13 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Darbeye isyan sürüyor

HONDURAS'TA, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Devlet Başkanı Manuel Zelaya yanlısı binlerce kişinin darbe karşıtı gösterisinin ardından başşehre sokağa çıkma yasağı yeniden yürürlüğe konuldu. Darbe sonrası oluşturulan hükümetin Enformasyon Bakanı Rene Zepeda, sokağa çıkma yasağının saat 22.00’den sabah saat 05.00’e kadar ve yalnızca başşehir Tegucigalpa’da uygulanacağını söyledi.

Honduras’ta önceki gün darbe sonrası en büyük gösterilerden biri yapıldı. Zelaya yanlıları ülkenin dört bir yanından yayan olarak başkent Tegucigalpa’ya akın ederek, burada darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski devlet başkanının görevine iade edilmesini istediler.

Yurt dışında sürgünde olan Zelaya’nın Honduras’ta bulunan karısı Xiomara Castro, Honduras bayrakları taşıyan 10 bin göstericiye hitaben yaptığı konuşmada, 28 Hazirandaki darbenin ardından direnişin 45 gündür sürdüğünü, halkın hâlâ sokaklarda olduğunu söyledi. Tegucigalpa’nın yanı sıra dün ülkenin ikinci büyük kenti San Pedro Sula’da da yaklaşık 4 bin Zelaya yanlısı gösteri yaptı.

Göstericiler, eylemlerinin Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) heyetinin Honduras’a yapacağı ziyaretle çakışması için geçen çarşamba günü yürüyüşe başlamışlardı. Ancak darbecilerin iktidara getirdiği hükümet, OAS heyetinin planlanan ziyaretini engellemişti.

OAS’ın gelecek hafta için yollamaya çalıştığı heyette Arjantin, Kanada, Kostarika, Jamaika, Meksika ve Dominik Cumhuriyeti dışişleri bakanlarının yer alacağı belirtiliyor. Honduras’ta, 28 Haziranda yapılan darbe ile Devlet Başkanı Manuel Zelaya sürgüne gönderilmiş, bu göreve Roberto Micheletti atanmıştı. Amerikan Devletleri Örgütü, Micheletti’yi, Zelaya’nın görevine dönmesi konusunda uluslararası müzakerecilerle görüşmesi için ikna etmeye çalışıyor. Tegucigalpa / aa

13.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbeye isyan sürüyor

  ABD heyeti Suriye'de

  Morakot tayfununun faturası ağır

  Domuz gribi ayrım yapmıyor

  Rusya-Ukrayna arasında ciddî gerginlik

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.