11 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

İsrail, Gazze’yi havadan vurdu

İKİ aylık sükûnetin ardından ilk olan saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail Ordu Sözcülüğü, operasyonun Gazze’den yapılan havan topu ve roket saldırılarına misilleme amacı taşıdığını açıkladı.

Vurulan tünelin ise Gazze’ye silâh ve mühimmat sokmak için kullanıldığı öne sürüldü. Filistinliler ise tünelden zorunlu ihtiyaç maddelerini geçirdiklerini savunuyor. İsrail uçakları Gazze Şeridi’ndeki son hava saldırısını 18 Haziran’da düzenlemişti. Gazze’deki bazı küçük gruplar, Hamas’ın engelleme girişimlerine rağmen zaman zaman İsrail’e roket saldırıları düzenliyor. Dün Erez geçiş noktasına yöneltilen havan topları, sınırın Filistin bölgesine düşmüştü. Önceki gün fırlatılan roket ise İsrail tarafına açık alana isabet etmişti. Filistin kaynakları, İsrail’i sınıra yakın bölgelerdeki ekili arazilere zarar vermekle de suçluyor. İsrail’in Aralık ayında hava ve karadan düzenlediği saldırılarda bin 400 Filistinli hayatını kaybetmişti. 22 gün süren savaşta 13 İsrailli ölmüştü.

ABBAS VE NETANYAHU'YU

BULUŞTURMA ÇABASI

Bu arada ABD, Rusya, BM ve AB’nin oluşturduğu Orta Doğu Dörtlüsü’nün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında gelecek ay toplantı yapılmasını sağlamaya çalıştığı bildirildi. İsrail’de yayımlanan Yedioth Ahranot gazetesi, Orta Doğu Dörtlüsü temsilcilerinin, BM Genel Kurulu’nun gelecek ayki toplantıları sırasında, Netanyahu ile Abbas’ı bir araya getirmeyi planladığını yazdı. Haberde, İsrail’in bu girişimle ilgili tavrını henüz belirlemediği kaydedildi. Görüşme olursa, bu Netanyahu’nun Başbakanlık görevini üstlendiğinden bu yana Abbas’la karşılıklı ilk görüşmesi olacak. İsrail ile Filistin Yönetimi arasındaki barış görüşmeleri, İsrail ordusunun geçen ocak ayında Gazze Şeridi’ne yönelik “Dökme Kurşun” operasyonu sırasında kesilmişti. Tel Aviv/aa

11.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail, Gazze’yi havadan vurdu

  Sarkozy’nın “Akdeniz projesi” can çekişiyor

  Marakot tayfunu 7 milyon Çinliyi etkiledi

  Irak’ta bombalı saldırılar: 41 ölü

  Filipinler, isyancılarla masaya oturuyor

  “Dinimiz ve yolumuz bir”

  İran’dan AB’nin bildirisine tepki

  Çin paranoyası Afgan uçağını geri göndertti

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.