05 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Geri dönüş yok

Honduras’taki Yüksek Mahkeme, Devlet Başkanı Manuel Zelaya’nın azledilmesi kararının geri dönüşü olmadığını açıkladı. Mahkeme sözcüsü Danilo Izaguirre, Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) Genel Sekreteri Jose Miguel Insulza’ya bu bilgiyi ilettiklerini bildirdi.


Dışişleri Müsteşarı Apakan, BM Daimî Temsilcisi oldu

DIşİşlerİ Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Nezdinde Daimî Temsilcisi olarak atandı.

UAEK yeni başkanı, Yukiya Amano

UluslararasI Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) yönetim kurulu, Japonya temsilcisi Yukiya Amano’nun başkanlığa seçilmesini, dün “oy birliğiyle” onayladı.


  Domuz gribi, Yeni Zelanda’yı vurdu

Yenİ Zelanda’da domuz gribinden 3 kişi öldü. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, A/H1N1 virüsüne yakalanan 2 kişinin hafta içinde, bir kişinin de dün sabah öldüğü belirtildi.


  Rusya-ABD askerî anlaşma imzalayacak

ABD Başkanı Barack Obama’nın 6-8 Temmuz’da Moskova’ya gerçekleştireceği ziyaretle ilgili tüm çalışmalar hızla sürdürülüyor.


  Palin, valilik adaylığından vazgeçti

Geçtİğİmİz yıl yapılan ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den başkan yardımcısı adayı olan Alaska Valisi Sarah Palin, önümüzdeki yıl kendi eyaletinde yapılacak olan valilik seçimine katılmayacağını açıkladı.


  ABD Başkan Yardımcısı Biden Bağdat’a geldi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Amerikalı diplomatlardan Iraklıların siyasî uzlaşmaya varabilmesi için yardım etmelerini istedi.


  Kuzey Kore, füze denemeleriyle ortalığı ısıttı

Kuzey Kore’nin 24 saat içinde tam 7 füze denemesi yaptığı bildirildi.


  2. Dünya Savaşı’nın tek sorumlusu Almanya değil

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı (AGİT), İkinci Dünya Savaşı’nın başlatılmasında Avrupa’yı gizli anlaşma ile aralarında ikiye bölen Adolf Hitler’in Almanya’sı kadar, Jozef Stalin’in Sovyetler Birliği’nin de suçlu olduğuna karara verdi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.