20 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

TRABZON'DA YABANCI BOLLUĞU

TRABZONSPOR'UN yeni sezon öncesi 10 ayrı ülkeden 10 yabancı futbolcusu bulunuyor. Bordo-mavili kulübün Alanzinho (Brezilya), Faty Papy (Burundi), Gustavo Colman (Arjantin), Hrvoje Cale (Hırvatistan), İbrahima Yattara (Gine), Promise Isaac (Nijerya), Rigobert Song (Kamerun), Tony Sylva (Senegal) olmak üzere 8 futbolcu ile sözleşmesi bulunuyor. Karadeniz ekibinde, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile prensipte anlaşılan Razundara Tjikuzu (Namibya) ve Hollanda'nın MVV Maastricht takımında kiralık oynayan oyuncusu Christian Brüls ile (Belçika) sözleşme yapılması 6 2 olan yabancı kontenjanı engeline takılıyor. Bordo-mavililerde Faty Papy'in Çaykur Rizespor'a kiralanması beklenirken, diğer oyuncu kontenjanının da nasıl boşaltılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Sezon öncesi sadece 1 yabancı oyuncu ile prensipte anlaşan Karadeniz ekibi, yeni yabancı oyuncular alması halinde eldeki oyuncularından göndermek zorunda kalacak.

BALİ: TRABZONSPOR ESKİ FUTBOLCULARINA HOŞGÖRÜ GÖSTERİP, KABUL ETMELİ

TRABZONSPORLU Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Serdar Bali, Trabzonspor'un başarılı olması için kendi çocuklarına, kendi takımlarında futbol oynayıp bırakmış olanlara karşı hoşgörülü olması ve onları kabul etmesi gerektiğini söyledi. Bali, Trabzonspor taraftarının İspanya'nın Barcelona takımını diğer takımlardan çok sevdiğini belirterek, ''Çünkü renkleri bordo-mavidir. Ama taraftar, 'Barcelona niye başarılı olur' diye hiç sormaz, nasıl transfer yapar, kimleri oynatır, kimi teknik direktör alır, hiç araştırmamıştır'' dedi. Bali, ''Barcelona, İspanya'nın en zengin bölgesi olan Katalonya'nın kulübüdür. Barcelona'da, hep Katalanlar ve bir de yabancılar oynar. Teknik direktörü eski futbolcusudur. Futbolu bıraktıktan hemen sonra Barcelona B takımında görev aldı. Şimdi de A takımın başında. İşte yıllardır süren başarılarının sırrı bu'' dedi.

Real Madrid kalecisi Casillas'ın, son dönemdeki başarısızlıklardan sonra ''Eski günlere dönmek için kadroyu biraz İspanyollaştırmalıyız'' diyerek kulüpteki başarısızlığın sebebini gösterdiğini kaydeden Serdar Bali, şunları söyledi: ''İşte, görmek isteyenler için -Trabzonspor'un 25 senedir şampiyon olamamasının temelinin ne olduğu ortada. Her geçen gün futboldaki ekonomik savaşın arttığını gözönünde tutarsak, Trabzon'un başka çaresi de yoktur. Teknik direktör sorununun ekonomik olduğu ortada. Bir an evvel, hoca ve futbolcu transfer sorunu üçe beşe bakılmadan halledilmeli. Rakiplerin yaptığı transferler ve Trabzon'un görüntüsü taraftarı daha lig başlamadan umutsuzluğa düşürmektedir. Kaybedilmiş hiçbir şey yoktur. En kötü karar, kararsızlıktan daha iyidir.''

20.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TRABZON'DA YABANCI BOLLUĞU

  Tekke, Zenit'le yollarını ayırıyor

  İbrahimoviç'e fiyat biçilemiyor

  19 MAYIS STADI'NDA SUN'İ ÇİM KARMAŞASI

  ŞARKÖY'DE ŞAMPİYONLUK ÇEŞMESİ SİYAH-EYAZ

  PLAJ FUTBOLU LİGİ DİKİLİ'DE YAPILACAK

  ÇAĞLAR: BEŞİKTAŞ'TAN BİR TEKLİF ALMADIM

  12 DEV ADAM KADROSU PAZARTESİ AÇIKLANIYOR

  Diyânet badminton sporunu sevdi

  Model otomobil yarışması bugün

  61 engelli sporcu harçlık alacak

  Hiç suda bisiklete bindiniz mi?

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.