13 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

FORMAMI GERİ ALACAĞIM

Selçuk Şahin, bu hafta Sivasspor ile yapacakları mücadelenin zor geçeceğini ifade ederek taraftarlara verdiği mesajda, ''Şampiyonluğa oynuyoruz diye söylediğimiz bir ortamda kendi sahamızda puan yitiremeyiz. Güzel bir karşılaşma olacak. Bir yaz günü inşallah taraftarlarımız da stadı doldurur ve hep beraber eğleniriz'' diye konuştu.

FENERBAHÇELİ futbolcu Selçuk Şahin, 2009-2010 sezonu için oluşturulan alternatifli kadronun, 18 kişilik maç kadrosuna dahi girmeyi zorlaştırdığını belirtti. FB TV'nin sorularını cevaplayan Selçuk, hem kendi oynadığı mevkide hem de diğer mevkilerde alternatifi bol güçlü bir ekip kurulduğunu ifade ederek, ''Her bölgede ciddi adaylar var. Her oyuncu oynamak istiyor. Ben de açıkçası oynamak istiyorum ama bu konudaki tek yetki hocamızındır. Kimi iyi görürse onu oynatıyor. Şu anda ben zaman zaman sonradan forma şansı buluyorum. Bu bende kesinlikle moral bozukluğu yapmıyor, biraz daha fazla üstüne koyarak çalışmaya devam edeceğim'' diye konuştu. 11 kişilik kadroda yer alabilecek düzeye geldiğinde şans bulacağına inandığını anlatan sarı-lacivertli futbolcu, ''Her bölgede çok iyi oyuncular var. Hocamızın da yapacağı tek şey sadece 11 oyunuyu sahaya çıkarabilmek. Ben de hoca olsam aynı şeyi yapacaktım. Elbette bazı oyuncular yedek kalacak. 18'e girmek bile açıkçası zorlaştı. Her oyuncunun çok ciddi ve iyi çalışması lazım. Bunun da herkes farkında, bilincinde'' şeklinde konuştu. Hedefinin formasını geri almak olduğunu, bunun için çok çalıştığını kaydeden Selçuk, ''Ancak bütün bunların hepsinin en üstünde takımın başarısı geliyor. Takım başarılı olduktan sonra oynamışız oynamamışız bir yere kadar önemli. En önemlisi Fenerbahçe'nin başarısı'' dedi.

GEÇEN SEZONDAN ALINAN DERS

Selçuk Şahin, geçen sezonun ilk haftalarında yaşadıkları puan kayıplarını sezonun sonuna kadar telafi edemediklerini, bunları hatırlayarak yeni sezona daha bilinçli başladıklarını ifade etti. Sezona galibiyetlerle başlamanın takım için itici bir güç olduğunu anlatan Fenerbahçeli futbolcu, şöyle devam etti: ''Kazanmayı öğrenen bir takım olarak aldığımız galibiyetlerin diğer maçlarda da bize artı olarak döneceğini düşünüyoruz. Geçen sene ilk 6 maçta kötü başlayıp 10'un üzerinde puan kaybetmiştik. Sezon sonuna kadar bu fark maalesef devam etti. Sonradan toparlamamıza rağmen devam etti. Bu nedenle iyi başlamamız gerektiğinin farkındaydık. Her maçı final olarak görmeliyiz. Kaybettiğimiz puanları ileride çok arıyoruz. Sezona bunun bilincinde başladık. Tabi daha çok erken, bir maç oynadık ama çok daha disiplinli, ciddi ve her şeyin çok daha farkında olduğumuz bir sezon geçireceğiz gibi görünüyor.''

13.08.2009


 

GÜREŞİN GELECEĞİ KARANLIK

ULUSLARARASI Güreş Federasyonları Birliği'nde (FILA), grekoromen stilin olimpiyat programından çıkarılma düşüncesi nedeniyle endişe yaşanıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC), olimpiyat programına yeni spor dallarını dahil ederek, müsabakaları uzun süren bazı dallarda da değişiklikliğe gitme eğilimi taşıması, FILA yöneticilerini bu konuda projeler geliştirmeye yöneltti. Serbest ve grekoromen stilin yanı sıra bayan güreşi 7'şer sıklette yapılacak müsabakalarla, 2012 Londra Olimpiyatları'nda da yer alacak. Fakat IOC yetkilileri, daha sonraki olimpiyat oyunları için grekoromen stili programdan çıkarma ya da her stilde müsabakaları 4'er sıklete indirme düşüncesinde olduklarını FILA yöneticilerine çeşitli vesilelerle bildirdi. FILA Başkanı Raphael Martinetti, yakın dostu olan IOC Başkanı Jacques Rogge ile yaptığı görüşmelerde, serbest ve grekoromen stilin çok farklı branşlar olduğunu, bu ikisinin birleştirilmesinin doğru olmayacağını aktardığını dile getirerek, şunları söyledi:

''Gerekçe olarak medyanın güreşe ilgisinin günden güne azalması ve buna paralel olarak da sponsor desteğinin ve gelirlerin düşmesi gösteriliyor. FILA olarak en kısa zamanda bu sorunlara çözüm bulmamız gerekiyor. Güreşi daha basit ve daha izlenir bir spor durumuna getirmeliyiz. Güreş temel spor dallarından birisi. Fakat maalesef minder güreşi, geleneksel güreş dalları kadar ilgi çekmiyor. Her şeye rağmen henüz hiçbir şey için geç değil. Biz olimpiyat programında serbest ve grekoromen stili korumak, hatta plaj güreşini de olimpiyat programına sokmak düşüncesindeyiz.''

13.08.2009


 

Özer: Psikolojik sakatlığım var

SAĞ ayak bileğindeki sakatlığının geçmesinin ardından takımla çalışmalara başlayan Özer Hurmacı, ''Fiziksel olarak bir sakatlığım kalmadı, psikolojik olarak bir küçük sakatlığım var'' dedi. Sağ ayak bileğindeki sakatlığının tekrarlamaması için Fenerbahçe'ye attığı imzanın ardından ameliyat edilen Özer, durumuyla ilgili FB TV'ye yaptığı açıklamada, psikolojik sorununu antrenmanlarda ve maçlarda kısa zaman içinde gidereceğini kaydetti. Sakatlıktan yeni çıkmış bir futbolcu olarak içinde 'Tekrarlar mı?' şeklinde korku olduğunu anlatan Fenerbahçeli futbolcu, ''Fiziksel olarak bir sakatlığım kalmadı. Şimdi sadece psikolojik olarak bir küçük sakatlığım var. Bunu da yavaş yavaş antrenmanlarda maçlarda oynaya oynaya giderebileceğimi düşünüyorum. Öncelikle hafif bir korku oluyor insanın içinde. Tekrarlar mı korkusu veya ikili mücadelelerde doğal olarak bir korku var ve kontrollü oynuyorsunuz'' diye konuştu.

İKİ HAFTADA HAZIR OLURUM

Bir hafta süresince antrenmanları kontrollü yapacağını, bu sürenin sonunda yüzde yüz performans sergileyebileceğini anlatan Özer, '' Vücudumun da hazır hale gelmesi, bu da psikolojik bir korku. O da bir iki hafta alır diye düşünüyorum. Antrenmanlara başladığım zaman bu yolun yüzde 30'u diyebilirim. Geri kalan yüzde 70 maç kondisyonudur. Bunu da sadece maç oynaya oynaya yapabilirsiniz. İnşallah önümüzde de güzel maçlar var. Hazır hale geldikten sonra yavaş yavaş da maç kondisyonunu alacağım'' şeklinde konuştu.

13.08.2009


 

Trabzonspor'dan Rizespor'a sitem

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı, ligde de şampiyonluğu çok istediklerini söyledi. Bordo-mavili takımın gerçekleştirdiği antrenmanı izleyen Şener, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Şener, Sivasspor galibiyetinin çok iyi bir sonuç olduğunu belirterek, ''Geçen sene lig ikincisi olan bir takıma karşı oynadık. Orada da mağlup olmuştuk. Onun da rövanşanı almış olduk. Lige iyi başlangıç yaptık, inşallah böyle devam ederiz'' dedi. UEFA Avrupa Ligi'ni çok önemsediğini ifade eden Şener, ''Geçen bir programa katılmıştık, (Siz şampiyonluğu istemiyor, Avrupa Ligi'ni mi istiyorsunuz) diye bir soru yöneltildi. Ben şöyle açıkladım. Avrupa Ligi maçları 20-27 Ağustos'ta belli oluyor, şampiyonluk gelecek sene 15 Mayıs'ta belli oluyor. İkisini de çok istiyoruz. İnşallah da oluruz, kadromuz çok iyi. Milli takımlarda bir sürü oyuncumuz var'' diye konuştu.

Şener, Rize Stadı'nın açılışı konusunda kendilerine bir davet gelmediğini belirterek, ''Gidecektik, ama Çaykur Rizespor, stat açılışına bizi davet etmeyince gitmemiz doğru, şık olmaz, daha doğrusu bana yakışmaz. Yanılmıyorsam Başbakan, Trabzon'dan dönecek. Görüşebilirsek, görüşürüz. Görüşemezsek de yapabileceğim bir şey yok'' diye konuştu. Şener, Avrupa Ligi play-off turundaki rakipleri Toulouse'u değerlendirerek, ''Fransız takımı çok süper değil, çok kötü de değil. Futbolda oynanmadan bir şey belli olmuyor. Ama bizim takım çok iyi. Avrupa Ligi'nde grupları hak eden bir takım. Gruplara katılmayı planlıyoruz, inşallah başarırız'' ifadelerini kullandı.

TRANSFER 12 AY BİTMEZ

En son kadrolarına Hırvat oyuncu Gabriç'i kattıklarını ve artık futbolu düşünmek istediklerini anlatan Şener, şöyle konuştu: ''Ama bir takımda transfer 12 ay boyunca devam eder. Bakarız, menfaatler neyse ona göre hareket etmeye çalışırız. Transfer bitti, kapıyı kapattık diye bir şey olmaz. Bunun baş kararı hocadır. Hoca isterse, kulübe uygunsa ona göre alırız.'' Şener, dün bir basın organında, ''kaleci Tolga Zengin kendini vurdu, fair-play ödülü alıyor'' şeklinde çıkan habere ilişkin bir soruya ise, ''Özel haber deniliyor, ama haberi yapanın ismi yazmıyor ki cevap vereyim'' cevabını verdi.

13.08.2009


 

B.Paşa'da amatörlerin yüzü güldü

BAYRAMPAŞA Belediyesi, 15 yılı aşkın süredir devam eden ve gelenek halini alan amatör spor kulüplerine malzeme yardımını bu yıl da sürdürdü. Kulüpler adına Kartaltepe Spor Kulübü Başkanı ve mahalle muhtarı Cengiz Nacakçıoğlu'nun konuşmasıyla başlayan malzeme dağıtım töreni, Bayrampaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Tüfekçi'nin konuşması ve amatör spor kulüplerine malzeme tesliminin hemen ardından oynanan Bayrampaşaspor-Anadolu Üsküdar 1908 maçıyla son buldu. Törene yoğun programı nedeniyle katılamadığı belirtilen Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge yazılı açıklamasında, Türk sporunun yıllar önce ne kadar zor dönemlerden geçtiğini belirterek, maç yapmak için bakımlı bir saha bulmanın bile neredeyse imkansız olduğunu, antrenman sahalarının yetersizliğini, spor malzemelerinin ise neredeyse hiç olmadığını belirterek yardımların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Bürge, şunları kaydetti:

''Bayrampaşa Belediyesi olarak ilçede yer alan birçok sahayı yeniden düzenledik, ışıklandırdık. Yeni sahalar inşa ettik. Türkiye'de ilk kez, altında dev otoparkı olan bina üstü spor sahasını biz inşa ettik. İkincisi de bitmek üzere... Spora ve sporcuya desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik. Her yıl gerçekleştirdiğimiz amatör spor kulüplerine malzeme yardımlarımız da bunlardan sadece biri.'' Spora ve sporcuya desteklerinin artarak devam edeceğini bildiren Bürge, ''Bu vesileyle geçmiş yıllarda ve günümüzde inanılmaz başarılara imza atan sporcu büyüklerimizi saygıyla ve şükranla anmayı da bir borç biliyorum'' dedi.

13.08.2009


 

KAKA ESTONYA'DA YOLUNU KAYBETTİ

İSPANYA Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid'in yeni transferlerinden Brezilyalı futbolcu Kaka, milli takımla geldiği Estonya'da yolunu kaybetti. Kaka, Brezilya Milli Futbol Takımı'nın, 5 Ekim'de 2010 Dünya Kupası elemelerinde Arjantin ile yapacağı maça hazırlık niteliği taşıyan ve Estonya maçı için bulunduğu başkent Tallinn'de kayboldu. Kaldıkları otelden sabah yürüyüş yapmak için ayrılan Kaka, kentin ''Old Town-Eski Şehir'' denilen tarihi merkezinden otele dönemedi. Durumunu polislere anlatan Brezilyalı orta saha oyuncusu, devriye arabasıyla takım arkadaşlarının yanına getirildi.

13.08.2009


 

TED OPEN TENİS TURNUVASI 50 BİN DOLAR ÖDÜL VERİYOR

"AMERİCAN Express TED Open" tenis turnuvasında mücadele eden Türk sporcu Marsel İlhan geçen yıl başarılı olamadığı bu şampiyonada final oynamak istediğini söyledi. Bu yıl 61'incisi düzenlenecek olan turnuvaya 83 sporcu katılacak. Sporcular hem dünya sıralamalarını yükseltmek hem de 50 bin dolarlık ödülü kazanmak için ter dökecek. TED Open tenis şampiyonasını TED kulübü başkanı Mehmet Tınaz, Turnuva koordinatörü Bekir Emre, İsveçli Başhakem Thomas Karlberg, Marsel İlhan ve geçen yılın şampiyonu Portekizli Frederico Gil'in katıldığı toplantıyla basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan kulüb başkanı Mehmet Tınaz, 61'inci turnuvayı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

13.08.2009


 

G.BİRLİĞİ MALMÖ'DEN HARBUZİ'Yİ TRANSFER ETTİ

GENÇLERBİRLİĞİ, İsveç'in Malmö takımından Labonit Harbuzi ile 4 yıllığına anlaştı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, kulüp başkanı İlhan Cavcav, basın sözcüsü Enis Safi ve yönetici Emin Eryılmaz katıldı. Burada konuşan Cavcav, kendilerine transfer yapmadıkları için eleştiriler yöneltildiğini hatırlatarak, ''Bize, 'transfer yapmıyor' diyorlar. İşte görüyorsunuz, Harbuzi'yi 750 bin Avro'ya kadromuza kattık. 500 bin Avro'ya da Sezai'yi aldık. Koray Avcı'ya ise 250 bin TL verip, yollarımızı ayıracağız'' dedi. 23 yaşındaki Harbuzi, Malmö altyapısından yetişti. 1999-2000 sezonunda Falkenberg'e giden Harbuzi, 2000-2001 sezonunda Malmö'ye geri döndü. İsveçli oyuncu, 2002-2006 sezonlarında Hollanda'nın Feyenoord takımında forma giydikten sonra 2006 sezonunda tekrar Malmö'ye döndü.

13.08.2009


 

12 DEV ADAM'IN YENİ SINAVI

POLONYA'DA 7-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerine hazırlanan (A) Milli Takım, özel turnuvaya katılmak üzere bugün İngiltere'ye gidecek. Milliler, 14-16 Ağustos tarihleri arasında İngiltere'de düzenlenecek Gameon Turnuvası'nda İsrail, İngiltere ve Polonya ile karşılaşacak. Turnuvadaki ilk maçını 14 Ağustos Cuma günü TSİ 20.00'de İsrail ile oynayacak ''12 Dev Adam'', ikinci maçını 15 Ağustos Cumartesi günü TSİ 19.30'da İngiltere, üçüncü maçını da 16 Ağustos Pazar günü TSİ 17.00'de Polonya ile yapacak.

13.08.2009


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

15 Ağustos Cumartesi:

19.30 Trabzonspor-Diyarbakır: Kuddusi Müftüoğlu

21.00 Ankaragücü-Manisaspor: Abdullah Yılmaz

21.45 Galatasaray-Denizlispor: Deniz Çoban

16 Ağustos Pazar:

21.00 Kasımpaşa-İstanbul B. Belediye: Serkan Çınar

21.00 Fenerbahçe-Sivasspor: M. Kamil Abitoğlu

21.00 Ankaraspor-Gençlerbirliği: Selçuk Dereli

21.00 Kayserispor-Gaziantepspor: Hüseyin Göçek 21.00 Eskişehirspor-Bursaspor: Cüneyt Çakır

17 Ağustos Pazartesi:

21.00 Beşiktaş-Antalyaspor: İlker Meral

13.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.