11 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Atletizm takımımızın madalya umudu var

BAŞKAN Mehmet Terzi, 12. Dünya Atletizm Şampiyonası’nın başlamasına günler kala, milli takımı ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Almanya’nın başkenti Berlin’de, 15-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak 12. Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılacak milli takımın 9 atletten oluştuğunu belirten başkan Terzi, madalyaya uzanabilecek sporculardan kurulu bir kadro oluşturduklarını ifade etti. Terzi, 5 bin ve 10 bin metrede Elvan Abeylegesse ile uzun atlamada Karin Melis Mey’in madalya umutları olduğunu söyleyerek, ‘’Elvan ve Karin Melis Mey’den madalya bekliyoruz. Nevin Yanıt daha önce olimpiyatlarda yarı final koştu. Bu şampiyonada kendisinden final koşmasını umut ediyoruz. Aynı şekilde 3 bin metrede Aslı Çakır’dan final, Yeliz Kurt’tan da yarı final bekliyoruz’’ dedi. Madalya umudu bir başka sporcu olan Selim Bayrak’ın sakatlığının kendileri için tam bir ‘şok’ olduğunu kaydeden Terzi, ‘’Selim’in topuğunda bir iltihaplanma söz konusu. 10-15 gün sürecek bir tedavi dönemi var. Bizim için dezavantaj oldu. Bir başka önemli sporcumuz Halil Akkaş, Akdeniz Oyunları’nda üst üste 4 yarış koştu ve ardından o da bir sakatlık geçirdi. Halil’in sakatlığı şu an geçmiş durumda, ancak antrenman eksiği bulunduğundan kendisini götüremiyoruz. Aynı şekilde Türkan Erişmiş de Universiad’da yaşadığı sakatlıktan dolayı kadroda yer alamıyor. Birtakım olumsuzluklar peş peşe geldi’’ diye konuştu. Ankara/aa

11.08.2009


 

Trabzon gözünü Avrupa’ya çevirdi

Turkcell Süper Lig’de deplasmanda Sivasspor’u 2-1 yenen Trabzonspor’da, kulüp başkanı Sadri Şener, lige iyi bir başlangıç yaptıklarını, şu an kendileri için daha öncelikli olanın Avrupa Ligi’ne girebilmek olduğunu söyledi. Şener, yaptığı açıklamada, ‘’Takım iyiydi. Daha da iyi olur inşallah. Sivasspor’u yenerek iyi bir başlangıç yaptık. Şu an bizim için daha öncelikli olan Avrupa Ligi’ne girebilmek’’ dedi. UEFA Avrupa Ligi play-off aşamasındaki rakipleri Toulouse’un, Trabzonspor’un denginde bir takım olduğunu ifade eden Şener, ‘’Fransa liginde çok ciddi başarısı yok ama neticede bir Fransız takımı ile oynayacağız. Hoca da takımla ilgili raporları aldı. Toulouse, zor bir rakip değil, kolay da değil. Rakibimiz karşısında istediğimiz sonuçları alarak, Avrupa Ligi’nde mücadele etmek istiyoruz. Eğer Avrupa Ligi’ne kalırsak ekonomik olarak da önemli bir adım atmış olacağız’’ diye konuştu. Şener, Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar’ın, özel hayattaki sakatlığı sebebiyle kulübe başvurarak, oynamadığı 2 aylık süre için kendisine ödeme yapılmamasını isteyen kalecileri Tolga Zengin’i 2009 Fair Play ödülüne aday göstereceklerini açıklamasından da memnunluk duyduklarını ifade etti. Trabzon/aa

11.08.2009


 

İlk haftanın lideri Fenerbahçe

Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun ilk hafta maçları önceki gün oynanan 5 maçla tamamlandı. Sezonun açılış maçında geçen yılı 2 kupa ile tamamlayan Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı karşılaşmada 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Siyah-beyazlıların golünü yeni transfer Fink atarken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un golü ise İbrahim Akın'dan geldi.

Geçen sezonu 2. tamamlayarak Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan ancak 5-0'ın rövanşında Çarşamba günü RSC Anderlecht'i 3-1 yenmesine rağmen lige veda eden Sivasspor, evinde UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Trabzonspor'u ağırladı. Karşılaşmayı konuk ekip Trabzonspor, 2-1 kazanarak lige galibiyetle başladı. Bordo-mavililerin gollerini Selçuk İnan ve Ceyhun atarken, ev sahibi Sivasspor'un tek golü ise Kamanan'dan geldi.

Galatasaray zorlu Gaziantepspor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. Sarı-kırmızılıların golleri Arda, Mustafa Sarp ve Nonda'dan gelirken, Gaziantepspor'un gollerini Da Silva ile Tabata attı. Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard, yeni transferlerden kaleci Franko, Mustafa Sarp, Gökhan Zan, Keita'ya ilk 11'de forma verirken Elano'yu maç kadrosuna almadı.

Haftanın son maçında Denizli'de Denizlispor ile karşılaşan Fenerbahçe, mücadeleyi İspanyol golcüsü Guiza'nın 1. ve 87. dakikalarda attığı gollerle 2-0 kazandı. Sarı-lacivertli takımda teknik direktörlük görevini 2. kez üstlenen Daum, ligin ilk maçında yeni transferlerden Cristian, Dos Santos ve Bilica ile karşılaşmaya başlamayı tercih ederken, Mehmet Topuz'u ise son dakikalarda oyuna aldı.

Bu arada karşılaşmanın 2. yarısında şehir elektrik şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle stat ışıkları söndü. Ara verilen karşılaşmaya yaklaşık 40 dakika sonra arızanın giderilmesinin ardından devam edildi.

Süper Lig'in ilk haftasında toplam 20 gol atılırken, kendi sahasında maç kazanan tek takım, ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşa'yı 2-1 yenen Bursaspor oldu. İlk haftada 4 maçı deplasmanda oynayan takımlar kazanırken, 2'si 0-0 olmak üzere, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

11.08.2009


 

Takımın havası bir başka

FENERBAHÇE Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, Denizlispor galibiyetiyle sezona iyi başlayan futbol takımlarının, mücadele gücünün geçen sezona göre daha iyi olduğunu, bunun da çok sevindirici olduğunu ifade etti. Özdemir, Denizlispor maçıyla ilgili FB TV’ye yaptığı açıklamada, ‘’Bu sezon takımın havası geçen seneye hiç benzemiyor. Arkadaşlarımız, oyuncularımız, futbolcularımız maçın başından son dakikaya kadar mücadele ediyorlar. Bu çok sevindirici’’ dedi. İlerleyen haftalarda takımın daha iyi olacağını kaydeden Özdemir, ‘’Tahmin ediyorum önümüzdeki haftalarda takım daha oturacak ve kondisyonunu bulacak. Bundan sonra her hafta düzelerek, daha iyi futbol oynayarak sezona daha hazır hale gelecek’’ diye konuştu. İstanbul/aa

11.08.2009


 

Engelli haltercilerin hedefi büyük

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’un engelli 4 haltercisi Avrupa ve dünya şampiyonu olmak istiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Halter Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde her biri Türkiye şampiyonu olan engelli sporcular Özlem Becerikli, Cihan Kubilay, Turan Mutlu ve Levent Tutku’yu çalıştıran dünya ikincisi milli halterci Şule Şahbaz, yaptığı açıklamada, hedeflerinin öncelikle Avrupa Şampiyonluğu, 2010 yılında da Dünya Şampiyonluğu elde etmek olduğunu belirtti. Avrupa Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nın aralık ayında Almanya’da yapılacağını anımsatan Şahbaz, şöyle konuştu: ‘’Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor olarak 4 engelli sporcuyla bu şampiyonaya katılacağız. Engelli 4 sporcumuzun, Avrupa Şampiyonası’ndan 4 madalyayla ülkemize dönmesini hedefliyoruz. Madalyaların renklerini söylemek henüz erken,ama 4’ünden de birincilik bekliyorum.’’ Kocaeli/aa

11.08.2009


 

Fener bileğinin gücüyle kazandı

TURKCELL Süper Lig’de Denizlispor’u deplasmanda 2-0 mağlup eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum üst üste çok maç yapıp seyahat etmelerine rağmen sahada mutlak kazanmayı isteyen, mücadeleci bir Fenerbahçe bulduğunu ifade etti. Daum, “Takım mücadeleyle sezona girdi. Takımda yüksek motivasyon gördüm. Skoru geç 2-0 yapabildik ama her pozisyonun gol olacağı garantisi yok. Gol atmak için de saat geç olmuştu. Hocalık kariyerimde bir ilk yaşadım. Dün başlayan maç, bugün bitti. Denizli’den iyi bir hisle ayrılıyoruz. Denizli’ye sezonda başarılar diliyoruz. Türkiye’de son oynadığım maç Denizli’deydi, başlangıç da burada oldu. Yepyeni bir Fenerbahçe gördük ve yaşıyoruz.’’ Bir gazetecinin Fenerbahçe’nin geçen sezon lider olamadığını ve bu sezon ilk haftayı lider tamamladığını söylemesi üzerine Daum, “Ben en son maçtan sonra lider olmak istiyorum.’’ diye konuştu. Denizlispor-Fenerbahçe maçının oynandığı Denizli Atatürk Stadı’nda elektrikler kesilince müsabaka 40 dakika durmuştu.

11.08.2009


 

Gökhan Güleç, Kasımpaşa'yla anlaştı

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın yeni sezonda kadrosuna düşünmediği Gökhan Güleç, ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşaspor ile anlaştı. Bursaspor Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, geçtiğimiz sezon Yeşil - beyazlı takıma katılan ve 5 gol atan golcü oyuncunun Kasımpaşaspor'la anlaştığını açıkladı. Gökhan Güleç'in, pazar günü oynanan Kasımpaşaspor maçı öncesi kulüp yöneticileriyle biraraya geldiği ve transferin bitirildiği belirtildi. Gökhan Güleç'i, gol yollarında sıkıntı çeken Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Besim Durmuş'un istediği öğrenildi. Gökhan Güleç'in, İstanbul'da önümüzdeki günlerde kendisini Kasımpaşa'lı yapacak imzayı atması bekleniyor. Bursa/cihan

11.08.2009


 

Zenit, Advocaat’la yollarını ayırdı

RUSYA Birinci Futbol Ligi takımlarından Zenit St. Petersburg’da yönetim, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat’ın işine son verdi. Fatih Tekke’nin de forma giydiği St. Petersburg Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, Tom takımına 2-0 kaybedilen lig maçının ardından, Advocaat’ın sözleşmesi feshedildi. Gelecek yıldan itibaren Belçika Milli Takımı’nı çalıştıracak Advocaat’ın, bu kararından sonra Zenit’i ‘’boşladığı’’ iddia edilen açıklamada, ‘’Advocaat, Belçika’ya gitmeye karar verdiğinden bu yana Zenit’in aldığı sonuçlar, gözle görülür bir şekilde düştü. Taraftar da yönetim de Zenit’in ligdeki yerinden memnun değil’’ denildi.

11.08.2009


 

Keita’nın durumu iyi

GALATASARAY'IN yeni transferi Abdul Kader Keita’nın, Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada dili boğazına kaçtı ve büyük bir tehlike atlattı. Karşılaşmanın 40. dakikasında rakibiyle çarpışan Keita yerde kaldı. Kısa bir süre için bilincini kaybeden ve dili soluk borusuna kaçan Keita, sağlık görevlilerinin anında müdahalesi sonrasında maça devam edebilecek hale geldi. Abdul Kader Keita’nın pozisyon sonrasında hemen kendine gelmesi, ciddi bir durumunun olmaması ve oyuna devam etmesi herkesi sevindirdi. Keita’nın maç sonrasında da durumunun iyi olduğu belirtildi.

11.08.2009


 

Lucescu’nun Shaktar’ı korkutuyor

UEFA'DA Sivasspor’un rakibi olan Teknik Direktör Mircea Lucescu’nun takımı Shakhtar Donetsk, Ukrayna 1. Ligi’nde oynadığı maçta Metalurg Donetsk’i 4 - 1 mağlup etti. Sivaspor’dan bir teknik adamın da izlediği Donetsk’teki maçta Shakhtar Donetsk’in gollerini Chenher (kendi kalesine), Gladky (2) ve Kucher kaydetti. Rakip Metalurg Donetsk’in tek golü ise Ekeh’ten geldi. Bilindiği gibi daha önce 20 Ağustos’ta Donetsk’te oynanacağı açıklanan UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçının aynı tarihte Sivas’a alındığı, rövanş maçının ise 27 Ağustos yerine 25 Ağustos’ta Donetsk’te oynanacağı belirtilmişti.

11.08.2009


 

Guiza: Golleri kimin attığı önemli değil

DENİZLİSPOR ile oynadığı karşılaşmayı 2-0 kazanan Fenerbahçe’nin gollerini atan Güiza, takımın galibiyetle başlamasının ve bunu sürdürecek olmasının önemli olduğunu söyledi. Turkcell Süper Lig’in ilk haftasında Güiza, yaptığı açıklamada ‘’Bizim için çok önemli olan galibiyetle başlamak. Golleri benim atmam önemli değil. Önemli olan, takımın galibiyetle başlaması ve bunu sürdürecek olması’’ dedi. Güiza, bir gazetecinin sorusuna da ‘’Sizin de gördüğünüz gibi bu sene daha diri, daha taze başladık. Bu sene bu canlılığı, tazeliği korumamız lazım. Daha fazla verim alındığı çok normal, çok doğru. Kullanıyoruz topları, topa sahip oluyoruz. Sahip olduğumuz topları daha etkili şekilde kullanmak için elimizden gelini yapıyoruz’’ cevabını verdi.

11.08.2009


 

Tuncay'a Aston Villa yolu gözüktü

UZUN zamandır transfer gündeminden düşmeyen ve adı Almanya ile İngiltere'de bir çok kulüple anılan Tuncay Şanlı'nın kulubü Middlesborough'un Aston Villa ile 7 milyon Sterlin'e anlaştığı belirtildi. Daily Mail gazetesinin verdiği habere göre transeferi bir türlü gerçekleşmeyen Tuncay için Tottenham kulubünün devreye girmesinden sonra Aston Villa'nın işlemlerini hızlandırdığı ve kulüple anlaştığı açıklandı.

11.08.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

İstanbul Bş. Belediyespor-Beşiktaş: ( 1 - 1 )

Antalyaspor-Ankaraspor: ( 0 - 1 )

Diyarbakırspor-Ankaragücü: ( 2 - 2 )

Sivasspor-Trabzonspor: ( 1 - 2 )

Gaziantepspor-Galatasaray: ( 2 - 3 )

Gençlerbirliği-Kayserispor: ( 0 - 0 )

Bursaspor-Kasımpaşa: ( 2 - 1 )

Manisaspor-Eskişehirspor: ( 0 - 0 )

Denizlispor-Fenerbahçe: ( 0 - 2 )

11.08.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Arda Turan (G.SARAY)

11.08.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Bünyamin Gezer

(GAZİANTEPSPOR-GALATASARAY)

11.08.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

TRABZONSPOR

11.08.2009


 

2. HAFTANIN PROGRAMI

15 Ağustos Cumartesi: 19.30 Trabzonspor - Diyarbakırspor, Ankaragücü - Manisaspor, Galatasaray - Denizlispor. 16 Ağustos Pazar: Fenerbahçe - Sivasspor, Kasımpaşa - İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Eskişehirspor - Bursaspor, Ankaraspor - Gençlerbirliği, Kayserispor - Gaziantepspor. 17 Ağustos Pazartesi: Beşiktaş - Antalyaspor.

11.08.2009


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y Av P

1. FENERBAHÇE 1 1 0 0 2 0 2 3

2. GALATASARAY 1 1 0 0 3 2 1 3

3. TRABZONSPOR 1 1 0 0 2 1 1 3

4. BURSASPOR 1 1 0 0 2 1 1 3

5. ANKARASPOR 1 1 0 0 1 0 1 3

6. DİYARBAKIR 1 0 1 0 2 2 0 1

7. ANKARAGÜCÜ 1 0 1 0 2 2 0 1

8. İSTANBUL BŞ.BLD 1 0 1 0 1 1 0 1

9. BEŞİKTAŞ 1 0 1 0 1 1 0 1

10. GENÇLERBİRLİĞİ 1 0 1 0 0 0 0 1

11. KAYSERİSPOR 1 0 1 0 0 0 0 1

12. MANİSASPOR 1 0 1 0 0 0 0 1

13. ESKİŞEHİRSPOR 1 0 1 0 0 0 0 1

14. GAZİANTEP 1 0 0 1 2 3 -1 0

15. SİVASSPOR 1 0 0 1 1 2 -1 0

16. KASIMPAŞA 1 0 0 1 1 2 -1 0

17. ANTALYASPOR 1 0 0 1 0 1 -1 0

18. DENİZLİSPOR 1 0 0 1 0 2 -2 0

11.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.