19 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

İsrail’den ABD’ye red

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Washington’daki ortak basın toplantısında, Yahudi yerleşimlerinin tümüyle durdurulmasını reddetti.

İsrail, yerleşimleri durdurmayı reddetti

İSRAİL Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ABD’li mevkidaşı Hillary Clinton’ın önünde, Yahudi yerleşimlerinin durdurulmasını reddetti. Washington’da buluşan Clinton ile Lieberman, ortak basın toplantısı düzenledi. Avigdor Lieberman, Yahudi yerleşimlerinin tümüyle durdurulmasını reddetti. Lieberman, “Batı Şeria’nın demografik dengesini değiştirmeye hiç niyetimiz yok” diyerek, Amerikan yönetiminin işgal altındaki Filistin topraklarında, Yahudi yerleşimleri inşaatının durdurulması yönündeki isteğine muhalefetini ortaya koydu. Aşırı sağcı İsrail Beiteinou (İsrail Evimiz) partisinin lideri Lieberman, basın toplantısında, “Yerleşimin kesin ve tümden durdurulması görüşünü kabul edemeyiz. Yerleşimlerin doğal büyümesine bırakmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Clinton ise, İsrail’in güvenliğinin, ABD’nin dış politikasının ‘temel taşı’ olduğunu belirterek, “ABD halen Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimleri inşaatlarının durdurulmasını istiyor. Bu konuda Bush yönetimi ile İsrail arasında yapılmış hiçbir resmî olmayan anlaşma geçerli değildir” şeklinde konuştu. Clinton, bölgede barışın tesis edilebilmesinin önemli bir unsurunun, yerleşim birimi inşaatlarının durdurulması olduğunu dile getirdi.

İsrail Filistin barış görüşmelerinde önemli bir gündem maddesi olan Yahudi yerleşim birimlerinin Batı Şeria’daki bölümünde 300 bin, Kudüs’ün doğusundaki bölgede ise 180 bin İsrailli yaşıyor. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın dün bu toplantıdan sonra dirseği kırıldı. Yapılan açıklamada, Hillary Clinton’ın, Beyaz Saray’a giderken düşerek sağ dirsek kemiğini kırdığı, George Washington Üniversite Hastanesinde gerekli müdahale yapıldıktan sonra evine gönderildiği bildirildi. Clinton’ın gelecek hafta dirseğinden ameliyat geçirmesi gerektiği de belirtildi.

19.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’da yeşil yürüyüşe devam

  İsrail’den ABD’ye red

  Gazze’ye Nobelli destek

  Orta Doğu Dörtlüsü 26 Haziran'da toplanacak

  Camiye havan saldırısı

  Domuz gribi karantinası

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.