23 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Babalar günü çiçekçilere yaramadı

KONYA Çiçekçiler Derneği Başkanı İsmail Dikici, bu yıl Babalar Günü’ndeki satışlarında geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50 oranında düşüş olduğunu söyledi.

Dikici, her yıl Haziran ayının 3. pazarında kutlanan Babalar Günü’nde çiçekçilere koşan insanların, aldıkları bir buket çiçekle babalarını sevindirmek istediğini söyledi.

Bu yıl ise dün kutlanan Babalar Günü’nde babalarına olan sevgilerini göstermek isteyen özellikle çocuk ve gençlerin çiçek aldıklarını ifade eden Dikici, şunları kaydetti: ‘’Diğer günlere oranla işlerimiz oldukça iyiydi ama beklentilerimiz gerçekleşmedi. Bu yıl Babalar Günü’nde satışlarımız geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50 oranında düştü. Bunda küresel ekonomik durgunluk ve vatandaşların ucuz Çin malı tekstil ürünlere yönelmesi etkili oldu. Tekstilde çok büyük kampanyalar yapılarak, çok ucuz fiyatlara ürünler pazarlandı. Böyle olunca insanlar babalarını, çiçek yerine, kravat, tişört, çorap, ayakkabı gibi hediyelerle sevindirmek istedi.’’

Dünya genelinde hissedilen ekonomik durgunluğun da sektörü olumsuz etkilediğini anlatan Dikici, çiçeğin ekonomik durgunlukta ilk önce vazgeçilen kalemlerden biri olduğunu, Babalar Günü’nde bu nedenle çok satış yapamadıklarını bildirdi.

23.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Kriz 50 ili vurdu

  Küçüleceğiz

  K. Irak’tan “kazan kazan” teklifi

  Yaş çayda üretim düşecek

  Babalar günü çiçekçilere yaramadı

  Çukurova’da rekolte iyi, çiftçi zararda

  Marketlerdeki ‘Ne alırsan” kampanyalarına dikkat!

  MÜSİAD: ÖTV-KDV indirimlerinin devamı olumlu olmuştur

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.