13 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

AB standartlarında demokrasi istiyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘demokratik açılım’ çalışmaları kapsamında kendisini ziyaret eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, “TOBB’un vizyonu, bireysel hak ve özgürlüklerin 72 milyonun tamamı için Avrupa Birliği standartlarına yükseltilmesidir” dedi.

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, ‘’Demokratik Açılım’’ çalışmasına ilişkin ‘’İnanın bu, iç siyasi polemiklere feda edilecek bir konu değil. Gelin el ele verelim, bu sorunu çözelim. Bizim niyetimiz, dileğimiz, samimî çalışmamız bunun içindir’’ dedi.

Bakan Atalay, ‘’Demokratik Açılım’’ çalışması kapsamında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve başkanlık divanı üyeleriyle bir araya geldi. TOBB Genel Merkezi’ndeki görüşmeye, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş de katıldı. İçişleri Bakanı Atalay, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ‘’demokratik açılım’’ ya da ‘’Kardeşlik ve Huzur Projesi’’ olarak nitelendirdikleri çalışmanın, mutabakat zeminini inşa etme, arttırma ve güçlendirmeye yönelik görüşmelere devam ettiklerini ve bu çerçevede sivil toplum kuruluşlarından ilk olarak TOBB’u ziyaret ettiklerini söyledi. Atalay, TOBB’un Türkiye’deki en büyük çatı kuruluşlardan biri olduğunu ifade ederek, birliğin Fethiye’den Yüksekova’ya, Edirne’den Hakkâri’ye her il ve ilçede uzantıları olduğunu, ekonomik hayatın nabzını tuttuğunu belirtti. Görüşmede çalışmayı, niyet ve düşüncelerini anlattıklarını kaydeden Atalay, ‘’Bu konuda en önemli, en fazla üzerinde durduğumuz husus, geniş bir mutabakatla, gerek Meclis çatısı altında, siyasî partilerimiz olarak, gerek genel toplum düzeyinde sivil toplum kuruluşlarımız, medyamız, aydınlarımız, düşünürlerimiz, bu konuda kafa yoranlar ve bütün toplum kesimleri olarak bu sorunu birlikte değerlendirelim, çözüm yollarını birlikte arayalım’’ diye konuştu.

Atalay, bu konuda usul, üslup ve yöntemi çok önemli gördüklerini vurgulayarak, bir eksik bırakmak istemediklerini, üzerlerine düşeni yapmak istediklerini dile getirdi. Bakan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Herkesle görüşmek, her görüşü almak istiyoruz. Peşin kabullerle, paketlerle çıkmıyoruz. Herkesin görüşünü, mutabakatını alarak ülkemizin bu sorununu birlikte çözelim istiyoruz. Bunun Türkiye’yi çok güçlendireceğine inanıyoruz. Her kesimden anlayış, destek ve katkı bekliyoruz. Mümkün olabildiğince bütün boyutlarını çalışıyoruz. Burada da sayın Başkana, başkanlık divanı üyelerine çok teşekkür ederim, tatil döneminde bir araya geldiler. Kendilerinden destek bekliyoruz. Geniş bir zeminleri var. Hem bu meselenin anlatılması, hem çözümüne dönük tekliflerini bekliyorum. Bu ilk görüşmemizdi, bundan sonra da görüşmelerimiz olacaktır. Bu geniş zemin ve mutabakatı oluşturmak için hepimiz çaba gösterelim. En başta üslup ve yöntemle ilgili yaptığım basın toplantısında da basınımızın desteğini istemiştim. Onu burada yineliyorum. Değerli arkadaşlar, inanın bu iç siyasî polemiklere feda edilecek bir konu değil. Gelin el ele verelim, bu sorunu çözelim. Acıları dindirelim. Türkiye’yi büyütelim. Türkiye’yi daha demokratikleştirelim. Türkiye’yi daha büyük, daha güçlü bir ülke yapalım. Bizim niyetimiz, dileğimiz, samimi çalışmamız bunun içindir.’’ Ankara / aa AB standartlarında demokrasi istiyoruz TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da bir saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Atalay’ın, katılımcı demokrasinin güzel bir örneğini sergileyerek, görüş ve düşüncelerini iş dünyasının çatı kuruluşu olan TOBB’un Başkanlık Divanı’yla paylaştığını belirterek, TOBB’un vizyonunun her zaman ifade ettikleri gibi bireysel hak ve özgürlüklerin 72 milyonun tamamı için AB standarlarına yükseltilmesi olduğunu söyledi. Demokrasinin kalitesini arttırmadan ekonominin güçlenmesinin mümkün olmadığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, güçlü ekonomi olmadan da kaliteli demokrasinin sağlanamayacağını söyledi. Bir ülkenin kalkınma düzeyinin demokrasi düzeyinden ayrı düşünülemeyeceğini belirten Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: ‘’O halde Türkiye, iyi işleyen, yöneten, denetlenebilir, hesap verebilir ve şeffaf birinci sınıf bir demokrasiye sahip olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ifade hürriyeti, din ve vicdan hürriyetiyle, teşebbüs hürriyeti tam olarak sağlanmalı ve garanti altına alınmalıdır. İnsanlarımızı ekmek, hürriyet ve emniyet arasında tercih yapmak zorunda bırakmamalıyız. Bu konuda çalışanların moral ve motivasyonlarını da düşürmemeliyiz. Hukukun her alanda egemen olduğu, barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşan, özgüveni yüksek bir Türkiye gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır.’’

13.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  SAİD NURSî'DEN NİYE SÖZ EDİLMİYOR?

  AB standartlarında demokrasi istiyoruz

  Açılım, DTP’yi de harekete geçirdi

  Eceabat’ta orman yangını

  Pide gibi hurma fiyatları da geçen yılla aynı

  Kontenjanlar boş kaldı

  e-devlette sınıfta kaldık

  EVEREST’İN ZİRVESİNDE İLK EZAN SESİ

  Enerjide, çevreci dönüşüm devri

  Casus bilgisayarlara dikkat

  İki gezegenin çarpışması tesbit edildi

  Sayaç okumada ileri teknoloji

  Hahamlardan domuz gribi duâsı

  Kızılay’dan 6.6 bin Suriyeli aileye yardım

  Ertosun'un suç duyurusuna soruşturma

  Üskül, Adlî Tıp’ı ziyaret etti

  İsteyen herkes sürece katkıda bulunabilir

  106 yılda 90 büyük deprem

  Habur’da, şoförlere iftar ve sahur

  Bahçesaray’da, 60 kişilik aile karpuzla geçiniyor

  Barkod 35 yaşında

  Benzin zamları, LPG'ye ilgiyi arttırdı

  Mayın patladı: 1 Şehit

  Kene şüphesinden bir ölüm daha

  “Uluslar arası” okullar da denklik kapsamında

  Polis servisi devrildi: 17 yaralı

  Burs, kredi ve yurt başvuruları başladı

  Memurun “zam pazarlığı” başlıyor

  Irak, borçlarını bir ay içinde ödeyecek

  Çin malının yerini Türk malı alıyor

  Rusya ile tarımda yeni dönem

  Varlık Barışı'na ek süre Resmî Gazete'de

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.