31 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU

“Hayata Dönüş Operasyonu’’ hakkında da bilgi veren Ertosun, ‘’Özellikle ve önemle belirtmek gerekir ki Hayata Dönüş Operasyonu cezaevleri sorunu had safhaya ulaştığı dönemde Bakanlar Kurulu ve Millî Güvenlik Kurulu tarafından da değerlendirilerek alınan kararlar doğrultusunda uygulamaya konulmuştur.


ERGENEKON SANIĞI İLE AİLE DOSTU

Hakkındaki iddiaları cevaplamak üzere tertiplediği basın toplantısında, kendisine yönelik yayınlar için “yasal yollar”a başvuracağı tehdidinde bulunan

“DUYAR, PARA İSTEDİĞİ İÇİN DÜNDAR İLE GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ”

Gazetecİ Can Dündar’ın 6 Ocak 1999 tarihinde dönemin Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu’na dilekçe vererek, Afyon Cezaevinde tutuklu bulunan Duyar ile Sab


  Bağış: Bütün vatandaşlarımız eşit

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Süryani Kadim Ortodoks Patrik Vekili Yusuf Çetin’i kabul etti. Bağış, AB Genel Sekreterliği’ndeki kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki bütün grupların, dinî inançların, etnik kökenli insanların ve siyasî fikirlere sahip insanların sorunlarına kendi sorunları olarak gören bir iktidar olduklarını söyledi.


  Polis Akademisi 1 Ağustos’ta ‘Kürt Çalıştayı’ düzenleyecek

Polİs Akademisi, ‘’Kürt Meselesi’nin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru Çalıştayı’’ düzenleyecek. Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Polis Akademisinin bilimsel özerkliğe sahip bir yüksek öğretim kurumu olduğunu kaydetti.


  Bürokrasi azalacak

ÇalIşma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bürokrasinin Azaltılması İşlemlerinin Birleştirilmesi Çalışmaları ve Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğini bildirdi.


  NATO, nükleer silâhları sahiplenmedi

Amerİka ve Avrupa’nın tartıştığı nükleer Amerikan silahlarına açıklık getiren NATO, Soğuk Savaş döneminde Sovyet tehdidine karşı Türkiye, Belçika, Hollanda, Almanya ve İtalya’ya yerleştirildiği iddia edilen nükleer silahları sahiplenmedi.


  Asi Nehri’nde mühimmat bulundu

Hatay’In merkezinden geçen Asi Nehri’nde 8 el bombası, 1 fünye ve 1 adet G-3 tüfeğine ait boş şarjör bulundu.


  AKP, patent aldı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti isminin, Türk Patent Enstitüsünce yasal koruma altına alındığını bildirdi.


  KPSS yönetmeliği değişti

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte değişikliğe gidildi.


  Karadeniz’de yaralar sarılıyor

RİZE Valisi Zekeriya Şarbak, yaptığı yazılı açıklamada, 21-27 Temmuz tarihleri arasında, Rize’nin Fındıklı, Ardeşen, Çayeli, Güneysu, Kalkandere ve İkizdere ilçeleri ile merkeze bağlı bazı köylerde etkili yağışlar sonucu sel ve toprak kaymalarının yaşandığını hatırlattı.


  Feci kazada 9 kişi öldü

TEM Otoyolunun Mersin-Tarsus bölümündeki trafik kazasında 9 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kazada yaralanan Merve Karael’in (4) Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesinde tedavisi sürüyor. Kaza sebebiyle bir süre trafiğe kapanan otoyol, ilerleyen saatlerde açıldı.


  3G’de tuzağa düşmeyin

DÜN hizmet vermeye başlayan 3. Nesil Cep Telefonu Haberleşme Sistemi’nin (3G) fiyat tarifelerine göre, özel paketlere abone olmadan cep telefonundan internete girenlerin, 1 GB için faturasında ekstra yaklaşık 100 lirayla karşılaşacağı savunuldu.


  Erzincan’da deprem

ERZİNCAN Valisi Abdulkadir Demir, ilde yaşanan orta şiddetteki depremde, can ve mal kaybı yaşanmadığını bildirdi. Demir, yaptığı açıklamada, merkez üssü Çağlayan beldesi olan 4.9 büyüklüğünde orta şiddetli deprem kaydedildiğini söyledi.


  Sigara yasağı destek gördü

SİGARA yasağı kapsamının genişletilmesinin 10. gününde, Türkiye genelinde yasağa uyumun yüzde 95 oranında gerçekleştiği belirtildi.


  ÖSS Tercih Formları için son gün, 3 Ağustos

ÖSS Tercih Formlarının teslim süresi 3 Ağustos 2009 Pazartesi günü sona erecek. 2009-ÖSS’ye giren adaylardan 145 ve daha fazla puan alan adaylar ile meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar tercih formu doldurabilecek.


  Küresel ısınmaya karşı 850 km

Küresel ısınmaya dikkat çekmek isteyen çevre gönüllüsü öğretmen Cuma Toygar, Manisa’dan başlattığı yürüyüşünde Edirne’ye ulaştı.


  Domuz gribi tatil uzattı

Latİn Amerika’nın en büyük ülkesi Brezilya’da domuz gribi korkusu sebebiyle 9 milyon öğrencinin okul tatili uzatıldı.


  Keçi sütü içmediyseniz, bir düşünün!

DoktorlarIn raporlarına göre ‘astım, alerji ve öksürük’ gibi pek çok hastalıkların tedavisinde ilâçların etkili olmadığı halde, keçi sütünün olumlu sonuç verdiğini söylemesi keçi sütünü kıymete bindirdi.


  GÜNEŞ ENERJİLİ ARAÇLA FORMULA

TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen 2009 Formula-G Yarışları’na Yaşar Üniversitesi (YÜ), yapımı 6 ayda tamamlanan “Yaşargüneş-1” isimli güneş enerjili yarış arabasıyla katılacak.


  Böyle milyonerlik, 1 hafta sürer!

KIrIkkale’nİn Bahşılı ilçesinde bir vatandaş, hesap cüzdanında 2004 yılında yatırdığı paranın 3 milyon lira olarak gözükmesi üzerine kendisini bir hafta boyunca milyoner sandı. İş-Kur’un açtığı ücretli kurslara devam eden Fatma Özbek, bir bankanın Kırıkkale’deki merkez şubesine giderek hesap açtırmak istedi.


  500 yıllık hamam kültür merkezi olacak

Muğla’da 500 yıllık tarihi geçmişi olan Sekibaşı Hamamı, restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından kültür turizmine kazandırılacak.


  Ağrı deyip geçmeyin

Akdenİz Üniversitesi (AÜ) Ağrı Bilim (Algoloji) Dalından Doç. Dr. Arif Yeğin, ağrıların önemsenmesi ve aşırı sıcaklarda baş ağrılarına dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.


  Eyvah! Tundralar büyüyor

Tundra bölgelerinin (kuzey ülkelerinde görülen, yapısına likenlerin de katıldığı bodur çalı toplulukları) hızla ısındığı, tahminlerin çok ötesinde sera gazları yaydığı ve küresel ısınma sürecini hızlandırdığı belirtildi.


  Anne karnından çalınan bebek yaşıyor!

ABD’nİn Massachusetts eyaletinde, öldürülen 8 aylık hamile annesinin rahminden çalınan bebek bulundu, olayla ilgili olarak 2 kişi tutuklandı.


  Elektrik direkleri güneşle çalışacak

ABD’nİn New Jersey eyaletinde 515 milyon dolara malolacak güneş enerjisi projesine onay çıktı. New Jersey Kamu Hizmeti Kurulu, eyaletin en büyük enerji şirketi PSE&G’nin 200 binden fazla elektrik direğini güneş panelleriyle donatmasını öngören planı kabul etti.


  İrlanda’da, akıl sağlığı için broşür

İrlanda, ekonomik kriz yüzünden işsiz kalanların intiharını önlemek için akıl sağlığıyla ilgili 100 bin adet broşür dağıtacak.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.