02 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Denizli, ‘Umuyorum, Allah bunu bizden esirgemez’

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu akşamki TFF Süper Kupa’yı kazanmaları halinde yeni sezona kupayla başlamanın önemli olduğunu belirterek, “Umut ediyorum ki bu kadar şey yaşadıktan sonra Allah bunu bizden esirgemez” dedi.

Maç öncesinde, dün Swiss Otel’de düzenlenen basın toplantısına futbolcusu Ferrari’yle birlikte katılan teknik direktör Mustafa Denizli, Süper Kupa’yı kazanmaları halinde, bu kupayı kazanan ilk Türk teknik adam olacağının hatırlatılması üzerine, “Süper Kupa’ya gelinceye kadar ilk defa yaşadığımız, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’la yaşadığım şampiyonluklar var. Süper Kupa’yı da kazanırsak, hem geçtiğimiz sezonu 3 kupayla kapatma, hem de yeni sezona kupayla başlamak, camia adına önemli bir olay. Umut ediyorum ki bu kadar şey yaşadıktan sonra Allah bunu bizden esirgemez” diye konuştu.

“Beşiktaş’ta bu sezon geçen yıldan farklı olarak neler göreceğiz” şeklindeki bir soruya ise Mustafa Denizli, “Öncelikle olarak, benim futbolcularımın başlama pozisyonu var. Geçen yıl sezona başlayan teknik kadro biz değildik; bu sezon öncesi daha sağlıklı bir dönemg eçirmek, düşündüğümüz kadroyu oluşturmak açısından avantajlı konum vardı. Geçen yıldan farklı olarka bu yıl iki unvanla birden başlıyoruz. Bunun için de bu sezon bu fırsatın tanınmaması için hedef takım durumundayız. Geçen yıldan daha tempolu daha mücadeleci olmak mecburiyetindeyiz. Yaptığımız transferlerin öncelikli düşüncesi buydu” karşılığını verdi.

NİHAT SÜPER KUPA’DA OYNAYACAK

Denizli, kupa finaliyle ilgili son olarak da şunları söyledi: “Beşiktaş olarak camianın taraftarlarının neler beklediğinin bilincindeyiz. Yarın (bugün) bu çerçeve içinde mücadele edip sezona en azından mutlu bir şekilde başlamanın planlarını yapıyoruz. Yarınki maç neticede klasik manada oynanan bir takımın Turkcell Süper Lig şampiyonu diğer takımın da Fortis Türkiye Kupası’nı kazanan takım olmasıydı. Ancak statüde değişiklik yapıldı. Bence iyi de oldu. Umut ediyorum yarın (bu) akşam Beşiktaş camiasını mutlu bir Pazar akşamı yaşar.” Tecrübeli teknik adam, Nihat Kahveci’nin bugünkü maçta forma giyip giymeyeceği yönündeki bir soruya da, “Nihat Kahveci, oynayacak. Nihat’ın yıllardır derbi özlemi çektiği doğrudur. Her ne kadar içinde olmasa da takip ediyordu. Yarın (bu) akşam bu derbi özlemini giderecek. Ama şu anda süre olarak onu çok fazla sahada görevlendirip en azından fiziksel olarak bu sorunla karşılaşmamasını düşünüyorum. Nihat, önümüzdeki 2 hafta içinde düşündüğümüz çizgiye ulaşacaktır. Kademeli olarak kendisinden birkaç maç istifade edeceğiz. Ondan sonra uzun görevler kendisine verilecektir” cevabını verdi.

FERRARİ: “KUPAYI KAZANMAK İSTİYORUZ”

Beşiktaş’ın yeni transferi Matteo Ferrari ise çok iyi çalıştıklarını ve ciddi bir iş yaptıklarını belirterek, kupayı kazanmak istediklerini söyledi. Ferrari, kampta ciddi rakiplerle hazırlık maçları yaptıklarını da hatırlatarak, “Barış Kupası’na katıldık. Burada prestijli takımlarla oynadık. Hazırız; bu kupayı kazanmak istiyoruz.”

Fenerbahçe’nin iyi bir takım olduğunu da sözlerine ekleyen İtalyan futbolcu, bu akşamki maçın yeni sezon öncesi çok iyi bir hazırlık maçı olacağını da kaydetti.

02.08.2009


 

Buyrun futbolun ‘Süper’ galasına

3500 güvenlik görevlisi

BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe futbol takımları arasında bu akşam oynanacak TFF Süper Kupa maçı için olağanüstü güvenlik önlemleri uygulanacak. Derbide 1850 emniyet personeli görev yapacak. Stat giriş kapıları saat 18.00’den itibaren açılacak. Maçta ayrıca 1630 özel güvenlik personeli görevlendirilecek.Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 6’sı polis kamerası, 42’si stat kamerası olmak üzere toplam 48 kamerayla tespit yapılacak. Stat ve çevresinde alkollü içki içilmeyecek ve satışı da yapılmayacak. Aşırı derecede alkollü olan şahıslar stada alınmayacak. Her iki takım taraftarları da stadı yarı yarıya kullanacak. TFF Süper Kupa maçı için Atatürk Olimpiyat Stadı’na gelecek Beşiktaş ve Fenerbahçeli taraftarlar, güvenlik nedeniyle ayrı ayrı güzergahları kullanacaklar. Müsabakaya özel araçlarıyla gelmek isteyen taraftarlar, kulüplerine müracaat ederek araç sticker’ı alacaklar. Sticker’sız hiçbir araç stat çevresine sokulmayacak.

FUTBOLDA 2009_2010 sezonu öncesi ilk dev maç, bu akşam Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında İstanbul’da yapılacak. Olimpiyat Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak ve Fox TV’den naklen yayınlanacak dev maçı, hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım’ın yardımcılıklarını Serkan Gençerler ve Volkan Narinç yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Aytekin Durmaz. Karşılaşmanın hakem gözlemciliğini Ahmet Akçay, Futbol Federasyonu temsilciliklerini ise Soysal Oğuz ile Zeki Karamanlılar yapacak.

SON HAZIRLIKLAR

Beşiktaş ile Fenerbahçe, maçın hazırlıklarını dün yapacakları antrenmanlarla tamamladı.

Mustafa Denizli yönetiminde geçen sezon Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek 19 yıl sonra ‘’duble’’ yapan Beşiktaş, bu başarısını TFF Süper Kupa ile taçlandırmak istiyor.

Christoph Daum ile yeni bir başlangıç yapan Fenerbahçe ise, sezon öncesi kupayı müzesine götürerek, lige moralli başlamak amacında.

Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Delgado, İbrahim Toraman ve Ekrem, yarınki maçta forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de ise aynı sebeple Özer ve Roberto Carlos kadroda yer alamayacak.

02.08.2009


 

“Hakan Şükür'ün formasını istiyorum”

ÖNCEKİ gün İstanbul’a gelen Galatasaray’ın yeni transferi Elano Blumer, dün sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmî sözleşme imzaladı. Galatarasaya’a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Brezilyalı oyuncu, sarı_kırmızılı kulübün büyüklüğünü daha önceden bildiğini söyledi. Elano Blumer, Galatasaray takımının efsanevi futbolcularından Hakan Şükür’ü yakından tanıdığını kaydederken, onun 9 numaralı formasını giymek istediğini açıkladı.

Galatasaray’a transfer olmadan önce araştırmaları olduğunu kaydeden Brezilyalı yıldız, özellikle teknik direktör Frank Rijkaard’dan burada çalışmasının tercihinde önemli bir etken olduğunu dile getirirken, ‘’Galatasaray’ın geçmişine baktığımızda Taffarel ve Capone gibi önemli Brezilyalı futbolcular burada oynadı. Yabancı oyuncularının ve Türk futbolcularının ne kadar kaliteli olduğunu biliyorum. Bu tip şeylerin bir araya gelmesiyle Galatasaray’a geldim’’ ifadelerini kullandı.

‘’GALATASARAY’I ÇOK BAŞARILI YERLERE TAŞIYACAĞIZ’’

Kendisinin hem çok teknik, hem de çok disiplinli bir oyuncu olduğu şeklindeki bir yoruma, ‘’Brezilyalı futbolcular biraz rahat oynamayı seviyorlar. Ama mücadeleci yanım var’’ diyen Elano, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Galatasaray’daki futbolcular çok kaliteli. Kendi kalitemle beraber diğer futbolcuların kalitesi birleştiği zaman, maksimum düzeyde bir Elano gösterip Galatasaray’ı çok başarılı yerlere taşıyacağız. Benim ilk amacım 10 numara pozisyonu oynamak. Ama sağ, ya da sol hiç fark etmez. Galatasaray’daki futbolculara ve hocamıza elimden geldiği kadar yardım etmek istiyorum. Artık pozisyon seçimi de onlara kalıyor. Ama ilk baştaki amacım onlara yardım etmek.’’

Hakan Şükür’’ün çok beğendiği bir futbolcu olduğunu aktaran Elano, ‘’Hakan Şükür’den sonra 9 numaralı formanın kimse tarafından giyilmediğini biliyorum. Kulübümün bana vereceği fırsatla, bu formayla çok başarılı olacağımı düşünüyorum. Hakan Şükür’ün bu formayla neler yaptığını, geçmişinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. O formayı giyip aynı başarılara sahip olmak istiyorum’’ dedi.

Elano, Galatasaray taraftarının önüne çıkmak için sabırsızlandığını da sözlerine ekleyerek, ‘’Bir an önce futbolumu oynamak istiyorum. Tatilden döndüm. Yaklaşık 2 gündür idmanlarıma İngiltere’de devam ediyordum. O yüzden bir an önce takıma katılmak, antrenmanlara başlamak ve Ali Sami Yen Stadı’ndaki o atmosferi yaşamak istiyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.

02.08.2009


 

Sivas’a mangallı moral

nŞAMPİYONLAR Ligi 3. tur ön eleme maçında Anderlecht’e farklı mağlup olan Sivasspor, rövanş karşılaşmasına mangal keyfi yaparak hazırlanıyor. Futbolculara moral vermek amacıyla antrenmanı izlemeye gelen Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya da, azim ve kararlılıktan vazgeçilmediği sürece hiçbir engelin önlerinde duramayacağını söyledi. Bu arada, bir soru üzerine de Milletvekili Yerlikaya, Başbakan’ın talimatları doğrultusunda Sivas’a Avrupa’nın en modern stadını yapacaklarını söyledi.

02.08.2009


 

Yıldız erkekler Balkan Şampiyonu

Tekirdağ’da devam eden Balkan Bisiklet Yol Şampiyonası’nın ikinci gününde, Türk Milli Takımı, yıldız erkekler (15-16 yaş) yol yarışında altın madalya kazandı. Marmara Ereğlisi Seymen yolu üzerinden başlayan ve Tekirdağ kent merkezine kadar devam eden 70 kilometrelik parkurda Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan, Romanya, Bosna Hersek, Yunanistan ve Bulgaristan’dan toplam 34 sporcu yarıştı. Etabı, 1 saat 46 dakika 20 saniyede tamamlayan Türk Milli Takımı sporcusu Ahmet Örken birinci, İlhan Çelik tekerlek farkıyla ikinci ve bitiş çizgisine iki saniye sonra ulaşan Fatih Keleş üçüncü tamamladı. Milli sporcu Örken, yıldız erkeklerde dün yapılan, zamana karşı yol yarışını da birinci tamamlayarak, bu kategoride Balkan şampiyonluğuna ulaşmıştı.

02.08.2009


 

Kayseri ele avuca sığmayacak

nKAYSERİSPOR Kulübü Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, geçen yılki performanslarının üzerinde bir çizgi yakalayacaklarını iddia etti. Bu sezon koşan, mücadele eden ve çok kaliteli bir takım oluşturduklarını vurgulayan Miraboğlu, “Lige iyi bir başlangıç yapıp daha üst düzeyde oynayan bir Kayserispor ortaya koyacağız. Adeta yıldızlar topluluğu bir takım oluşturduk. Geleceğe yatırım yaptık. Bu takım birkaç sene sonra ele avuca sığmayacak. Büyük başarılara imza atacağız.’’

02.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.