23 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

ASLAN EVİNDE TUR ARIYOR

GALATASARAY ile Kazakistan'ın FC Tobol takımları UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Antonio Rubinos Perez yönetecek. Maçın dördüncü hakemi ise Antonio Mateu Lahoz. Deplasmanda yapılan ilk maçta 1-1 berabere kalan Galatasaray, bugünkü maçta her türlü galibiyetin yanı sıra, golsüz beraberlik durumunda 3. ön elemeye yükselecek. Müsabaka 1-1 berabere tamamlanırsa uzatmalar oynanacak, skor değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. Kazak ekibinin tur atlaması için İstanbul'dan galibiyetle dönmesi veya 1-1'in üzerinde gollü beraberliklerle ayrılması gerekiyor. Yeni sezon öncesi ilk kez resmi bir maçta İstanbul'daki taraftarının önüne çıkacak olan sarı-kırmızılı ekip, turu geçmesi durumunda 3. ön elemede, Sliema Wanderers (Malta)-Maccabi Netanya (İsrail) eşleşmesinden turu geçecek ekiple karşılaşacak.

Galatasaray karşılaşmanı hazırlıklarını tamamladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde gerçekleştirilen ve ilk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda, futbolcular ısınma hareketlerinin arından gruplar halinde dar alanda pas çalışması yaptı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise taktik ağırlıklı bir çalışma yapıldığı bildirildi. Sakatlıkları bulunan Mehmet Topal ile Volkan Yaman, tedavilerinin ardından takımdan ayrı, kondisyoner eşliğinde çalıştı. Önceki akşamki antrenmanda sol uyluk iç arka adalesinde zorlanma olan Aydın Yılmaz ise sağlık ekibi tarafından tedavi altına alındı. Sarı kırmızılı takımda, Tobol ile yapılan ilk maçta kırmızı kart gören Alparslan ve sakatlığı süren Mehmet Topal, bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Volkan ile Aydın'ın da sakatlıkları bulunuyor. Teknik direktör Frank Rijkaard'ın, Tobol maçına Orkun, Sabri, Servet, Gökhan, Hakan, Barış, Mustafa, Ayhan, Arda, Yaser, Baros 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor.

GALATASARAY, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen organizasyonda 54, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 220 maç oynadı. Avrupa kupaları tarihindeki en önemli başarıları 2000 yılında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürerek yaşayan Galatasaray, geride kalan 220 Avrupa Kupası maçında 81 galibiyet, 83 yenilgi alırken, 56 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 292 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 322 gol gördü.

23.07.2009


 

Rijkaard'ın Sami Yen heyecanı

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Kazakistan'ın Tobol takımını taraftarlarıyla bütünleşip elemek istediklerini söyledi. Bugün UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçı öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı Teknik Adam, ilk maçta alınan 1-1'lik skoru iyi bir sonuç olarak değerlendirerek, "Bugün kendi sahamız ve seyircimizin önünde. Taraftarımızla bütünleşip maçı kazanmak istiyoruz. Bizim için önemli olan turu geçmektir. Hazır olan oyuncularla sahaya çıkacağız." dedi. Rijkaard, Ali Sami Yen Stadı'na bugün ilk kez teknik direktör olarak çıkacağı için heyacanlı olacağını ve bu maçın kendisi için oldukça özel olduğunu kaydetti.

BAZI OYUNCULAR HENÜZ HAZIR DEĞİL

Hazırlık kampı süresince Milli Takım'dan dönen futbolcularla fazla çalışma şansı bulamadıklarını ancak onlara özel programlar yaptıklarını ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, "Milli Takımda olan oyuncularım geç katıldılar. Bu oyuncularımızın da taraftarların desteğine ihtiyaçları var. Orada fazla oynama şansı bulamadılar.'' diye konuştu. Rijkaard, takım olarak galibiyeti çok istediklerini de belirterek, ''Şunun bilinmesi gerekiyor takım olarak galibiyeti istiyoruz ve bir üst tura çıkma isteğimizin bilinmesidir. Kağıt üzerinde Galatasaray oldukça favori görünüyor. Ama sonuçta baktığınız zaman kolay bir maç olmayacak. Herkesin acı çekmesi lazım. Bunun için yarın görev yapacak tüm oyuncuların yüzde yüz kendilerini sahaya vermeleri gerekiyor. Bugün oldukça güzel bir maç izleyeceğiz." şeklinde konuştu.

23.07.2009


 

9 YIL ÖNCE UEFA KUPASINI KALDIRDI

GALATASARA, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen organizasyonda tarihindeki 55. maçına çıkmaya hazırlanıyor. Fuar Şehirleri Kupası olarak başlayan, 1971-72 sezonunda UEFA Kupası olarak adı değiştirilen, bu sezon ise yeni bir yapılanmayla ismi UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen organizasyona 2. ön eleme turundan dahil olan Galatasaray, Kazakistan'ın FC Tobol takımına karşı yarın oynayacağı rövanş mücadelesinde, UEFA tarihindeki 55. maçına çıkacak. UEFA Kupası'ndaki ilk karşılaşmasını 1975-76 sezonunda Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla 1. turda eşleşerek yapan Galatasaray, tarihinde toplam 54 kez bu kupada sahaya çıkarken, bu karşılaşmalarda 20 galibiyet, 16 beraberlik, 18 yenilgi aldı. Rakip fileleri toplam 74 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 76 gol gördü. Kulüpler düzeyinde Türk futbol tarihindeki en önemli başarıyı 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanarak elde eden Galatasaray, 10 yıl sonra yeniden final hedefiyle sahaya çıkarken, deplasmandaki ilk maçında 1-1 berabere kaldığı FC Tobol'u İstan bul'da elemenin hesaplarını yapıyor. Avrupa kupalarında oldukça tecrübesiz bir ekip olarak dikkat çeken Kazakistan ekibine karşı deplasmanda yaptığı ilk maçta göz dolduramayan sarı-kırmızılı ekip, adını 3. ön eleme turuna yazdırabilmek için rakibini kendi seyircisi önünde geçmek zorunda.

23.07.2009


 

İSTANBUL CUP 2009 WHİRLPOOL'LA ŞENLENECEK

SONY Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009, 27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Maslak Enka Arena'da gerçekleştirilecek. Whirlpool'un sponsorluğunda bu yıl 5. kez düzenlenen ve dünyanın önde gelen kadın tenisçilerinin yarışacağı Whirlpool, turnuva kapsamında dünyaca ünlü tenisçilerin katılacağı etkinliklerle tenisseverlere eğlenceli anlar yaşatırken sürpriz ödüller de dağıtacağı belirtildi.

23.07.2009


 

KAYSERİLİ TARAFTARLARDAN ANLAMLI DAVET

GRUP 38 Taraftarlar Derneği, 5 Eylül'de Kayseri'de oynanacak Türkiye-Estonya A Milli Futbol Maçı için Kayseri'ye gelecek Estonyalı taraftarları evlerinde misafir etmek için Estonya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne başvuruda bulundu. Grup 38 Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yaldızlı, yaptığı açıklamada, Kayseri'de gelecek Estonyalı taraftarları evlerinde misafir etmek için Estonya Büyükelçiliği'ne yazılı başvuruda bulunduklarını belirtti.

23.07.2009


 

VASSEL: ANKARAGÜCÜ'NE GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM

TÜRKCELL Süper Lig takımlarından Ankaragücü'nün yeni transferi Darius Vassell ile beklenen imzayı dün attı. Kulüp binasında yapılan basın toplantısında Vassell, Türkiye'ye geldiği ilk gün yaşadıklarını unutamayacağını belirterek, ''Döndüğümde arkadaşlarıma burayı anlattım. Türkiye'yi daha önce tatile gelen arkadaşlarımdan öğrendim, ama ben tatile gelmedim'' dedi. Ateşli Ankaragücü taraftarını duyduğunu ifade eden Vassell, ''Gelme sebeplerimden biri de buydu. Performansımı yükselteceğim, ama biraz zamana ihtiyacım olabilir. En yakın zamanda en iyi performansı sergileyeceğim. Eşim de burada olmaktan mutlu'' diye konuştu. Sakatlığının bulunmadığını vurgulayan Darius Vassell, İngiltere'ye döndükten sonra çalışmalara başladığını, bu nedenle en kısa sürede hazır olacağını kaydetti. Görüşmelerin biraz uzun sürdüğünü söyleyen Vassell, ''Ama sonunda bitti ve burada olduğum için mutluyum'' dedi.

23.07.2009


 

ŞAMPİYON TEKVANDOCULAR İLGİSİZLİKTEN YAKINIYOR

nAZERBAYCAN'IN başkenti Bakü'de 10-14 Haziran tarihlerinde düzenlenen, ''2009 WTF Dünya Kupası Tekvando Takımlar Şampiyonası''nda şampiyon olan Türk Milli Takımı, kazanılan büyük başarıya basında yeterli ilginin gösterilmemesinden yakınıyor. Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada, Bakü'deki şampiyonaya 30 ülkeden 600 sporcunun katıldığını, erkeklerde takım halinde şampiyon olduklarını, bayanlarda ise üçüncülüğü elde ettiklerini söyledi. ''Futbolda yaşanan dünya üçüncülüğü hala konuşuluyor, ama biz dünyayı yendik medyanın ilgisini çekmeyi başaramadık'' diyen Şahin, şampiyona dönüşü havaalanında onlarca TV kamerası ve gazeteci tarafından beklerken, başarılarının birkaç satırlık haberlerle geçiştirildiğini belirtti.

23.07.2009


 

F.Bahçe ideal kadrosuna kavuştu mu?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım "3 yılda üst üste 3 şampiyonluk" sözünü vererek seçimlere girdi ve rakibi Şadan Kalkavan'a büyük bir fark atarak kongreyi kazandı. Şimdi yaptığı transferlerle üyelere verdiği sözü gerçekleştirmeye çalışıyor. Önce takımın başına Türk futbolunu avucunun içi gibi bilen Alman Christoph Daum'u getirerek doğru bir iş yaptı. Daum, daha önce 3 yıl görev yaptığı Fenerbahçe'de 2 şampiyonluk yaşadı. 3. yılında ise Denizlispor'la yapılan son maçta kaçırdığı şampiyonluk yüzünden Türkiye'den büyük bir hayal kırıklığı ile ayrılmıştı. Başkan Yıldırım'ın teklifini kabul etmesinde paranın yanında, yarım kalan bir işi tamamlama istediği de yatıyor.

Fenerbahçe bu yıl transferde genç isimlere yöneldi. İhtiyacı olan bölgelere oyuncu almaya çalıştı. Burada Daum ve yönetimin uyumlu bir çalışma örneğini gösterdiğini söyleyelim. Sivasspor'un başarılı stoperi Bilica, G.Antepspor'un savunmadaki beyni Bekir, Ankaraspor'un orta sahadaki dinamosu Özer ve Kayserispor'un herşeyi olan Mehmet Topuz'a imza attırarak taraftarlarını sevindirdi. Brezilya'da gerçekleşen son transferler Cristian ve Santos ise takımın gücüne olumlu katkı sağlayacaklar.

Ancak, hazırlık maçlarında görüldü ki, Fenerbahçe'de bazı açıklar hala kapatılamadı. Örneğin, Lugano'nun yokluğunda savunmada Bilica-Önder ikilisi oynayacaksa işler iyi gitmeyebilir. Bilica, mücadeleci, sert ve oyunu iyi süzen bir oyuncu. Ama Önder öyle değil. Telaşlı ve heyecanlı. Bu yüzden pas hataları yapıyor. Edu'nun sakatlığı geçmediğine göre bu bölgeye Avrupa tecrübesi olan bir oyuncuya ihtiyaç var.

Yine forvette ideal bir santrafor yok. Daum, hazırlık maçlarında Kazım'ı denemeye başladı. Ancak Kazım'ın bu bölgede başarılı olması zor. Duvar pasları yapmasını bilmiyor. Çabuk oynayamıyor. Kalabalık savunma içinde kaybolup gider. Güiza'yı geçen sezon gördük. Tekniği mükemmel. Kanatlardan iyi toplar getiriyor. Ayrıca uzak mesafelerden sert şutlar da atıyor. Ancak hava toplarında hiç yok. Kafa ile gol attığını görmedim. Semih yine yedek kalacak gibi görünüyor. Böyle olunca Fenerbahçe'ye ceza sahası içinde tek vuruş yapabilen, hava toplarında üstün başarı sağlayan fizikli bir oyuncu acilen lâzım.

[email protected]

EROL DOYURAN

23.07.2009


 

Bu parklar ilgi bekliyor

İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediye başkanlığı seçimleri öncesinde "5 yılda 50 yıllık hizmet yaptık" afişleriyle seçmenlerinden oy istemişti. Nitekim, yaptığı hizmetler beğenilmiş olacak ki, rakiplerine büyük bir fark atarak 2. defa başkanlık koltuğuna oturdu. Ben Fatih'te ikamet etmiyorum ama yolum sık sık Vatan Caddesi'nden geçiyor. Bu bulvar kenarında bulunan dış cephesi eski ve yıpranmış çok katlı binalar belediyenin katkısı ile giydirilerek güzel bir görüntü oluşturuldu. Bakıldığında yeni inşaa edilmiş gibi görünüyor. Bu uygulama bütün İstanbul'a yayılsa bu devasa şehrin görüntüsü harika olacak. Bu konuda başkan Demir'i kutluyorum. Ancak, Aksaray Muratpaşa Camii karşısında bulunan parka nedense yıllardır bir hizmet götürülmüyor. Parkta iki yuvarlak havuz bulunmasına rağmen tek bir damla su yok. Banklar çok az, oturulmayacak kadar da pis. Ağaçlar bakımsız, yeşillik hiç yok. Park adeta seyyar satıcıların mekanı olmuş. Manavcılık yapanlar bile var. Ve, en önemlisi fuhuş için burada çirkin pazarlıklar yapıldığı iddia ediliyor. Sayın Demir, metrodan çıkan veya metroya binmek isteyen binlerce kişi bu parkın yanından geçmek zorunda. Bu çirkin görüntülere ister istemez gözleriyle şahit oluyor. Lütfen, bu parkı insanların rahatlıkla soluk alabileceği bir mekan haline getirin. Ayrıca Eminönü bölgesi de size bağlandı. Sirkeci Tren İstasyonu yanında bulunan park da içler acısı durumda. İstanbul'un en merkezi yerine böyle bir park hiç yakışmıyor.

23.07.2009


 

Voleybolda Meksika'yı 3-2 yendik

nMEKSİKA'DA süren 15. Dünya Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası Finalleri'nde Türkiye, 2. tur 2. maçında ev sahibi Meksika'yı 3-2 yendi. Mexicali kentinde oynanan karşılaşmanın ilk setini Türkiye, 28-26 mağlup tamamlamasına karşın, ikinci sette 25-14'lük skorla durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü seti 25-23 kaybeden Türkiye, dördüncü seti 25-16 alarak durumu 2-2 yaptı. Gençlerimiz rakibine beşinci sette 15-8 üstünlük sağladı.

23.07.2009


 

Plaj futbolu Foça etabı başlıyor

nTÜRKİYE Futbol Federasyonu Plaj Futbolu Şampiyonası 2009 Yaz Foça Etabı, 24-25-26 Temmuz günlerinde Foça Belediyesi Yeni Plaj Tesisleri plaj futbolu sahasında yapılacak. Foça Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen etaba, Foça Belediyespor, Foçaspor, Menemen Belediyespor, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Yenifoçaspor takımları katılacak.

23.07.2009


 

Duyarak futbol oynuyorlar

DİYARBAKIR'DA Engelliler Spor Kulübü bünyesinde oluşturulan futbol takımı sayesinde görme engelliler futbol oynamanın keyfini yaşıyor. Diyarbakır Engelliler Spor Kulübünce oluşturulan ve hiç görmeyen engellilerden oluşan futbol takımı, zilli top sayesinde oynadıkları futbol ile sporun engel tanımadığını ortaya koyuyor. Sese dayalı olarak futbol oynayan görme engellilerin takımı 5 kişiden oluşurken, görme engelliler karşı takımın oyuncularıyla çarpışmamak için oyun sırasında sürekli ''bende'' kelimelerini kullanıyor.

23.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.