31 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Elano Blumer Galatasaray’da

Yıldız futbolcu, Manchester City’den önce Shakthar Donetsk ve Santos takımlarında forma giydi. Brezilyalı futbolcunun bugün İstanbul’a geleceği bildirildi.

Galatasaray, Manchester City’nin Brezilyalı Yıldızı Elano Blumer’le 4 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ‘’28 yaşındaki Elano, orta sahada hücuma yönelik görev yapabilen, her iki ayağına da hakim, uzaktan etkili şutlar atabilen ve gerektiğinde orta sahanın farklı mevkilerinde oynayabilen bir isim. Mevkisinde Kaka, Ronaldinho, Diego, Juninho gibi isimler olmasına karşın tam 35 kez Brezilya Milli Takım forması giyen Elano, 6 gol kaydetti. Yıldız futbolcu, Manchester City’den önce Shakthar Donetsk ve Santos takımlarında forma giydi’’ ifadesi kullanıldı. Brezilyalı futbolcunun bugün İstanbul’a geleceği bildirildi.

31.07.2009


 

Trabzon’da, Gabric harekâtı sürüyor

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Hajduk Split’in sol kanat oyuncusu Gabric’in transferiyle ilgili görüşmenin yapıldığını, bu konuda önemli yol alındığını bildirdi.

Hacısalihoğlu, yeni sezon için iyi bir hazırlık dönemi geçirildiğini ifade ederek, ‘’Bu şartlarda lige ve Avrupa Kupası maçlarına, hazır şekilde başlayacağımızı düşünüyoruz’’ dedi. Hajduk Split’in sol kanat oyuncusu Gabric’in transferi konusunda görüşmelerin yapıldığını dile getiren Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

“Bu konuda yol da alındı. Ancak kulübünde yeni seçim yapılmış olması ve bu nedenle orada doğan boşluktan dolayı transfer gerçekleşmedi, ama kısa zamanda gerçekleşebilir. Öncelikli düşünülen, transfer edilme imkanı olan oyuncu Gabric. Trabzonspor gibi bir kulüpte, son transfer diye bir sınırlama olmaz. Şartlara, takımdaki form durumuna ve doğabilecek sakatlıklara, yani ihtiyaca göre transfer yapılır ya da yapılmaz. Ancak şu an için Gabric’in dışında transfer düşünmüyoruz.’’

31.07.2009


 

YATTARA’NIN DURUMU

HacIsalİhoğlu, Yattara’nın Trabzonspor’un başarılı bir oyuncusu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: ‘’Teknik heyetimiz de onu kadroda görmek istiyor. Profesyonel kulüplerde transfer hadisesi sezon boyu sürer.

Türkiye liglerinin devam ettiği dönemlerde bazı ülkelerde sezon başı oluyor. Bu nedenle sizde olmasa da onlarda transfer olabiliyor. Şu an için transferi ya da gönderilmesi düşünülen oyuncu değil. İlerleyen günler ne getirir onu bilemeyiz.’’ Turkcell Süper Lig’in ilk haftasında Sivasspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti: ‘’Avrupa maçları ve hazırlık müsabakaları kendi içlerinde değerlendirilmesi gereken müsabakalardır. Sivasspor geçen yıl ligi üst sıralarda bitirmiş bir ekip. Başarılı bir takım. Biz de bu maça sezona iddialı başlamak için önem veriyoruz. İnşallah iyi oynar ve istediğimiz sonuçla Sivas’tan döneriz.’’

31.07.2009


 

Bursa’da şampiyonluk sözleri

Bursaspor’un dış ilişkilerden sorumlu yöneticisi İrfan Koç, ‘’Kesinlikle geçen yılki başarının üzerine çıkmalıyız’’ dedi. Koç, en önemli transferi mevcut kadroyu büyük ölçüde koruyarak yaptıklarını, nokta transferlerle takımı daha da güçlendirdiklerini söyledi.

Avusturya’da yapılan 15 günlük kampın çok verimli geçtiğini, özellikle yeni transferlerin takıma çok kolay uyum sağladığını dile getiren Koç, başarılı bir sezon geçireceklerine inandıklarını ifade etti. Koç, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a, ‘’Hocam, tüm futbolcular çok iyi. Kadroyu nasıl kuracaksın, kura mı çekeceksin’’ diye takıldıklarını belirterek, ‘’Gerçekten çok güçlü bir takım olduk. Geçen sezon bana göre başarılıydık, ama bu sene daha iddialıyız. Kesinlikle geçen yılki başarının üzerine çıkmalıyız. Bursaspor artık şampiyonluklardan söz etmeli’’ diye konuştu.

31.07.2009


 

Bayern, Ribery için 80 milyon Avroyu reddetti

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih’in, Real Madrid’in Franck Ribery için yaptığı 80 milyon avroluk transfer teklifini reddettiği iddia edildi.

Fransız L’Equipe gazetesinin haberine göre, La Liga’da ‘’Los Galacticos’’u (Galaksi’nin Takımı) oluşturma yolunda olan Real Madrid, üç hafta önce Bayern Münih’in Fransız kanat oyuncusu Ribery’e 80 milyon avroluk transfer teklifi yaptı. Bayern Münih yöneticileri Karl-Heinz Rummenigge ve Uli Hoeness ise bu teklifi reddetti. 26 yaşındaki Fransız futbolcu, ay başında, Bayern Münih’ten ayrılıp, Real Madrid’e gitmek istediğini söylemiş, Bayern Münih yöneticileri ise futbolcunun satılık olmadığını her fırsatta dile getirmişlerdi.

31.07.2009


 

TSYD Kupasının adı TBMM 90. yıl kupası oldu

Türkİye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi Dörtlü Futbol Turnuvası’nın bu yıl ‘’TBMM 90. Yıl Kupası’’ adıyla düzenleneceği açıklandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yapılan açıklamada, TSYD Ankara Şubesi Dörtlü Futbol Turnuvası’nın adının bu yıl için Milli Mücadele’nin başlamasının 90. yıl dönümünü anısına ‘’TBMM 90. Yıl Kupası’’ adıyla yapılacağı bildirildi. Turkcell Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği, Ankaragücü, Ankaraspor ve Eskişehirspor’un katılacağı TBMM 90. Yıl Kupası karşılaşmalarının, bugün ve yarın Ankara Yenikent Asaş Stadı’nda oynanacağı belirtilen açıklamada, final maçının yarın Ankara 19 Mayıs Stadı’nda yapılacağı kaydedildi.

31.07.2009


 

Brezilyalı Ronaldo ameliyat oldu

Brezİlya Birinci Futbol Ligi takımlarından Corinthians’ta forma giyen, eski AC Milanlı futbolcu Ronaldo, sol elinden ameliyat oldu.

Corinthians Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, Pazar günü Palmeiras’a 3-0 yenilgiyle biten maçta sol eli kırılan Ronaldo, önceki gün başarılı bir ameliyat geçirdi. Ronaldo’nun dün taburcu edildi. Takımın doktoru, hafta başındaki açıklamasında, Brezilyalı futbolcunun, ameliyattan sonra 4-5 hafta yeşil sahalardan uzak kalacağını söylemişti.

31.07.2009


 

Yüzmede dünya rekoru

Çİnlİ yüzücü Cang Lin, 800 metre serbestte dünya rekoru kırdı. Lin, İtalya’nın başşehri Roma’da devam eden Dünya Yüzme, Atlama, Sutopu ve Senkronize Yüzme Şampiyonası’nda 7:32,12’lik derecesiyle 800 metre serbestte yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Cang Lin’in bu başarısı, Çin’in uluslar arası bir yüzme şampiyonasında erkeklerde ulaştığı ilk dünya rekoru ve ilk altın madalya oldu. Cang Lin, Pekin-2008’de 400 metre serbestte gümüş madalya kazanarak, yüzmede olimpiyat madalyası kazanan ilk Çinli erkek yüzücü olmuştu.

31.07.2009


 

Engelli okçumuzdan madalya bekliyoruz

Antakya Yaşama Sevinci Spor Kulübü Başkanı Özcan Durmaz, 14-23 Ağustos tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek ‘’Dünya Engelliler Okçuluk Şampiyonası’’na katılacak sporcu Gülbin Su’dan madalya beklediklerini söyledi.

Durmaz, bedensel engelli millî sporcu Gülbin Su’nun 7 yıldır okçuluk yaptığını, defalarca Türkiye birinciliğinin yanı sıra 2006’da Çek Cumhuriyeti’nde Avrupa ikinciliği, 2007’de Güney Kore’de dünya üçüncülüğü, geçen yıl da Çin’in başşehri Pekin’de yapılan Paralimpik Olimpiyatları’nda da dördüncü olduğunu belirtti. Durmaz, ayrıca “Gülbin, kısa zamanda kendini ispatlayarak hem Hatay’ın, hem de ülkemizin okçuluk sporunda adının duyurulmasını sağladı” dedi.

31.07.2009


 

Pehlivanlar, 2 Ağustos’ta Kocasinan’da buluşuyor

Bahçelİevler Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri’nin 16.’sı 2 Ağustos Pazar günü yapılacak. Bahçelievler Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bahçesindeki güreş çayırındaki faaliyet, saat 12.00’de başlayacak.

16. Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde, Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de güreşen başpehlivanların yanı sıra 400’ü aşkın pehlivan, minik 1, minik 2, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve başpehlivan kategorilerinde kispet giyecek. Kocasinan Yağlı Güreşleri hakkında açıklama yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, ‘’Her geçen yıl ata sporumuza gönül vermiş halkımızın da yoğun katılımıyla destek verdiği ve Tarihî Kırkpınar Güreşlerimizin ardından en kapsamlı yağlı güreş organizasyonlarından biri haline gelen Geleneksel 16. Kocasinan Yağlı Güreşlerimizin yapılacağı er meydanına bu yıl da tüm güreşseverleri dâvet ediyorum’’ dedi. Güreşlerde, 6 bin kişilik etli pilav ve ayran dağıtılacak.

31.07.2009


 

Barcelonalı Hleb, tekrar Stuttgart’ta

İspanya Birinci Futbol Ligi’nin (La Liga) son şampiyonu Barcelona’nın Belaruslu futbolcusu Aleksandr Hleb, eski takımı Vfb Stuttgart’a 1 yıllığına kiralık gitmeyi kabul etti.

Barcelona’dan yapılan açıklamada, 28 yaşındaki Hleb’in kiralık olarak 1 yıllığına 2000-2005 yılları arasında formasını giydiği Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Vfb Stuttgart’a gideceği bildirildi. İspanyol medyasında çıkan haberlerde ise Hleb’in yılın takası olarak nitelendirilen ‘’Zlatan Ibrahimovic-Samuel Eto’o’’ takasında yer almasına rağmen İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter’de forma giymektense eski takımı Vfb Stuttgart’ta forma giymeyi tercih ettiği belirtildi. İngiltere’nin Arsenal ekibinden geçen yıl Barcelona’ya 18 milyon avroya transfer olan Hleb, İngiliz takımında 3 sezon forma giymişti.

31.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.