"Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İzmir’de Mevlid coşkusu

Ege’nİn incisi İzmir bir ilke sahne oldu. Bediüzzaman Hazretlerinin vefatının 49. yıl dönümünde, İzmir Yeni Asya Temsilciliği Risâle-i Nur yarışması düzenleyerek Mevlid-i Şerif okuttu. Murat Reis Camii Konferans Salonunda ilk olarak Halil Uslu yer aldı.

Ardından yarışma saat 10.30’da açılış konuşmasıyla başladı. 11.00’de başlayan yarışma saat 13.00’de gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın katıldığı ödül töreni ile sona erdi. Tören sonrasında, Kutlular ile Yeni Asya yazarlarından Süleyman Kösmene ve araştırmacı yazar Halil Uslu kitaplarını imzaladılar. Öğle namazından sonra ise Murat Reis Camiinde, başta Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm) olmak üzere, Bediüzzaman Said Nursî ve talebeleri ile ahirete göçmüş ehl-i imanın ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okundu. Yoğunbir ilgiye mazhar olan mevlide, çevre il ve ilçelerden de büyük katılımlar oldu.

RİSÂLE-İ NUR BİLGİ YARIŞMASI

Mevlid öncesinde Ege Bölgesi Risâle-i Nur Bilgi Yarışması yapıldı. Yarışma İlköğretim I. kademe, II. Kademe, Lise ve Üniversite kademelerinde olmak üzere dört ayrı kademede yapıldı. Yarışmaya İzmir-Merkez, Pınarbaşı, Bornova, Çamdibi, Bayındır, Tire, Ödemiş, Manisa-Merkez, Turgutlu, Demirci ve Aydın-Merkez mahallerinden katılımın olduğu görüldü.

Halil Çadır Hoca’nın Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başlayan yarışma programının açış konuşmasını araştırmacı- yazar Halil Uslu yaptı. Halil Uslu, Almanya’da bir profesörün Almanca Küçük Sözler kitabı ile nasıl imanını kurtardığını anlattı. Tahsil hayatındaki milyonlarca öğrenciye ne verilmeli ki, cemiyete faydalı insanlar olsunlar diye soran Halil Uslu, iman dersleri ile gençlerin faydalı insanlar olabileceğini ifade etti. Terör meselesinde dağa çıkanların çoğunun genç olduğunu, cemiyetin huzurunu bozan hareketlerde hep gençlerin kullanıldığına dikkat çeken Uslu, Üstad Bediüzzaman’ın gençlerin imanının kurtulması için eserler telif ettiğini anlattı. Hollanda’da 10 gün kaldığına da değinen Uslu, orada camilerin dolup taştığını, İslâm’a rağbetin olduğunu söyledi.

Açış konuşmasının ardından Risâle-i Nur Bilgi Yarışmasına başlandı. Her kademede 10 soru soruldu, eşitliğin bozulmadığı durumlarda yedek sorulara geçildi. Yarışmada soruları Süleyman Kösmene sordu. Yarışma esnasında sahneye çıkarak Risâle-i Nurdan vecize okuyan Y. Selim Can, Talha Özdemir, Y. Emre Gülişli seyircileri duygulandırdı. Hakikat Işıkları adlı şiiri de Muhammed Adsaz okudu. Yarışma sonucunda İlköğretim I. Kademede İzmir-Merkez (E. Burak Taşdemir, Salih Çiçek) birinci, Aydın-Merkez (Necati Can, Güvenç Yeşil) ikinci, İzmir-Tire (Salih Sağlam, Furkan Özcan) üçüncü;

İlköğretim II. kademede İzmir-Ödemiş (Bekir Ağcadağlı, Melikşah Çakar) birinci, Manisa-Merkez (O. Nuri Kostak, Eren Durak) ikinci, İzmir-Bornova (Davut Sütçüoğlu, Kerem Akgün) üçüncü;

Liselerde İzmir-Merkez (M. Ali Okur, Ali Zernekli) birinci, İzmir-Ödemiş (Ahmet Özcan, Mahmut Çelik) ikinci, İzmir-Tire (Yakup Aslan, Halil Çiftçi) üçüncü;

Üniversitelilerde İzmir-Bornova (Fatih Akyüz, Ahmet Çelik) birinci, Aydın-Merkez (H. Said Ulu, Faruk Aybak) ikinci, Manisa-Demirci (Yunus Dokumacı, Hasan Atay) üçüncü oldu.

Ödül töreninden önce Ömer Öçalan’ın bütün heyecanını katarak okuduğu “Ferid Makamında Üstadım Benim (Hasan Şen)” şiiri de sahnede iz bırakan anlardandı.

Ödül töreni öncesinde konuşan gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular “Mektep, medrese, tekke bunları Bediüzzaman, ‘Medresetü'zzehra projesi ile fen ilimleri ve din ilimlerini birleştirerek sağlamıştır. Fenler Esma-i İlâhinin tecellileri olmuştur. Bu sayede vatanın her tarafında Risâle-i Nur ünivertesi açılmıştır” diyerek yarışmayı düzenleyenleri ve katılan talebeleri tebrik etti. Kutlular, bu talebelerin ileride Risâle-i Nur hizmetlerini yürüteceklerini, burada yetişmekte olduklarını söyledi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerini İlköğretim I. Kademeye Mehmet Özkan, II. Kademeye Mehmet Kutlular, Liselilere Raşit Yücel, Üniversitelilere de Hasan Şen takdim etti. Öğle namazını müteakip Murat Reis Camiinde İzmir Yeni Asya Temsilciliği tarafından tertiplenen Bediüzzaman Mevlidine çevre il ve ilçelerden çok sayıda katılımın olduğu gözlendi. Mevlide katılanlara günün hatırası olarak Risâle-i Nur Külliyatından Ramazan-İktisat-Şükür Risâlesi hediye edildi. Ayrıca cami avlusunda açılan çok çeşitli kermes ve kitap standımıza ilgi büyük oldu. Mehmet Kutlular, Halil Uslu ve Süleyman Kösmene programda kitaplarını imzaladılar.

Mevlide katılanların hissiyatlarını ifade edenler oldu. Adnan Acır; “Mevlütlerin devam etmesi gerektiği; uhuvvete ve muhabbete medar olduğunu”, Necdet Tosuncuk; “Faydalı bulduğunu, nurun hikmetinin büyüklüğünün ölçülemez olduğunu”, İbrahim Özcan; “Mevlide katılanların renk kattığını, bu faaliyetlerin devamlı olması gerektiğini”, Ömer Budakçı; “Aydından bir otobüsle mevlide katıldıklarını, bu tür kucaklaşmaları şirket-i maneviyeye dahil olmak olarak gördüğünü”, Muharrem Okur; “Mevlid hatırası olarak Risâle-i Nurdan hediye kitap dağıtılması güzel bir âdet oldu” şeklinde duygularını ifade ettiler.

İzmir Bediüzzaman Mevlidi güzel bir bahar gününde çok güzel izler bırakarak sona ermiş olsa da bir sonraki mevlid için şevke vesile oldu. Organize edeni, katılanı ve emek vereniyle tam bir şirket-i manevîye mahsulü oldu. Memleketin her köşesinde duymakta olduğumuz, duâ ettiğimiz mevlidlere bir halka da İzmir Mevlidi olarak eklenmiş oldu.

SALİH SÜTÇÜOĞLU - H. İBRAHİM A / İZMİR

28.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İSTANBUL'DA 60 BASKINDA 40 GÖZALTI

  İzmir’de Mevlid coşkusu

  KKKA teşhisinde Türkiye devrimi

  Yağmur damlaları yere çarpmadan dağılıyor

  Halı sahalarda menisküs riski

  Her kene ısırığı korkutmasın

  İyimser olanlar daha sağlıklı

  Yaşlılar düşmekten çok korkuyor

  6 ilde 52 kişi gözaltına alındı

  Özkök, Ergenekon savcılarına ifade verdi

  Konya’da AFİD/İCCB’ye operasyon

  Elazığ ve Malatya'da 20 gözaltı

  DSP’li Tan Sezer’e: Ecevit ile “son 24 saati” açıkla

  ‘Yaşlı araçlardan daha fazla vergi alınsın’ teklifi

  Otların çokluğu yangın için risk oluşturuyor

  İş hayatında üretenler daha mutlu

  KPSS başvuruları dün başladı

  Ege Üniversitesi’nde kadın damgası

  Hac müracaatları tamamlandı

  Okullar 24 Eylül’de açılacak

  27 Nisan, darbeler tarihinin kırılma noktası

  Kâğıthane’de bina çöktü: 4 yaralı

  Millî Güvenlik Kurulu bugün toplanacak

  “Vekil imamlara kadro’’ teklifi

  Konya’da “Mevlânâ Üniversitesi” kurulacak

  İHA muhabiri donarak, diğerleri travmadan öldü

  Siirt Cezaevi’nde mahkûmlar isyan çıkardı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis