18 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Trabzon geç kalıyor

Sezon bitti, transfer dönemi başladı. Trabzonspor'un rakipleri hem teknik adam hem de oyuncu transferinde hızlı gidiyor. Galiba sezonun sonuna doğru söz kestikleri isimleri şimdi kadrolarına katıyor. Ama Trabzonspor bu konuda biraz yavaş. Oyuncuların toplanmasına nereden bakarsanız en fazla 15 gün var. Yani iki hafta sonra yeni teknik adam ve yeni transferlerin sezon başı kamp yerinde olması gerekiyor. Maalesef umutlar git gide azalıyor. Çok ünlü bir yabancı hoca getirseniz de zamanında getirmedikten sonra bir önemi yok. Bu hoca gelecek, takımı tanıması, oyuncuları anlaması bir ayı bulur. Öyle kasetten, cdden oyuncu anlaşılmaz. Oyuncu maçta, idmanda kendini canlı gözlerle izlenir ve hakkında bir fikir edinilir. Yeni gelecek hoca nereden kimi alsın? Belki hayatında daha önce Türkiye'ye bile gelmemiş bir yabancı ise. En son sezon Trabzonspor'un neden kaybettiğini bilecek ki ona göre reçete sunacak. Trabzonspor senelerdir bu yanlışların cezasını çeker ama akıllanmaz.

Eğer transferleri yönetim yapabiliyorsa, teknik direktör ne iş yapar? Futbolda bir sistem inşa edersiniz, sonra o sisteme uyan oyuncuları az ve öz transfer edersiniz. Bizde sistem mitsem hak getire. Eksikleri de yönetimler biliyor, kimin kaça alınacağını da. Trabzonspor büyük yönetilmeli diyoruz. Büyük düşünenlerin arkasındayız. Sadri Şener'in kariyerli yabancı teknik adam sözünü önemsiyorum. Kişisel olarak yerli antrenörlerin arkasında olsam da Trabzonspor bu dönemde yerli antrenörle çalışmamalı. Hem ben o ayrıma da karşıyım. Yok yerli yok yabancı. İyi ve kötü antrenör vardır. Teknik adamları değerlendirirken böyle değerlendirmemiz gerekiyor.

Yeni katılacak oyunculara gelince; orta sahanın soluna, sağına iki açık oyuncu ihtiyacı var. Hüseyin ve Serkan gidici görünüyor. Orta alan takviye isteyebilir. Forvet arkası bir oyuncu, Colman'dan daha iyi top yapan bir başka orta alan oyuncusu geçen seneki eksiklerdi. Ama konuştuğumuz şeyler afaki. Yeni bir hoca gelecek. Bu hoca kimseyi tanımadığı için kafasındaki sistemi kuracak. O sisteme göre belki hiç eksik yaşanmayacak, belki de konuştuklarımızdan daha fazla şey isteyecek Trabzonspor.

Yeni bir teknik adam yeni oyuncular bunların kulübü tanıması, kaynaşması iki üç ayını alır Trabzonspor'un. Bu arada önemli UEFA maçları var. Lige kötü başlamamak gerekiyor. En önemlisi sezon başı kampının faydalı geçmesi gerekiyor. Bir takımı tüm sezon boyunca en son maça kadar sezon başı kampı taşır. Onun için yeni bir hoca, yeni oyuncular kadar sezon başı kampının iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

Trabzonspor bugün yarın yeni hocasını bulacak. Eriksson olmadı ki olmaması daha iyi. Eriksson gibi birini takımın başına getirdiğinizde ona en az 3 yıl vermelisiniz. Fernandez ismi konuşuluyor. Kariyeri Eriksson kadar yok ama kendini kabul ettirmiş bir hoca. Tanınıyor, biliniyor. Bunlar yeter mi derseniz, yetmez ama ona da iki-üç sezon şans vermeniz gerekiyor. Vermezseniz sürekli hoca arar durursunuz.

KADİR BIYIKLI

18.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Transferleri Rijkaard yapacak

  Rijkaard olur dedi, Servet Marsilya'ya satıldı

  İspanya Ersan'ı konuşuyor

  Trabzon Tjikuzu ile prensipte anlaştı

  AROMA 3 YARIŞTAN 3 KUPA ÇIKARDI

  NIKE HALI SAHA LİGİNDE FİNAL ŞÖLENİ

  LİVERPOOL'LU BABEL G.SARAY'A MI GELİYOR?

  Trabzon geç kalıyor

  Ordu'nun efsane hocası Gökalp vefat etti

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.