"Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Borç 160, alacak 353 milyon TL

FENERBAHÇE Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısı sürerken, Denetleme Kurulu, kulübün hesaplarıyla ilgili raporu açıkladı. Kurul, açıkladığı raporda, 31.03.2009 tarihine göre düzenlenen raporda, Fenerbahçe Kulübü'nün 2012 yılına dek ödemesi gereken tahakkuku yapılmış 159 milyon 972 bin 904 TL borcunun bulunduğunu bildirdi. Sarı-lacivertli kulübün 2012 yılına dek sözleşmesi yapılmış tespit edilen alacaklarının ise 353 milyon 550 bin TL olduğu ifade edildi. Bu alacak rakamına maç, kombine kart, loca ve isim hakkı gelirlerinin dahil olmadığı kaydedildi. Toplantıda, Denetleme Kurulu raporunun okunmasının ardından Yüksek Divan Kurulu Başkanlık Divanı'nın seçimine geçildi. Mevcut başkan Yüksel Günay'ın tek aday olduğu seçimde, Günay'ın listesinde başkan vekili Adnan Ersan, sekreter Ziya Bayatlı, üyeler Ünal Uyguç ve Hasan Çolakoğlu bulunuyor.

YÜKSEL GÜNAY YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısında, tek aday olan Yüksel Günay, 4. kez Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan toplantının sonunda sonuçları açıklayan Günay, Yüksek Divan Kurulu Başkanlık Divanı seçiminde 524 oy kullanıldığını, bunların 523'ünün geçerli olduğunu söyledi. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, kulüp yönetim kurulu üyeleri ve divan üyeleri, Yüksel Günay ve ekibini kutladı. Yüksel Günay'ın yeniden başkanlığa seçildiği toplantıda, Adnan Ersan başkan vekili, Ziya Bayatlı sekreter, Ünal Uyguç ve Hasan Çolakoğlu da üyeliğe seçildi.

26.04.2009


 

Futbol takımının tamamını gönderin

FENERBAHÇE Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısında konuşan kurul üyesi Eli Niyego, futbol takımı oyuncularının tamamının gönderilmesini istedi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan toplantıda söz alan Niyego, 6 ay önce formasını çiğneyen bir sporcunun Fenerbahçe'de yeri olmadığını söylediğini hatırlatarak, ''Nihat Özdemir, o zaman 'Yönetime rapor gelmedikten sonra ceza yetkilisi değiliz' demişti. Şube yöneticileri neye yarar? Sayın Özdemir, milyonlarca gözün gördüğü hadiseleri en az sizler de bizim kadar görüyorsunuz. Eğer bu şube size bunu rapor etmiyorsa, bu yönetimin görevi değil midir? 'Arkadaş siz neden bunu yönetime bildirmiyorsunuz' diye neden sormuyorsunuz?'' dedi. Futbol takımının bugünkü durumunun yönetimin suçu olmadığını anlatan Niyego, şöyle devam etti:

İHANET VAR MI, YOK MU?

''Bu sizin suçunuz değil, sizin iyi niyetiniz. Onlara gösterdiğiniz yakın alaka bu günlere getirdi. Dünkü basketbol maçında bazı mihraklar ne yazık ki bu kadar şevkle bu kulübe mesailerini veren insanlara 'istifa' diye bağırıyor. Geçen sene başarıdan başarıya koşan aynı futbolcular. Bir iki kişinin gitmesiyle bir şey değişmez, fakat bu takım bitmiş. Brezilyalı antrenör gittikten sonra Semih dahi Brezilyalı oyuncuların yanına dönüş yapmış durumda. Sayın başkanım, bir gazetedeki demecinizde 'Beni alt etmek için futbolcularım bana ihanet ediyor' demişsiniz. Evet, doğru ihanet ediyorlar size başkanım. Kaptan bir maç yok, isterse oynuyor isterse oynamıyor. Bu takımın, bu sene özür dileyerek tamamının gitmesini talep ediyorum. Atın bunları altyapıya. Barcelona Ronaldinho'yu kovmuş, Alex kim? Keyfi varsa oynayacak, keyfi yoksa oynamayacak.'' Niyego'nun takımı eleştiren konuşmasının ardından üyeler alkışladı. Bu arada, Niyego'nun, Aziz Yıldırım'a dönerek, ''Bir gazetede okudum. 'Beni alt etmek için futbolcularım bana ihanet ediyor' demişsiniz. Böyle dediniz mi?'' şeklindeki sorusu üzerine Yıldırım'ın, ''hayır'' anlanımda başını iki yana salladığı görüldü.

26.04.2009


 

Tek hedefimiz Türkiye Kupası

FENERBAHÇE Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısında konuşan kulüp başkanvekili Nihat Özdemir, Turkcell Süper Lig'de sakatlıklar ve ligin alt sıralarındaki takımlara karşı aldıkları başarısız neticelerden dolayı şampiyonluk hedeflerini zora soktuklarını, ligde kalan maçları kazanarak, sezonu daha üst sıralarda bitirmek dileğinde olduklarını söyledi. Fortis Türkiye Kupası'nda finale kaldıklarını hatırlatan Özdemir, ''13 Mayıs'ta finalde Beşiktaş ile şampiyonluk için oynayacağız. Finali de kazanarak, yıllardır sahip olamadığımız kupayı almak tek amacımız'' dedi. Özdemir, şöyle devam etti: ''Ataşehir'de yapılacak kapalı salon ve iş merkezi için hafriyat ve kazık çakma işlemi hızla devam etmekte. Salonun 2010 yılına yetiştirilmesi için azami gayreti göstermekteyiz. Salonumuzun kapasitesi 12 bin 500'dür. Artık, Yüksek Divan Kurulu ve genel kurullarımızı bu salonda yapmak niyetindeyiz. Bu salonu sadece sportif amaçlı değil, diğer amaçlarda da kullanmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kenan Evren Lisesi yerine yapmakta olduğumuz yeni okulumuzu ağustos sonu bitip, yeni öğretim dönemine yetiştirilmesi için hızla çalışılmaktadır. Fenerbahçe Konukevi gerek konuklarımıza geceleme, gerekse futbolcularımızın kamp yapma ihtiyacını karşılamaktadır. Dolululuk oranı neredeyse yüzde 100'e varan konukevi sayesinde, kamp ve yemek giderlerimizde büyük tasarruf sağlanmıştır. Ankara Tesisleri'nin de açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Kürek şubemiz için Sapanca Gölü kenarında yeni bir kamp tesisi yapılarak, sporcularımızın kullanımına sunuldu.

Düzce'de alınan 153 dönümlük orman ve gölet gibi güzellikleri içeren arazimizde sportif amaçlı tesisler yapılacak. Burada 99 odalı bir tesis yapmak düşüncesindeyiz. Tüm takımlarımızın sezon başı ve sezon arası kamp çalışmalarını bu tesislerde yapacağız. Diğer tüm zamanlarda, bu tesis Fenerbahçe kongre üyelerinin hizmetine sunulacak. Gelecek olan yönetimin bu projelere sahip çıkarak, mutlaka gerçekleştirmesi lazım. Fenercell adı altında yeni bir GSM operatör hattı kurulmuş ve kullanıcıların hizmetine girmiştir. Fenercell'de tüm üyeler GSM hattı alarak ya da numaralarını taşıyarak, Fenercell abonesi olacaktır. Bu projede her yeni abonede veya kart satışında kulübümüz pay alacaktır.'' Nihat Özdemir ayrıca, Fenerbahçe'nin diğer branşlarda takımların ve sporcuların aldığı başarılar ve şu andaki durumları hakkında da üyelere bilgi verdi.

26.04.2009


 

BEŞİKTAŞ ESKİŞEHİR'DE GALİBİYET ARIYOR

TÜRKCELL Süper Ligde Eskişehirspor ile Beşiktaş arasında bugün Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 16.15'de başlayacak karşılaşmayı hakem Selçuk Dereli yönetecek. Lig TV'den naklen yayınlanacak karşılaşmada, Dereli'nin yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ve Nihat Mızrak yapacak. Beşiktaş'ta 5 futbolcu, Eskişehirspor maçında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Siyah-beyazlılarda 3'er sarı kartı bulunan İbrahim Üzülmez, Edouard Cisse, Rodrigo Tello, Tomas Zapotocny ve Yusuf Şimşek, bugün sarı kart görmeleri durumunda, 30. haftadaki Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Bu arada, sakatlığı nedeniyle bu maçta da forma giyemeyecek Nobre'nin de 3 sarı kartı bulunuyor. Ligde kalma mücadelesi veren rakibi karşısında 3 puan alarak, son 5 haftaya şampiyonluk iddiasını koruyarak girmek isteyen siyah-beyazlılarda sakatlığı süren Mert Nobre ile Korcan ve Aydın'ın kadroya alınmadığı bildirildi.

26.04.2009


 

G.SARAY SEYİRCİSİZ MAÇTA ANKARASPOR'U AĞIRLIYOR

SÜPER Lig'de bugün Ankaraspor'u ağırlamaya hazırlanan Galatasaray, galip gelerek şampiyonluk şansını sürdürmek istiyor. Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylar nedeniyle Ankaraspor maçını seyircisinden mahrum oynayacak sarı-kırmızılı takımda, kötü gidişini son dönemde aldığı başarılı sonuçlarla durduran Ankaraspor'u yenmenin hesapları yapılıyor. Uzun süre devam eden galibiyet hasretine, ligde geçen hafta Fenerbahçe'yi yenerek son veren Ankaraspor, ardından da Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finalde Beşiktaş'a elenmesine rağmen, güçlü rakibini rövanşta mağlup etmeyi başardı. Galatasaray'da, cezalı durumda bulunan Arda, Emre Aşık ve Sabri ile sakatlıkları devam eden Emre Güngör ve Serkan Çalık, takımdaki yerlerini alamayacaklar. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Deniz Çoban yönetecek.

26.04.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

14.00 Gençlerbirliği-Gaziantepspor (19 Mayıs)

14.00 Kayserispor-Konyaspor ( Kadir Has)

14.00 Kocaelispor-Antalyaspor (İzmit İsmetpaşa)

14.00 Bursaspor-Denizlispor (Bursa Atatürk)

16.15 Eskişehirspor-Beşiktaş (Eskişehir Atatürk)

20.00 Galatasaray-Ankara (Ali Sami Yen-Seyircisiz)

26.04.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

15.30 Boluspor-Giresunspor (Bolu Atatürk)

15.30 Orduspor-Karşıyaka (Ordu 19 Eylül)

15.30 Çaykur Rizespor-Kartalspor (Rize Atatürk)

15.30 Malatyaspor-Kayseri Erciyes (Malatya İnönü)

15.30 Altay-Sakaryaspor (İzmir Alsancak)

15.30 Güngören Belediyespor-Manisaspor (Yahya Baş)

18.00 Diyarbakırspor-Kasımpaşa (Diyarbakır Atatürk)

26.04.2009


 

Judocularımız kötü başladı

GÜRCİSTAN'IN başkenti Tiflis'te dün başlayan Avrupa Judo Şampiyonası devam ediyor. Tiflis Spor Sarayı'nda gerçekleştirilen şampiyonada, erkeklerde 73 kiloda tatamiye çıkan Hasan Vanlıoğlu ile bayanlarda 63 kiloda Selda Karadağ rakiplerine yenilerek elendi. Şampiyonada yapılan eleme maçlarında, 66 kilo erkeklerde tatamiye çıkan Hasan Yılmaz ile 57 kilo bayanlarda Canan Kastan rakiplerine yenilerek elenmişti. İlk tur mücadelesinde rakiplerini yenen ancak 2. tur müsabakalarından mağlup ayrılarak repesaj müsabakasına çıkan 48 kiloda Kübra Tekneci ile 52 kiloda Aynur Samat da yenilerek yedinci sırada yer aldılar. Bayanlar 78 kiloda Gülşah Kocatürk ile erkekler 90 kiloda Yunus Emre Bayındır ve 100 kiloda Özgür Yılmaz bugün tatamiye çıkacak.

26.04.2009


 

Spor Turizmi Ortak Akıl Platformu toplantısı

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın birlikte organize ettiği, ''Spor Turizmi Ortak Akıl Platformu'' toplantısı, İstanbul'da başladı. Dedeman Oteli'nde yaklaşık 80 katılımcıyla başlayan arama toplantısında, çeşitli alanlardan yetkili kişiler, spor turizminin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişlerinde bulunup, ortak yol belirleme çalışması yapacaklar.

26.04.2009


 

HİDAYET TÜRKOĞLU: HER KARŞILAŞMAYA İĞNE İLE ÇIKIYORUM

NBA play-off mücadelesinde, Orlando Magic'in, deplasmanda Philadelphia 76s'a 96-94 yenildiği maçta milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 11 sayı, 4 asistle oynadı. Play-off öncesi normal sezonun son maçında bileği dönerek çok ciddi bir sakatlık geçiren Türkoğlu, takımını yalnız bırakmamak için sahaya iğneyle çıktığını belirtti. Mücadele öncesi açıklamalarda bulunan Türkoğlu, ''Durumum çok iyi değil. İğne olunca ağrılarımı hafifletiyor. Play-off'ta oynamaya mecburum, elimden geleni takım için yapmam gerekiyor'' dedi. Türkoğlu'nu mücadeleye hazırlanmak için son 3 play-off maçı öncesi soyunma odasında diğer takım arkadaşlarından farklı olarak özel bir tedavi uygulandığı belirtildi.

26.04.2009


 

Orlando Magic 2-1 geriye düştü

AMERİKAN Profesyonel Basetbol Ligi (NBA) play-off karşılaşmaları ilk tur maçlarına, Doğu Konferansı'na iki, Batı Konferansı'na da tek maçla devam edildi. Doğu Konferansı'nda Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, konuk olduğu Philadelphia 76ers'a, Thaddeus Young'ın bitime 2 saniye kala bulduğu basketle 96-94 yenilerek, seride 2-1 geriye düştü. Hidayet Türkoğlu'nun 11 sayı, 6 ribaunt ve 4 assistle oynadığı maçta takım arkadaşı Dwight Howard, 36 sayı 11 ribauntluk performansıyla ''double-double'' yaparken, karşılaşmanın da en skorer ismi oldu. Magic'te Rafer Alston'ın 17, Rashard Lewis'in 14 ve Courtney Lee'nin de 6 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. Philadelphia 76ers, Andre Iguodala'nın 29 ve Andre Miller'ın 24 sayısıyla galibiyete ulaşırken, Willie Green 12, son saniye basketinin sahibi Thaddeus Young 6 ve Samuel Dalembert de 4 sayılık katkı yaptılar.

CLEVELAND DETROİT'İ DEPLESMANDA YIKTI

Doğu Konferansı'nın bir diğer maçında, Cleveland Cavaliers, deplasmanda Detroit Pistons'ı 79-68 yenerek seride durumu 3-0'a getirdi ve bir üst tura iyice yaklaştı. Cavaliers'de, Lebron James, 25 sayı, 11 ribauntluk performansıyla ''double-double'' yaparken, karşılaşmanın da en skoreri olmayı başardı. Cavaliers'de, yedekten gelen Joe Smith 19 sayı üretirken, Zydrunas Ilgauskas 13, Anderson Varejao da 7 sayılık katkı yaptı.

26.04.2009


 

BEŞİKTAŞ'IN YARI FİNAL SINAVI

BEŞİKTAŞ Erkek Hentbol Takımı, Avrupa Challenge Kupası yarı final ilk maçında bugün İstanbul'da, Rumen temsilcisi UCM Sport Resita ile karşılaşacak. BJK Süleyman Seba Spor Salonu'nda saat 15.30'da başlayacak maçı Rus hakem ikilisi Evgenij Zotin, Nikolaj Volodkov yönetecek. Maçın rövanşı 2 Mayıs Cumartesi günü Romanya'nın Resita kentinde oynanacak ve kupada finale yükselecek ekip belli olacak. Beşiktaş, kupada ilk kez yarı final oynarken, Rumen takımı ise son 2 sezonda bu kupayı müzesine götürmeyi başardı. Siyah-beyazlı kulüp, bu önemli maçta taraftarlarından destek istedi.

26.04.2009


 

F.BAHÇE ÜLKER'DE DERBİ SEVİNCİ

BEKO Basketbol Ligi'ndeki derbi maçta Galatasaray Cafe Crown'u 89-62 yenen Fenerbahçe Ülker'de, elde edilen galibiyetin mutluluğu yaşanıyor. Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, Galatasaray Cafe Crown maçını kazanmanın kendileri için çok önemli olduğunu ve kazanmayı başardıklarını belirterek, elde ettikleri sonuçtan memnun olduklarını söyledi. Karakaş ayrıca, maçta dizine darbe alarak sakatlanan Mirsad Türkcan'ın 3 hafta kadar takımdan uzak kalacağını ifade ederken, ilk gelen haberlerin kendilerini korkuttuğunu, ancak çekilen MR sonucunda sakatlığın korkulduğu kadar ciddi olmadığını sevinerek öğrendiklerini sözlerine ekledi.

26.04.2009


 

KENAN SOFUOĞLU PİSTE ÇIKIYOR

2007 Supersport Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, 2009 yılının önemli yarışlarından biri olan Assen Pisti'nde bugün yarışacak. 2007 Supersport Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu aynı yıl birincilikle bitirdiği Assen Pisti'nin yarışmaktan büyük keyif aldığı pistler biri olduğunu ifade ettiği Assen'de iyi bir sonuç alacağını ifade etti. Pazar günü gerçekleşecek yarış için moral depolayan Diyanetspor yarışcısı Sofuoğlu yarış öncesi " Assen Pist'i Dünya Şampiyonu olduğum yıl birincilikle bitirdiğim yarışa ev sahipliği yapmıştı. Bu yıl da aynı performansı göstermeyi hedefliyorum. Gerek motorum gerekse ben çok iyi hazırlandık " dedi.

26.04.2009


 

Nihat Özdemir:ligde kalan maçları kazanarak, sezonu daha üst sıralarda bitirmek hedefimiz

FENERBAHÇE Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu olağan toplantısında konuşan kulüp başkanvekili Turkcell Süper Lig'de sakatlıklar ve ligin alt sıralarındaki takımlara karşı aldıkları başarısız neticelerden dolayı şampiyonluk hedeflerini zora soktuklarını, ligde kalan maçları kazanarak, sezonu daha üst sıralarda bitirmek dileğinde olduklarını söyledi. Fortis Türkiye Kupası'nda finale kaldıklarını hatırlatan Özdemir, ''13 Mayıs'ta finalde Beşiktaş ile şampiyonluk için oynayacağız. Finali de kazanarak, yıllardır sahip olamadığımız kupayı almak tek amacımız'' dedi. Özdemir, şöyle devam etti: ''Ataşehir'de yapılacak kapalı salon ve iş merkezi için hafriyat ve kazık çakma işlemi hızla devam etmekte. Salonun 2010 yılına yetiştirilmesi için azami gayreti göstermekteyiz. Salonumuzun kapasitesi 12 bin 500'dür. Artık, Yüksek Divan Kurulu ve genel kurullarımızı bu salonda yapmak niyetindeyiz. Bu salonu sadece sportif amaçlı değil, diğer amaçlarda da kullanmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kenan Evren Lisesi yerine yapmakta olduğumuz yeni okulumuzu ağustos sonu bitip, yeni öğretim dönemine yetiştirilmesi için hızla çalışılmaktadır. Fenerbahçe Konukevi gerek konuklarımıza geceleme, gerekse futbolcularımızın kamp yapma ihtiyacını karşılamaktadır. Dolululuk oranı neredeyse yüzde 100'e varan konukevi sayesinde, kamp ve yemek giderlerimizde büyük tasarruf sağlanmıştır. Ankara Tesisleri'nin de açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Kürek şubemiz için Sapanca Gölü kenarında yeni bir kamp tesisi yapılarak, sporcularımızın kullanımına sunuldu.

Düzce'de alınan 153 dönümlük orman ve gölet gibi güzellikleri içeren arazimizde sportif amaçlı tesisler yapılacak. Burada 99 odalı bir tesis yapmak düşüncesindeyiz. Tüm takımlarımızın sezon başı ve sezon arası kamp çalışmalarını bu tesislerde yapacağız. Diğer tüm zamanlarda, bu tesis Fenerbahçe kongre üyelerinin hizmetine sunulacak. Gelecek olan yönetimin bu projelere sahip çıkarak, mutlaka gerçekleştirmesi lazım. Fenercell adı altında yeni bir GSM operatör hattı kurulmuş ve kullanıcıların hizmetine girmiştir. Fenercell'de tüm üyeler GSM hattı alarak ya da numaralarını taşıyarak, Fenercell abonesi olacaktır. Bu projede her yeni abonede veya kart satışında kulübümüz pay alacaktır.'' Nihat Özdemir ayrıca, Fenerbahçe'nin diğer branşlarda takımların ve sporcuların aldığı başarılar ve şu andaki durumları hakkında da üyelere bilgi verdi.

26.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis