23 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

K. Irak’tan “kazan kazan” teklifi

IRAK'IN kuzeyindeki sınır kenti Duhok’un Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayad Abdulhalim, “yeniden inşa edilen’’ ülkenin her alanda ihtiyaçlarının bulunduğunu belirterek, ‘’Bu tür ziyaretlerle ne kadar yakın olursak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kullandığı ‘kazan kazan’ deyimindeki gibi her iki tarafın da kazanacağı bir model ortaya çıkacak’’ dedi.

Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş’ın başkanlığında yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan iş heyeti, Irak’ın kuzeyine düzenlediği ticaret gezisinde, ilk olarak Duhok’da temaslarda bulundu.

Abdulhalim, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, sanayileşme konusunda çok yeni olduklarını Türkiye’nin deneyimlerinden, ürünlerine, ham maddesinden kalifiye elemanına kadar her şeye ihtiyaçlarının bulunduğunu söyledi. Abdulhalim, 2003 yılından bu yana Irak’ın kuzeyinin tam anlamıyla bir değişim sürecinden geçtiğini belirterek, üretim konusunda henüz yeni olduklarını, bu nedenle büyük desteğe ihtiyaç duyduklarını anlattı. Özellikle Türkiye’nin sanayi kenti Adana’nın bu anlamda kendilerine en büyük yardımcı olabilecek merkez olduğunu ifade eden Abdulhalim, şunları kaydetti:

‘’Bir sınır kenti olan Duhok’un, sadece kendi iç tüketimine yönelik arayışları yok. Burası tüm Irak’ı hatta İran’ın bazı kentlerine alım satım gerçekleştiriyor. Bu nedenle ihtiyaç ve ithal edilecek ürün sayısı artış gösteriyor. Bu tür ziyaretlerle ne kadar yakın olursak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kullandığı ‘kazan kazan’ deyimindeki gibi her iki tarafın da kazanacağı bir model ortaya çıkacak. Türk yatırımcılar ve ticaret adamları Irak fırsatını iyi değerlendirirse, iki ülke de kazançlı çıkar.’’ Ayrıca, Abdulhalim, Irak’ın kuzeyinde faaliyet gösteren firmaların yüzde 60’ının Türk olduğunu, buradaki firmaların yüzde 85’inin gıdadan giyime kadar tüm ihtiyaçlarının da Türkiye’den geldiğini söyledi.

23.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Kriz 50 ili vurdu

  Küçüleceğiz

  K. Irak’tan “kazan kazan” teklifi

  Yaş çayda üretim düşecek

  Babalar günü çiçekçilere yaramadı

  Çukurova’da rekolte iyi, çiftçi zararda

  Marketlerdeki ‘Ne alırsan” kampanyalarına dikkat!

  MÜSİAD: ÖTV-KDV indirimlerinin devamı olumlu olmuştur

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.