19 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Çocukların Kur’ân heyecanı

OKULLARIN tatile girmesinin ardından öğrenciler, yaz Kur’ân kurslarına yöneldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’ân kurslarına katılmak isteyen öğrenciler daha kurs başlamadan kayıt yarışına girdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı her yaz döneminde camilerde Kur’ân kursları açıyor. Türkiye genelinde il, ilçe, belde ve köylerde bulunan ve başkanlığa bağlı 79 bin 96 caminin neredeyse tamamında yaz Kur’an kursları düzenleniyor. Camideki din görevlileri tarafından verilen ve yaklaşık 2.5 ay süren kursla çocuklara Kur’ân-ı Kerim ve temel dinî bilgiler öğretiliyor.

22 Haziran’da başlayacak kurslar daha başlamadan büyük ilgi görüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanlığı’na göre yaz Kur’ân kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. Gecen yıl yaz döneminde 5. sınıf ve üzeri 1,5 milyon öğrencinin devam ettiği kurslara bu yıl ilginin daha da artması bekleniyor. İl müftülükleri de yoğun bir kayıt dönemi geçiriyor.

Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan, müftülüğe bağlı bin 200 camide kurs hizmeti vereceklerini söyledi. Okulların henüz yeni tatil olmasına rağmen kursa gelmek isteyen öğrencilerin en yakınlarında bulunan camilere kayıt yaptırmak için adeta birbirleriyle yarıştığını ifade eden Cihan, “Kurslara yoğun bir talep var. Aileler çocuklarına her yönüyle çok iyi bir eğitim vererek geleceğe hazırlamaya çalışıyor. İyi bir beşeri tahsilin yanı sıra manevî boyutunu da düşünen velilerin çocuklarını yaz Kur’ân kurslarına gönderiyor. Çocuklarda bu kurslara severek geliyor” diye konuştu. Yaz kurslarında, Kur’ân-ı Kerim, temel dinî bilgiler ve toplum ahlâkı ve davranış biçimi konusunda da eğitim verildiğini dile getiren Cihan, şu bilgileri verdi: “Kurs haftanın 5 günü 3 saat sürüyor. 2 saatinde Kur’ân-ı Kerim, kalan 1 saatlik kısmında ise itikat, ibadet, peygamberimizin hayatı ve konularda bilgiler veriliyor. Çocuklarımız bu kurslar sayesinde kutsal kitabımızı okumayı öğreniyor, temel dini bilgileri ediniyor. Bu kursların büyük faydası var.”

19.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sivil toplum olmadan AB süreci yürümez

  ASKERî SAVCININ ZİYARETİNDEN SONRA

  Demiralp: Sivil toplumsuz AB olmaz

  Arap Barış Planına Türkiye’den destek

  Şili’de cunta dönemini unutmamak için müze açılıyor

  Çapkın, İstanbul Emniyet Müdürü oldu

  Veysel Eroğlu, Avusturya'ya gitti

  Son şahitlerden Nureddin Geylanî duâlarla uğurlandı

  Çine'de yangın söndürme helikopteri düştü

  Beton yol pahalı değil

  ‘12 Eylül’den AB’ye Siyasî Partiler’ tartışılacak

  23 NİSAN’DA ÇOCUKLARI ÜŞÜTENLERE DİSİPLİN CEZASI

  Çocukların Kur’ân heyecanı

  İşsizlik fonu, amacı dışında kullanılmasın

  AR-GE'ye ağırlık verilecek

  Boğaz'daki kazalara karşı acil tedbir alınmalı

  Basın kartı komisyonu toplanacak

  Maden zenginiyiz

  Hızlı trenle, 3 ayda 221 bin yolcu

  Tam ‘Dumansız Hava Sahası’ 19 Temmuz'da

  AB, hizmetliyi uzman yaptı

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.