22 Mayıs 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

F.Bahçe seçimleri

Fenerbahçe Kulübü'nde hafta sonu yapılacak olağan seçimli genel kurulda bir kez daha başkanlığa aday olan Aziz Yıldırım, 11 yılı aşkın bir süredir başkanlık koltuğunda oturuyor.

Aziz Yıldırım, 15 Şubat 1998'de yapılan genel kurulda, diğer başkan adayı Vefa Küçük'ü 1 oyla geçerek, Fenerbahçe'nin 36. başkanı olarak seçilmişti. Aziz Yıldırım'ın künyesine baktığımızda 1952 yılında Diyarbakır Ergani'de doğdu. Orta öğrenimini Düzce'de tamamladı. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi mezunu. İnşaat mühendisi. Nato mühendisliği yaptı. Maktaş mühendislik firmasının sahibi. Evli ve iki çocuk babası.

Seçimde başkanlığa aday olan bir diğer isim ise Şadan Kalkavan. 1939 yılı Rize doğumlu olup çok küçük yaşlarda ailece İstanbul’a yerleşti. İlk ve orta eğitiminde sonra yüksek gazetecilik ve ticaret okulunu bitirdi. Öğrenimi süresince tatillerde babasına ait Akbel isimli gemi ile Akdeniz ve Karadeniz’de seferlere katılarak gemi işletmeciliği ve armatörlüğe fiilen başladı. Halen Türk Armatörler Birliği Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de futbolda 4 kez şampiyonluk yaşayarak, profesyonel dönemde en fazla şampiyonluk yaşayan başkan olarak tarihe geçti. Yıldırım döneminde Fenerbahçe, 2000-01, 2003-04, 2004-05 ve kulübün 100. yılı olan 2006-07 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca onun başkanlığı döneminde Fenerbahçe 1'er Süper Kupa, Başbakanlık ve Atatürk Kupası'nı müzesine götürdü.

Fenerbahçe, 5'i Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde olmak üzere 6 kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti. Özellikle geçen sezon Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmesi bütün dünyada ses getirdi. Aziz Yıldırım'ın 11 yıllık döneminde sadece futbolda değil, amatör branşlarda da büyük başarılara imza atıldı. Erkek basketbol takımı da 16 yıl aradan sonra şampiyon oldu. Ülker ile yapılan sponsorluk anlaşmasının ardından 2006-07 yılında Fenerbahçe Ülker olarak mücadele eden sarı-lacivertliler, play-off final serisinde Efes Pilsen'e 4-0 üstünlük kurarak, 16 yıl aradan sonra ligdeki 2. şampiyonluğuna ulaştı. Yine Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, bugüne kadar kazandığı 22 kupayı da Aziz Yıldırım döneminde elde ederek, Yıldırım döneminde adeta altın çağını yaşıyor.

Ayrıca Fenerbahçe'nin erkek ve bayan voleybol takımları da tarihlerinde ilk kez Aziz Yıldırım döneminde lig şampiyonluğu yaşadı. Erkek takımı, 2007-08 sezonunda hem lig, hem de Türkiye Kupası şampiyonluğunu ilk kez kazanırken, bayan takımı da bu sezon tarihinde ilk kez şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

Aziz Yıldırım, başkanlık döneminde yaptırdığı tesislerle dikkati çekti. Ali Şen döneminde başlanan Samandıra Tesisleri, hızlandırılarak tamamlanırken, Şükrü Saracoğlu Stadı da 80 milyon TL'ye yenilenerek 50 bin 509 kişilik koltuk kapasitesine çıkarıldı. Ayrıca Dereağzı Tesisleri de yenilenerek 5 yıldızlı otel durumuna getirildi. Görüldüğü gibi 11 yıllık dönemde Aziz Yıldırım ve ekibi başarılı oldu. Kulüp kurumsal bir yapıya oturtuldu. Kulübün geleceği için önemli yatırımlara imza atıldı. Şadan Kalkavan'ın aday olmasıyla birlikte kongrenin çok çekişmeli geçeceği herkesçe biliniyor. Ancak, sandıkta delegelerin Aziz Yıldırım'ın yatırımlarını unutmayacaklarını düşünüyorum.

EROL DOYURAN - [email protected]

22.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Lucescu'nun İstanbul özlemi

  SON UEFA KUPASI SAHİBİNİ BULDU

  BEŞİKTAŞ'TA DERBİ STRESİ

  DEV DERBİYİ M. KAMİL ABİTOĞLU YÖNETECEK

  MOURİNHO'YA REAL MADRİD KANCASI

  LUİS FİGO ÇİN'E TRANSFER OLMAK İSTİYOR

  ÖLDÜRÜLEN HENTBOLCUNUN TAKIMINA 500 BİN DOLAR

  YUNANLI GÜREŞ AĞASI

  MASA TENİSİ YILDIZLARI İSTANBUL'DA BULUŞUYOR

  AYDIN ÜNİVERSİTESİ TENİSTE ŞAMPİYON OLDU

  WENGER 2 YIL ARSENAL'DA

  Anketler ‘Şenol Güneş’ dedi

  HAKEMLER AÇIKLANDI

  F.Bahçe seçimleri

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Yemek Tarifleri - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Satılık Tekne- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis