05 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Medya katliâma ilgisiz

“Bizim üzüntümüze sahip çıkılmadı. Yetkililerden bir şey istemiyoruz, ilgi bekliyoruz sadece.”


1993, KANLI PROVOKASYONLARIN YILI OLDU

Katliâmı bizzat yaşayanlardan Ogün Kuruçaylı, olayın gerçekleştiği 1993’te gerçekleşen olaylar zincirine işaret ederek, bunların peş peşe gerçekleşmes

Mehmet Kaya: Güvenlik güçleri köye ancak ertesi gün gelebildi

“Olayın sorumlularının bir an önce yakalanmasını istiyoruz, tek isteğimiz bu.


  Medya, Başbağlar’ı görmüyor

TÜRKİYE Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Ahmet Yıldız, bazı medya gruplarında Sivas olayları gündeme sıkça getirilerek dindar insanların kasıtlı olarak rencide edilip suçlandığını belirterek, “Bunun yanında 33 insanımızın katledeldiği Başbağlar saldırıları görmezden gelinmektedir.


  Emekliye sefalet zammı

İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına 6 aylık enflasyon doğrultusunda bu ay yüzde 1,83 zam yapılacak. Zamla birlikte en düşük işçi emeklisi aylığı yaklaşık 11 TL artışla 632 TL, en düşük Bağ-Kur emekli aylığı yaklaşık 5 TL artışla 310 TL olacak.


  İşçi eylemine KESK’ten destek

Hak-İş Başkanı Salim Uslu’nun ardından KESK Genel Başkanı Sami Evren de, Türk-İş’in 7 Temmuz Salı günü yapacağı ‘’iş bırakma’’ eylemini desteklediklerini bildirdi.


  BULGARİSTAN’DA FECİ KAZA, 7 TÜRK İŞÇİ ÖLDÜ

Bulgaristan’ın Lübimets ile Svilengrad kasabası arasındaki trafik kazasında, 1’i çocuk, 7 kişilik gurbetçi ailesi öldü.


  Mezarlıkta tabanca ve mermiler bulundu

Bursa’nIn merkez Osmangazi ilçesinde bir mezarlıkta tabanca ve tüfeklere ait 7 adet fişek bulundu. Alınan bilgiye göre, Ahmetpaşa Mahallesi’ndeki Ahmetpaşa Mezarlığında görevli Fedai Yaldız (47), mezarların arasında sarı bez içine sarılı 7 adet tabanca ve tüfek fişeği buldu.


  Bakan Şimşek’ten maaş zammı genelgesi

Memur ve sözleşmeli personel maaşlarına 1 Temmuz 2009 tarihinden geçerli olan yüzde 4,5’lik zamma ilişkin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzalı genelge kamu kuruluşlarına gönderildi.


  İşsizlik sigortasında giderler arttı

SİgortalI işsizler ile Türkiye İş Kurumuna kayıtlı diğer işsizlere yönelik planlama ve araştırma çalışmaları kapsamında harcanacak giderlerin yıllık miktarı, işsizlik sigortası fonuna aktarılan devlet payının yüzde 50’sine çıkarıldı.


  Başkent Doğalgaz’ın yüzde 80’i özelleşecek

Başkent Doğalgaz Dağıtım A. Ş’ye ait yüzde 80 hisse Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından, “satış” yöntemiyle özelleştirilecek.


  Az konuşup, çok çalışılacak

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğinden Balıkesir’e vali olarak atanan Yılmaz Arslan, göreve başladı. Birlik ve beraberlik içinde hizmet edeceklerini belirten Arslan, şöyle devam etti: ‘’Kamu görevlileri az konuşup çok çalışan insanlar olmalılar. Bu ilkeye buradaki görevim sırasında da sadık kalmaya çalışacağım.’’


  Albümün geliri Gazze’ye

ÖZEL Fatih Eğitim kurumlarında müzik öğretmeni olarak görev yapan Murat Solmaz, çıkardığı albümününden elde edeceği geliri Gazze’ye bağışlayacak. Müzik öğretmeni Murat Solmaz’ın “Hoşgeldin” adlı yeni albümü piyasaya çıktı.


  “Kötü muamele” hâlâ yaygın

AVRUPA Konseyi İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Thomas Hammerberg, Türkiye’nin 2005 yılında AB ile tam üyelik müzakerelerine başlamasından bu yana işkence vakalarının azaldığını, ancak poliste kötü muamelenin hâlâ yaygın olduğunu belirterek, bu soruna yönelik olarak bağımsız bir kamu denetçisi (ombudsman) atanmasını önerdi.


  Deniz Lisesi, 236. yıl mezunlarını verdi

DENİZ Lisesi’nden mezun olan 100 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.


  Ormanlar kameralarla gözleniyor

ORMAN Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Bilkent Üniversitesinin ortak projesi çerçevesinde geliştirilen yangın uyarı sistemli kameralar, Antalya’nın Kumluca ve Manavgat ilçelerindeki 7 kulede hizmet veriyor.


  Bahçelievler “gül”üyor

ÇEVRE Haftası kapsamında vatandaşlara ücretsiz olarak 5 bin adet fıstık çamı ve 20 bin adet petunya, sardunya, kadife, ateş ve ipekten oluşan mevsimlik süs çiçeği dağıtan Bahçelievler Belediyesi şimdi de ilçe genelini ‘gül’lerle bezemek için kolları sıvadı.


  Sözleşmeli değil, kadrolu öğretmen alınacak

MİLLÎ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, daha önceden belirlendiği için Ağustos ayında sözleşmeli 10 bin öğretmen alacaklarını ifade ederek, “Bundan sonra herhangi bir şekilde sözleşmeli öğretmen talebinde bulunmayacağız.


  Leylekler tehlike altında

KUŞ Araştırmaları Derneği (KAD) Tür Koruma ve İzleme Programı Sorumlusu İlker Özbahar, Aksaray’da leyleklerin Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) atıkları sebebiyle tehdit altında olduğunu söyledi.


  Unkapanı Köprüsü bakım için kapatılacak

ATATÜRK Köprüsü, bakım çalışması sebebiyle 7 Temmuz’da 4 saat süreyle trafiğe kapatılacak.


  İş kadınından Kars’ta yaptırılan 200 yataklı kız öğrenci yurdu törenle açıldı. Kafkas Üniversitesi (

Kars’ta yaptırılan 200 yataklı kız öğrenci yurdu törenle açıldı. Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleşkesinde, iş kadını Vasfiye Eriş tarafından yaptırılan yurdun açılış törenine, Kars Valisi Ahmet Kara, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, Kars_Ardahan_Iğdır (KAI) Kalkınma Vakfı Başkanı Turan Çelik ve üniversite öğretim üyeleri katıldı. Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, törende yaptığı konuşmada, eğitimin artık dünya devletlerinin çok önemsedikleri konulardan birisi olduğunu belirterek, bir ülkenin geleceğinin teminat altına alınmasında eğitimin büyük önem taşıdığını söyledi.


  “Büyük Ankara Festivali” başladı

ANKARA Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ‘’Büyük Ankara Festivali’’, Serdar Ortaç konseriyle başladı.


  Ağaç kesen yaşlı kadına ev hapsi

ZONGULDAK’IN Elvanpazarcık beldesinde, Orman Kanunu’na muhalefet suçundan 19 gün hapis cezası alan 76 yaşındaki Haftane Çakal, yaşından dolayı evinde çektiği cezasının sona ermesiyle özgürlüğüne kavuştu.


  İKİ LİMAN İKİ KÜLTÜR

Yolumuz Pakistan’ın Gwadar limanına düştü. Hint Okyanusunun Rüzgârlarından ve azgın dalgalarından tabiî bir biçimde korunmuş olan bu liman, Allah’ın Pakistanlılara bir hediyesi gibi.


  Vatandaşlar Kur’ân kursu yaptırdı

Sİİrt’tekİ Evren Mahallesinde vatandaşlarca yaptırılan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilen Kur’ân kursu hizmete açıldı. Açılışa Vali Necati Şentürk, Emniyet Müdürü Celali Topuz, Müftü Mahmut Gürlen de katıldı.


  Gökevi’ni ziyaret edene astronomi dersi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde bulunan ‘’Gökevi’’ni (planetaryum) son 6 ay içinde 9 bin kişi ziyaret ederken, isteyenlere ziyaret sırasında astoromi konusunda eğitim verildiği bildirildi.


  Belediye otobüslerinde dişlerini unutan bile va

İzmİr Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kayıp Eşya Bürosu’nda, yıl başından bu yana bin 72 adet eşya toplandı.


  Türk Ferrarisi yollarda

Türkİye’dekİ bir fuarda bakmak ve binmek istediği Ferrari’ye dokunmasına dahi izin verilmemesine içerleyerek ilk yerli spor otomobil ‘’ETOX’’u yapan girişimci Ercan Malkoç, 2. ‘’ETOX’’u yollara çıkardı.


  Eski lastikler yol olacak

Akdenİz Üniversitesince (AÜ) hazırlanan proje çerçevesinde atık araba lastikleri beton yol yapımında kullanılacak.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.