21 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Memurun tatile gitmesi hayâl oldu

KAMU Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu’nun (Hak-Sen) araştırmasına göre, dört kişilik memur ailesi dört yıldızlı bir otelde her şey dahil kişi başına günlük 75 TL’den toplam bin 200 TL ödeyerek yalnızca dört günlük tatil yapabiliyor.

Araştırmada; üniversite mezunu, 10 yıllık, eşi çalışmayan iki çocuklu bir memurun ek ödeme ve aile yardımı dahil net maaşının bin 251 TL olduğu belirtilirken, bu maaşla dört kişilik bir ailenin dört yıldızlı bir otelde her şey dahil kişi başına günlük ortalama 75 TL’den toplam bin 200 TL ödeyerek 4 gün tatil yapabildiğine dikkat çekildi. Ayrıca dört kişilik memur ailesinin orta sınıf bir mağazadan bir defaya mahsus olmak üzere giyim ihtiyacını karşılamak için toplam bin 645 harcaması gerektiği ortaya çıktı. Sağlıklı bir beslenme için memurun aylık asgarî mutfak masrafı 412 TL olarak belirlenirken, temizlik giderleri için ise 110 TL ödemesi gerektiği tesbit edildi. Elektrik, doğal gaz, su, haberleşme ve ulaşım giderleri için 575 TL’lik harcama yapıldığı tesbit edilirken, iki çocuğun eğitimi için ise aylık 600 TL ödeme yapılması gerektiğine işaret edildi.

EN TEMEL GİDERLER İÇİN 2 BİN 197 TL

GEREKİYOR”

GİYİM sağlık, kültürel ve sosyal faaliyetler dışındaki temel giderler için aylık toplam 2 bin 197 TL ödemesi gerekiyor. Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, araştırmanın en temel ihtiyaçların baz alınarak yapıldığını belirterek, “Dikkate alınmayan diğer giderleri göz önüne alırsak dört kişilik bir ailenin insani yaşam maliyetinin en az 2 bin 500 TL olması gerekiyor. Bugün bin 200 TL maaş alan dört kişilik bir memur ailesi iki kişilik gibi yaşıyor” dedi.

21.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Memurun tatile gitmesi hayâl oldu

  Avrupa ve Ortadoğunun evlerini ‘Donat’ıyorlar

  KOBİDER’den Karadeniz’e yatırım dâveti

  Gazelli, Nafto serisini satışa sundu

  THY, 7 Airbus A-330 alıyor

  Peugeot’da kampanya

  ÖTV farkını Fiat ödeyecek

  Anız, verimi düşürüyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.