yarışması yapıldı. İlçe Müftüsü Yusuf Şahin’in jüri başkanlığını yaptığı yarışmaya Balıkesir, Bursa İpekçilik, İzmit, Tekirdağ ve Yalova İmam Hatip Liselerinden 5 yarışmacı katıldı. Yarışmada birinciliği Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Çınar kazanırken, ikinciliği İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yunus Emre Azak, üçüncülüğü ise Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Emrah Dündar kazandı.

Ezan okuma yarışmasına ise 9 yarışmacı katıldı. Yine İlçe Müftüsü Yusuf Şahin’in jüri başkanlığını yaptığı yarışmada, Balıkesir Anadolu İmam hatip Lisesinden Mehmet Koçar birinci, Bursa İznik İmam Hatip Lisesinden Süleyman Baktemur ikinci, Edirne Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ahmet Ziya Atılgan üçüncü oldu. Hafızlık yarışmasında ilk üçe giren yarışmacılara diz üstü bilgisayar ödül olarak verilirken, ezanı en güzel okuma yarışmasında ilk üçe girenlere ise birer cumhuriyet altını ödül olarak verildi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencileri çeşitli elektronik eşyalardan oluşan hediye paketi hediye edildi.

Yarışma arasında Gemlik İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrencilerinden oluşan ilâhî grubu dinleyicilere birbirinden güzel ilâhileri seslendirdiler.

SERDAR SERDAROĞLU

24.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hafızlık ve ezan okuma yarışmasına büyük ilgi

  ONLAR ‘ŞEFKAT KAHRAMANLARI’

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Mesya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis